Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) brownus válasza Flashcash (#1100) üzenetére


brownus
veterán

(#1102) amargo


amargo
addikt

Azért vannak itt még jövőbe látók :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1103) fordfairlane válasza amargo (#1102) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ezt mintha már linkelte volna valaki. Szerintem csak részben igaz, főleg az a rész nem, hogy a Fideszben milyen gondosan meg van minden lépés koreografálva. Ez eleve esélytelen dolog, nem lehet mindent előre megkoreografálni. A manyup rendszer államosítása, mint egyik megoldási lehetőség az adósságcsapdából való kiugrásra témáéja először 2009-ben került elő egy nyugdíjas kerekasztal megbeszélésen. Bajnaiék persze nem léptek, nem léphettek ez ügyben.

A Fidesz kormányrakerüléskor először próbált nagyobb hiányt kieszközölni, ebbe a főként külföldi finanszírozók nem mentek bele. Aztán azt próbálta elérni, hogy a pénztáraknak utalt járulék ne növelje a hiányt, ebbe az EU nem ment bele, főként a görögök, illetve más problémás EU tagok miatt (írek, portugálok, spanyolok, és akik még eddig nem kerültek elő a kalapból: az olaszok). Úgyhogy a végére a manyup rendszer maradt. Azt gondolom, hogy ez olyan téma, ami valószínűleg a párton belül is komoly ellentéteket szül, de a fejesek úgy gondolták, hogy más olyan lépést, ami a belföldi keresletet csökkentheti, nem érdemes meglépni, mert a hatása ugyanúgy átmeneti lesz, mint az eddigieknek. Nálunk gyakorlatilag 2007 óta különféle címeken megszorítások vannak, amik persze segítenek a pénzügyi egyensúlyon, de a gazdaságot is láthatóan fékezik.

x gon' give it to ya

(#1104) amargo válasza fordfairlane (#1103) üzenetére


amargo
addikt

Meg lehet elkerülte a figyelmemet akkor.
Gondosan biztos nem lehet mindent kitalálni előre, de azért volt rá 8 évük :) ennyi idő alatt elég aprólékos lépésekre lelehet bontani az eseteket, ha még fél évet sem sikerült megtervezni, az még nagyobb baj lenne..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1105) fordfairlane válasza amargo (#1104) üzenetére


fordfairlane
veterán

Gondosan biztos nem lehet mindent kitalálni előre, de azért volt rá 8 évük :) ennyi idő alatt elég aprólékos lépésekre lelehet bontani az eseteket, ha még fél évet sem sikerült megtervezni, az még nagyobb baj lenne..

Szerintem ahogy a monetáris politikának, úgy a fiskálisnak is van eszköztára, amin végigmennek előre, de aztán az élet dönti el, hogy az adott helyzetben mi az, amit használni lehet az eszközökből.

x gon' give it to ya

(#1106) MaciG


MaciG
addikt

Srácok, mi a fene van most ezzel az egész rendszerrel? Fiatal pályakezdőnek érdemes átlépni az államiba vagy sem?

BANZAII

(#1107) ityam válasza MaciG (#1106) üzenetére


ityam
senior tag

érdemesnek szerintem nem érdemes. sok viz lefolyik a dunán amíg nyugdíjas leszel....

Illetve sok függ a fizetésedtől is. Ha nagyon minimálbér környéki fizukkal számolsz akkor nem biztos hogy nem éri meg.

[ Szerkesztve ]

(#1108) Rive


Rive
veterán

Ümm.

Az élet negy kérdései... Meg tudja nekem valaki mondani, mér' a nyugdíjasok kapnak levelet a 'nyugdíjrendezésről', mér' nem a MNYP-tagok, hm?

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1109) bobsys válasza Rive (#1108) üzenetére


bobsys
addikt

Te is kapsz. Selmeci nyugdijvedo es kiflikiszasszony Gabriellatol. Hogy neked milyen jo lesz atlepni a tisztan allamiba (vagy valami hasonlot fog irni, biztos magasroptu lesz).

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1110) T 1000 válasza Rive (#1108) üzenetére


T 1000
aktív tag

Mert ők a legnagyobb szavazóbázis. nem a nyugdíjak megvédéséről van itt szó, meg a hozamokról, ez parasztvakítás. A Fidesz 2 választást bukott a nyuggerek miatt, megtanulták a leckét.

