Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
Ez a kis felkiáltójeles dolgot én is mondjuk csak véletlenül vettem észre és mikor először használtam meglepődtem a különbségen...
DxO-nál még az is "probléma" hogy bizonyos módosításokat min. 75%-os nagyítás mellet jeleníti meg. Mondjuk erre figyelmeztet egy áthúzott szem piktogram a beállítás megnevezése mellett....
Tehát minden program máshogy jeleníti meg...
Pl. én most vettem észre, hogy a Google féle Picasa-val feltelepülő képnéző program egy normál jpg esetén is rosszabbul jeleníti meg mint bármelyik másik program. Először az tűnt fel, hogy mintha az obi valamiért nem lenne elég éles. Aztán rájöttem, hogy minden más programmal tökéletes, vagyis másmilyen m int ezzel..... Ezt most vettem észre mikor a 12-60-as obit próbálgattam..... Nem obi függő, mert akkor kezdtem gyanakodni, mikor a Pana 25/1.4-es obi képei is másmilyenek voltak mint megszoktam.... Mondjuk én eddig azt hittem, hogy a jpg-megjelenítés az minden programmal ugyan olyan.... Hát nem.... -
t.imi
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Nekem gx80 van. Használtam 35mm makróval és egy 70-300-al. Makróval sem tépte ki a kezemből a forgatónyomaték, de a 70-300-nál verőfenyben néha azon agyaltam, hogy vissza tolom a helyére az egészet. Csak a váz miatt nem tettem meg. Csak nyugis témákra tudom elképzelni.
A 14-54-el tűrhető az AF sebesség, nem tudom ki írta. -
Throme
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
Még szerencse - számomra - hogy szóba került a sigma kotyogás, tudom mire számítsak.
Azért 2 obiból 2 kotyogós, az nem túl jó arány.
Lényeg, hogy optiakilag legyen jó...Engem is az árával fogott meg első körben a sigma.
Igazából zoom párti vagyok, de egy 12-35 f2.8 az kb pont duplája az aps-c sigma 17-50 obinak. Az oly 12-40 még drágább. Szóval bye bye, ezt el kell engedni.(#81500) Balinov: ha erre a vázra még pántot is teszek, akkor kb 2x akkora lesz
.
Zseb kompakt méret -
MrChris
nagyúr
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Tessék a kit oly 40-150-hez gyűrű sem kell csak egy kis utólagos crop

-
80hun
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Itt van egy kép a 60-as sigmával egy gyűrűvel.

Ez meg az oly 60 gyűrű nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
A képalkotás maga tökéletes, csak a kijelzők furák, ezért tippelgettem valami idióta beállításra, de mondjuk ilyen meg nem jutott egy se eszembe. Nem tudom ilyen volt-e eddig is, mikor vettem nem foglalkoztam vele, mert úgyis még 4 évig garis nekem meg most nem sietős csak ha tényleg álltó helyben döglött meg az úgy khm, finoman szólva is bajos.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Azonos felhasználási célra készült gépeket van értelme összehasonlítani, és ebből a szempontból az E-M1 és az X-T2 összehasonlítás teljesen rendben van. A szenzor méret csak egy műszaki adottság. Nyilván van következménye a képen, de a jpg algoritmusnak is. Ha továbbgondolom az elméletedet a végén az jönne ki, hogy az E-M1-et az E-M1-gyel az X-T2-őt meg az X-T2-vel kellene összehasonlítani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
madgie
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
Már miért ne lenne értelme? A lehetőségeihez mérten teljesen jól összelőtte a két rendszer csúcsragadozóit.
Mondjuk a nagyobb objektívvel melyiket kényelmesebb vinni résznél szokás szerint fogtam a fejem, nagyobb objektívet rendszerint az objektív állványmeneténél fogva visz az ember, nem a mikró kis MILC-be kapaszkodik, márcsak a súlypont miatt sem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Pár dolgot azért helyre kéne tenni, ha videóra kell meg stabi is, akkor a GX7-ben lévő IS nem lesz jó, mert videóban le van tiltva. Az obi stabik között elég nagy szórás van, a 12-32 igen harmatos, 14-42 sokkal hatékonyabb, bár az is gyengébb a GX80/85-ös vázstabijához képest. Bár GX8 beszerzése nem fenyeget abban 4k esetén szintén tiltva van az IS. PL5/6 vázstabija meg... mintha nem is lenne.
-
SpeedyG
tag
válasz
Muerte68
üzenetére
AZ EM-10 - a videó miatt - nem tudom mennyire lenne jó. Az olvasottak alapján talán kevésbé. A videó viszont fontos, de csak és kizárólag a gyerkőcök miatt.
EVF nélkül meglennék, nyilván kompromisszumokat kell vállalni, erről le tudnék mondani.
Jó videó (lehetőleg minimális focus hunting pl.) és legalább XZ-2 minőségű kép kellene
Mission impossible?
-
Lassú Víz
addikt
-
Studi
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
"Ha álványról lett lőve akkor nyugodtan rekeszelhető mivel nem számít a záridő "
Ez ilyen formában nem teljesen igaz, mert még ha az etető fixnek is mondható, egy cinke, vagy hasonló kis testalkatú madár nagyon gyorsan, és gyakorlatilag folyamatosan mozog, így nem könnyű bemozdulásmentes képet csinálni. Ráadásul épp a fejüket mozgatják folyamatosan az oldalt elhelyezkedő szemek miatt, amit viszont az ember szeretne élesnek látni. Szóval 1/150-1/200 azért jó, ha megvan. Ha a landolást/elröppenést szeretnéd pillanatképként megörökíteni, akkor ennél sokkal gyorsabb záridő kell, annyira hirtelen és nagy sebességű a mozgásuk.
-
hito
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Na vannak itt életképes megoldások úgy látom, élni fogok vele

Dolphin: nehéz elfogadni úgy látom 10 év távlatából is. De azt azért gondolom érzed, hogy nem ugyanazok az emberek vetik fel 10 év után a problémát. Ami másnak 10éve gond volt, az megint másnak 10év után is jelenthet gondot. Egyébként nem toltam túl, Te javasoltad szó szerint ezt a dolgot, ami nem életszerű. Van az előadónak nagyobb gondja is, mint figyelni a 30 perces limit miatt problémázó "operatőrt", nem működőképes. Az hogy Te 10 perces korláttal is beérnéd, számunkra tökéletesen semmitmondó, rajtunk nem segít. Létező problémáról van szó, és ha ennyi idő után felcsillan egy halvány reménysugár, akkor az téma lesz. A Samsung évek óta nem tesz FM rádiót a csilliárt forintos flagship-jeiben és a mai napig az összes ilyen teszt topicjának első 200hsz-ében nem egyszer eltörik a mécses ezzel kapcsolatban. Ez egy ilyen dolog. A rosszat nehéz megszokni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Az utolsóban összehasonlítja a 14-42 EZ-t és a 12-50-et. Képminőségre jobbnak hozza ki a 14-42-őt egy kicsivel. Itt meg eléggé általános vélemény az, hogy az EZ 14-42 gyengébb mint a sima. Ezeket a képeket a tartalma adja el, nem az obejktív rajzolata. Meg kell nézni a 60-as makrót ugyanott, 12-40 tesztjét, vagy a fixek tesztjeit szintén tőle. Az tényleg látványos különbség lesz.
-
-
törölt tag
-
t72killer
titán
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Nekem gyári van az E-M10 II-höz. Nagyon jó fogás van vele, anélkül nem használnám már szívesen, a minősége is kiváló. Mást nem próbáltam, de nem is láttam olyat még (eBay és társain), ami külalakra bejött volna, szimplán ronda mind szerintem.
Piszok drága a gyári, de én újra ezt választanám. -
80hun
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Nem pótolja és nem is minden obinál használható jól.
A sigma 60 még elvisel két közgyűrűt összerakva de a 60-as oly még így is jobb nála makróra natúrban.
A 60-as oly 1 közgyűrűt visel el szerintem
Itt egy kép a 60-as sigmával 1 gyűrűvel.
Itt egy az olyval gyűrű nélkül.Ez meg a 30-as pana macro kép1 és kép2
A 60-as oly sebességével nálam nincs baj csak használni kell a fókusztávválasztót rajta

domedee
Én szinte csak C-AF+TR-t használom , főleg makróra . S-AF-et csakis álványról használok.
Vigülis kinek melyik jön be
-
de!
csendes tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Bár én is sokszor beltérben vagy szűk kültereken használom a 9mm-t, ezt csak a nyers erő alkalmazásának tartom.
Lehet arra is használni, hogy egy kis tárgyat felnagyítsunk a háttérhez képest. Tehát hogy egy kis meg egy nagy dolog kb. egyformának látsszon a képen.
Vagy lehet szempont az is, gyakran hasonló témáknál, hogy a rövid gyújtótávnak köszönhetően jó nagy legyen a mélységélesség.
Fotóművészetben műveltebb fórumtársak biztos tudnak mondani még egy-két szofisztikált use case-t.
Féltem megvenni, mert a legdrágább játékszerem, de 5 év alatt sem untam rá. Pl. most találtam egy születésnapi fotósort, ahol hol 9mm-rel, hogy 45mm-rel fotóztam, és tetszik az asszonynak, hogy bár groteszk formákat öltenek a családtagok a kép szélén, látszik a nagy zajlás egyszerre. :-)
De semmi garanciát nem vállalok, ami működik nekem, az lehet az életed csalódása neked. :-)
-
80hun
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Fail. E-M1-en kipróbáltam szobából ablak felé fotózva. Kép közép kifelé néz, fókusz pont mellette a leengedett redőnyön. Spot mérésnél, tök mindegy, hogy hová teszem a fókuszpontot, mindig középre mér. Még akkor is, ha belenagyításnál látszólag helyesen exponált képet látsz az EVF-ben, a képnél maradt a középen mért expozíciós érték.
Szóval AEL vagy M mód.
(#76399) polcsa: EVF-ben kiégett területek mutatása + expo korrekció a tárcsán.
-
polcsa
aktív tag
-
eeXaa
addikt
válasz
Muerte68
üzenetére
Semmi kivetnivalót nem látok a dijazottak munkáin... gondolom mivel a dokumentáció-riport a fő vonal, és egy bizonyos időszakot eseményt kell minél hitelesebben bemutatni, ezért nem a mindenki által kedvelt 1miliószor már lefotózot csili vili ultraboké, ill. fotoshopwizardok munkái a mérvadók itt..
.. hihetetlen hogy egy jobb kamera és egy obi árát sajnáljátok olyanoktól akik munkát és időt áldoznak és egyáltalán pályáznak, ill ténylegesen a szakmai élvonalat próbálják erősíteni...
..egy viszont biztos hogy itt a ph-n talán egy kezemen össze tudnám azt számolni akik kompetensen ülhetnének abba zsűribe akik döntöttek a díjazottakról...
...attól még hogy vmit nem ért meg az ember (értsd:szájbarágós) nem feltétlen a szemlélendő tárgy hibája... -
törölt tag
válasz
Muerte68
üzenetére
(#75888) ferq68 (#75889) aginor (#75891) Mercutio_ válaszaválasza
Köszönöm a válaszaitokat. Közben látom, hogy szinte mindegy, milyen obiról beszélűnk, minél nagyobb a szenzor, annál jobban muzsikál az obi, jobban előjön a karaktere.
(#75890) MrChris válasza
Ki fogom próbálni mindkettőt!
(#75892) G@ß!
Amikor exportálod jpg-be, a megjelenő ablakban lehet állítani a location-t.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Kösz! Bihar sincs közel? Igaz nem Mo.-n van, de közel van a határhoz és ott is vannak szép helyek.
fi:zi'k: Hugit m*rha nehéz fotózni, szal annyira nem jó alapanyag
, a táj rendben van, de a környéken nincs ennyi lelkes fotós meg turista mint fórumon, így egyedül kell mászkáljak és nem merek messze menni a medvék miatt 
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Weboldalukról letölthető a 7-es pro is, sima és 6-os is! De ha verzió ugrás van a vázhoz adotthoz képest arra aszem nem vonatkozik a licensz és 30 napos trialbejegyzés kerül a regisztribe

-
jube7
tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Persze hogy megoldható a dolog. Viszont elég zsúfoltak ezek a dolgok belül, ami nem feltétlenül szükséges (főleg hardveresen), azt kihagyják, és hogy mit nem, az a cég filozófiájától függ. Amúgy hasznosabb lenne szvsz, ha inkább külső hálózati adapterről is lehetne üzemeltetni a gépet (van rá példa), illetve powerbankról akár egy plusz átalakítóval. Az akkucserét nem feltétlenül célszerű célszerű kiváltani más módon - de ez már a szubjektív véleményem.
-
Studi
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
"az új a5000, a világ legkönnyebb/legkisebb cserélhető objektívvel rendelkező digitális fényképezőgépe. Méretek: 109,6mm x 62,8 mm x 35,7 mm. Súly: 210 gramm (csak a váz)"
Ez milyen baromság már? Ki hirdeti ezt?
szerk: gondolom kiscsillag, és akkor ott olvashatatan apró betűkkel, hogy milyen szempontok szerint.

-
scarabaeus
őstag
válasz
Muerte68
üzenetére
"az új a5000, a világ legkönnyebb/legkisebb cserélhető objektívvel rendelkező digitális fényképezőgépe"
http://camerasize.com/compact/#508,491,ha,f
(Szerk.: Nem azt mondom, hogy a másik a legkisebb, hanem azt, hogy ennél van kisebb)
-
mazsi70
őstag
válasz
Muerte68
üzenetére
Nagyon off !
Idézet :
Egy használt autó ára egy (számomra) noname fényképezőgépért? Akkor már veszek egy kompakt Nikont vagy Canont 20-25 ezerért. Mellesleg aki ennyi pénzt ki tudna adni érte, annak már úgyis ott figyel az iphone vagy egyéb flagship telefon, ami arconpörögve hozza a csúcs fényképezők teljesítményét. Zoomolásért meg nem fizetek ennyi plusz pénzt, más különbség meg nagyon nincs.(NEM!! vagyok fényképezőmániás, mondhatni abszolút amatör vagyok, de a józan paraszti eszem nem hagyja ezt szónélkül)Egyébként erről a noname fényképezőről van szó .

-
t72killer
titán
válasz
Muerte68
üzenetére
Vááá, most azt hiszem, nagyon csúnyán kikapnék az elsőosztályos tanítónénimtől
.Akksi: ebayről van pár ócsó noname, nem púpos, jól bírják.
-
asdf_
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
grigo az biztos hogy nem a kártya foglalja a legtöbb helyet

Nem, de aztan nezd meg, telefonoknal is egy rakas bazinagy tepsi telefonba is nanosimet kell rakni.... Es ott az egyik oldalon kokemeny 3 millimeter, a masikon meg 4 mm a nyereseg. nincs 12 mm2, es erre kepesek voltak egy uj meretet feltalalni

-
törölt tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Igen, mondjuk kint a hegyekben fotózgatás közben cserélni nem olyan kellemes, de mondjuk azért tegyük hozzá, hogy ha bedob az ember a gépbe egy 128-as kártyát, akkor azért azt ritkán kell cserélgetni. Nekem most egy 32-es van, de erre is ráfér valami 1700 fotó raw+jpeg módban

-
hito
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
Igen, egyelőre biztos. Elég ez mindenre nekem.
Grga_Pitic: nem áll szándékomban
Jpeg-ben jobb az Oly és a Fuji, de nem annyival, hogy az én fotós képességeim szintjén ebből hátrányom származzon. Mivel nálam videó előrébb van, mint az állókép, így kijelenthetjük, hogy mft vonalon Panára vagyok determinálva.MrChris: igen, én is azért mondtam le róla viszonylag könnyen, mert ritkán használnám. Emiatt nem fogok kukázni egy ilyen jó kis lehetőséget, mint a GH2.
-
hito
nagyúr
válasz
Muerte68
üzenetére
GH2 lett a vege az utkeresesnek
Video volt a fo prioritas, foto masodlagos, de azert abban is tudjon valamit. Ugy erzem a GH2-ben megtalaltam a szamitasomat, legalabbis ebben az arkategoriaban a legkevesebb kompromisszumot kellett benyelnem vele. Wifit azert el tudnek viselni, de valaoszinuleg elni is fogok tudni nelkule 
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Diablo 3
- Battlefield 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Kíváncsi vagyok mit tud kihozni belőle a stacking progi. Így azért könnyebb a böködős fókusszal, mint a manuál makró.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

persze nem azért mert önkritikus lettem
csupán mert nem oly-val készültek

, még a memóriakártyánál is