Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Nehéz szülés vagy csak elkeveredett az értesítésem?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Jön visszaigazoló mail a szándék jelzésről? Jó lenne...
-
HollyBoni
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére

Próbálgatni is lehet az obikat saját gépen? Nagyon kíváncsi vagyok mit tud a GH1 egy jó drága obival.
-
.mf
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Igen, az indexes apróban is pár napja volt téma; ennek ellenére nem egyet találtam már ebayen, ahol el volt repedve.
-
m3ss
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
hmm ebben a topicban is vannak kepek?

ezek a halszemes kepek nekem bejonnek, sztem klassz mind, ugyes.(#32644) hegyimorc detto.
ennyire gorbiti a teret, vagy meghuztatok utolag a torzitast? mekkora gyutav ez apscn nezve?
(#32665) scarabaeus belteri fotok nagyon eletlenek, montenegroiak meg utomunka hianyosak. se csucsfeny, se kontraszt, se dinamika. sztem nyomjal neki meg. amugy durva hogy ilyen magasra is fel lehet menni az obolnel, tavaly voltam ott en is de ezekszerint mehettunk volna feljebb is

-
hegyimorc
senior tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
haluci

-
válasz
wavrekordz
üzenetére
Akkor van erre esély, ha valakinek nem jön be az ekv. 50mm, mert szűk. Kevés az esély, de mondjuk 'pici' értékegyeztetéssel (ha nem is sokkal, de) nagyobb.

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Lehet, hogy ez a járhatóbb út, mert e-bayről azért beszerezhető a 25/1.4, persze semmivel nem olcsóbb, mint itthon.
Akkor én meg megpróbálom pénzzé tenni gyorsan a /2.8-at.

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ha nem fekete lenne...

Akivel eddig találkoztam, és volt 25-öse, csak a rendszerből való kiszálláskor vált meg tőle, nem véletlen. Én sem adnám a sajátom, még a 17/1.8-ért sem.

Persze egy hirdetést érdemes feldobni itt, meg a másik fórumon is, hátha valakit visz a kiváncsiság, mert amúgy reális elképzelés lenne. Gondolom a 17-es is ilyen "maradós" obi amúgy.
-
MLaca
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
pénzben nyernél, de amúgy én nem cserélném el. mondjuk nekem a 35 mm közeli látómező a heppem.
-
b.vr
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
"és a(z E-M5-höz képest) kiváló ergonómia. Ergonómia alatt itt a vezérlést értem."
A kezelhetőség (igen, ez számomra is abszolut az ergonómia része) az egyik legfontosabb tulajdonság, ez már önmagában dönthetne a cseréről (ha meg hozzá sem kell fizetned, akkor pláne) - de végülis inkább nem győzködlek tovább

-
Lassú Víz
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Felvettem a feature listára a szántást is.

-
nord_
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Hja, kérem, jól kell tudni munkahelyet választani.

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ennyi, kategóriaváltásról van szó, még ha egy rendszerben is van a két gép. Akkor meg meggondolja az ember, hogy tényleg szükséges-e.
-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Eladással semmi macera, délután beugrom, viszem a félár felét, két perc alatt megoldjuk.

-
b.vr
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Hát ugye most divatozunk vagy fényképezünk...

-
b.vr
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Nem technofetisizmus ez hanem kőkemény racionalitás

A (m43os obikkal) követő fókuszrendszer, a hatalmas raw buffer és a feljavított ergonómia akkorát üt hogy mellette a tethereded shooting meg az 1/8000 szinte már csak hab a tortán...
-
b.vr
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
"Nem akarlak kiábrándítani, de még bőven keresnék is rajta és ráfizetés nélkül meg tudnám venni az E-M1-et is... "
?
Ha ilyen lehetőséged van, akkor min kell még gondolkozni?1500 friss ropogós euróért az e-m1 marhaság - no de ha becserélhetném (sőt még keresnék is rajta) akkor ott túl sok gondolkoznivalóm nem lenne

-
MLaca
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
de azért ugye letörölted róla az ujjlenyomatokat, hogy ne nekem kelljen?

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Sejtem, és még csak ki sem ábrándítasz.

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Úgyérted eladod az E-M5-öt a félár feléért?

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Nem lehet, hogy igazából csak arra gondolsz, hogy az új TruePic VII már Jpeg-ek esetében már azt is figyelembe veszi, hogy milyen objektív van épp a gépen és ennek megfelelően élesít?
Valamint akárcsak a Pana LX7-es kompakthoz hasonlóan ha rekeszeléssel túllépjük a diffrakciós határt akkor azt is plusz élesítéssel kompenzálja a váz Jpeg-ben?
Ha ez a titok akkor ezt szerintem nyugodtan elárulhatod, ez benne van a hivatalos anyagokban is.
-
k1csi
senior tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Az a lappangó titok megtalálható ebben a beszélgetésben?
Mert akkor mégsem annyira lappangó... -
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Mégiscsak jön az az E-7?

