Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, Magyarországon ez elő szokott fordulni

-
zsid
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Sokmindenben egyetértünk, csak máshogy fogalmazzuk meg.
Tudom, hogy a 48kg/fm az már nem mai dolog, de ennél kisebbel nem megoldható ekkora forgalom, ezért írtam, hogy minimum. Bár nem dolgozom a pályavasútnál, és nincs erre vonatkozó információm, de szubjektív véleményem szerint a belső bejárattól Vmax=40km/h( javítsatok ki ha nem ), azt meg el kellene bírnia, bár ha van felesleges 54es vagy 60as sín az kétségtelenül jobb.
A központi forgalomirányítás nyilván nem befolyásolja a hóhelyzetet, de sokban segít a (menetrendtől) eltérő forgalomszervezésben ( pl hóhelyzetben csúszások/torlódások esetén). A többiben egyetértünk
A nagy sebességű nyitást igazán favorizálhatnák kicsit kelet felé is, nem csak a hegyeshalmi és a lökösházi vonalon. A 80as vonal geometriailag alkalmas lenne a nagy sebességű közlekedésre Aszód - Szerencs között ( leszámítva Hatvan mindkét bejáratánál a 600as íveket, és Miskolcot ). Lenne vele meló az tény, de a lassújelekkel teleszórt 120as pályából lehetne csinálni 200ast. ( mint ahogy sokminden mást az országban, csak akarat és pénz kérdése).
-
zsid
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért a nagy pesti pályaudvarok az elmult 100 évben kicsit átépültek, és jópár korszerűsítésen átestek, a keleti esetében központi állítású váltók, tólatóvágányutas biztosítóberendezés, KÖFI, fűtött váltók,minimum 48kg/fm sinek használata a forgalmat bonyolító vágányokon. Az, hogy műszakilag korszerűsítés nem történt már jóideje ( nem csak a keletiben ) az már csak pénz és akarat kérdése. A Keleti forgalmas, de egy nagyobb korszerűsítés után csúcsra járatva szerintem simán lehetne forgalmasabb.
Azt meg sztem felesleges magyarázni, hogy ebben a qrva országban sehol nem tudnak felkészülni a télre, legyen az közút/autópálya kezelő, BKV vagy MÁV. Pedig a tél jön minden éven, és az első hónál mindig ilyen cirkusz van.
-
zsid
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"A váltófűtésnek nincs köze hozzá, milyen hosszú és hány vonat megy át rajta, míg át nem kell állítani."
Arra próbáltam célozni, hogy vannak ( pl Orosztországban ) olyan helyek, ahol az időjárás messze zordabb, a forgalom sokkal nagyobb és nem áll le a forgalom, még ennél jóval nagyobb havazásban sem. Ha pl. a transzibériai vasúton vagy a moszkvai körgyűrűn megállna a teherforgalom valszeg másnap már nem kellene dolgoznia menni a pályavasútért felelős vezetőnek. Pedig ott nem -9 fok és 30 centi hó szokott lenni.
"Az meg, hogy esetleg hülyeségeket hallasz a tévében/rádióban..."
A máv szóvivő az MR1 Kossuth rádióban nyilatkozott, 180 perc c. reggeli műsorban. Ez pont nem az a rádió és műsor, amiben hülyeségeket hordanának össze.
"Azt is mondták, hogy az M0-ra nem tudnak felmenni a kamionok, most mondjam azt, hogy az Alpokban kicsit nagyobb az emelkedő mint az M0-s..."
Na kb, erre próbáltam célozni azzal amit írtam. Az Alpokban sem áll meg az élet télen...
Az általad linkelt cikk elég bulváros, szvsz tele van hülyeséggel. Tudom, mert aznap este ott én is 3 órát álltam a sorban kamionnal
Nemcsak a tévében/rádióban hordanak össze hülyeséget is , hanem a neten is . -
zsid
senior tag
válasz
Dany007
üzenetére
Nem értünk mi ehhez... A keletiben a központi állítású váltók fűtöttek.A kossuth rádióban azt nyilatkozta a szóvivő: a váltófűtő berendezés nem tud megbirkózni a nagy hideggel(-7-9 fok napközben).
Akkor mi a f@&%nak váltófűtés? 0fok felett nincs rá szükség...
Azért megnézném ,ha Oroszországban megállnának a keleti transzsziben a 100 vagonos tehervonatok,mert a váltófűtés nem birja a -30 fokot (nem -9et). -
zsid
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Meg.
-
zsid
senior tag
Ha utazni akarsz pl Budapest-Sárospatak útvonalon, csak a vonat játszik, de legyen csak Miskolc Stadionok-Eger gyorsjárat majd Eger-Miskolc busz, ennyi van. Ez minimum 4 óra, amíg ICvel 1:58perc. Miskolc-Sárospatak busz 13:45kor indul asszem és 16:00ra van itt ( 69km ), szóval bizonyos esetekben esélytelen az elternatív utazási forma.
Én csak MÁV IC 1. osztályon utazom, megfizetem a szolgáltatást, de ha sztájk van, Pestről nem tudok hazajönni. Majd ha lesz BP-Miskolc express busz akkor én is lesz@rom a mávot,de jelenleg nincs. Senki sem kötelez , hogy igénybe vegyem a szolgáltatást, csak nincs kedvem 6,5 órát buszozni. -
zsid
senior tag
válasz
Wolverine
üzenetére
Nem azt mondom, hogy az ütemes menetrend nem jó, csak mifelénk nem lett jobb a közlekedés. Annyiban frankó, hogy minden óra 03 kor indul vonat Miskolcra, de most minden vonat személy lett, és az út 1:50perc. Gyorsvonatok nincsenek, IC sincs végig Sátoraljaújhelyig, a körICkkel lehet utazni Szerencsig, onnan személy.. Egy Pesti útnál, ha vmi gebasz van ezen a 37 kmen Szerencsig, akkor az IC nem vár..
-
zsid
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Remélem nem vihar előtti

-
zsid
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Egyetértek.
-
zsid
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Persze tudom, miért itt nem emberi mulasztás történt?
-
zsid
senior tag
Az energiaelnyeletés az egy jó dolog, de egy mozdony főkerete úgy vagy kialakítva, hogy ha ráakasztasz 1-2000 tonnát, akkor is masszívnak kell maradnia, nem deformálódhat, még évek alatt sem ( néhány baleset bizonyítja ). Ütközésnél nem az lesz a puhábbik fél, itt pedig már nem olyan nagyságrendű erőkről beszélünk, mint a közúti közlekedésben. Itt az gyűrődő zóna za utolsó vagon, és ezen sokmindent nem is lehet változtatni szerintem.
Be kell tartani minden szabályt, és akkor nem történnek ilyenek, mint ez is .
-
zsid
senior tag
Egy IC mondjuk 300 tonna, áll befékezett kerekekkel. Belecsörget hátulról egy másik 300 tonnás vonat mondjuk 60nnal, szted akkor mi történik ha mégjobban ki van merevítve a vagon hátulja? Valaminek a hátsó vonat mozgási energiáját el kell nyelni..
Ha most a zónázó vonat nem vezérlőkocsival, hanem mozdonnyla előre megy , akkor nemcsak az utcsó fél kocsit, hanem az előtte levő kettőt is legyalulja.
-
zsid
senior tag
Lassan minden évre jut egy ilyen, tavaly Komáromnál, most itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Peugeot, Citroën topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nemcsak a tévében/rádióban hordanak össze hülyeséget is , hanem a neten is .