Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nincs meg nálad a nosztalgiafaktor

Még javában a gőzmozdony tükrösökkel kattogott mindenki, mikor az első mft gépekre vettük a "huszaszt". Az én (akkori) példányom amerikából került ide, még itthon nem is nagyon lehetett kapni, én a vámmal együtt 100 ezer felett fizettem érte. Bántam is, meg nem is, de mindenképpen imádtam az obit magát (vagy egy évig nem is volt más a gépen, a 14-45 kitet el is adtam). Kár, hogy eladtam, szép emlékek fűznek hozzá.
Hasonlóan bánom a Sami halacskát is, fenemód jól sikerült, szerethető cucc.Kezdem úgy érezni, hogy Daróczi Csabának igaza volt, mikor az esküvőnk előtt beszélgettünk a fotózásról: azt mondta, hogy amit ő egyszer megvesz, az már nála is marad.
Ezt továbbgondolva asszem, hogy így legalább meggondolod, mit veszel (ő akkoriban szerezte be a Nikon 85/1.4-et), másrészt azoknak tényleg története lesz, hozzád tartoznak (a gyakran csereberélt cuccoknál elvész ez a varázs).
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hegyimorc
üzenetére
szerintem a fémnek sőt, hogy jól áll a "fém szín", főleg ha egy ilyen retró vázról beszélünk...engem inkább a lakkozások, festések zavarnak, meg a fémet imitáló műanyagok...az oly-m acél borítását pl franc érti minek kellett lakkal lefújni, ha nem pattogna róla, baromira időtálló váz lenne
így meg rá kellett majmoljak egy bőrhatású szkint -
válasz
hegyimorc
üzenetére
Illetőleg jobban belegondolva nem is pusztán önmagáért a rekeszgyűrűért, hanem az azon lévő távolságskáláért is nagyon tudnék örülni.
Nekem tényleg azért tetszik a manuálozás, mert kicsit jobban oda kell hogy figyeljek. Mert hajlamos vagyok elkapkodni, otthon meg látom, hogy basszus, (és ez a legrosszabb) hogy ezt én magam is meg tudtam volna jobban lőni, de hát tosztam rá akkor.Státusz LCD: beza, sosem volt olyan vázam, de ha amúgy elég nagy a váz (elfér), miért ne? Én már egy szaros visszajelző lednek is örülnék az e-m5-ön, mivel arról (esztétikai okok miatt!!
) lehagyták. Tud még valaki egy olyan vázat amiről nem lehet eldönteni ránézésre hogy az most "él"-e vagy fel kell éleszteni? Vagy ez az első a történelemben? Nálam ez a csúcs, meg amikor olvasom a marketingjüket hogy azt a gépet fotósok tervezték fotósoknak. Húúú bazzz... ezen a világon mindenki annnnnyira hüle, hogy ez a baromságot be is szopja? Na, jólvan beveszem a gyógyszeremet 
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
Megköszönöm az előttem szólóknak hogy ilyen szépen leírták és összeszedték

Hozzátéve még, hogy nem egyedüli alternatíva, hanem választható. Ha egyedüli alternatíva lenne, lehet meggondolnám.
Egyébként simán lehet nélküle élni, nem egy must have, de sok vázon könnyebb lenne vele. -
.mf
veterán
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nincs ebben semmi parasztos
Én is így szoktam a csillagoknál: keresek egy fényesebbet, ránagyítok az LCD-n, tekerem, tekerem, ződ, még ződ, kevésbé ződ, hopp már lila, vissza picit, voilà.
Sajnos a bajonettbenyomós módszer nem mindig százas, piciket tévedhet, pont annyit, hogy ez a "paraszt módszer
" érezhetően élesebb eredményt adjon.szerkesztettem, nem sokkal élesebb az, csak érezhetően.
-
Schanyee
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ez is benne van a pakliban, én csak feldobtam egy kérdést és az árat csak példának írtam. Egyébként a 65 000-el is már "nyer" 10 000ft-ot, ez olyan ár, amivel mindketten jól járunk szerintem, persze benne van a pakliban, hogy ha vinnék drágábban, akkor drágábban adja, de ott már lehet rajta marad egy ideig az obi, ha nem talál egyből vásárlót (pl amit kinéztem eladót, azt 1 hónapja hirdetik és ha sürgős lenne a pénz, akkor nyilván nem ennyiért hirdetné), szóval valamit valamiért, hogy megvédjem az álláspontomat.
De ha te benne lennél (vagy bárki más) egy ilyen vásárlásban akkor írj egy árat, max azt mondom rá hogy nem, mint ahogy te is a 65 000-re azt mondanád nem, és nem történik semmi.

