Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
atis78
tag
válasz
SpeedyG
üzenetére
Lehet erdemes lenne megfontolnod a Pana GX80 +12-32-t.
Itt mar mukodik a stabi video alatt is es a vaz+obi stabi egyutt elegge hatekony.
Hasznaltan esetleg kifoghatsz olyat ami belefer a keretbe.
En a helyedben inkabb ezt nezegetnem a GX7/GM1 helyett. (GX7 tulajkent mondom
) -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
SpeedyG
üzenetére
Nekem GM1 van hurcolászásra és videóra, és a Canonodnál frissebb videokamerát váltottam ki vele (Panasonic HDC-SD80). Ég és föld a különbség, pedig nem rossz ez a videokamera, illetve a GM1 messze nem videóra kihegyezett (pl. 24/25p-t tud max.).
Az AF tényleg tud vadászgatni, de ahogy Studi is írta, érdemes manuálban videózni, igaz nem minden szituációban alkalmazható, és tényleg gyakorolni kell.t.imi: ha nincsenek vele makrós ambícióid (közgyűrűvel, előtéttel), akkor nincs jelentősége.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
SpeedyG
üzenetére
Nekem votl jó ideig XZ-2-em.
Véleményem és tapasztalatom szerint videóban semmivel sem rosszabb mint a kategóriában feljebb lévő MILC Olympusos társai.
Volt E-PL6-om, most egy E-M 10 II és ezekkel összevetve egyáltalán nem kell szégyenkeznia az XZ-2-nek.
Sőt!
Kipróbáltam mindegyik obimmal a fent felsorolt vázakat(Pana 25/1,7, Oly 45/1,8, Oly 12-50-es), de nem vagyok elájulva a videós részétől ezeknek a vázaknak.
De lehet hogy velem van a baj
-
Studi
veterán
válasz
SpeedyG
üzenetére
A focus hunting persze, hogy ismeretlen a Canonnal. Itt egy cikk a szenzorméretekről: a kamerádban az 1/3.2" méretű szenzor van, a Pana vázakban ugye a Micro Four Thirds jelölésű. A méretkülönbség óriási, ez a mélységélességben azt jelenti, hogy a Canonnál gyakorlatilag nagyon nagy lesz a mélységélesség, így nyilván sokkal kevesebbet kell keresgélnie.
Teljesen más jellegű képet kapsz egy nagyszenzoros géppel. Kisebb éles tartomány, cserébe szép háttérmosás, a téma és a háttér látványasabb szétválasztása. Ez viszont sajnos sokszor a vadászattal jár.
A legbiztosabb a kézi élességállítás, persze ahhoz folyamatos figyelem, és egy kis gyakorlat kell. -
asdf_
veterán
válasz
SpeedyG
üzenetére
Vajon a Pana 12-32-es obija egy nagyobb szenzorral (pl. GM-1 4/3-osa) hozza beltérben - képek esetén - az Oly 1.8- 2.0-es fényerejét az (1.7"-es szenzor)?
Mennyire SOS? Vannak tesztképeim ugyanott, ugyanonnan XZ-2-vel és EM-10 (még az első verzióval) + kitobival. Hétvégefelé tudnék foglalkozni vele.
-
Muerte68
addikt
válasz
SpeedyG
üzenetére
a semmitől biztos jobb
amúgy igen ezek már elég hatékonyak,és ezekkel tudsz olcsóbb stabi nélküli oly objektíveket is használni+sigma fix-eket 
Az olympus gépekben csak ilyen stabi van max vehetek hozzá pana obit
Ezek a stabik már elég hatékonyak közel olyan mint az objektív stabi az újabak már jobbak is ráadásul még mindig ott a lehetőséged a pana obik használatára amikben van stabi
Nem véletlenül építi be egyre több gyártó a vázba a stabit-ráadásul ott vannak még a régi manuális obik is ha valakinek arra van igénye.
-
Muerte68
addikt
válasz
SpeedyG
üzenetére
akkor pana+a 12-32,vagy ha olcsóbban van váz egy fényerős fix.Nem érdemes oly objektívet rárakni hacsak nem atombiztos a kezed+a stabi jól jön a sötétebb helyeken

mondjuk a GX7-ben pont van vázstabi arra bármilyen occsó obit rárakhatsz oly-t is

ebbe bele is férnél-maradna obira is[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ő már mindent kipróbált 
Ha megtalaltad, szolj nekem is pls ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

A legbiztosabb a kézi élességállítás, persze ahhoz folyamatos figyelem, és egy kis gyakorlat kell.