Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- aquark: Zsebszámológépek
- talmida: Változások 2. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Remélem a RAW-kkal kezdenek valamit. Pláne a mai kártyaméreteknél már.. Ez a link szépen összefoglalja több fotós és szakértő véleményét, a lényeg röviden kiemelve mindenhol. [link]
Szóval a raw-juk még egyelőre suxx kicsit
Legalábbis nekem ebben az árkategóriában nem fér bele, hogy nem tudja azt a 14-bites veszteségmentest, mint a Nikon "szenzortesók". Nem értem a Sony-t. Alkotnak ilyen brutál állat pontos fókuszú milceket, ami lehetővé tenné ilyen felbontás mellett is a halálprecíz fókuszt mondjuk egy emberi arcon, erre elcseszik a pixelkukkot a raw-jukkal. De AA filtert nem tesznek rá, a fine details miatt.
Teljesen hülyék. 
Oké, én sem csináltam sok pixelszintű képet (amit nem méretezek le) a D800-al, de azért lett tizen-pár így saccra, amiket úgy hagytam, TIFF-ben mentettem le és pixelszinten is karc, nemhogy leméretezve. És azok olyan képek, hogy mai napig vigyorgok, ha belenézek, hogy úúúúristen, mi részlet.. mekkora felbontás.. Vittem egyet A3-ba elkészíteni profikhoz, whoaaaa
Gyilkos volt a végeredmény
Úgy, hogy volt a képeken nem kevés PS persze, meg ACR-ben húzás itt-ott, de hát egy Nikon-Sony szenzor ezt engedte is mindig, akár esti kép, akár tájkép. Egy Sony-val meg jönne ilyen posterization effekt, grízes zaj az átmenetekben (pláne élesből bokeh-ba) stb.. ? wtf.Szóval professzionálisabb használatra elég nagy showstopper a raw-ja, míg mondjuk hobbi célra inkább csak pénisz-korrekció, bár a nagy felbontásnak jó hatása van még butított raw-kkal is sokmindenre, de könyörgöm, ne butítsák már le ezeket a csodagépeket a legkardinálisabb ponton .. ELVBŐL ne.. a RAW az legyen RAW (bár a veszteségmentes RAW-k sem teljesen töknyers RAW-k, de azért közel állnak hozzá, na de a Sony-é nagyon messze)..
Hívják másnak és kész, vagy tegyék bele a vázba úgy, hogy "lossy compressed" és kész..
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- Ford topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- Moza Slypod-E motoros slider / motoros monopod
- Eladó Nikon D500, 17-55 mm 2.8, 18-140 mm 3.5-5.6, markolat, tartozékok egyben vagy külön
- Újszerű Fujifilm XT-5 + XF 16-80mm f/4 R OIS WR garanciális
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- LENOVO ThinkPad T14 Gen 2i - i7-1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 17 Pro 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legalábbis nekem ebben az árkategóriában nem fér bele, hogy nem tudja azt a 14-bites veszteségmentest, mint a Nikon "szenzortesók". Nem értem a Sony-t. Alkotnak ilyen brutál állat pontos fókuszú milceket, ami lehetővé tenné ilyen felbontás mellett is a halálprecíz fókuszt mondjuk egy emberi arcon, erre elcseszik a pixelkukkot a raw-jukkal. De AA filtert nem tesznek rá, a fine details miatt.
Teljesen hülyék. 
Gyilkos volt a végeredmény
Úgy, hogy volt a képeken nem kevés PS persze, meg ACR-ben húzás itt-ott, de hát egy Nikon-Sony szenzor ezt engedte is mindig, akár esti kép, akár tájkép. Egy Sony-val meg jönne ilyen posterization effekt, grízes zaj az átmenetekben (pláne élesből bokeh-ba) stb.. ? wtf.
Hívják másnak és kész, vagy tegyék bele a vázba úgy, hogy "lossy compressed" és kész..