-
de!
csendes tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Esetleg egy fehér E-PL3? Láttam tegnap 50-ért eladó vázat az Index 4/3 fórumán. 25-ért ki lehet fogni valamilyen kitobit, az szummában 75.
Nekem is van egy valamennyire fölösben (lásd az apróhirdetések között), csak ahogy nézem, amennyiért megválnék tőle, annyiért nem nagyon kell senkinek.
Az E-PL3 egyetlen bűne, hogy nem az új Sony szenzor van benne. Az AF megfelelő objektívvel (pl. aktuális kitobik) nagyon gyors. Az Oly JPG és a vázba épített stabilizátor miatt én Panasonicban nem gondolkodom (a GX7 itt most out of scope).
-
törölt tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Talán ez?
Olympus E-PL1 váz M.Zuiko digital 14-42mm 1:3,3-5,6L obival eladó
(2db akku+töltő+adatkábel+kezelési könyv+teljes bőrtok-doboza nincs meg)
5-6e expó lehet benne, hibátlan, újabb típusra(E-PL5) váltás miatt adom el.
Irányár: 39.900.-ft ...(ésszerű alku belefér) - /Pannonhalma/
-
b.vr
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Csináljak Neked személyre szabott tesztet vagy mégis mire gondolsz?

Én annyit mondtam hogy semelyik korábbi m43-gépből nem lehet kiindulni.
Szerintem az általam mondott reviewk vagy amiket schawo linkelt videók azok jól mutatják normál körülmények között mire lehet számítani (az első videón amúgy mondja a srác: nem rossz, de nem is kiemelkedő (feltételezem a csúcs dslr-ekhez képest) - ha Neked az olyan extrém felhasználás az érdekes mint egy száguldó motoros orra elé lógatott kamera, akkor ezügyben személyre szabott tesztre van szükséged. Próbáld rábeszélni MLacát
-
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Igen, ez is egy jó meglátás. Nekem csak az a gondom velük, hogy nem elég rugalmasak. Adva vagyon a beépített objektív zoomátfogása, amin legfeljebb csak előtét-lencsékkel tudsz változtatni, ha egyáltalán fogad olyanokat. Már az AW1 is elég nagy kompromisszum a szűk obipark miatt, ez pedig végképp.
---
Más.
Az előző postba még bele akartam írni, hogy persze ez így nem túl fair összehasonlítás, hogy egyiknél 10-100 ultrazoom, másiknál pedig nem, miközben ott is lenne hasonló, s a 14-150 méretben pont ugyanakkora, mint a 40-150.
Okom eddig 3 volt:
1.) a külön 14-42 lévén van egy elég hordozható univerzális csomagom (PL3+14-42) védettebben a bőrtokjában, ha épp csak azt viszem. E-M5-nél ez kiesik, 12-50-nel az már egy kicsit nagy.
2.) FCON. Viszont 12-50-nel ez is kiesik.
3.) Dpreview teszt a 14-150-ről elég lehangoló volt, közepes élesség és erős CA.Most az előbb viszont az FCON-nal módosított gyútávra keresve, ránéztem egy másik oldalra is, s a lap alján láttam, hogy ott is tesztelték a 14-150-est, s jobbra értékelték. S valóban a tesztjükön sokkal jobban teljesített élességben, mintha nem is ugyanarról az obiról lenne szó... Még az új Pana 14-140 II-t is lekőrözi. Ekkora darabok közti variancia lenne?

Szerk: Studi, inkább megvárom a karácsonyi akciókat. Ha a factory refurb darabok kb egy hónapja még €650-ért mentek ha jól emlékszem, akkor nem kizárt, hogy az E-M1 boltokba kerülésével még lejjebb jöjjenek. Nagyobb útra csak a jövő év elején megyek, úgyhogy egyelőre még ráér.
-
wavrekordz
csendes tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Szigorúan markolat nélkül... nekem az E-M5 méret abszolút ideális, sőt lehetne még téglább is

Ilyen szempontból nekem az Olympus RC35 az etalon, a kicsi fém tégla... imádom kézbe venni, megőrülök érte
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
igazából ez csak azon múlik, hogy mennyire akciózza le a gyártó, amikor kifut. meglátjuk majd, hogy mi történik, ha kijön az e-m5 utódja is (bár nehéz elképzelnem, hogy hova pozicionálják majd, ha az e-m5 és az e-m1 közé, szerintem öngólt rúgnak, le kell lépni az e-m1-et is, ha arról van szó)
-
Mercutio_
félisten
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Azért írtam, hogy a levelezéseit nem találom... Beszélgetésünk csak egy volt, kb. három percig. Ebben én - a köszönösen kívül - nagyjából háromszor szólaltam meg, mindháromszor ugyanazt: "Nem cserélek, és az ár fix.". A harmadik után nyomtam egy viszlátot is, később nem vettem fel a telefonokat. E-mailt kaptam jó párat, kifejezetten szórakoztattak, ahogy kb. két óra választalan időszak után újabb csereötletekkel jön...
-
jjeahh
nagyúr
-
arn
félisten
válasz
hegyimorc
üzenetére
es milyen? mennyivel jobb az evf eros fenynel? pakolasnal nem akad el? a forgathato kijelzot nem befolyasolja?
most probalok sok infot osszeszedni az em5 vs xe1 dologban, es erdekes modon tobb helyen irtak a fujinal egy olyan hatranyt is, hogy eros fenynel nem latnak szart sem az evfbol.

osszessegeben a tulajoktol azt latom, hogy ez az x rendszer meg erosen gyerekbetegsegekkel kuzd, sebessegben (nem csak a fokusz), kb fele/harmada az omdnek, panaszkodnak az evfre is. illetve kerestem olyan tulajokat, akik mindket gepet hasznaltak huzamosabb ideig, es erdekes modon szinte kivetel nelkul az omdnel maradtak. lehet elsore nagy a lelkesedes, aztan jon feketeleves hosszabb hasznalat utan?
a masik oldalrol viszont az obik (foleg a zoom ar/ertekben ~ 12-35 szint) baromi frankok, meg hat ugye a vegeredmeny... foleg a ff streetfotok, tud vmit, amit az mft nem. es mennyivel mas elmeny kezbevenni egy plasztik mft utan.
-
arn
félisten
válasz
hegyimorc
üzenetére
Sokan tekernek ss montit. Mert egyszeru, es mert kihivas. Fixivel azokat rugnam tokon akik total fek nelkul kozlekednek - meg barom modra. Erdekes modon ez a divatbringasokra jellemzo gyakran.
Bazze... Az uj pana kompaktban ugyanakkora szenzor lesz. Utalom, hogy igazam volt.
-
narumon
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ilyen esetekre két táska a megoldás. Egyik amiben minden elfér, a másik a mindennapokra, de azt, hogy veszek egy nagyot és utána azt hurculom ha kell ha nem, elég rossz megoldásnak tartom.
Én nem ezt mondtam. Én veszek egy nagyot amit hurcolok ha olyan helyre kell menni - a mindennapok alatt nem tudom mit értesz de ha elmegyek a városba sétálni, vagy valahova "elszaladok" akkor meg egyáltalán nem viszek semmilyen táskát. Minek vinnék?
(Azt meg már csak zárójelben, hogy aki "'ott áll bután" az általában azért áll bután mert nem gondolkodott, ezen pedig az sem sokat segít ha cipeli az egész hóbelevancot.)
Hát ezek szerint te nagyon előrelátó vagy. Én holnap megyek egy Hotelről/ben kell reklámot csinálnom, de ennyit tudok róla. Elmegyek 200km-t úgy, hogy nem ismerem a fényviszonyokat, nem láttam még a szobákat, a terepet meg semmit. Ha te ezt előre át tudod gondolni és kiválasztani, hogy mi fog kelleni akkor gratulálok. Sajnos én nem vagyok ennyire ügyi ezért bepakolok mindent (még gépből is kettőt viszek), és majd ott látom mire lesz szükség...
-
narumon
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nem is értem a táskás topikokban azokat akik olyan táskát keresnek amibe minden szar belefér. (vakuval, töltővel, kábelekkel, manuállal, toronyórával-lánccal)
Mondjuk én csak magamból tudok kiindulni, de el kell menni vidékre fotózni (nálam inkább kamerázni), nem tudom a pontos körülményeket sem - én szeretek mindent elvinni, hogy ne ott álljak bután, hogy hopp ide hozni kellett volna ezt vagy azt ami otthon van. Ehelyett mindent bele a fotós tatyóba, és majd ott kiveszem belőle amit kell. Inkább legyen a kocsiban sokminden mint azon szívjam a fogam, hogy valami hiányzik....
-
törölt tag
-
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
Pont így vagyok vele, mióta megvan, akkor volt utoljára a gépen, mikor leteszteltem. Tök jó obi, és mégse használom (főleg, mert nekem nem fekszik a 14mm). Úgyhogy asszem eladom. Ha valaki keres ilyet (14-es palacsinta), jelezze, megegyezünk...
Ami még hiányzik mft fronton az egy lineáris fix nagylátó, és ilyen még tervben sincs sehol
Tele legalább érkezik, más kérdés, hogy aranyárban lesz... -
jjeahh
nagyúr
válasz
hegyimorc
üzenetére
aha, köszi, igen, ezekről a gondokról olvastam már itt ott, 19-esre is érvényes álítólag a lassú indulás.
madgie: elfelejtettem, hogy g3-ad van, mennyire műanyagos a cucc? a tesómnak kellene valami ajándék, és ha fényképező, akkor milc lesz, mivel csaj, közelebb áll hozza, és amúgyis, tudjuk majd cserélgetni az obikat...
pont a g3-al szemeztem, az egyetlen értelmes olcsó megoldásnak tűnik a beépített keresős mft-t közül. g1, g2 nem igazán tetszik neki -
jjeahh
nagyúr
válasz
hegyimorc
üzenetére
nem igazán értem ezt a minél kisebb obira törekedést, zsebben éppen belefér palacsintával, de elég hüjén néz ki egy kidudorodott nadrág, és valami brutális öv kell oda, hogy ne csússzon le a súly miatt...őszintén én még az ultrakompaktot se raktam soha zsebre...és a legtöbb mft amúgy se a markolatról híres, palacsintával még az obit sem lehet megfogni, ha meg mutató-hüvelykujjal tartod mint egy mobilt, ahhoz túl nehéz...persze ez is mint sok minden más, szubjektív...ezért kérdeztem az előbb, mi a véleményetek a sigmáról, tesztekben jókat írnak, de építési minőségről semmit.
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
morc: Ha majd megismerkedtetek az x100-zal írhatnál egy rövid szösszenetet!

Más, fél off: nettó 50-ig (csak új számlásat, cégnek kéne) milyen fotóapparátot ajánlanátok? Nyilván nem MILC lesz az alacsony ár miatt. Ennyiből mit lehet, aminek szép és élethű színei vannak (vagy ha az nem akkor RAW fileban ment). Nem létszükség semmi extra, szuper fényerő, szuper sorozatsebesség, űber képminőség. Persze sz*r sem.
-
Szulita28
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ja hogy meg is vetted
. Nem vitatom, h összességében fotózni jobb, mint a 17 f1.8 (ami alá kéne a sony-szenzi, h vmennyire pariban legyen a Fuji-val). Engem általában is nagyon zavar az értékesés, és ez sajnos manapság nehezen védhető, főleg kompaktoknál. Ezért is nem veszek még egyszer 100e fölött vázat. De ez én vagyok, másnak meg a másik vonal az érdekes, és ezzel nincs is gond
Új hozzászólás Aktív témák
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- Tamron 11-20mm f/2.8 Di lll-A RXD Sony E
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
mar slr olympuson is nagyon birtam. ami ezen kivul kell, az tenyleg minden szokoevben.
így meg rá kellett majmoljak egy bőrhatású szkint
Ez cifra 

) lehagyták. Tud még valaki egy olyan vázat amiről nem lehet eldönteni ránézésre hogy az most "él"-e vagy fel kell éleszteni? Vagy ez az első a történelemben? Nálam ez a csúcs, meg amikor olvasom a marketingjüket hogy azt a gépet fotósok tervezték fotósoknak. Húúú bazzz... ezen a világon mindenki annnnnyira hüle, hogy ez a baromságot be is szopja? Na, jólvan beveszem a gyógyszeremet 
(persze mást melózni jó).

csak ha már kezdő árhoz viszonyítunk, akkor a vele párba állított terméknél is a kezdő árat nézzük. Mindig lesz valamelyik gyártónak épp egy olyan terméke ami már elég rég van piacon, hogy essen eleget az ára, de még nem annyira elavult mint amennyire olcsó
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)