Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Untappd lista
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Az én tapasztalataimmal - a mi falunk munkaképes és iskolás lakosságának nagy része bejárós, igaz busszal - viszont nem.
Az a 60% jó ha kb 20-30%. De lehet még annál is kevesebb.Kicsit olyan érzés fogott el az írás olvasásakor, mintha azt mondanák, hogy nincs baj, ha éhezik az ember, attól még él, és valahogy megoldja, hogy legyen kajája . Na ja.meg.
Csak azért izébizé... -
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Így viszont az összes adata hiteltelen , kb

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SystemRoot
üzenetére
Nem igaz a hír, legalábbis nem találtam a forrást.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
SystemRoot
üzenetére

-
SystemRoot
őstag
Erre talán érdemes egy pillantást vetni: [link]
Csak erős idegzetűeknek.
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Jó, akkor magyarázd a 60%os autóval ellátottságot, amit felhoz! ? Az nem ér, hogy egy családban van egy autó..... ELmondtam már miért...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A személyforgalom legnagyobb részét a napi rendszerességgel Budapestre be és onnan hazautazók teszik ki tudtommal. Hetente pedig a diákok az ország legváltozatosabb területeiről és vissza. A vasút előnye az elővárosokból a nagy tömeget szállítani képes kapacitás, a hosszú utakon pedig a rövidebb utazási idő és a nagy távolságra egy és ezért olcsóbb jegy. Pestre azért is jobb a vonat, mert mondjuk a kocsit nem is tudnád sokszor hová tenni.
-
hanee
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Én laktam Érden, ott az emberek 50%-a jár be vonattal, akik bejárnak dolgozni (márpedig sokan járnak be). Mentem ezzel is, azzal is, a vonat egyébként jobb volt, mert gyorsabb, mint a busz és közelebb is vitt a célomhoz annak idején. Viszont mind a busz, mind pedig a vonat MINDIG (reggel, délben este) tömve volt, volt olyan, hogy végigálltam a 20 perces vonatutat, mert nem volt ülőhely, és úgy álltunk mint a heringek.. gondolom most sem jobb a helyzet, hogy eltelt 4 év..
-
philoxenia
MODERÁTOR
10 millió ember két százaléka sem kis szám, nagyjából 200 ezer embernél többen napi rendszerességgel nem használják a MÁV-ot tényleg. A naponta utazók persze többen vannak esetleg, pláne jeles napokon. Felénk itt az Alföldön aránylag jó a hálózat, sok a vonat a fővonalakon és gyorsak is. Itt sokkal több az utas általában, mint az ország átlaga. Itt felülreprezentált a MÁV, az ország más területeihez képest.
Gondolj bele, a pestiek például naponta semmiképp nem használják a vasutat, a vasúttal gyengén ellátott részeken sem nagyon jellemző a napi utazás, tényleg le kellene választani sok kis vicinális vonalat, vagy a közlekedést ott teljesen más alapokra helyezni. A régi gyengén kiépített és karbantartott mellékvonalakkal "ellátott" területeken a busz általában sokkal jobban megfelel, pláne rövidebb utakra. A sebesség is más ott, az egy-egy szakaszon szállított utasok mennyisége is csekély. Az utazási irányok is változtak a nagyjából 100-130 éve épített vonalak messze kerültek már sok sűrűn lakott területtől.Akár a Volán is használhatná azokat a vonalakat megfelelő járműparkkal. A Volán és a MÁV közötti átmenet /jegy és bérlet szempontjából/ amúgy is lehetne ötletesebb és gördülékenyebb, nemcsak sztrájk idején.
Mondjuk Velence környékén busztársaságból sem egy közlekedik a területen és egymás jegyét sem fogadják el, ráadásul a buszon sem mindig lehet jegyet váltani, tehát ott sem fenékig tejföl ez -
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Én is olvastam, és több esetben ritka rossz.
Pl. nem tünteti fel, honnét szedi az adatokat? én is hasamra tudok csapni, és mondani ennnyi meg ennyi emebr utazik vasúton.
Azt mondja , meg tudták az emebrek oldani a dolgot : Hát persze, csak hogy és iként, mennyi idegeskedéssel, időpazarlással, kerülőúton? Én pl. necces volt, beérek-e vizsgáram, merthogy felférek -e a mentesítő buszra pl.
Szegedre minden induláskor legalább 3 járatot láttam menni.
Ha neki a káosz , az, hogy sokan el sem tudtak indulni, meg az , hogy az emberek 60%a tud kocsival menni(ezt honnét szedte? Kelet Magyarországon? És ha 3 felé járnak dolgozni, suliba melóba, ráadásul 3 időpontban).
Szerintem nem igaz , hogy MO lakosságának 2% utazik napi rendszereséggel vonaton.
Szal nem tudom, én azért megnézném a közlekedésmérnöki diplomáját az illetőnek
-
hanee
senior tag
Szia!
Nekem anyukám pont akkor utazott Nyíregyházára, amikor karácsony előtt tetőzött a sztrájk és a forgalom is.. muszáj volt neki, munka ügyben ment. A legrosszabb vonalak egyike amúgy is, közvetlen járat naponta 1 van normál esetben is. Betettek mentesítő járatokat minden két menetrendszerinti járat közé, de így is olyan sor volt és tömeg, hogy az emberek lökdösték egymást és két buszt is el kellett engednie maga előtt, mert ő nem tud áttaposni más embereken.
Visszafelé úgy jutott haza, hogy a cégnél ahova ment valaki ismert valakit, aki ismert valakit, aki ismerte a Volános cég igazgatóját.. így külön felszállította a sofőr mielőtt beállt a megállóba
Különben haza sem jutott volna valószínűleg sehogy, amikor felszállt, utána az emberek rugdosták egymást, 800-an akartak felszállni az 1 buszra..
Szerintem ez felháborító, ezt nem szabadna megengedni senkinek, hogy így akadályozzon más embereket a munkájukban és az életükben.. -
Cxgrav
senior tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy 33k az egyesített dolgozói bérlet... 1 hétig nem volt vonat... na most ennek az ára kiesik ugye a bérletből. Hol lehet valami kártérítésre igényt tartani vagy ilyesmi?
Mert elég mocskos dolognak tartom hogy lehúznak pénzzel és szolgáltatást nem kapok érte...Köszöntem
-
hemaka
nagyúr
19én sikeresen hazaértem busszal a hatalmas káoszban, ami uralkodott a sztrájk miatt. csak nagyvonalakban a lényeg annyi volt, hogy 12:00kor elindultam Győrből és 21:35perckor érkeztem haza, senkinek nem kívánom kb.

-
Wolverine
félisten
Lásd a #1079-es írást; sok esetben a rivális Volán-társaságok vagy maga a felelős minisztérium hibája, hogy nincs gyors buszjárat. (nekem mázlim van, mert Bp-Szombathely viszonylatban van napi egy gyorsbusz az M1-en, és van lassabb is Veszprém felé egy vagy kettő; persze a gyorsjárat sem tökéletes, mert a Vasi Volán és a Kisalföld Volán meg nem egyezése miatt nem mehet be Győrbe, így szépen elmegy a város mellett...)
-
zsid
senior tag
Ha utazni akarsz pl Budapest-Sárospatak útvonalon, csak a vonat játszik, de legyen csak Miskolc Stadionok-Eger gyorsjárat majd Eger-Miskolc busz, ennyi van. Ez minimum 4 óra, amíg ICvel 1:58perc. Miskolc-Sárospatak busz 13:45kor indul asszem és 16:00ra van itt ( 69km ), szóval bizonyos esetekben esélytelen az elternatív utazási forma.
Én csak MÁV IC 1. osztályon utazom, megfizetem a szolgáltatást, de ha sztájk van, Pestről nem tudok hazajönni. Majd ha lesz BP-Miskolc express busz akkor én is lesz@rom a mávot,de jelenleg nincs. Senki sem kötelez , hogy igénybe vegyem a szolgáltatást, csak nincs kedvem 6,5 órát buszozni. -
egy, amit már írtak, hogy nem kellene lesüllyedni az ő szintjükre. kettő: valójában senki sem köteleztéged arra, hogy vonatozz. ez egy szolgáltatás, amit igénybe vehetsz, és ha igénybeveszed akkor fizess is érte.
ennek ellenér eutálom a sztárjkjukat. de erről ez a véleményem.
-
Wolverine
félisten
Egy érdekes elemzés egy közlekedésmérnöktől.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
rootkiller
üzenetére
nem spanol az a jobboldalla. mikor ők voltak kormányon a Gaskó akkor is nyomta a szöveget. meg sztrájk is volt.
-
gaben
aktív tag
Egy ilyen START Klub Pérmium Kártya mennyibe kerülhet?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Értem!
-
petrelli86
aktív tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
a máv ik kft-nél vok központi fűtés szerelő
-
(Darkwood)
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
"kiszervezett máv dolgozó" Pontosan mit csinálsz?
-
petrelli86
aktív tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
nem, nem vagyok vasutas..

én kiszervezett máv dolgozó vagyok..
de hagy sztrájkoljanak csak, hátha összehoznak vmi kis pluszt
tudom ez sok mindenkinek szopás, engem személy szerint nem izgat a sztrájk
-
(Darkwood)
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
És Te?

-
-
nyunyu
félisten
válasz
rootkiller
üzenetére
Nyaron lattam Gaskot 78-as buszon utazni.

Sajnos nem volt nalam szivlapat, hogy megszerethessem vele.
-
rootkiller
őstag
Jogos! Különbenis mi jogon akarnak 250e-t a MÁV Cargo eladásából? Ennyi erővel az összes állampolgár kérhetne pénzt az állami tulajdon privatizációjából, továbbá a MÁV dolgozók is vállalhatnának részt a MÁV tőkeveszteségéből. Felháborító, hogy a MÁVosoknak jár a pofájuk, az a r*hadék Gaskó, mikor nincs sztrájk, mást se csinál, mint vadászik havi 3mFt fizetés mellett, és valami dög nagy céges Volvo-val jár, továbbá annak idején MSZMP tag volt, most meg az Orbánnal spanol. Visszább lehet menni az agarakkal.
-
-
doc
nagyúr
"Kedves MÁV utas!
A Magyar Állam Vasutak Zrt. utasai sztrájkot hirdetnek. Kérjük, ha egyetért a kezdeményezéssel, csatlakozzon hozzánk!
A sztrájkunk célja: ha már nincs Magyarországon normális, pontos, kultúrált vasúti közlekedés, a dolgozók (a felettesek is!) tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a színvonal javuljon. Elfogadhatatlan, hogy ilyen állapotban még a vasutasok sztrájkolnak.
Kérünk ezért minden utast, aki 2009. január első 10 napjában (elsejétől tizedikéig) MÁV vonatra ül, NE VEGYEN JEGYET!!!
Ha ők sztrájkolhatnak ilyen állapotok mellett, akkor mi is!
Továbbított levél:"Küldje tovább, hogy minél több emberhez eljusson ez a levél, akár egy MÁV dolgozóhoz is, és megtörténjen az első lépés egy normális MÁV felé!
Tehát 2009. január 1-10. között SENKI NE VEGYEN VONATJEGYET!"
-
BITBOYS
addikt
A lényeg, hogy végre vége a partizánakciónak. Most lehet tanulni az új menetrendet.
-
Boxiné
aktív tag
válasz
fokukac
üzenetére
Walsall-ban élünk, de most itthon vagyunk, hála az égnek. Attól hogy valaki külföldön él, ez a hazája, és attól még dühítheti, ha valaki tuskó. Hát csak ezért.
A reptéri balhé a mi idegeinket is kikezdte, mivel minket is érintett. Együttérzek azokkal, akiknek a MÁV-os sztrájk kellemetlenségeket okoz. Hidd el, bele tudom élni magam.Most hogy szóltál, átírom az adataimat. Kösszentyűűűűűűűűűűű.
-
Boxiné
aktív tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
És Gaskónak még van pofája bemenni a TV-be nyilatkozni reggel. Azt hiszem egy rinocérosz simán megirígyelné a bőre vastagságát.

-
(Darkwood)
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Mind kettőtökkel egyetértek!
-
Boxiné
aktív tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
És most úgy gondolják, hogy ők a nagyon k...a jó fejek, mert megszánták a csóró népet Karácsonyra?!
Nem is tudom, hogy ez nevetséges, vagy siralmas-e. 
-
raskolnikoff
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Ez már a halottnak a csók. Elmennek a büdösbe...
most már komolyan kezdek átállni az oldalukra. Bár tartana addig amig csődbe megy az egész...amig elfogy a pénzük...aztán üljenek buszra
-
Rive
veterán
Úgy fest, egyelőre felfüggesztik.
-
Belinkelem, bár sok újat már nem mond.
-
Érdekes dolgok vannak most is a vdszsz honlapján...
Sztrájk percről-percre: 11:30
- „Halló, tessék, Keleti Kocsivizsgálat” – veszi fel Tibor a telefont, a vonal túlsó végén egy vasutas érdeklődik vonata után. Bizonytalan – mondja, de meg kell emelnie a hangját, hogy egy szolnoki ingavonat indulását reklámozó „utastájékoztatót” túlkiabálja: „Jaj, ez a hangos is olyan ökörségeket beszélget” – fűzi hozzá.
Tibi tegnap este nézte meg utoljára a VDSzSz-honlapot, így – mint mondja – szerencsére nem látta a feltörés eredményét. Reggel meg nem nézte, mivel elég macerás időre beérni Keletibe a Miskolci vonalról: Vámosgyörkig vonattal, onnan pedig busszal vezet az út a Stadionokig.
- „Ja, ja, ja, arrafele nem nagyon van közlekedés, a Keletiből eddig hat vonat mászkált ki-be”. Kérdésemre nem tudja megmondani, hogy délelőtt hány vonatnak kellett volna menetrend szerint elmennie. „Az új menetrend szerint nem tudjuk, mert a bevezetés óta még nem volt dolgunk vele”.
Ahogy az utasoknak se, hiszen a bevezetés napján kezdődött a sztrájk. Így ők még csak nem is sejtik, hogy a 2008/2009. évi menetrend tényleges bevezetése után ugyanúgy nem fognak tudni beérni munkahelyükre, mint a sztrájk idején, azzal a különbséggel, hogy akkor ez már „menetrendszerű” lesz.
Tibor a MÁV szóvivőjének is bevisz egy verbális jobbegyenest. A fiúk ugyanis hallgatják a híreket, így tudták meg, hogy a MÁV 24 órára saccolja a vonatközlekedés helyreállítását a sztrájkot követően. „Miről beszél? Ha megvan a megegyezés 12, óra alatt rendbe rakjuk az egész kócerájt!”
Keletiben továbbra is sztrájkol az összes kocsivizsgáló.
-
Mr.Grincs
veterán
Akkor van még ma sztrájk?

-
Froclee
őstag
Van-e ma sztrájk?
Bocs, ha már linkelték. -
BOOSTER
aktív tag
Ez a sztrájkolósdi már kezd az agyamra menni.
Egyrészt nem értek egyet a célokkal sem, másrészt az eszközök is undorítóak:
-Nem tájékoztatják az utasokat, hogy mikor kezdődik a sztrájk
-Nem biztosítanak elégséges szolgáltatást, pedig egy adókból fenntartott közüzemnél ez lenne a minimum, ráadásul a sztrájktörvény is előírja.
Én szinte biztos vagyok benne, hogy itt nem a 250k HUF-ról szól a buli, emögött kemény hatalmi játszmák és politikai ambíciók vannak. Nyilvánvaló az is, aki itt enged az bukik. Ha a sztrájk elbukik Gaskó megy a levesbe, szerintem a kormány és a MÁV már erre játszik rá. A vasutasok pedig sajnos mennek a nagyvezííírrr után mert el vannak kábítva a beígért lóvétól. Eközben sajnos nem jönnek rá, hogy ebben a játszmában ők sem így sem úgy nem nyerhetnek, csak veszíthetnek. A vasutasok elérték hogy csak alig népszerűbbek, mint az APEH vagy a politikusok, vagy a rendőrök. Elérték, hogy bizonyítást nyert egyes szárnyvonalak szükségtelensége és így halálra ítélték azokat...Nem veszik észre, hogy csak bábuk akiket dróton rángatnak, és az állásukkal játszanak már. Ha meg is kapják a pénzt, akkor azt jól be kell osztani sokaknak közülük akik munkanélküliek lesznek a vonalbezárások és az emiatt történt leépítések után. Ráadásul, mivel most nagyon sok embernek alátesznek nem fog értük senki könnyeket hullatni, és a sztájkalapjuk is kifogy és nem tudnak majd tiltakozni sem. Nem tudom akkor majd tovább éltetik-e Gaskót? Ráadásul Gaskó hol volt amikor feldarabolták a MÁV-ot? Hol volt amikor eladták a Cargót az egyetlen nyereséges üzletágat? Gondolom csurrant neki is egy kis lé. Most meg játssza itt a népvezért, egyszerűen ez az ember nem hiteles, nem is tudom hogy mehetnek egy ilyen után.
Végezetül: holnap 200KM-ert kell utaznom, hogy kedden vizsgázhassak, remélem el tudok buszozni és nem kell autózni, mert az nem kevés plusz költséget jelentene. Nah, mindegy nem húzom fel magam jobban. Mindenkinek jó éjt... -
Mr.Grincs
veterán
Szeretnék kérni egy számot, a szám legyen ez---->Rihanna-Shut Up and Drive [link] Gaskó Istvánnak és a sztrájkoló MÁV dolgozóknak küldeném elsőáldozásuk alkalmából valamint fiaméknak lányoméknál....
Szerintem mi meg sztrájkoljunk, hogy nem veszünk jegyet és bérletet és nem mutatjuk meg
Mondjuk nekem arcképes igazolványom van de benne vagyok hogy nem mutatom meg mert akkor meg én fogok sztrájkolni... -
PazsitZ
addikt
Már ilyenek is terjengnek:
[I]Évi több milliárd Forintunkba kerül, és még sztrájkol is, mi az?Eljött az idő, hogy azok, akiknek elegük van a MÁV sztrájkból, az undorító vonatokból és az idegesítő magyar vasúti közlekedésből; visszavágjanak! MOST AZ UTASOK SZTRÁJKOLNAK!
vas-UTAS SZTRÁJK!
Kedves MÁV utas!
A Magyar Állam Vasutak Zrt. utasai sztrájkot hirdetnek. Kérjük, ha egyetért a kezdeményezéssel, csatlakozzon hozzánk!
A sztrájkunk célja: ha már nincs Magyarországon normális, pontos, kultúrált vasúti közlekedés, a dolgozók (a felettesek is!) tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a színvonal javuljon. Elfogadhatatlan, hogy ilyen állapotban még a vasutasok sztrájkolnak.
Kérünk ezért minden utast, aki 2009. január első 10 napjában (elsejétől tizedikéig) MÁV vonatra ül, NE VEGYEN JEGYET!!!
Ha ők sztrájkolhatnak ilyen állapotok mellett, akkor mi is!
Továbbított levél:"Küldje tovább, hogy minél több emberhez eljusson ez a levél, akár egy MÁV dolgozóhoz is, és megtörténjen az első lépés egy normális MÁV felé![/I]
Ez az ötlet már bennem is felvetődött.
De én nem teszek ilyet, a jegyet azt mindenképp megveszem, max majd szívózok, hogy nem mutatom meg...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Inv1sus
üzenetére
Tisztelt számvevőszék !
1983 és 1993 között a vasút az enyém is volt, mint ott dolgozóé, a törvények jogtalanul elvettek tőlem 10000000 Ft-nyi vagyont, kérem a vagyon után járó kamatokat is, a 20 milkából levonhatják a négyet.A dolgozó
Kb ennyire értelmes a szöveg, azonkívül vót huszonháromszor, először még februárban.

-
RoyalFlush
őstag
"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti" - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, aki vasárnap délben sajtótájékoztatót tart a rendkívüli bizottsági ülésről és "a munkavállalók alkotmányos jogainak védelme érdekében".
A másik nagyokosok. Bölcsebbek lettek volna, ha csöndben maradnak.
-
Algieba
őstag
Ebben az országban tényleg semmiféle jogvédelem nincs. Itt bármit meg lehet tenni, és egy kis akarnok-szakszervezeti zsebnapóleon meg is teszi.
Az a több tízezer ember, aki pedig vasúttal akart (a szükség nagy úr) hazajutni az ünnepekre birkamód tolong a buszpályaudvarokon.Senki sem tesz semmit, hogy egy szem akarnokot eltávolítsanak, a mögötte baktató (vagyis csak ácsorgó) brigádot megbüntessék, de úgy, hogy egy időre elmenjen a kedve mindenféle sztrájktól.
Mert a többségnek tudtommal joga van a tömegközlekedéshez, amit az ő adójából finanszíroznak. Vagy nem? Egyszerűen meg akarják szüntetni a vasutat? Akkor miért nem csinálják tisztán, egyetlen csapással?
-
Inv1sus
addikt
Egyenlegértesítő vasutasoknak
Tisztelt Dolgozó!
Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton
szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek
alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával
kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőlegEgyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami
Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd
forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és
megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott.
Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben
részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított
arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy
önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport
felhalmozott tőkevesztesége utánÚj egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk
a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. december 31-éig
kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően
részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a
fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen
törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel
élni kíván, azt postafordultával jelezze.További jó munkát kívánunk!

-
Inv1sus
addikt
Na akkor úgy tűnik busszal fogunk Szegedre menni
1 óra 50perces út egy óra helyett. 
-
szatocs
őstag
Gaskót beraknám egy tucat kanos gorilla ketrecébe, és addig hagynám ott, amíg él. Rohadjon meg az ilyen!

-
tildy
nagyúr
-
gaben
aktív tag
Múltkor láttam a tv-ben ezt a Gaskót,olyan kocsival mutatták,hogy a pofám leszakadt..
Közlekedjen vasúttal
Azért miért nem sztrájkolnak,hogy ne késsenek a vonatok,legyenek tiszták?30 éve ugyanazok a szerelvények járnak,150km megtétele 3-4 átszállás ,3-4 óra...hát nevetséges,nyugaton ez nem távolság...
A vasúti kocsik egy részén műszaki sincs(tv-ben is volt riport erről),ezért miért nem sztrájkolnak?Csoda,hogy még el lehet velük jutni valahova...
Csak az a baj,hogy az emberekkel tolnak ki,mert úgysem kapják meg a követeléseiket.
Hol a 2000 milliárd ,amit idáig belepumpáltak a vasútba+az utasoktól beszedett lóvé?Ezek hol vannak?Ebből is vegyék ki a részüket,ne csak a Cargo-ból !!
A MÁV vezetésnek is elkellene gondolkodnia,igen erősen ,azok is milliókat felvesznek,oszt a hiány meg 2000 milliárd vagy lehet már ennél is több...Egy fillért nem adnék azoknak sem,valami nyomozás kellene ebben az ügyben is ,nem?Bezzeg ha véletlenül bekapcsolva marad a ködlámpa jó időben,akkor már azonnal büntetnek,hát nevetséges ami itt megy komolyan...
Már így is csődös a máv,drágák a jegyek,szarok a vonatok közlekedése is,a minőség is ,most meg sehun semmi ,ezek után meg már még rosszabb lesz....
Itt valaki tuti arra játszik,hogy ennél is jobban lezülleszti a vasutat,aztán olcsón megveszi... -
PazsitZ
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Én is már ejó ideje ott tartok, hogy lassan már tényleg arról szól, hogy addig se kell dolgozni.
Az okozott kárt, az ő fizetésüket, meg úgyis megtérítik az emberek adóforintjaiból...
Ha egy átlagos cégnél, ilyen kiesés lenne, a dolgozok felét kirúgnák, a többit minimál bérre vennék. Persze nekik ettől se kell félniük...
Pályát kellene váltanom úgy érzem. -
RoyalFlush
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Én most olvastam a hírt.

"A szakszervezet bebizonyította: sztrájkolni akar, de úgy, hogy az utasok alapvető jogait félretéve, meggátolja az eljutást. Minden felelősség a bizonytalan és kiszámíthatatlan vasúti közlekedésért a VDSZSZ Szolidaritást terheli" - áll a vasúttársaság közleményében.
Az ünnepek közeledtére sincsenek tekintettel.

-
Oliverda
félisten
Meghallottam most ezt a számot és egyből a MÁV jutott róla eszembe.

-
raskolnikoff
őstag
Nem lesz 506 vonat sem. Mer az sztrájktörés.

ez ugye a fővonali napi 4 mellékvonali napi 2 lenne...de nem baj. sok az is. sztem ha megdögölnének sorban egymás után és nem menne vonat az lenne a legjobb.

-
szatocs
őstag
Nekem is ez a helyzet...

Legpraktikusabb a vonat, mert nem kell átszállni másikra, busznál 3x tudok menni csak egy nap úgy, hogy csak 30 perc legyen a várakozás, a többinél 2-3 óra a várakozás, vonattal meg meg van oldva, nem fagyok szét, a cuccom csak fellököm, mindig van hely, sokkal jobban elférek...
Cucc szempontjából nem mellékes, hogy 2 táska mindig, odafele útnál háti min 12 kg, kézi min 5 kg. -
dim3nsi0n
tag
én életemben egyszer mentem MÁV-val Békéscsabára, akkor is 50 percet késett az indulással a MÁV. Azt nem tudták megmondani, hogy melyik vágányról indul a vonat, amikor kiderült, akkor azt mondták, hogy áttolják egy másikra. Mindenki átcuccolt az induló vágányra, de nem történt semmi. Majd egyszer csak bemondta a hangosbemondó, hogy 10 perc múlva indul arról a vágányról, amiről elvileg kihúzták volna.. Nah, volt is anyázás rendesen. Nah, akkor határoztam el, hogy soha többet MÁV.
Ma szerencsém volt a Keletin áthaladni, hát olyan volt, mint egy temető... Ember alig, 1-2-en sakkoztak, az arabok valutával csencseltek (vagyis szerettek volna, de révén alig voltak, ők is álltak tétlenül), taxisokból is csak 1-2 volt...
-
degu
senior tag
válasz
Algieba
üzenetére
Hat erdekes kerdesfelteves!
De miert kozelitene mindenki a busz fele fegyverrel?
Bajuk van a buszsoforrel?
Akko lojjuk le..oszt...zseton!
De akkor a buszsoffor mire var?
Ha meg egymassal van gondjuk,akkor mi koze van ehhez a buszsoffornek?
Doljon hatra...elvezze az alacsony kamatokat...
Es fogadjon oddsra...hogy ki marad vajjon eletbe...
De figyeljetek!
A tomegkozlekedes nem errol szol!
A tomegkozlekedes arrol szol,hogy ...pusztuljon,akinek nincs eleg penze a horribile jegyekre!Nem kell leloni! Elpusztul magatol!
Eddig arrol voltunk hiresek,hogy kozep-kelet-europa vezernemzete voltunk...mindenfele szempontbol!
Most...buszken mondhatjuk el,hogy ilyen magas arak,ilyen korrupt politikusok,ilyen magas allamadossag...nincs meg a romanovoknal sem!
Nekik eleg volt a Ch-ch-ut kivegezni...es rendbejott minden!
Akko most nekunk mit kene tenni?
Szeggyuk fol a sineket?/Nonema! eladjak a.../... -
Algieba
őstag
De mi van, ha mindenki valamilyen fegyverrel közelít a busz felé? Csak egy maradhat elve fog érvényesülni? Természetesen az egy életben maradó az élelmes buszsofőr lesz, aki látva a nagy fejetlenséget gyorsan elhajt a busszal a tömegmészárlás helyszínéről.

-
petrelli86
aktív tag
vagy ez már beteges

-
degu
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Az Istenert sem akarlak megserteni,de 10Ft-ert kapsz 10 dkg.humorerzeket!
/Ha mar semmi sem segit...akkor...nevessunk!/
Ez az en eletfilozofiam!
Ne haragudj,ha felbosszantottalak!....
Illetve... az uzi sem rossz megoldas...csak...
Szeretnek egy olyan vilagba elni,mint a Vadnyugat volt...
Aki gyorsabb volt,es /q*rva becsuletes/...az MINDIG nyert!
Ugyhogy..ne lodozz...viccelj!
/Persze ettol lett ez a vilag ilyen szar!/
De TE kimennel az utcara...a Parlament ele...tuntetni?
/Es nem fizetett bohockent demonstralni!/
Pajtas...
-
Inv1sus
addikt
válasz
petrelli86
üzenetére
Hát ha nem lösz hely, akkor csinálok

-
degu
senior tag
Most mit hujelkedtek?
Angliaban,amikor elindult a gozmozdony,torvenyt hoztak,hogy egy csokanak kell a mozdony elott menni ,piros zaszloval! es figyelmeztetni kell az embereket erre a hihetetlen,eletveszelyes sebessegre! /35km/o/
/Nem vicc! Utanna nezhettek!/
Most akkor mit is gorcsoltok? A MAV valami hihetetlen,lebilincselo fejlodesen ment at! -
Inv1sus
addikt
Ja elég zsír Én direkt le akarom rendezni karácsony előtt a vizsgáimat, erre elkezdenek sztrájkolni. Most legutóbb úgy jöttem haza, hogy Kiskundorozsmáig elvittek busszal (már eleve 40 perc késéssel indultunk). Onnan a vonat elment Kiskunfélegyházáig, azt Csá. Apámnak kellett telefonálnom, hogy jöjjön már értem, mert nem kívánok ott aludni az állomáson. Még szerencse, hogy csak Kecskemétig akartam eljutni, nem úgy mint az a szegény magyarul beszélni nemtudó kínai, aki Pestre kívánkozott. Azt se tudta mivan.

Most holnap valahogy le kell rendeznem azt, hogy Szegedre eljussak. Sztem bepróbálom a buszt, majd viszek viperát.
-
bbazsy
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
tökmind1 lesz-e mentesítő, tömegnyomor lesz.
ha jöttél múltkor esetleg, akkor tudod miről beszélek.én ott tartok, h ha nem lesz máv és nem lesz fuvar akkor karácsonyozok pesten, tutira nem gyömöszölöm magam fel a buszra még1x.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem is tudom, hogy ez nevetséges, vagy siralmas-e.