Vagy még inkább a sokat pletykált hybrid bayonettes váz? Talán ez a legvalószínűbb, mert ez az a megoldás amit igazából elképzelni se tudok, hogy hogyan tudnák megoldani.. ?

Na jó, tényleg befejeztem, nem akarom hogy a végén bajod legyen ebből.

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Vagy az Oly-Sony együtt működés nem merül ki abban, hogy az Oly szenzorért cserébe átadja a Sonynak 5 tengelyes szenzor stabit, állítólag az FF NEX-be már lesz ilyen, valamint nem csak azért fog segíteni FF mirorrlessre obit tervezni, mert olyan jó fejek, hanem mert hamarosan érkezik egy FF Olympus mirrorless váz is?
Vagy ez már így túl meredek?

Na jól van, leálltam...

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Hmm, kíváncsivá tettél...
A Sony már megoldotta a jelenleginél vékonyabb szenzort, ami már kevésbé érzékeny a szenzorra tolt obikra?
Ezen mondjuk nem lepődnék meg, főleg most hogy érkezik az FF NEX is, oda aztán nagyon elkelne valami ilyesmi.
Vagy nagyon rossz helyen tapogatózom?

-
válasz
wavrekordz
üzenetére
jön a space age?

-
ROBOTER
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Én akkor kivétel vagyok, mert ebben az egész hercehurcában leginkább a 12-40 és leendő rokonai birizgálják a fantáziámat. Persze nagyon állat az E-M1-en, de lehet nekem túl nagy, és a hajtogatható EVF a mániám. Mindez persze most az XZ-2 mellett nem aktuális, de ez az obi évekig piacon lehet.
-
wavrekordz
csendes tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Jha persze nem akarok hergelni senkit - nesze semmi fogd meg jól -, csak arra akartam utalni, hogy tényleg nem érdemes ezeken spekulálni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
12-40 sem lesz?
-
need
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
14. Audio Video Trend & Hi-Fi Show kint lesz a gép? oda kiviszitek...?
-
MLaca
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
igen, ha más is úgy akarja

-
need
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ez a nálatok vásárol dolog.. vagy is ez csak a vázra igaz vagy kittben?
na meg ami még érdekel hogy nekem év vége felé lesz + a pénzem akkor rá érek +venni..? vagy ha pl. most regelek és itt van nov. 19 akkor kénytelen leszek..?! -
rumos14
nagyúr
válasz
wavrekordz
üzenetére
akkor az obi olcsóbb mint a Pana 12-35. persze abban meg van stabi, így akinek Pana váza van, inkább azt fogja venni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
És tudsz arról valamit, hogy a nálatok vásárolt E-M1-hez is járni fog a markolat és az adapter?
-
ROBOTER
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Már nem azért, de ezek az árak még a szokásos Euro=Dollár kalkulációval is lélegzetelállítóak.
-
rumos14
nagyúr
válasz
wavrekordz
üzenetére
húha... ez még a dolláros ár szorozva háromszázzal szintnél is feljebb van.
-
TayRol
nagyúr
válasz
wavrekordz
üzenetére
Jó lesz nekem az em5. Bőven.
-
Freddy76
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Uhh......
-
arn
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
nem veletlenul irtam, hogy szeretem az slr analogiajat, meg azt, hogy az evfe a jovo. de perpill meg van keresnivaloja az ofvnek, lehet par ev mulva nem lesz.
(#30647) Mr.Csizmás: no ennyit en nem adnek egy ekkora szenzoros gepert, akarmilyen szuper is... siman a fft valasztanam. azert megis csak a vegeredmeny az elsodleges, es ott nem konkurencia sok esetben.
-
arn
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
az evf mindig csak kozeliteni fog ahhoz a kephez, amit a (jo) ofvben latsz, de sose eri el azt. max olyan kicsi lesz a kulonbseg, hogy tokmindegy. a sotetebb temak jo pelda - igaz az evfben rengeteg olyan manko van, ami segiti a helyes expoziciot.
az omd keresoje eleg jo, de sok olyan reszletet latok az elkeszult kepen (vagy akar a gep kijelzojen), amit az evfen csak sejtettem. ketsegtelenul az evf fele megy a vilag, de perpill nekem hianyik az slrben latott kep.
-
válasz
wavrekordz
üzenetére
te magad írtad: nem fogyaszt és nincs lag. tegyél már be egy evf-et a nikon d4-be... (majd 10 év múlva)
-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Egy baj volt, totálisan elbeszéltünk egymás mellett.
Valami olyasmit próbáltál folyamatosan helyre tenni, amit én nem is állítottam.
De beszélhetünk a rideg gyakorlati vonalról is, itt már több dologban egyet értünk. Ha arról lenne szó hosszú oldalakat tele tudnék írni az EVF előnyeiről és tényleg nem véletlen hogy én is végül az EVF mellett tettem le a voksomat. Azaz az EVF előnyeit tekintve teljesen egyetértünk.
Az OVF-ekkel kapcsolatban már kevésbé, szerintem az optikai keresőnek van jövője. Szerintem egyik kereső se jobb vagy rosszabb a másiknál, mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátárnya és csak az egyéni preferenciák kérdése, hogy kinek melyik jön be jobban.
Én például nagyon tudom értékelni az EVF-el járó pár járulékos pluszt, de ez csak én vagyok. Sokan másoknak meg az OVF lesz a megfelelőbb, mert az jobban passzol a saját igényeihez.Például nem gondolom, hogy Eos1Dx riport gépet a közeljövőben le fog tudni váltani bármilyen EVF-es mirrorless. Ezen felül a fotózás egy nagyon intuitív műfaj. És amíg ez így van addig az is sokat fog számítani, hogy kinek milyen érzés belenéznie egy adott keresőbe. Nekem pl semmi bajom az EVF-fel, de ez egy szörnyen szubjektív dolog. Van aki egyáltalán nem tud vele megbarátkozni és emiatt az OVF szerintem sose fog eltűnni.
Az meg megint egy problematikus kérdés, hogy mit nevezünk természetesnek, azt amit látunk, vagy azt amilyen az elkészült képen lesz? Bár mondjuk erre nehéz azt mondani hogy a valóság a kevésbé természetes.