(#1111) viharhozo válasza fordfairlane (#1063) üzenetére


viharhozo
addikt

Itt egy picit ovatosabb lennek a fogalmakkal kapcsolatban. Az allamhaztartasi hianyt azert novelte a penztarakba kerulo penz, mert az EU sztenderdek nem tettek lehetove az aktualis evben ezek korrekt elszamolasat. Ennek megfeleloen most jelentosen nagyobb allamhaztartasi hianyt eredmenyeztek, mig kesobb, amikor mar elindultak volna a kifizetesek, jelentosen csokkentettek volna a hianyt. Ez egy technikai kerdes, ami a maganpenztarakkal rendelkezo orszagokat hatranyosan ertintette.

Az allamadossagnovelo hatast szinten erdemes arnyalni. Teny, h most hitelbol kell eloteremteni a hianyzo penzt, viszont egy kesobbi idopontban megint csak kedvezo hatasa lenne annak, h nem az allam fizeti a nyugdij egy reszet.

Persze ez az egesz csak rizsa, a Matolcsy-fele Nagy Ugrashoz egyszeruen penz kell (mint az kozismert a vilagon jo sok sikeres Nagy Ugras volt).

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1112) viharhozo válasza joysefke (#1099) üzenetére


viharhozo
addikt

Tudom, eleg specialis eset, de azert a reszveny sem feltetlen nyero hosszu tavon.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1113) ityam


ityam
senior tag

Valaki volt kint közületek a hősök terén ma a tüntetésen?
Valami érdekes történt?

(#1114) Satan_Claus


Satan_Claus
senior tag

Udv, csak egy gyors kerdesem lenne - idohiany miatt most nem olvasnek vissza - : ha atlepek az allamiba, akkor ha nyugdijba megyek, felvehetem egy osszegben a pizemet?

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1115) ityam válasza Satan_Claus (#1114) üzenetére


ityam
senior tag

Hát valamit biztos félreértettél.
Ha átlépsz az államiba akkor nem lesz semmiféle pénzed felvehető. Max egy szokásos nyugdíjjáradék.

(#1116) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor.

"Az Európai Bizottság már nem tagadja annak tényét, hogy a nyugdíjreform költségét számításba kell venni a közadósság és a hiány kiszámításában" - olvasható a lengyel pénzügyminisztérium sajtóosztályának közleményében. A részletekről jövőre, az első negyedév végéig döntenek az EU gazdasági és pénzügyminiszterei.

Korábban még írta valaki, hogy ő bízik az állami rendszer könyvelésében, meg az APEH minden adatot kisújjból kiráz, erről linkelek egy másik cikket. Tipikus példája amikor a Selmeci féle zéró tudású egyének ötletelni meg hazudozni kezdenek egy olyan témáról amihez egyáltalán nem értenek:

Az infláció fölötti hozam adómentes kifizetését ígéri a kormány az állami rendszerbe átlépőknek. Az előkészítés még el sem kezdődött, holott milliók pénzéről lehet szó, miközben a tavalyi 62 ezer átlépővel háromnegyed év alatt számoltak el. Most ráadásul a számításokat egyénekre lebontva kell majd elvégezni. Azt sem tudni, hogy ki, meddig és hogyan fog fizetni, így nemcsak a pénztárban maradás, hanem a nyugdíj-megtakarításon nyereséget elérők átlépése is káoszba torkollhat.

[ Szerkesztve ]

(#1117) Satan_Claus válasza ityam (#1115) üzenetére


Satan_Claus
senior tag

Koszi. Nem ertettem felre semmit ,csak rohadtul nincs idom meg utanaolvasni se ennek az egesznek :O

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#1118) glutamin válasza Satan_Claus (#1117) üzenetére


glutamin
őstag

Állami nyugdíjat sosem lehetett egy összegben felvenni. MNYP esetén viszont több lehetőség is van.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#1119) lajafix válasza MaciG (#1106) üzenetére


lajafix
addikt

fiatal pályakezdőnek lelépni, nem átlépni...

Rock'n Roll

(#1120) Integra válasza Flashcash (#1116) üzenetére


Integra
titán

még ha sikerülne is a könyvelésben a számokat a jó helyre rakni, akkor is elfogják venni.. majd arra is kitalálnak valami frankót, megy ez nekik csipőből.

az meg hogy magánban akarok maradni és le se fogom tudni adni a papirt, mert 1: mit? 2:hol? 3:mikor?.... őskáosz, ennyi. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1121) Woodslave


Woodslave
nagyúr

mivel vállalkozó vagyok (egyelőre) ezért szívem szerint beintenék az államnak és egész életemben minimálbérre bejelentve kiszerződnék az állami gondoskodás meleg öléből, de ki garantálja, hogy ilyen környezetben 3 év múlva nem dobja be a törölközőt az mnyp aminek tagja vagyok? Vagy még rosszabb esetben 20 év múlva? Mert az nem tudom elképzelni, hogy állam nem lenne majd ha nyugdíjba vonulok (ami nem jelenti hogy nyugdíjat tudna fizetni), de azt már jobban el tudom hogy mnyp-k (neadjisten bankok) nem lesznek. (mondjuk ez is elég extrém lenne :D , de ha állam nem lesz akkor valszeg nem a nyugdíjamon fogok aggódni, hanem hogy hogyan szerzek benzint a fémlapokkal szerelt teherautómba ;] )

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1122) glutamin válasza Woodslave (#1121) üzenetére


glutamin
őstag

Vállalkozóként pedig nagyon egyszerű a képlet. Minimálbérre rakod magad, ahogy írtad. Visszalépsz államiba (minimális befizetésre kapsz majd valami nyugdíjat), magadnak meg az "adómentes" jövedelmedből félreteszel valamilyen formában (bankbetét, önkéntes MNYP stb)

Esetleg még azt érdemes mérlegelni, hogy az eddigi MNYP befizetéseid el akarod-e "bukni".

Leginkább a magas bejelentett béreseknek érdemes maradniuk. Illetve, akiknek már kellően nagy zsetonjuk áll MNYP-ban.

Szerintem...

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#1123) Woodslave válasza glutamin (#1122) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja, csak arra gondolok, hogy azt a kis lóvét is jó lenne mondjuk 1-ben kivenni amikor nyugdíjba vonulok, mert senki nem garantálja hogy túl sokáig élvezi az ember a nyugdíjas éveit...

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1124) joysefke válasza Integra (#1120) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Kövezzetek meg, de ezért motoszkál bennem az a gondolat, hogy nem olyan borús a helyzet mintha mindenkit egységesen átpakolnának államiba:

1,
Nem kényszer átmenni az állami nyugdíjba, mondhatom azt, hogy maradok MNYP tag

2,
Ez után a húzás után sokkal kevesebb jogalapja lessz a mindenkori államnak hozzányúlni a maradék MNYP pénzhez mintha menne tovább az eddig megszokott formában a játék.

3,
Biztossan lessz még lehetőség a jelenleg tervezett szabályok ésszerűsítésére (kevesebb nyugdíjadó tőbb MNYP tagdíj, stb)

J.

(#1125) bobsys


bobsys
addikt

HVG cikk a szavazas utan

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1126) Integra válasza joysefke (#1124) üzenetére


Integra
titán

nem az a baj, hogy maradhatsz a magánban továbbra is, hanem az, hogy elveszted az állami részt és ugyanakkor a munkáltatód ugyanúgy be kell fizesse utánad az államba a 24%-ot, amit egyszerűen nem kapsz meg. mindjárt más lenne a történet, ha ezt a 24%-ot is a magánba tolná utánam. tudom, én dögöljek meg, akik ilyen döntést hoznak, már rég budai százmilliós ingatlanokban vakarják a töküket és mentelmi joggal rendelkeznek..
ezért irdatlan mocskos az, amit viktor művel.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1127) Rive válasza joysefke (#1124) üzenetére


Rive
veterán

Ez után a húzás után sokkal kevesebb jogalapja lessz a mindenkori államnak hozzányúlni a maradék MNYP pénzhez...
Pöttyet naiv vagy, már bocs. Jogalapja eddig se volt semennyi az államnak efféléhez.

Ez az egész arról szólt, hogy megteszik mert megtehetik: mellé pedig randán bosszúálló rohadék egy bagázs. A legkisebb kétségem sincs, hogy még ha a MNYP tagság egységesen beint is lesz valami nagyon durva megtorlás (de legalábbis bűnbakképzés) válaszként. Jogalap nélkül, csak úgy.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1128) fokukac válasza Integra (#1126) üzenetére


fokukac
nagyúr

én cirka 5 éve dolgozom, és több, mint 2 M Ft van a számlámon. (igen, online be tudok lépni, és meg tudom nézni...- ilyen mikor lesz az államiban?)
ez jóval több, mint tavaly ilyenkor. Ha azt vesszük, hogy még cca. 40 évig dolgoznom kell, akkor lehet, hogy megérné maradni...

De a másik oldalról nézve, olyan feltételeket támaszt a kormány, amik abszolút tisztességtelenek, aki nem lép vissza, az a jogosultság 2/3-áról lemond.

Amit Deák Ferenc mondott, most is igaz: amit elvesznek tőlünk, azt még visszaszerezhetjük, de amiről _önként mondunk le_ az örökre elveszett...
mivel ennyire egyoldalúan tisztességtelenek a feltételek, én nem fogok maradni - majd jön egy későbbi kormány, és visszaállítja a jelenlegi status quo-t, ha még lesz miből.
vagy nem. de engem ez már nem érdekel, ki tudja, hol leszek már addigra?

A drága vezetőink pedig amúgy elmehetnek a sunyiba, eszméletlen, amit ezzel az országgal művelnek az elmúlt fél évben... :(((

A helyzet az, hogy jelenleg Orbán Viktornak bármi eszébe juthat, vagy éppen akár annak az ellenkezője is, az attól a perctől kezdve a nép akarata lesz, amire a nép úgymond felhatalmazást adott. Bármekkora hazugság ez, csodák csodája, a nép tényleg nem tiltakozik, egy külső szemlélő azt hihetné, hogy ez tényleg a nép akarata. Olyan, mintha Orbán kitalálná a nép gondolatát, megfogalmazná helyettük, amit ők akarnak, a nép pedig ráismer tulajdon akaratára.
Tiszta Mátyás király...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1129) joysefke válasza Integra (#1126) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Az a 24% amúgy is elveszett. Vagy azért mert nem élek 70 éves koromig (majdani nyugdíjkorhatár saccra), vagy azért mert 1-2 évet töltök csak nyugdíjban, vagy ha többet benne is leszek, alig kapok vissza valamit az államtól.

Nem vagyok állami erőszakszervezet tagja, nem mehetek el 40 éves korom előtt nyugdíjba 100%-os helyettesítési aránnyal, helyette rendessen be vagyok jelentve és még adót sem tudok csalni ezért nem látom miért lenne nekem jó az államiban maradni.

J.

(#1130) lajafix válasza fokukac (#1128) üzenetére


lajafix
addikt

node kukac pár éve a boldog örömtopikunkban pont te mondtad azt, hogy az állami rész úgyis bukta, neked nem kell. Most itt a lehetőség és épp te nem csinálsz semmit? :D

s az elmúlt fél év ütötte ki az érzékenységedet. lol. :DD

Rock'n Roll

(#1131) Ivan15 válasza joysefke (#1129) üzenetére


Ivan15
senior tag

Megszavaztak!
en azt nem ertem miert jo egy mnyp maradni, most fognak jönni az uj banki-tartos megtakaritasi termekek, csak gyözzetek valogatni -marmint azok, akik a 24% felett is felre tudnak tenni nyugdijra. Aki csak 1x akar fizetni 24%-ot annak jo lesz az allami
-abban biztok, azert lenne jobb a maganban maradni, mert kesöbb a fentiekbe at lehet talan majd vezetni majd a mnyp-os megtakaritast? ;)

[ Szerkesztve ]

(#1132) amargo válasza Ivan15 (#1131) üzenetére


amargo
addikt

Én egy önző vagyok és a családomra és magamra gondolok, ezért fogok maradni, ha elveszik a pénz, akkor nem a kis kormányunkat, hanem más pénzéhes állatokat gazdagítottam meg - persze nem ez a mögöttes eszme. Semmi különbséget nem látok.
Most éppen azon vagy, hogy olyan megtakarítási számlát keressek, amihez garantáltan nem férnek hozzá, mert azt tényleg a nettómból fogom félre rakni és jelenleg semmi garancia rá, hogy azt nem veszik el itthon..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1133) bobsys válasza Ivan15 (#1131) üzenetére


bobsys
addikt

En meg azeert maradok, mert jovo ev elejen lelepek. 8 ev munkaviszony utan nem jar semmilyen allami nyugdij az mnyp penzem maradjon legalabb meg.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1134) lajafix válasza Ivan15 (#1131) üzenetére


lajafix
addikt

'Aki csak 1x akar fizetni 24%-ot annak jo lesz az allami'

??? ilyen demográfia mellett?

Rock'n Roll

(#1135) glutamin válasza Ivan15 (#1131) üzenetére


glutamin
őstag

en azt nem ertem miert jo egy mnyp maradni

Nézzünk egy példát:
Tegyük fel, hogy valakinek aránylag magas bruttója van. Mondjuk legye 500e Ft. Ebből 40 év alatt a MNYP-ba bekerül 500.000*0,1*12*40=24m Ft. Ha 10 év nyugdíjban töltött idővel számolok akkor az havi:24m/10/12=200e Ft.

Persze nagyon leegyszerűsítettem, mert nem számoltam azzal, hogy némi reálkamat is jöhet azért a megtakarításra. Az állami nyugdíj megállapításánál pedig erősen büntetik a magas jövedelműeket. Tehát ha te 2x annyit fizetsz be, attól még nem lesz 2x annyi nyugdíjad, hanem valamivel kevesebb. MNYP-ban viszont nincs ilyen degradáció. (ott max a pénzedet forgatják szarul)

Az viszont biztosan látszik, hogy 30 év múlva nem fognak ilyen nyugdíjakat osztogatni, mert a mostani felosztó/kirovó rendszer ebben a mai formájában biztosan nem marad.

Pont azoknak érné MNYP-ben maradni, akiknek a befizetéseire pályáznak OV-ék.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#1136) Rive válasza fokukac (#1128) üzenetére


Rive
veterán

Amit Deák Ferenc mondott, most is igaz: amit elvesznek tőlünk, azt még visszaszerezhetjük, de amiről _önként mondunk le_ az örökre elveszett...

Hát ja. Mondjuk anno a téeszesités is 'önként' volt okosba, oszt' mégis jött kutyára úthenger...

Glutamin: "Pont azoknak érné MNYP-ben maradni, akiknek a befizetéseire pályáznak OV-ék."
Kicsit megbosszulja magát a hatástanulmányok hiánya... Is...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1137) deicide válasza glutamin (#1135) üzenetére


deicide
veterán

És remélem is, hogy pont azok maradni is fognak, hogy relatíve kevés pénz áramoljon át.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1138) viharhozo


viharhozo
addikt

Teljesen megalapozott dontest nyilvan nem lehet hozni, de azert mindenkit ova intenek attol, h a penzugyeit mindenfele elmeleti szabadsagharckent kezelje, mivel ezek eredmenye a legtobb esetben legalabbis ketseges.

Marpedig a rendelkezesre allo informaciok alapjan per pillanat a kockazatkerulo allampolgarnak vissza kell lepnie, es mellette izombol kell nyomni az onkentes penztart. Ne tessek elfelejteni, h Oszko megteheti, h o legyen az utolso mnyp-tag, az ide irogatok/olvasok viszont (nagy valoszinuseggel) nem.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1139) fokukac válasza lajafix (#1130) üzenetére


fokukac
nagyúr

nem kicsit.
az összes piacgazdasági, valamint poltikai, alkotmányossági szabályt, féket, egyensúlyt sikerült felrúgni az elmúlt fél évben.

momentán sikerült megteremteni a teljesen kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát, amely elől menekül minden befektető. nem igazán találsz olyan jobboldali közgazdászt se, akinek ez tetszene.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1140) tildy válasza joysefke (#1124) üzenetére


tildy
nagyúr

Ja végülis ha pisztolyt szegeznek a fejednek, az sem kényszer, dönthetsz szabadon , rajtad áll, ugye?
Igaza van integrának. Kvázi aki 24% állami rész mellé a maradék 8-10%ot nem akarná az államnak adni, az kvázi ki van semmizve, de azért a 24%ot kötelező befizetni....
Ahogy már korábban írtam, nekem meg már nincs vesztenivalóm, úgysem szándékozom Magyarországnak többet adózni, vagy nyugdíjjárulékot fizetni, ergó én csak jobban járhatok ha mnypben maradok, abból talán látok később valamit.

Selmeczit meg megkérdezném, ha én nem dolgoznék, lenne az a 25% ? igen vagy nem? Milyen iskolát végzett kiflicsücsöklopó asszonyságunk?

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1141) Woodslave válasza tildy (#1140) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Selmeci megmondta, a 24% eddig se volt a tiéd :U :C

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1142) lajafix válasza fokukac (#1139) üzenetére


lajafix
addikt

@ tudom, hogy fáj :) de nem az elmúlt fél vében lettek ezek felrúgva, most a csőd kezelése folyik, meglátásom szerint rosszul.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#1143) deicide válasza viharhozo (#1138) üzenetére


deicide
veterán

Mennyivel jobb a nettómból önkéntesbe tölteni a pénzt plusz várni az állami csodára? Kb ugyanakkora lutri, mint a MNYP és állami semmi, mert ott meg ott a lehetőség, hogy a következő x kormány megsemmisíti a törvényt. Abban igazad van, hogy felelős pénzügyi döntést nem lehet hozni, mert egész egyszerűen nem látni 30 évre előre, de akinek elég sok pénze halmozódott fel, nem érdemes veszni hagyni. Az én 2 millió forintom pl jelenleg 2 évnyi havi 80e Ft-os nyugdíjra lenne elég, az elkövetkezendő 30 évben tudok hozzátenni még egy keveset.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1144) lajafix válasza viharhozo (#1138) üzenetére


lajafix
addikt

aza baj vh, hogy a kockázatkerülő polgár az allámi rendszerben maradással biztosan a rohamosan csökkenő ellátást választja s ebben már nincs kockázat. A kockázatkerülő állampolgárnak milyen jövedelme van amiből tudja nyomni az önkéntes nyugdíjpénztárat a 33% kitermelése fölött? Semmilyen.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#1145) Boxer001 válasza lajafix (#1144) üzenetére


Boxer001
veterán

Na ja, semmilyen.
Lehet itt dobálózni bruttó 4-500 ezres fizetésekkel, de a nagy átlag a töredékét keresi meg, és nekik nincs értelme vergődni. :U

(#1146) viharhozo válasza lajafix (#1144) üzenetére


viharhozo
addikt

Akinek ilyen vagy olyan okbol alacsony a jovedelme, annak aztan vegkepp nem kerdes, h mit csinaljon.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1147) Integra


Integra
titán

mindenki döntse el maga, hogy milyen ember a ilyen
azon túl, hogy még gyáva is.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1148) Boxer001 válasza Integra (#1147) üzenetére


Boxer001
veterán

Most miért kell bántani: Azt mondták, a kormányfő és szóvivője az uniós soros elnökség miatt külföldi látogatásokon van. ;]

(#1149) lajafix válasza viharhozo (#1146) üzenetére


lajafix
addikt

az biztos: vonja ki magát a közteherviselésből. Kár hogy a maynup einstandnak ugyanez a tanulsága a fehéren foglalkoztatottak számára is.

Rock'n Roll

(#1150) deicide válasza Integra (#1147) üzenetére


deicide
veterán

Dolga volt, na, végülis vannak fontosabb dolgok is, mint ez a kis "zsebpénz"...

Én továbbra is azon drukkolok, hogy legyen pl 500k ember, akinek átlag 2m ft-ja van (nem tudom, hogy a közalkalmazottak, akiknek bejelentett bérük van, milyen állásponton lehetnek), és így maradhat a pénztárakban akár 1000mrd forint is, ami az összeg harmada. Az talán elég ahhoz, hogy összeolvadva ugyan, de megmaradjon a MNYP rendszer.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.