Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
várakozás a vonatra, kőbánya alsó (ma 13:05 körül)
kép1
kép2
kép3
klikk a képekre a nagyításhoz (1.és3.. 3mpix, 2. 8mpix)
jah a tüzoltók alig mertek odamenni mert járt a motorja a szarnak
(de aztán jött a vonat és elkellett mennem
)Sztem az új menetrend rohadt jó lett, eddig mindig úgy mentem, hogy Gyál felső-Kőbánya Kispest--> Köki-Kőbánya alsó Szolnoki vagy akármilyen vonattal. És a Lajosmizsei vonat már nem kökiig megy, hanem Nyugatiig, így 22-24perc alatt bent vagyok 40helyett és lazán mehetek az 1-el későbbi vonattal is
, visszafele se kell átszállnom, hanem majd jön a Mizsei vonat és azzal el mehetek -
Integra
titán
-
Mr.Grincs
veterán
Meddig tart még ez a cirkusz? Gaskót felakasztani a parlamant elé vagy az andrássy úti máv székház elé
Muterom is ott dolgozik és ő is ezt javasolja
Azt mondja muter hogy tök fölöslegesen könyörögnek és cirkuszolnak, hogy kell nekik a dudva, de nem kapanak mert jogtalanul követelenek és kész. Ezzel csak az emberekkel tolnak ki hogy neadjisten kirugjálk őket a melóból mert nem jelentek meg, van olyan cég akit nemérdekel a sztrájk és szónélkül kirkaja a dolgozókat. -
raczger
őstag
ha elbocsájtják a sztájkoló dolgozókat, helyükre új, megfelelően szakképzett embereket kellene, nos ez nem egy napos művelet véleményem szerint
másrészt pedig általában a szakszervezetek mindig mást akarnak, gondolnak mint akiket képviselnek, volánbusznál is lett volna párszor sztrájk, de mindig lefizették a szakszervezeti tagokat... -
hát figyelj...
nemtudom kit mi érint rosszabbul: a mávot a munkabeszüntetés miatti kiesés, vagy ha hirtelen 100 ember elveszti azállását
aztán találjanak munkát a válság közepén... a többiek meg meggondolnák kétszer is, hogy sztárjkoljanak-e.marha nevetséges ez az egész, hogy 10 hónapja tart, és nem esik le a korlátoltaknak, hogy úgysem érnek el vele semmit...
-
Cxgrav
senior tag
Most mentem el a nyugati előtt. A táblára 1 induló vonat van kiírva, amúgy füll üres az egész. Kocsival hozott be ismerősöm Pestre, de az is katasztrófális volt. Haza már nemtudom, hogy megyek... vicces lesz. Azt le sem merem írni, hogy mit gondolok a MÁV-ról

8 éve vonatozom 50km-ről...
-
BITBOYS
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
Enyhén szólva még a követelésük beteljesedése is bizonytalan, erre még rácifráznak azzal, hogy ha megkapják folytatják tovább szolidaritásbóóól
Mi ..szom közük van a reptérhez? Jobb lenne ha visszavennének az arcukból, pofátlan majmok 
szerk: Csütörtöktől meg BKV sztrájk lesz gec
HáháááAkkor nekem meg el kezd sztrájkolni a pénztárcám, faszom vesz jegyet.
-
_seth_
veterán
Nem akarok szemét lenni de ha nem tűnt volna fel a MÁV dolgozóknak ez Magyarország, más sincs jobban megfizetve, mást sem becsülnek meg jobban mégsem sztrájkolnak ugyanakkor ha nem tetszik a munka és a fizetés a dolgozó is dönthet úgy, hogy otthagyja a munkahelyét... meg lehet tenni de ez, hogy minden évben sztrájkolnak minimum kétszer és pont akkor amikor a legnagyobb szükség lenne a vasúti közlekedésre (nem véletlen az időpontválasztás persze...), tegnapi nap is... minden jóérzésű felsőoktatásban résztvevő menne vizsgázni, zh-t írni és ők csak egy csoportja az utazóknak még ha jelentős részük is...
És arról még szó sem esett, hogy amikor nincs sztrájk is botrányos a közlekedés, maga a vasúti kocsik beltere is undorító, a sarki kocsma 100x szebb sok esetben nem beszélve a WC nevű jó esetben nyitható résszel ami khm... állandóan késnek vagy még jobb amikor hamarabb indul mint kellene, a kedves és segítőkész személyzet is ott van persze legyen az pénztáros vagy ellenőr...
Elsőnek talán el kellene jutni egy minimális szintre a MÁVnak és a dolgozóknak is utána követelni de ez sajnos ebben az országban nem így megy.
-
P4czy
csendes tag
Kezd elegem lenni a mávosokból. Nem igaz, h nem vezsik észre, h ezzel nem a máv-ot hanem a népet szivatják. Akinek nincs autója az szinte alig tud közlekedni az ünnepek elött. (Ráadásul egyetem/fősulikon is most van húzós időszak). A másik meg, hogy miért sztrájkolnak...a béremelés igényt még csak megérteném, de a máv-cargo eladásából részesedést? Állami cég volt, ennyi erővel osszuk szét a pénzt a 10 millió ember közt. Fel kéne nőni és átgondolni kicsit a dolgaikat..
-
BITBOYS
addikt
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Ezeknek elment az eszük.
Persze, szolidaritás.... -
válasz
RoyalFlush
üzenetére
és erre kelek

normálisak ezek...
szó nélkül kirúgnám az összes sztrájkoló hülyét. -
PazsitZ
addikt
A lakhelyem szerinti állomáson aláírásgyűjtés volt, hogy a váróban egyáltalán legyen fűtés...
(#773) (Darkwood): Más munkahelyen csak az kijáratot mutatnák meg neked, ha nem dolgozol.
Még azt nem értem, hogy a sztrájkok 50%-ában, miért csak a keleti országrészben (Pest vonalon) van sztrájk?
(bár igazából tudom a megoldást: azért mert én itt utazok
) -
Mr.Grincs
veterán
Komárom-Győr vonalról tud valaki valamit? 5 percre vagyok az állomástól (bicske -alsó) és még nem nagyon hallottam vonatot menni pedig nagyon lehet hallani, ahogy elindul egy, nyáron még azt is lehet egy kicsit ahogy bemondják hogy késik.
Jah csütörtökön bkv sztrájk is van
HVG---->[link] -
RoyalFlush
őstag
Akkor sem ér véget a vasutassztrájk, ha a MÁV netán engedne a VDSZSZ követeléseinek. Gaskó István, a szakszervezet elnöke a TV2-nek nyilatkozta, hogy megállapodás esetén is folytatják a munkabeszüntetést, immár szolidaritási sztrájkként a reptéri dolgozókkal.
-
szatocs
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Te nem, de én (és még sok más ember) más megyébe jár tanulni, dolgozni, és az inga ezek között csak néhány nagyobb városra van megoldva átszállás nélkül busszal, a többiben meg akár 2 órás várakozással, min1 átszállással.
Nem mondom, hogy vonatnál nincs olyan, hogy átszállással lehet csak megoldani, de lényegesen kevesebb az olyan, mivel nem megyékben gondolkodik. A holnapi (mostmár mai) utam pl 1óra 16 perces vonatút helyett 2,5 órás, átszállásos buszozással lesz megoldva, 3 órával hamarabb kell kelnem hozzá, és hát nem utolsó szempont, hogy 2 táskával elég rosszul fog érinteni a dolog. Nem beszélve arról, hogy hányan vannak még így ugyanarra a buszra kivetítve, így érdekes utam lesz...
-
Wolverine
félisten
Autó... Ha valahová nem megy busz, oda nem utazom
De hogy MÁV-vonatra nem ülök a belátható jövőben, az részemről halálbiztos. (nincs jogosítványom, és se pénzem, se ingerem nincs arra, hogy megszerezzem)szerk: egyébként az elégséges szolgáltatás eleve vicces; a MÁV menedzsment túl sokat kért, ezt aláírom, a VDSZSZ viszont annyit ajánlott, mint 10 évvel ezelőtt, ami túl van a nevetségesen szerintem.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Felénk kaptak rendesen a Cargosok, de minket ez nem is érdekel! Ez abban nyilvánul meg, hogy nem sztrájkolunk!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
paramedic
üzenetére
1, Nem a vállalt célállomáson állt meg! -----> sztrájk helyzetben ez előfordul. Én is éltem már meg 1 évvel ezelőtt.
2, Az amúgy sem olcsó jegyet végig fizette ki minden utas! -----> vissza lehet kérni az árát!
3, Olyan településen állt meg és nem volt hajlandó továbbmenni a vasutas, ahonnan egy és háromnegyed óra múlva indult egy! darab Volán busz. Egy busz a többszáz utasra?! -----> sztrájk helyzetben előfordul!
4, Kisgyerekek, csecsemők, terhes anyák várakoztak ott órákig, a 6 fokban arra, hogy valahogy bejussanak Budapestre.-------> sztrájk helyzetben előfordul!Én nagyon sajnálok mindenkit, de a sztrájk fogalmát nem hiszem, hogy definiálnom kéne! Leszögezem mégegyszer: Nem vagyok a sztrájk pártján, mert nagy részével nem értek egyet, de ha ők sztrájkolni akarnak, akkor csinálják! Próbálom objektíven látni a dolgokat!
-
válasz
raskolnikoff
üzenetére
ez a demagógia teteje.
ha a cég tulajdonosa eladja a céget valaki másnak, akkor miért kapna abból akár egy fillért is a munkavállaló?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Erre meg annyit hogy a nagybátyám cargos és semmit nem kapott...
Totálisan magyar állami vasút...
-
ArGab
őstag
Vasútnál elvileg meg kell állapodni az elégséges szolgáltatásról a feleknek. Mivel olyan fantasztikus a sztrájktörvény, hogy ezt nem definiálja előre, és retorzió sincs, ha mégsem állapodnak meg, mondhatjuk hogy dísznek van.
VDSZSZ ajánlata az elégséges szolgáltatásról:
[I]1) Állomásokon, illetve utasterekben
a) fűtést, folyamatos energiaellátást (világítást stb.)
b) utastájékoztatást2) A vonatokon
a) fűtést,
b) szerelvények energiaellátását
c) utastájékoztatást3) Továbbá
a) a biztonsági őrző-védő szolgálat folyamatosságát,
b) az általános személy és vagyonvédelmi tevékenységet,
c) a balesetelhárító, segély-és tűzoltóvonatok, katasztrófa céljából közlekedő vonatok közlekedtetését.4) A munkabeszüntetés kezdete előtt elindított és a nyílt vonalon tartózkodó vonatok biztonságos leközlekedtetését a következő állomásig.
5) A nemzetközi forgalomba belépő vonatokat a belföldi határállomásig közlekedtetni kell a sztrájk ideje alatt is.[/I]
-
válasz
paramedic
üzenetére
eleve nem is beszélve arról, hogy ha bejelentik szombat délben, hogy éjféltől sztrájkolnak, az elégséges tájékoztatás? ha valaki elutazik hétvégére, az hogy jut vissza? kapják be. Amúgy az én barátnőm sem ért ide ma vidékről, szóval ezért is morcos vagyok. Sőt, holnap se fog, ha nem indulnak a vonatok. Ergo mehetek érte kocsival a semmirekellő banda miatt. Hihetetlen.
-
válasz
(Darkwood)
üzenetére
"Ha tudod, hogy sztrájk van, akkor miért ülsz vonatra?"
Ezért!

Azért, mert nyolc! vasutas is azt állította (pénztáros, forgalmista, mozdonyvezető, kalauz), hogy az elindított vonatot végigengedik.
Állítólag 18 órától terjesztették ki országosra a sztrájkot, a vonat meg fél ötkor indult (volna) Szolnokról. Segítek: 16:30<18:00 -
válasz
(Darkwood)
üzenetére
A szavakon lovagolsz, öreg.
engem amúgy nem érdekel, merthogy én magyar vasútra többé nem szállok, az biztos. van kocsim, amiben van nem dohányzó ülőhely, első osztály, és akkor indul, amikor én akarom. és ugyanannyiba kerül, mint a vonat.
de mint adófizető polgárt, akinek a fizetésének a 49%-át levonják adóba, igenis izgat, hogy hogy működik ez a csődtömeg, ami évi 100 milliárd forint veszteséget termel, amit az én adómból is dotálnak. Bocsánat, de az ott dolgozó emberek felére abszolút nincs szükség. És ezek a semmirekellők még sztrájkolgatnak is, amikor a főmajom int egyet, és megbénítják az országot. Hát a bicska nyílik az ember zsebében.

-
válasz
(Darkwood)
üzenetére
1, Nem a vállalt célállomáson állt meg!
2, Az amúgy sem olcsó jegyet végig fizette ki minden utas!
3, Olyan településen állt meg és nem volt hajlandó továbbmenni a vasutas, ahonnan egy és háromnegyed óra múlva indult egy! darab Volán busz. Egy busz a többszáz utasra?!
4, Kisgyerekek, csecsemők, terhes anyák várakoztak ott órákig, a 6 fokban arra, hogy valahogy bejussanak Budapestre.
Ez szerinted normális, én látom rosszul?! GONDOLKODJ!!! -
szatocs
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Ha lenne autóm, akkora ívben lexxxxnámén is a sztrájkot, hogy öröm lenne nézni. Főleg a mostani benzinárak mellett. Csakhogy nincs, és ez itt a legnagyobb baj, és pont ezért érzem lőtt dolognak az egészet, mert pont azzal csesznek ki, akin már nem kéne rúgni.
Meg nem tudom hogy van ez. Tanároknál pl. ha sztrájk van, akkor is be kell menni, és "őrizni" a kölyköket, majd ha megtartották a sztrájkot, akkor le is kell dolgozniuk. Vasútnál?
-
leviske
veterán
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Rendben.
Még egyszer is kösz.

-
leviske
veterán
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Ja? Akkor ez a 17/47 menetrend attól még ér, hogy sztrájk van? Ennek örülök.

Hálás köszönet!

-
Wolverine
félisten
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Az ütemes menetrend egy olyan dolog, amit már 10 éve be kellett volna vezetni - igaz, hogy most csonkán hozták be, és így nem ér szinte semmit, de a kiszámíthatatlannál jobb.
Az is igaz, hogy engem nem érdekel, sztrájkolnak-e a vasutasok... én tavaly december óta semmilyen útvonalon nem vagyok hajlandó vonatra ülni
-
leviske
veterán
Szerintetek mennyi esély van arra, hogy holnap üllőről bejutok pszt.lőrincre? Menjek inkább busszal? (Azon meg tömeg lesz.)

A hírekben azt mondták, hogy elvileg minden 2. járni fog....

-
hemaka
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Köszi, akkor talán nem lesz nagy lángja ennek.
Viszont arról mit tudsz, hogy a Győrből érkező vonatok mostmár nagy %-a a Délibe érkezik. Miért?
Nem merik a keletibe beengedni a Desirokat vagy miket? Vagy csak a BKV-nak jól jön a + bevétel?! -
(Darkwood)
őstag
Szerintem egy-két nap és vége lesz, mert komolytalan az egész! Egyetlen dolog van, amiben egyetértek az pedig a szar menetrend! Sunyi módon belevonták ezt is, hogy sztrájkoljunk, de én személy szerint már csak azért sem sztrájkoltam, mert 1; sunyi banda és nem a menetrend miatt csinálják 2; nem akartam mással kibaszni!
Remélem hazaérsz úgy, ahogy tervezed!
-
hemaka
nagyúr
Merről akarsz feljönni?
Nálam a Győr-Nyékládháza(Miskolc) út felér egy agyvérzéssel kb. mindig...
19-én terveztem haza menni , hogy abból mi lesz... nem tudom.- - -
(Darkwood): Jó most nem megyek sehova, de azért karácsonyra jó lenne nem 22-én hazamenni, főleg úgy hogy 18án végzek a vizsgáimmal. De addig talán vége lesz, remélem.

-
alitak
senior tag
Miazhogy szolidaritási sztrájk??? Itt mostmár tényleg kéne gondolkodni valakinek, hihetlen, hogy mi megy az országban. Sírnak, hogy nem kapják meg, amit akarnak, de ha meg is kapnák, ők akkor is szarnak dolgozni. Másoknak meg nincs munka. Elég hamar tudnék pár munkahelyet felszabadítani.
Hogy a vérbe megyek fel így Győrbe?? Még jó, hogy csak vizsgára kell felmennem. Csodás. -
-
hemaka
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Na igen, nem a semmi közepén ez igaz. Nade most én tegyük fel kifizetem a 300km-es jegyem, és füzesabonynál megáll a vonat, holott én Nyékládházán akarok leszállni, és azt mondja a kalauz, h ennyi, nem megyünk tovább, akkor mi jogon húzott le a MÁV x FT-tal? És hogyan jussak haza onnan hirtelenjében? Akkor inkább el se indítsa a vonatot.

-
Mr.Grincs
veterán
Marhajókor jött ez a sztrájk, remélem akkor már egész héten cirkuszolnak hamár elkezdték. A repülőtéren is megy a fesztivál, nemkicsit ment föl bennünk is a pumpa, mivel mi is menni akartunk Párizsba, de még jó hogy nem rendeltük meg a jegyeket egy hónappal előbb. Karácsony után pár napra mentünkvolna, de így nem vágunk bele mert kiszámíthatatlan minden, wc ben aludni meg nem akarok...meg szerinem senki se aki repülni akart ebben a hónapban és le kellett mondania.
Ebben a gazdasági válsághelyzetben inkább megkéne húzni magukat és örülni hogy van állásuk nem még ilyen köcsögséget kitalálni az idióta mávosoknak is. Rengeteg gyár megy csődbe és cég megy tönkre mert nincs dudva, becsüljék meg azt ami van... -
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Megnézném, ha téged raknának ki valahol mucsaröcsögén, te örülnél-e neki.
Nem mosod tisztára ezt a sztrájkot sehogysem.

-
MaTTeS
senior tag
megint szphatok a bkv-val reggel a tömegnyomorba... hátnagyonjó köszönöm ezt a nagyon kellemes előkarácsonyi ajándékot
-
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Igaz, a vasutunknál csak az kerül emberéletbe, ha működik. (lásd a nyári vonatbalesetet).
Jobb az mindenkinek, ha nem is jár, az a biztos.Szerintem zárják be az egész kócerájt, és rúgjanak ki mindenkit. Feneketlen pénznyelőzsák.
-
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Sztrájk. Az, hogy egyetértek-e vagy nem, az mindegy. Eszköz. DE!
Ha vállalom, hogy elindítom a vonatot és elviszem a célállomásig, akkor nem állítom meg a semmi közepén, veszélyeztetve többszáz embert, idős betegeket, kisgyerekeket, terhes nőket! -
(Darkwood)
őstag
válasz
paramedic
üzenetére
Én megértem, hogy dühös vagy, de ne ennyire sztereotipikusan írd le a véleményed a "sínbohócokról", mert nem mindenki ilyen! Én sem!
A másik dolog: persze, hogy nem fordult meg a fejedben, hogy műtét közben kigyere, mert egy ember életéről van szó, de a sztrájk tudtommal nem kerül ember életbe, max. marha nagy idegességgel jár, amit persze meg is értek! -
Fél ötkor indult (volna) párom vonata Szolnokról. Háromnegyed órás késéssel meg is tette mindezt. Nyolc! helyen is megkérdezték, és az összes sínbohóc egyöntetűen állította, hogy az elindított vonatokat végigviszik. Maglódon hét körül megálltak és közölték, hogy nem mennek tovább. Volánbusz háromnegyed kilenckor indul onnan Budapestre.
Akkor én most nem írom le ide, hogy mit gondolok a sínbohócokról, hozzátartozóikról...

Érdekes, nekem még soha nem fordult meg a fejemben, hogy műtét közben kijöjjek a műtőből...
-
Mr.Grincs
veterán
Hócipőm tele ezzel farok gaskóval havi 700 ezret keres és neki tökmindegy van e sztrájk vagy nincs. Egy fillért nem fog fizetni a máv cargóból a vasutasoknak a máv énse fizetnék amiből nem jár.
-
BITBOYS
addikt
Ma 18:00-tól sztrájkol a máv?
Basszus, örülhetek ha emberi időben hazaérek.
-
hemaka
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Ez hazafelé volt, amikor visszafelé jöttem volt egy vonat a keletiből(meg is örültem), de az örömöm nem sokáig tartott, mert nem értem el... pedig elvileg 10percem lett volna rá...
csakhogy vmi mucsaröcsöge határában lévő gémeskútnál dekkoltuk el azt a 10percemet...
- - -
De a kedvencem akkoris az volt, hogy siettünk haza ismerősömmel(valamelyik nagyon meleg szeptemberi napon), természetesen lekéstük a csatlakozásunkat. a köv gyos vmi 3óra múlva ment volna, hát az tudod ki várja meg, akkor egye-fene kifizietek 512ft-ot(akkor azt hiszem még annyi volt) az IC-ért, még ha ott nem is áll meg, ahogy én leszállnék, sebaj jó lesz Miskolcon is... Leülünk, elindulunk de meleg van jaj... jön a kalauz, h nem jó a légkondi sajnos, de sebaj mert a végállomáson menjünk oda a jegypénztárhoz és vissza kapunk háromszáz valamennyi forintot vmiféle komfort blabla díj... király... de itt még nem ért ám véget a móka, mert füzesabony határánál felsővezetékszakadás jeah...
Nem is írom tovább a story-t, a lényeg annyi volt, hogy nekem a késett vonat miatti IC-zésem kb 1000forintomba került a jegyáron felül. Ráadásul Miskolcról ugyanazzal a busszal tudtam hazamenni az IC késés miatt, mintha a keletiből 3órával későbbi vonattal megyek. plussz még a jegypénztáros ezt válaszolta amikor kértük vissza a háromszáz valamennyi forintot: Örüljenek, hogy szeptemberben még ilyen jó meleg van.
Mondanom sem kell, azóta se utaztam IC-vel, nem is fogok.
-
hemaka
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Akkor én már meg sem szólalok, hogy a MÁV a BKV-val (gondolom) fűalatt megkötött szerződése miatt nekem már a Délibe mennek a vonatok(hurrráááá), ezért 270Ft-ért metrózhatok át a keletibe(útközbe lessem a cuccaimat, nehogy lenyúljanak vmit), és beérek a keletibe... Jaj, a vonatom kb. 2perce már elment, várhatok azon a gyönyörűséges környéken 1.5-2órát...
Miért? Mert 25-30percem van a déliből átjutni a keletibe(legjobb esetben, ha időben beér a vonat haha), odarohanni a peronra, ja és még fel is szállni(közben mutogassam a máv-jegyemet 600-szor, meg metrójegyet vegyek stb-stb). I
MÁV!
-
zsolt1129
addikt
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Szerintem is. Elég kitartónak tűnnek.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
A Cargo-sok megkapták!
-
petrelli86
aktív tag
de amúgy minden vasutasnak kéne az a 250k? vagy csak a cargo-soknak?
-
(Darkwood)
őstag
Kiragadnék egy részt: "Nemrég egy újabb sztrájkköveteléssel lettünk "gazdagabbak", szimbolikus jelentősége is van annak, miért pont december 14-én folytatódik a sztrájk. Aznap lép ugyanis érvénybe az új menetrend, ami ellehetetleníti rengeteg vasutas - és ebből kifolyólag még több utas - munkábajárását és hazajutását. Sok esetben órákkal nő az utazáshoz szükséges idő, ami teljesen tönkreteszi a családok eddig megszokott életvitelét. A VDSzSz már minden fórumon követelte az új menetrend bevezetésének felfüggesztését, és a jelenlegi érvényben tartását a hibák korrigálásáig, amire nem került sor." Na ez az, amivel teljesen egyetértek! Annyira szar az új menetrend felénk, hogy hányhatnékom van tőle!
Többszörös levelezés után is kibasztak az itt élőkkel! Teljesen el akarják vadítani az embereket a vasúttól! Szabotázs! 
-
Foxi
senior tag
válasz
RoyalFlush
üzenetére
December 14-én nulla órától határozatlan ideig folytatjuk az általános vasúti sztrájkot, ami a Dunától keletre fekvő területeket érinti majd Budapest és Pest megye kivételével. (Pest megyében Ceglédet is érinti a munkabeszüntetés.)
-
RoyalFlush
őstag
Mikor lesz sztájk?
-
szatocs
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Hát itt kicsit más a helyzet, ha sztrájk van, akkor ezek nem tudnak semmit csinálni, mivel ahhoz, hogy innen vonat tudjon indulni, előbb Debrecenből le kell jönnie, szóval meg van lőve a banda.

Múltkor is a szóvivőjük, vagy mijük, aki tárgyalt, akkora paraszt volt, hogy netovább. Sütött belőle az értelem. De nem baj, kell az oda, lássuk is, hogy kicsoda.
Régen volt a mondás, hogy "A vasutasnak még a harmadik szomszédja is hülye (vagy vasutas, ki hogy ismeri)"
-
(Darkwood)
őstag
Ugyan olyan lesz a felállás, mint volt az anno: szarnak a dolgozók a sztrájkra velem egyetemben! Lehet, hogy a Nyugatiban + a Keletiben sztrájkolnak, mert "megveszik őket", de máshol nem lesz semmi! Mondjuk ezzel az a baj, hogy mind a Nyugatiból/ba, mind a Keletiből/be sokan utaznának!

-
eXodus
őstag
Ezek a mocskok megint sztrájkolni akarnak?.... b*sszák meg!!!!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mindegy melyik fejállomásról indul vissza!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Darkwood)
üzenetére
De itt nyilván Biharkeresztesen váltott menettérti jegyről volt szó, arra ez a pont nem vonatkozik, gondolom.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Szóval: Személyszállítási Üzletszabályzat 7§ 32K kimondja, hogy:
"A budapesti fejállomások - Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, MÁV központi Menetjegyiroda és Ügyfélszolgálat által kiszolgáltatott menetjeggyel az utazás bármely budapesti fejállomásról megkezdhető." -
venember83
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Nem szeretem a félreérthető dolgokat, ez pedig ezek szerint az. A Püspökladány-Biharkeresztes szakaszon pedig nem egyszer találkoztam rendkívül pénzéhes és büntetni, majd inkább mégis zsebet tömni óhajtó kalauzzal (pl. egyes kalauzok szerint ez a szakasz nemzetközi szakasz, ebbő pedig az következik, hogy nemzetközi gyorsvonaton helyjegyet kellene váltani. Az már nem számít, hogy Püspökladány és Biharkeresztes is egy ország területén belül van, és a vonat a két állomás között egyszer sem hagyja el az ország területét, így abszurd nemzetközi szakasznak titulálni). Ezért így egyszerűbb volt, a Nyugatiból indultam s most hazaérkeztem. Igaz, így át kellett szállnom Püspökladányban, és egy órával későbbi vonattal kellett jöjjek, de jobb a békesség.

-
(Darkwood)
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Most nem tudom, hogy az Üzletszabályzat hanyas KF-je tartalmazza ezt a viszonylati utazást (majd holnap megnézem), de az biztos, hogy teljesen mindegy, hogy melyik fejállomásról kezded meg az utazást! Sajnos sok jegyvizsgáló ebbe a "viszonylati jegy hibákba" esik bele és potyára büntetnek, pedig kaptak róla módosítást!

-
bbazsy
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
köszönöm.
részemről egységesítették az indulási időket és megtartották a 2 órás intervallumokat, valamint van reggeli plusz IC. szóval tetszik

-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Oké, köszönöm, akkor inkább megyek a Nyugatiból, nincs kedvem a magyarázkodáshoz. A Nyugati a biztos.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Most már nem, mióta feliratozottak a jegyek. Érvénytartamon belül azonban visszaváltható kezelési költség levonásával és váltható a Keletibe.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy melyik fejállomásról indulsz!
-
bbazsy
őstag
válasz
venember83
üzenetére
sztem ez kidumálható, mivel ugye BP és km -ben sincs különbség.
kérdezz rá a pénztárnál azért, de 90%, h jó.nekem is kérdés:
új menetrend tervezet van valahol ?
igazából csak a pest-pécs ICk érdekelnének. -
venember83
nagyúr
Lenne egy kicsit talán off kérdésem. Van egy menettérti jegyem Biharkeresztes - Bp. Nyugati viszonylatban. Ez érvényes a Keletiből induló vonatokra Biharkeresztesig? Vagy kell vegyek valamilyen pótjegyet? Köszönöm a válaszokat.
-
zsid
senior tag
válasz
Wolverine
üzenetére
Nem azt mondom, hogy az ütemes menetrend nem jó, csak mifelénk nem lett jobb a közlekedés. Annyiban frankó, hogy minden óra 03 kor indul vonat Miskolcra, de most minden vonat személy lett, és az út 1:50perc. Gyorsvonatok nincsenek, IC sincs végig Sátoraljaújhelyig, a körICkkel lehet utazni Szerencsig, onnan személy.. Egy Pesti útnál, ha vmi gebasz van ezen a 37 kmen Szerencsig, akkor az IC nem vár..
-
(Darkwood)
őstag
Nálunk a 146-os vonalon ( Kunszentmárton-Kiskunfélegyháza ) megint el lesz baszva a menetrend!
Bár még csak tervezett, de úgyis így lesz, ahogy most le van írva! Ezért írhattunk mindenhová!
Potyára! Köszönjük MÁV-START Zrt., köszönjük menetrend szerkesztő úr! 
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android játékok topikja
- Tesla topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(de aztán jött a vonat és elkellett mennem
)
, visszafele se kell átszállnom, hanem majd jön a Mizsei vonat és azzal el mehetek
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
aztán találjanak munkát a válság közepén... a többiek meg meggondolnák kétszer is, hogy sztárjkoljanak-e.

Mi ..szom közük van a reptérhez? Jobb lenne ha visszavennének az arcukból, pofátlan majmok 
Háhááá
Még egyszer is kösz.