Persze ahogy írod az elkészült képhez az EVF-ben látott kép lesz közelebb, de szerintem ez is inkább a praktikumhoz van közelebb és nem a természetességhez.
-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
"Félre értesz, de ezt írtam is, nem azt vitatom, hogy nem kellemesebb bele nézni, hanem hogy, nem szól racionális érv mellette..."
Akkor olvass vissza, arn is és én is folyamatosan arról írtam, hogy az OVF-be kellemesebb belenézni. Ennél nem állítottam se többet, se kevesebbet.

Ennek ellenére te kétszer egymás után is azt írtad, hogy nincs igazam.Akkor most hogy is van ez?

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Most komolyan azt vitatod, hogy teljesen más érzés belenézni egy EVF-be, meg egy OVF-be?

Szerk:
Mert hogy itt most erről volt szó. Rideg racionális érveket baromi hosszan tudnék sorolni én is az EVF mellett, de itt most csupán az volt a kérdés, hogy melyikbe jobb belenézni.Olyan ez mint a műanyag kontra fém. A műanyagnak rengeteg előnye van a fémmel szemben mégis mai napig többségünk a fém gépeket fogjuk szívesebben kézbe. Miért, mert jobb érzés. Ennyi, nem több.

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
A váz dinamika átfogásának semmi köze ahhoz, hogy egy adott keresőbe mennyire természetes belenézni. Azaz nem tévedek, az nem illúzió, hogy az OVF-en keresztül nagyobb dinamikával találkozok és emiatt természetesebb érzést nyújt a használata.

Persze lehet műszaki oldalról is vizsgálni, csak az már másik vita témája.
Ilyen szempontból nézve az OVF-en keresztül sokszor nagyobb dinamikaátfogást látunk, mint amire a gépünk képes, az EVF-en meg jellemzően sokkal kisebbel. Élőképen keresztül gyakran az elkészült Jpeg-nél is kisebb a dinamika, nem hogy ahhoz képest ami a Raw-ban megbújik.Mondom mind ezt úgy hogy ettől függetlenül az előnyöket és a hátrányokat mérlegre téve én is EVF párti vagyok.

-
madgie
titán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Pont ez az, hogy hiába a "képfeldolgozás" a jó, OVF-en keresztül akkor is többet látsz (dinamikailag), mint EVF-fel... és amit pozitívumnak hinnénk, az a képkészítés tekintetében sokkal negatív (mert az a lényeg ,hogy lásd hol és mennyi ég ki).
Persze ez erősen szubjektív, le is írtam, hogy szerintem összességében jobb az EVF, mint az OVF (elég sokat kapcsolgattam ám az X100-on is, de 99%-ban az EVF maradt). Ha másnak meg pont az OVF jön be, hát az csak jó... nem lehetünk egyformák

-
FEDman
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
A szememnek szerintem jobb dinamika átfogása van, mint amekkorát egy EVF jelenleg ilyen téren elő tud állítani. Ez például szerintem egy elég gyakorlati példa az OVF-ek természetességére.

-
Mercutio_
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
OK, így már tiszta

És titeket ismerve egyébként is biztos vagyok benne, hogy ha bármi akár csak minimális dolog van amire fel kell hívni az érdeklődők figyelmét azt előre jelzitek
-
törölt tag
válasz
wavrekordz
üzenetére

-
törölt tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Akkor új kérdés. Milyen volt a PM1 ?
-
törölt tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Felhívtad őket? Egyébként a pm1 alatt is ez a szöveg volt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
Lehet, hogy én értelmeztem félre a "készülék állapota" kifejezést
mostanában túl sok szerződéses feltétellel kapcsolatos dokumentumot kellett véleményeznem, és ott is buktatókat látok ahol nincs 
-
Mercutio_
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
No, akkor ez egy újabb jó hír

-
HollyBoni
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Értem, köszi.
Helios-t tesztelgettem, de ott F11 után, F16-on vettem észre romlást, akkor gondolom F8 után is romlott a képminőség csak nem olyan jelentősen. -
Freddy76
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
De jó, hogy nem mentem ki. Sírtam volna egy sort az om-d után...
-
válasz
wavrekordz
üzenetére
örülök, hogy jöttetek!
hogy kontextusba is tegyem a dolgot, összességében legalább 2000 ember megfordult a veletechen, ma reggel index.hu vezércikkel (!) nyitottak a beszámolók (de a tegnapi atv híradóban is benne voltunk stb.), csak a prohardver.hu-s élő beszámoló 30 ezer lekérés fölött jár stb. de úgy is küldünk majd összefoglalót.

egyébként nagyon szép standot raktatok össze, ott volt minden érdekesség, 75/1,8 és 60/2,8 makró is, e-m5, xz-10, xz-2 stb. ez utóbbit tapiztam is, amennyire időm engedte, komoly zsuga. tényleg nem kicsi, de nagyon egyben van, bitang az af, jól testreszabható stb. az e-m5 markolattal meg... ááááá...

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wavrekordz
üzenetére
koszi a frizbit, en voltam a vajszinu zakos diplamataskas

-
válasz
wavrekordz
üzenetére
Látod wavrekordz, ennyire csőlátásúak az emberek. Olyannyira, hogy mikor megvettem nem tudtam hogy a "power zoom" az nem manuális (részben azért, mert eleve eladásra szántam). Mint ahogy azt sem hogy van manuális üzemmódja is. Nos, ez esetben, akkor ezt a (+) tulajdonságok közé kell sorolni, bár ez egy olyan feature amit sosem használtam volna. Ezek mellett is költségvetési (meg racionalitási = kihasználatlan lenne) okok miatt most olyan ember használja, aki nagyon boldog, hogy van ilyenje, és én is boldog vagyok mert az árával beljebb vagyok

-
Studi
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Eleinte a 12/2-nél is csak néztem bambán, mikor áthúztam manuálisba, hogy miért is rinyál a váz az MF miatt. :-) Jelentkezzen, aki olvasott már objektív használati utasítást. :-D
-
MrChris
nagyúr
válasz
wavrekordz
üzenetére
hát akkor ezt nem értem. Most volt a kezemben egy OMD és be tudtam állítani PASM programokat videó módban. Manuál programban tetszőleges zár, rekesz, ISO, WB-t tudtam beállítani. Mivel nem volt benne SD elindítani már nem lehetett. Netán akkor figyelmen kívül hagyja ezeket a beállításokat?
-
jmakk
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Le kell öblíteni egy kis "könnyű rummal" és máris nem fog szúrni annyira a szemed.

Mondjuk 160e-ért már elvárnék egy kis rummentes minőséget így 2012 vége felé járván. -
Szulita
tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Azt nem szedik ki auto az Oly-vázak? Vagy a Pana-k tudják?
-
wody21
tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
normális ez a CA "mennyiség" a képeken?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wavrekordz
üzenetére
képszéleken azért görbül a bokeh rendesen

-
Mercutio_
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
Freddy!!!!!!
Akció!!!!
Nyitot-trekeszes kép lenne az igazi, F5.6-on még szép, hogy jól rajzol.
-
nord_
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ez igen!

A nem-demónak hogy alakul az ára? -
válasz
wavrekordz
üzenetére
nem tévedsz, 2/3-ad fé a különbség, ezt kerekítem egyre, mert qrva macerás állandóan így írni. ahogy aps-c (ami számomra = sony/nikon) és ff között sem 1 fé van, hanem kb. 4/3-ad fé.
(amúgy szerintem nem szentségtörés f1,56-ot f1,4-nek egyszerűsíteni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla (makulátlan állapot!)
- NIKON D7500 - DSLR fényképezőgép váz + teljes NIKON szett (makulátlan állapot!)
- Sony A7III 35k expo, 2029 ig garis + Sigma 45mm 2.8 street obi szettben
- GoPro Hero 7 Black + 2db akku + dual charger
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest