Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: ReaR backup
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Izland`
üzenetére
Gondolom, az sem véletlen, hogy a desktop webes felület sem működik.

mod: ok, csak FF alatt nem tölt be, Chrome alatt oké.
-
-
Oliverda
félisten
Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2013-tól egy év alatt körülbelül 750 személykocsiba és motorvonatba épít WIFI egységet a MÁV-Start. Első körben az alábbi kocsikban teremtik meg az internetezés lehetőségét:
Az Apmz 10-71 (EC 1. osztály) kocsikkal jelenleg az 1-es vonalon Budapest és Szombathely között, valamint a 120-as vonalon Budapest és Lőkösháza között lehet találkozni. A Bpm 20-70 sorozatú IC 2. osztályú kocsik szintén Szombathely és Lőkösháza felé járnak, valamint nyáron a balatoni gyorsvonatokban is lehet velük utazni. Az Ap 10-67-es és Bp 20-67-es InterCity kocsik szinte minden vonalon előfordulnak, ez a leggyakoribb IC kocsicsalád a MÁV-Startnál. Az ARp 84-35 sorozatú gyorsvonati 1+ (komfort) osztályú kocsik jelenleg Budapest és Szeged között járnak. A posta Bhv és BDt kocsikból álló ingavonatok Budapestről indulva többek között Vác, Szob, Szolnok, Sülysáp és Lajosmizse térségébe jutnak el. A BDV és BVh motorvonatok a 70-es (Budapest - Szob) és a 150-es vonalon (Budapest - Kelebia) járnak. A Desirokkal (ABpmot) Esztergom és Lajosmizse felé, valamint a Balaton északi partján lehet találkozni. Flirt motorvonatok (BVpmot) Székesfehérvár, Dunaújváros, Vác és Szolnok felé járnak.
-
Oliverda
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Egyszerű.
A kód a jegykiadó automatás verziónál van.
A másik megoldás, ha otthon nyomtatod ki. Akkor a kaller a telefonjával ellenőrzi le a papíron található QR kódot.
-
Oliverda
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kétszer használtam. Nem volt vele gond.
Ellenben ha lekésed a vonatot, akkor buktad a teljes összeget.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Ez nem sztrájk csak kipróbálják hogy milyen lesz ha megszüntetik a mellékvonalakt.

-
Oliverda
félisten
válasz
(Darkwood)
üzenetére
SZF - BP kemény 67km

4.460 Ft a bérlet. Az Elvira megmondja amúgy.
-
Oliverda
félisten
Meghallottam most ezt a számot és egyből a MÁV jutott róla eszembe.

-
Oliverda
félisten
válasz
mazda626
üzenetére
Na és arról hogy szinte minden vonat késik ki tehet...?

Pl. szerda reggel jöttem Pestre Békéscsabáról, pontosan indultunk, de ennek ellenére a végén laza 1 órás késéssel értünk Pestre. Pedig nem volt szakadás, kisiklás, és ráadásul a vonat egy nemzetközi gyors volt. Előtte meg felet késett, de a fél óra az mostanság amolyan rendszeres késés úgy vettem észre. Kérdem én, ezekeről ki tehet ha nem az ott dolgozók?

Mellesleg íme egy lassan egy éves hozzászólásom a témában [link], és egy reakció [link].
-
Oliverda
félisten
Na azt hiszem most jött el az a pillanat ami után én inkább autóval fogok járni.
Eddig (mivel esti suliba járok és van diákom) élhettem a 67,5% kedvezménnyel, most ebből 0% lesz ha jól sejtem, plusz még emelnek is 17%-al. Ez vicc...
Így 6700 forint lenne durván Pest oda-vissza, 2.osztály, sima, mocskos, büdös kocsiban, ami ráadásul még késik is. Akkor már inkább a busz. Autóval durván 8K, és akkor indulok amikor akarok, sőt mehetünk akár többen is és akkor még olcsóbb.
-
Oliverda
félisten
A www.elvira.hu tegnap óta halott. Ez jól jellemzi a MÁV-ot.

-
Oliverda
félisten
Akkor lehet hogy ráhibáztam.
Az nem én voltam. 
Még kb. egyszer 6 éve egy menetrend változás után közvetlenül utaztam Békéscsabára kisfalumból, és megkérdeztem a (szerintem) MÁV legjobb arcának tartott kalauzt, hogy miért barmolták el a visszafele jövő hajnali vonatot, erre a válasz: ''Mert buzik!''
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Akkor majd a kedvezmények helyett a színvonalra költik az adófizetők pénzét, csak éppen (szerintem) így jóval kevesebben fogják igénybe venni. Tehát nyilván kevesebb is lesz a bevétel, hiába emelik a jegyárakat. Mondjuk engem leginkább a késések zavarnak, meg a logika (ami nincs nekik) amivel néha irányítják a szerelvényeket. Kaka ez az egész MÁV. Ha közel azonos ára lesz mint a Volánnak akkor én inkább buszozni fogok, vagy ha többen megyünk valahová akkor ott az autó.
-
Oliverda
félisten
Pontosan, főleg hogy már most viszonylag lent van az üzemanyagok ára is. Persze eshetne még vagy 50 fotintot nyugodtan.

Ahelyett hogy további kedvezményekkel buzdítanák az emberek arra hogy hagyják otthon az autóikat, inkább megvonják őket. Éljen a környezetvédelem és az ''eszes'' üzletpolitika. Aztán majd nagy szemekkel néznek ha kevesebb lesz a bevételük mint eddig, és persze majd ezt is ráfogják a ''sok'' bliccelőre. -
Oliverda
félisten
Szerintem ezekkel a kedvezmény megnyírbálásokkal csak maguk alatt vágják a fát. Már lassan tényleg jobban megéri majd autóval menni bárhová is, főleg ha nem egyedül megy az ember. Pedig én szeretek vonatozni, de ha megemelik 1x%-al a jegyárakat és csökkentik 17.5%-al a kedvezmény akkor bizony én is kevesebbet fogok zötyögni.
Jó sztori: Csütörtökön mentem Pestről a Keletiből Békéscsabára a 12:10-es vonattal, persze nagy rohanva 12:15-re odaérek a vonathoz amit még éppen elcsíptem (balszerencsémre). Mondanom sem kell hogy nem lett volna szükséges annyira rohanni mert még kb. 6-7 percet állt utána (egy nemzetközi gyorsvonatról van szó). Már Pest alatt is megállt vagy kétszer 5 percre, de aztán jött Nagykáta, amit elhagyva ismét megtorpantunk. Kb. 15-20 perc után megjelent 3 rendőr akik nagy nyugodtan sétálgattak a vonat mellett. Természetesen mindenki értetlen és ideges volt, hogy ha már amúgy is késve indultunk mi a francot állunk itt már megint immár majd 20 perce. Fél óra ismételt várakozás után feljött 2 rendőr a vonatra, és átvizsgálták mindenki csomagjait és kabátját. Bő egy óra után pedig visszahúzott minket egy dízel mozdony Nagykátára.
A végén kiderült hogy állítólag valakit kiraboltak a vonaton, elvették 40 ezer forintját és a fegyverét, amit kidobtak az ablakon, és mivel olyan hirtelen állt meg a vonat, ezért még leszakadt a felsővezeték is.
Tehét 90 perc késéssel értünk be Békéscsabára. Remek volt. 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A végén kiderült hogy állítólag valakit kiraboltak a vonaton, elvették 40 ezer forintját és a fegyverét, amit kidobtak az ablakon, és mivel olyan hirtelen állt meg a vonat, ezért még leszakadt a felsővezeték is.
Tehét 90 perc késéssel értünk be Békéscsabára. Remek volt.