Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Stauffenberg #97132 üzenetére

Ez igaz, biztosra mennek. Nekem az tetszett, amikor megkérdeztem a Panasonicot a G80 szigetelését illetően és azt írták vissza, hogy csak cseppálló és ez nem garantálja, hogy ha nedves lesz a gép, akkor a folyadék nem jut be a készülékházba. No comment. Korábban már volt erről egy kifakadásom, hogy ha azzal reklámozza valaki a terméket, hogy az a legmostohább körülmények között is társ a kalandban (idézem: "elég masszív ahhoz, hogy a legnehezebb viszonyok között is helyt álljon"), akkor álljon helyt ezért a kijelentéséért és definiálja a szigetelést, valamint gariba kezelje a beázásokat is. Amúgy én viszonylag magabiztosan kezelem a kérdést, mert a Lumix 12-60, Oly 40-150Pro, Leica 8-18-akat és a G85-öt is kivittem már számos alkalommal még igen komoly esőben is, és eddig egyikkel sem volt negatív tapasztalatom. Különösen a G80 szigetelésével vagyok elégedett, mert az nem kimondottan egy pro cucc, viszont a szigetelése az árát jóval meghaladóan masszívnak látszik. A lencsék is kifogástalanok, de egy fél millás objektív esetében ezen azért annyira nem lepődik már meg az ember. :K

Nem szigetelt cuccal viszont óvatos lennék, különösen amióta a 25 1.4 elázott (mondjuk az már kimerítette az extrém próbát, be akkor is tanulságos volt). Kisebb szemerkélő-csöpögő eső, havas táj (hóesés nélkül) még beleférhet, de ruha nélkül biztosan nem vinném ki konkrét esőbe.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés