Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #74750 üzenetére
Egyetertek, hogy legyen errol bejegyzes, vagy utalás az erintett temakban.
Nekem van USB2.0, de az alap "gond" hogy szerintem az USB host az 3.0-ás, hiszen jelölve sincs:
Azaz nem veszi külön. Pl nálam van a BIOS-ban mindenfele USB emulacios beallitas is, de a telepitesen nem segit.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Zoleee89
aktív tag
válasz Zoleee89 #74744 üzenetére
Sziasztok!
Ezek közül melyiket érné megvenni, melyik gyártó alaplapja megbízhatóbb? (4-5 évre lenne vásárolva)
Mi a különbség a chipszettek közt?
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
MSI A68HM-P33 V2
Asrock FM2A88M-HD+
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Asus A88XM-EAmi jelenleg meg van hozzá:
Processzor AMD A4-5300
Memória: KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G
2db hdd sata2 és 1db odd sata2
Tápegység 450-500W közötti (régebben szerverben volt, biztos elég lesz neki)
Háza: régebbi atx méretű
Nagyobb videókártya nem igen fog belekerülni, esetleg egy wifi kártya (pci).
Monitor jelenleg dsub csatlakozós, később hdmi lehetséges.Szülőknek internetezős gépnek volt és lenne használva.
16eFt-t környékén a pcx-től van esetleg jobb vétel?
-
MongolZ
addikt
válasz Mauzes #74756 üzenetére
Ha ki tudod használni a több mag nyújtotta előnyöket, akkor érdemes lehet egy A4-5000-el szerelt lap, de ami igazán ugrást jelentene, az egy Celeron 1037U-val szerelt lap, mondjuk EZ.
Sajnos passzív lapok tekintetében (itthon) nincs túl nagy választási lehetőség, pedig jó lenne látni egy Beema-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Sage83
aktív tag
Helló!!
A kettő közül melyik az ajánlottabb?
Msi B85M-G43 vagy Asrock B85M Pro4?
I5 4690+16gb Kongston Hyper memo mellé kell!! Irodai felhasználás+ photoshop...
Válaszokat előre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz MongolZ #74757 üzenetére
De miben jelentene ugrást? Én úgy nézem, hogy max single core teljesítményben gyorsabb. Az A4-5000 is kb. hasonló, mint a J1900.
Épített NAS-hoz keresek valami hatékony megoldást, és ez ki tudja használni a több magot. Persze vehetek külön cput és passzív bordát, de több mint 2-szer annyiba kerül, mint pl. egy Q1900-as megoldás.
Vagy tudtok valami nagyon olcsó és megbízható itx lapot cpu nélkül, legalább 4 sata csatival?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Nemrég érdeklődtem AMD 8320/E procihoz milyen alaplapot ajánlanátok. Asus M5a97 2.0 és Gigabyte GA970A-UD3P volt a két befutó, de ahogy látom a Gigabyte mintha kifutó lenne. Az asushoz hasonló alternatíva mi lehetne még? Ár max. 30.000
SATA3 4 ram slot ami fontos.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Orgi
addikt
válasz cintula187 #74769 üzenetére
Szerintem Asus m5a97 evo 2.0 és a Giga 970A-UD3P is pont annyira kifutó, mint az előző... ez a két ajánlott olcsóbb lap.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Mauzes #74770 üzenetére
Hát az ITX sajna sosem (elég) olcsó. Én is hasonló tervezgetési fázisban vagyok. J1900 NAS, vagy inkább mégis 1150 Celeron, olcsó H81M lapba visszafogva? ITX vs olcsóbb mATX (úgyis el lesz rakva)?
Asrock H81M-ITX (~20K), vagy H81M-ITX/WiFi (~24K)
Asrock H81M-HDS vagy H81M-HDS R2.0 (mindkettő mATX, és ~14K)Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Azzal fordulnék hozzátok, hogy annál a cégnél, ahonnan megvenném a konfigot, rendszeresen előfordul, hogy nincs időlegesen az MSI B150M Mortar lap. Amennyiben nem lenne a konfig összerakásakor sem, úgy ezen kívül mit ajánlanátok.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
- 40-ben álljon meg.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- i5 6500
- eddig 2400 mhz-es HyperX Fury volt a tervben, mindenképpen DDR4 és Skylake páros
- később dVGA, valamint vagy egy PCIe-es wifi kártya, vagy egy hangkártya
- SATA III-as HDD, SSD
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
- mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- PCIe x1 legyen rajta, olyan elhelyezésben, hogy ha dVGA kerül bele, akkor is tudjam használni.
- legalább 5 csatlakozós hangkimenet
- 6 hátlapi USB kivezetés (ha olyan lapot találtok, ami egyebekben mindenben megfelel, 4 is lehet rajta, egye fene)
- DVI-D vagy I kimenet
- HDMI kimenet
- opcionálisan D-Sub vagy DP, de nem kizáró tényező azok hiánya
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
- HDMI/D-SUB/DVI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
- Proci tekintetében nem K-s proci lesz, de adott esetben, ha Z-s lap felel meg az elvárásoknak, akkor a memória tekintetében nyitott vagyok nagyobb mhz-ekre
7. Használt, vagy új alaplap?
- újElőre is köszönöm a segítségeteket!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Mauzes
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #74772 üzenetére
Kicsit megzavarodtam a nagy nézegetésben. Korábban már megtaláltam a GIGABYTE GA-H81N-D2H lapot, hogy milyen jó, és viszonylag olcsó (17-18k). Aztán valamiért véletlenül elvetettem, de most újra megnéztem, és valójában jó nekem.
A linkelt itx Asrock-ok sajna csak 2 SATA-csatival rendelkeznek, nekem kell 4. De marad a Giga.
-
Milka 78
nagyúr
válasz chester91 #74773 üzenetére
Sok lehetőség nincs kb az MSI Z170M Mortar ami teljesiti az összes pontot az adott összegen belül.Memory qlv-t tessék átnézni,mert a deszka hajlamos rosszul viselni a nem támogatott modulokat.
Igen csak Z-s deszka,ha cél a 2133mhz feletti memória órajel.[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #35434496 #74776 üzenetére
Necces. Meg lehet próbálkozni, hátha minden oké vele, ha mATX-eset vesz.
ASRock mATX lapjait is megnésném, azok az említetteknél jobbak, illetve, ha tuningolnál, nagy segíségedre lesz, hogy náluk ezt rendesen támogatják...esetleg Asus VIII Gene (nem olcsó).
bluyoo: pont most néztem én is, hogy ATX-et linkelt.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #74777 üzenetére
Azon kívül, hogy korán reggel nem tudok írni, még annyit tennék hozzá, hogy aligha vennék 2800-as RAM-ok alatt, most annyira jók az árak (34kFt-os tartományban még jó kis 2800C14-C15-öt is kapsz...illetve 2400CL9 is van DDR3-ban, szvl nem érné meg a DDR4-es platform.
Én ASRock Z170M Extreme4-et ajánlom, ebben minden van amit szeretnél, sőt, még annál is több: azaz korrekt tuning opciók CPU-RAM-ra.*
E mellé nézzél valami jó kis Corsair LPX-et 2800MHz-es sebességel.*non-K Skylake processzor tuningnál az IGP nem működik (energia talarékos funkciók sem, de azzal nem vesztesz, mert OC-val nem is szabad bekapcsolni. ASRock-nál van olyan bolt, ahol trükköznek a garival, olyan helyen vedd, ahol a gártói 3 évet megadják!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
chester91
senior tag
válasz Milka 78 #74775 üzenetére
Igen, tiszta sor az esetleges Z-s deszka. köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sajnos az ATX lap, mindenképpen mATX-re resz szükség. A Z170M Mortar egyáltalán nem ajánlott kategória ebben a szegmensben? Érdekes a memória kérdése, mert kit-eket teszteltek bele, de 8 gb-os kiszerelésben ezt kifelejtették akár fury-t, akár vengence lpx-et nézek, bár gondolom, hogy ha azonos széria, azonos feszültség, csak nem 4, hanem 2 db, akkor azzal nem lehet gond. Alapvetően a B150M Mortar az, ami kel, csak job, ha vannak alternatívák, ha mégsem kapható.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #74779 üzenetére
Őöö,hogy mondják medvéül,hogy 40k?😃
chester91 : Nem mondanám,hogy nem ajánlott,de pl az Asrock nem olyan finnyás,biosban most ők járnak az élen,elég nagy a felhasználó tábora,van vele tapasztalat és ami ugyan nálad nem játszik de bclk oc-ban is a legjobb.
Ettől eltekintve nem rossz az a lap,nálad beválhat és a fenti kritériumoknak ez felel csak meg.[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Mauzes
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #74786 üzenetére
Egyszerűen nincs olcsóbb sajnos. Az a durva, hogy egy hasonló AM1 lapot tudok venni 10 alatt.
-
sunya84
csendes tag
Sziasztok!
I5 6500 v. 6600-hoz keresek alaplapot.
Tuning szerintem nem lenne, így elég lehet a H170-es is, árban úgy 25-35k között szánnék alaplapra.
Mit tudtok ajánlani?Asus Rog Strix B450-F Gaming, Ryzen 5 3600, 2x8Gb Patriot Viper Steel 3200Mhz, Gigabyte RX 5500 XT
-
leonel
aktív tag
Sziasztok
Alaplap vásárláshoz kérnék segítséget, hátha valaki már végig járta ezt az utat.
A legolcsóbb 1151-es mATX, vagy miniITX lapot keresem ami rendelkezik HDMI 2.0 kimenettel. (Esetleg DP 1.2-vel)
Köszönöm!
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Milka 78
nagyúr
válasz sunya84 #74790 üzenetére
Gondolom ddr4 és méretet sem írtál,de szerintem egy b150-el jobban jársz (ha csak nem kell m2 és sata expres foglalat,vagy raid).
ASROCK B150M Pro4,de néz szét hol veszed,mert van ahol megadják a 3 év garit és van ahol nem.
Ez inkább a 25-26-os kategória,de ha kell keríthetek 35-ért is.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Intel i5 6500 alá keresek megbízható lapot 25-26k körül!
Tuning nem lesz majd, ami fontos, hogy DDR4-es legyen.
Mit ajánlanátok?
Amiket eddig néztem:
- AsRock B150M Pro4
- Gigabyte GA-B150M-D3HJelenleg FM2-es AsRockot használok 3. éve, semmi gondom vele eddig.
Volt már Gigam is, az is ugyanolyan jól muzsikált.
Esetleg valami másik brandtől? -
-
gyurkikrisz
őstag
Sziasztok
Nem konkrét lapokról kérdeznék, hanem általánosságban:
Ha van egy modellből mATX és ATX is, melyiket vegyem?
Egy i5 4460, GTX 950/750Ti 8GB RAM alá kell a B85-ös lap, vagy elég H81 is? Milyen előnyöket kapok a B85 chipsettel?A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest