Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Az államcsőddel nem tudok mit kezdeni, ha bekövetkezik és elszabadul az infláció, mindegy miben van a pénzed, milyen hozamokkal, hiszen lehet hogy egy kg kenyér mondjuk 300 e ft-ba fog kerülni és akkor a felhalmozott pénz, zsíros hozamokkal elég lesz mondjuk 8 hónapra....
Ez így nem igaz, külföldi részvények, de még az ésszel összeválogatott magyar részvények is jó védelmet nyújtanak _szvsz_ a magyar állam fizetésképtelensége ellen (addig amíg nem államosítják őket) legalábbis jobbat mint egy állampapír. Ezért tartom hülyeségnek, hogy hosszú távon ennyi állampapír van a MNYP portfoliókban.
Az állami nyomda meg kifelyezetten profitálna egy államcsőd esetén, ha minden héten új címletet kellene nyomtatni
J
-
joysefke
veterán
Nagyon jó gondolatmenet, osztom is, csak pár dolog kimaradt.
1,
Eddig sem 24%-t fizettél az államiba, hanem:24% + 1,5% + ÁFA/SzJA átcsoportosítások, tehát többet.
2,
Picit félek, hogy esetleg a 24%-t elkezdik növelni (Nyugdíjadó), a tervezett 10%-t pedig csökkenteni... Na az lenne a kibaszás és gyanítom, hogy ehhez 2/3 sem kell.3,
Az államcsőd 8x4 év távlatában egy komoly kockázat (szerintem 100%), ha van egy portfoliód, aminek a fele állampapírban van, akkor az könnyen bukta lehet.J.
-
-
Szizol
tag
Igen, persze. Én se értek egyet az államosítással (mert hogy ez az). Viszont nem teremtettek valami rózsás helyzetet a maradni vágyóknak. Továbbra is fizetheted a járulékot a MNYP-ba és az állami alapba is (!) csakhogy onnan nem kapsz vissza semmit, mivel teljesen megvonják tőled az állami nyugdíjat. Nyilván mindenkinek magának kell kiszámolnia, hogy mi éri meg és mi nem, de ilyen feltételek mellett nem hiszem, hogy sok embernek fogja megérni maradni. Persze ez nem véletlen.
-
-
Atlantis
veterán
Ez az első perctől kezdve egyértelmű volt. Aki elhitte a "majd kompenzáljuk", stb. dumákat, az mindent elhisz.
Én egyébként elvenném a nyugdíjasok szavazati jogát. Nem dolgozik, köszönjük, amit az országért esetleg élete folyamán tett, most már éljen nyugodtan, ne foglalkozzon politikával, még esetleg nagy idegességében meg talál állni a szíve...Természetesen kapjon olyan nyugdíjat, hogy abból normálisan élhet, de ne ők legyen minden politikai erő fő bázisai. Én elismerem, láttam szüleim nehéz helyzetét a gengszterváltás idején, szóval tudom, sokaknak közülük nem volt könnyű élete, de ez a mai túlhangsúlyozott szerepük a társadalomban akkor is nonszensz.
Inkább fizetnék 12% járulékot, amiből mondjuk 8% a saját öregkori támogatásomra menne, örökölhetően, 4% meg menne a közösbe. Miért nem ez a lépés jut eszükbe? Nyilván megszorításnak tűnne, de kevésbé nyílna a bicska az ember zsebében. Most az nem megszorítás, hogy lenyúlják 3-4 millió ember 13 éves megtakarítását? Könnyű ezzel az anyagi fedezettel hazafias frázisokat pufogtatni, meg határon túli magyarok helyzetével törődni. Ha jól emlékszem, a lakosság már véleményezte a határon túli magyarok kérdéskörét...hol van ez a szavazás tiszteletben tartva?No, jól eltértem a tárgytól...elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest