Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Látom, Neked is van/volt mit pótolnod hsz-ben

A diffrakció nem életveszély f/8 körül, még 11 körül sem, mostanában tényleg csak fullhd-ra dolgozok ki. A Nikonnal lőttem 1:1 képeket, amiket pixelszinten is élesre készítettem, pl. Morskie Oko Lengyelben, de ez itt nem az volt most. Még a 16MP is sok(k) sokmindenre.

Fényszennyezés: mostanában nézegetek telket Bp mellett, főleg délre, Csepel alatt, Délegyháza, Dunavarsány, ilyenek (főleg DV), költözök fel Debiből végleg, aug31-től új meló indul. No, szóval ott már azért egész jó volt az égbolt. Hiába csak annyira van kintebb Pesttől, mint mondjuk egy Érd/Diósd (ahol bnőm lakik még), mégsincs olyan sűrűn belakva, szóval egész jó. Oké, nem D.kő vagy Mátra, de már látni ezt-azt.
Ha tovább megy az ember ki az 51-esen még délebbre kicsit, akkor 30-40km környékén már tökjó. (Nem perfekt, de egész ok). 
Nyilván a Retyivel semmi sem hasonlítható. Körbe hegyek U alakban, a tövében a tó, tiszta, hűvös levegő, ami jól jön a főtükrök hűtésének is biztosan, ha az ember mondjuk 1600-ról 2000m-re egy 40 kilós Dobson zsámolyt akar felcihelni. (Mission impossible)

Egy biztos, engem nagyon izgat mostanság a minőségibb Tejútfotózás, pláne így, hogy járok ide évente.. jövőre a Kis Retyezát a cél, úgy 1800-2200 között, de ez sokkal zöldebb, kevesebb függőleges kaptató, inkább enyhébb emelkedők.. tökmás.. és hát körbe erdő, nagy tisztások, vadlovakkal is (most nem láttunk sajnos, bár be vagyunk sz*va tőlük)
.. na, szóval elkezdtem agyalni egy Sony-n. Sok a Tejúthoz az m43 gríze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha tovább megy az ember ki az 51-esen még délebbre kicsit, akkor 30-40km környékén már tökjó. (Nem perfekt, de egész ok).