Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahrenburg
őstag
válasz jim bcs #74647 üzenetére
Asszem (és talán most Te is egyetértesz) itt a remek alkalom, hogy felhívjam a figyelmet arra történelmi fontosságához képest méltatlanul keveset emlegetett tényre, hogy megnyílt az AlaplapOff-topic...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
rolandcs
újonc
Üdv!
Ezzel alaplappal volt már valakinek tapasztalata?
Nagyon szimpatikus az ára, szerintetek megéri megvenni?[ Szerkesztve ]
-
rolandcs
újonc
válasz #Morcosmedve #74654 üzenetére
Köszi szépen, akkor szerintem ez lesz a kiválasztott!
-
ddjtomyy
tag
A kettő közül szerintetek melyik?
ASUS B150M-A vagy ASROCK B150M PRO4S
A processor egy Intel i5-6600k lesz
Tomy
-
jim bcs
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
-
ddjtomyy
tag
És ez? ASROCK Z170 PRO4 Ez jobb lenne?
Tomy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz ddjtomyy #74663 üzenetére
Ha ez az árkategória, ez még beleférhet!
PCX-nél jó az ára és adják a 3 év garanciát!
© asszongya'hogy
-
ddjtomyy
tag
válasz #Morcosmedve #74665 üzenetére
Akkor szerintem ez marad
Köszönöm mindenkinek a türelmét és a segítségét
[ Szerkesztve ]
Tomy
-
Schalke
tag
Üdv nektek. H110 alaplap közül melyik az ajánlott lap? Vagy esetleg érdemes beruházni esetleg egy 'B' kategóriás lapra? Alap felhasználásra lenne használva,esetleg későbbiekben bővítés céljából fontos lehet a jó alaplap. Köszönöm
Asrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
ddjtomyy
tag
válasz #Morcosmedve #74668 üzenetére
Ja tudom meg is fogom köszi a tanácsot, utolso gépem ezelőtt 6-7 éve vettem, (még kölyök koromba), és akkor ugy jártam hogy egyik egyik ram foglalta nem működött, visszavittem és ki is cseréltek, hiába megtörténik, meg kell vizsgálni
Tomy
-
Popes
őstag
Sziasztok!
Mostani lapom(MSI Z97 Gaming3) lecserélésén gondolkodom mATX-re, hasonló paraméterekkel rendelkező(vagy jobb) lapot keresnék amire nem sokat kellene ráfizetnem. SLI CrossFire nem játszik, M.2 az mindenképpen kell(PCIe kompatibilis) más most nem jut eszembe.
Ha van valami ötletetek ne tartsátok magatokban, előre is köszi!Deus ex machina
-
Mike Farrel
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Gigabyte H81M-DS2V lapban vajon az Intel Pentium G3258 tuningolható?
Mert azt írják, hogy H81 chipsettel szerelt lapban lehet húzni, de a giga oldalán csak annyit írnak, hogy támogatja win10-el a processzort.Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20
-
7Heads Drago
veterán
válasz jim bcs #74572 üzenetére
Fene mód nem értem mit kötözködsz velem... Leírtam hogy több mint 4 sata port kell, erre 4 portosokat ajánlasz.
Tényleg nem ugyanaz. Habár az áramellátás rész nagyon egyformának tűnik, és a 4 mem slot se biztos hogy hátrány. De köszönöm a jókívánságokat.
by süsüÚgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
zalman90
őstag
üdv.
a választásom 2 lapra szűkült
esetleg még :
DE szívesen meghallgatok még más alternatívát is
30-35 ezret szánnék alaplapra, i7-4770/90K vagy i5-4690K fog bele menni , 16gb 1600/1866mhz ram, és egy gigabyte gtx 970 4GB
ami még fontos: z chipset,6 sata legalább, videókártyka kimenet, sok usb, ATX méret, és az se baj ha 2 videókártytás
köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
MongolZ
addikt
válasz 7Heads Drago #74672 üzenetére
Konkrétan az MSI B150M ECO, amit ajánlott, 6 SATA portos.
-
jim bcs
nagyúr
válasz 7Heads Drago #74672 üzenetére
Kötözködik a rosseb, kérdeztél én ajánlottam 1-2 jó lapot, nem azt vetted ez már a te dolgod. Egyébként meg ha beleszámolod a ház előlapi sata portokat is akkor mindjárt más a helyzet.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
kukulec
őstag
helló, őt néztem ki. megbízható vétel? egy intel i3 6100-at hajtana 8gb 2400-as kingston memóriával közösen.
[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz #Morcosmedve #74678 üzenetére
de valamit mintha lehetne trükközni vele, nemde?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kokr
tag
válasz MongolZ #74685 üzenetére
Tehát:a proci adott(még nincs megvéve):AMD A8 X4 7600 3.1GHz FM2+
Elvárások az alaplaptól:
-ATX formátum
-HDMI kimenet
-megbízható,stabil működés
-később bővíthető legyen jó minőségű videókártyával,a tökéletes képminőségért
-jó alaplapi hangkártya sztereó zenéhez(a mozi hang HDMI-n megy ki,és erősítő dekódolja)
A házban lesz,tehát kell csatlakozó hozzá
-4db HDD(vagy 5)
-1 SSD
-1 DVD(vagy Blu)
-3 telepített venti
-minimum 2 DDR
Egyenlőre ez jut eszembe.
Az árukereső ezeket dobta ki:[link][ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
hali, ez ez a peldany jo minoseget kepvisel?
-
nyulnyulu
senior tag
kérdésem az lenne hogy a ASUS Z170-P D3 lapba elméletileg jó a 2x8 gb hyperx fury 1860 ddr3 1,5v ramom?
előre is köszönöm a választ,egy i5 6600k raknék mellé[ Szerkesztve ]
privátra illik válaszolni
-
MongolZ
addikt
ASROCK FM2A88X Extreme4+ ?
7 SATA, 4 memóriafoglalat, HDMI kimenet. Az utóbbi szűkíti le nagyon.
"később bővíthető legyen jó minőségű videókártyával,a tökéletes képminőségért"
Teljesen fölösleges ezért plusz videókártyát betenni.
(Optikai kimenet nem lenne jó a hanghoz?)
Az alaplapi hangkártyáról nem tudok nyilatkozni, de ha ennyire igényes vagy, akkor nézz meg egy ASUS Xonar t, DX-től fölfele, sokkal többet ér.
ASUS A88X-Plus ?
8 SATA foglalat, a többi ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz nyulnyulu #74689 üzenetére
1.350v a max amit adhatsz neki,ez az Intel hivatalos álláspontja,mert hosszútávon károsodhat a processzor memória vezérlője (vagy igaz,vagy nem).
Van néhány elvetemültebb user mint oliba fórumtárs vagy én aki 1.400v ill. 1.375v-t ad a memóriáknak (ddr4,de ez nem változtat a lényegen),viszont eszünkbe sem jutott 1.500v-t adni a memóriáknak.
Eleve nem raknék ddr3-at Skylake mellé,félmegoldásnak tartom.Oda nem árt egy minimum 2666mhz-s szett amit jó esélyell 3000mhz körülire lehet feltornászni (kicsit játszani kell vele). -
sto1911
veterán
Sziasztok,
i5 2400-as CPU ala keresek lapot, ami 32GB DDR3 ramot lekezel (4x8GB, 1600Mhz)
A nem-K-s procik egyaltalan nem huzhatoak? -
Schalke
tag
Sziasztok. A segítségeteket kérném néztem olcsó 1151 foglalattal rendelkező alaplapokat márka asus H110 ezek közül millió egy van az abc minden betűjével végződőket. Na most ezek közül melyik az ajánlott? Köszönöm
Asrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
MongolZ
addikt
válasz nyulnyulu #74692 üzenetére
Ezt a kérdést én is feltettem, számomra kielégítő választ nem kaptam, ugyanis tudtommal ami károsít, az a Vcore-hoz képest mért feszültségkülönbség, a Vcore meg számottevőt nem változott a Haswell óta.
Én ellenséges vagyok és azt mondom, hogy ezzel veszik rá az embereket az alaplapvásárlásra. -
MongolZ
addikt
válasz Schalke #74694 üzenetére
Huh... attól függ, mit szeretnél:
NEM Z-s lapok: csak BCLK tuning
Z-s lapok: Szorzót is tudod változtatniH110: 4 SATA, az összes többi 6, 2 memóriafoglalat, az összes többi 4
H110, H170, B150, Q150: 1 db PCIE 16x
Q170, Z170: 1 db PCIE 16x, VAGY 2 db 8x, VAGY 1 db 8x ÉS 2 db 4xH170, Q170, Z170 tuti, hogy legalább 16x 3.0 PCIE, szerintem Q170 Z170 20x
Más hirtelen nem jut eszembe.
-
torzonkoc
csendes tag
Sziasztok!
Tönkrement az előző alaplapom, úgyhogy újat kell néznem. Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás egy gamer gépbe? i5-4670, MSI GTX970
Nem tervezek több VGA-t, sem proci húzást.ASRock H97M PRO4
ASRock H97 PRO4
ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCEKöszi a választ.
Üdv,
torzonkoc -
Milka 78
nagyúr
válasz MongolZ #74695 üzenetére
Mondjuk köze nincs a vcorehoz,az imc feszhez van köze😉 Azt tudod emelni,de akkor meg az az érték lehet sok.
Itt arról van szó,hogy ha azt mondjuk jó lesz bele és még is meghal a proci és jogosan mondja,hogy dehát ti mondtátok...ezt itt senki nem fogja bevállalni,halál jogosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASRock h510 pro btc+
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest