Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) viharhozo válasza amargo (#1192) üzenetére


viharhozo
addikt

Ismered azt a viccet, amikor egy elmeleti meg egy kiserleti fizikust bezarnak egy cellaba egy konzervvel?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1202) Rive válasza joysefke (#1198) üzenetére


Rive
veterán

Ha rákeresel, hogy '2010 november MNYP' akkor dől a találat.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1203) amargo válasza viharhozo (#1201) üzenetére


amargo
addikt

Magát a viccet nem ismerem, de érzésem szerint visszatudom rá vezetni az eddigieket, ettől még magára a viccre kíváncsi lennék.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1204) Sirpi válasza amargo (#1203) üzenetére


Sirpi
senior tag

Hát ebben a változatban van egy matematikus is, de a lényeg ugyanaz:

A gyakorlati fizikust, az elméleti fizikust és a matematikust bezárják egy- egy börtöncellába, és mindegyik kap egy konzervet nyitó nélkül. Három nap múlva visszajönnek, kinyitják, elõször a gyakorlati fizikus celláját, látják, hogy él.
- Gratulálunk, hogy sikerült kinyitnia a konzervet?
- Megfogtam, és addig dobáltam a falhoz, amíg ki nem nyílt.-
mondja a gyakorlati fizikus. Mennek ezután, hogy megnézzék, mi van az elméleti fizikussal. Kinyitják a cellát, õis él, és a fala tele van írva.
- Gratulálunk, hogy sikerült kinyitnia a konzervet?
- Kiszámoltam, hogy mekkora erõvel, és milyen szögben kell a falhoz vágni ahhoz, hogy kinyíljon, aztán odavágtam.- mondja az elméleti fizikus. Mennek, hogy megnézzék, mi van a matematikussal. Kinyitják a cellát, hát a matematikus éhen halt, de az õ fala is tele van írva. "Tegyük fel, hogy a konzerv nyitva van."

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#1205) Integra válasza lajafix (#1197) üzenetére


Integra
titán

lajafix, a matek az matek, nem értem mit rugózol ezen, mert én ezt nem vitattam egy percig sem. a gondolkodást, a mentalitás beli különbséget annál inkább, de nyugodtan rugózz ezen még, ha igy érzed jól magad.
elmondom matekosan, mert talán igy érted: annyit kell nettoban keresni, hogy abból félre tudj tenni, céltartalékot képezni. ehhez pedig keményen kell küzdeni és dolgozni és tanulni.
remélem igy már neked is világos.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1206) fokukac válasza Sirpi (#1204) üzenetére


fokukac
nagyúr

A matematikusban ráismerek a mi Gyurinkra.
(bár nem, mintha bármi köze is lenne a matekhez, vagy bármi olyanhoz, amiben számok vannak... :D)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1207) joysefke válasza Rive (#1202) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Tudnál egyet linkelni, mert én valahogy nem találom? Az tiszta, hogy 14 hónapnyi MNYP tagdíjat elterelnek, de legutolsó infóm szerint azt nem dolgouzták ki, hogy mi legyen a kompenzáció az eltérített tagdíjért.
J.

(#1208) joysefke válasza Rive (#1202) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

ehh találtam valami régi anyagot az MKB oldalán.

Ha ez tányleg így van, akkor szét*asz az ideg. Én MNYP tag akarok maradni, ez pedig azt jelenti, hogy szeretném ha a MNYP-amhoz kerülne a bruttó bérem 10%-a az állam helyett. Ez után minden kormány majd időszakosan kitalálja, hogy 1-2-3 évre elvonja a befizetéseket és ad valami hasznavehetetlen igérvényt arra az 1-2-3 évre? Mégis mit érek azzal, hogy a szolgálati időm 5,5 helyett 6,5 év lessz, én a százezer forintokat akarom a számlámon látni a jövendő 2011-es befizetéseim után.

J.

[ Szerkesztve ]

(#1209) Rive


Rive
veterán

Izé... :U

joysefke: most mér' vagy meglepődve? Bármi tisztességes eljárásra számitani merő dőreség, amig 'ezek' vannak ott. A magam részéről maradok MNYP-tag - de számitok rá, hogy fél éven belül lesz belőlem büdöskulák, aztán meg úgyis le kell lécelni a francba, az itteni éveimet meg elkárolom. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1210) Kobe válasza Integra (#1205) üzenetére


Kobe
veterán

muhahaha....

nem tudom az elmúlt 1-2 évben voltál e kint a munkaerőpiacon, több diplomával.....én igen. Azokra a tapasztalatokra, és munkámbeli ismereteimre építve nyugodt szívvel mondom, hogy a legtöbb cégnél nagyon jól ki tudják számolni, hogy mi az az összeg, amiért a tanult ember is elmegy dolgozni és kényelmesen megél belőle (ugyan félretenni nem tud), minthogy otthon üljön (és nyugi, nem éppen szarral gurítós cégeknél szereztem ezeket az infókat) és nem törik magukat, hogy akár 1 fttal többet is felkínáljanak annál az összegnél.

Na ezt az összeget nyugodt szívvel felajánlják, aztán ha 1-2 év után nem tetszik hogy a fizud nem emelkdett de a rezsid 20%-kal + 10-12% inflációval, a legnagyobb nyugalommal vágják rá a fletós mondatot: ha nem teccik, el lehet menni.
Pontosan tisztában vannak vele, hogy a magyar már annak örül, ha munkája van.

Lajafixnek annyiban igaza van, hogy hiába matekozol, hiába keresel 2-3x annyit pl pesten, mint vidéken, albérlet, neadjisten utazás mellett kb ugyanott vagy mint egy saját lakás + nettó 80-as melóval vidéken kb....persze, van akinek összejön (1000-ből 1 kb), de az inkább olyan mint a csiga és az úttest túloldala : oda születni kell. Nem mindenkiből lesz Csipak Péter, aki 25 éves korában kezdett vállalkozni és már az első évben megkeresett 1 mrdot....kérdés persze, hogy hogyan, mert tisztán lehetetlen...hacsak nem egy lottó 5össel indított.....

lényeg a lényeg, ugye minimálbérről beszélünk amit a nem túl képzett egyénekhez társítunk és hajlamosak vagyunk lenézni őket, meg ráfogni hogy biztos nem tanult, stb, csak amikor éppenséggel a képzettségednek megfelelő multinál helyezkedsz el, rájössz hogy te is minimálbéres vagy, voltaképp diplomás minimálbéres....

(#1211) tildy válasza Kobe (#1210) üzenetére


tildy
nagyúr

Én osztottam szoroztam.
Budapesten ketten együtt exszel kerestünk mondjuk 400 ezret nettóban ketten, ebből 70 ment el albira , cakkompakk rezsivel. Vidéken a legjobb ajánlat amit kaptam nettó 100 volt....Igaz a lakás ott nem 15 , csak 3 milla lett volna.
Szóval mi Budapesten előrébb voltunk, ráadásul a fizum felét el is tudtam rakni - ex is.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1212) fordfairlane válasza Kobe (#1210) üzenetére


fordfairlane
veterán

A Budapest kontra vidék dolog azon is múlik, hogy milyen szakmád van, mennyire kelendő a munkaerőpiacon. Nekem nem volt választásom, szoftverfejlesztőre biztos nem volt szükség abban a kisvárosban, ahol éltem, így Budapestre jöttem dolgozni.

x gon' give it to ya

(#1213) Kobe válasza tildy (#1211) üzenetére


Kobe
veterán

igen, csak ez volt hány éve ?

Azóta egy normális (nem luxus, nem elit környéken, de nem is a nagyanyó lelakott bútoraival rohadó zuhanytálcával szerelt) 1 szobás lakás átlag bérleti díja felment 70 ezer forintra + rezsire + gázár emelkedett 10%-ot idén, jövőre a csatornázási díj 20%-kal. Vagyis a 70-ből lett 100-110 idénre gyakorlatilag kevesebb, mint 1 év alatt....

Emlékszel, amikor kb olyan 14-15 hónappal ezelőtt kérdezgettem pont tőled privátban a pesti lakás és megélhetési költségeket ? Akkor lehetett 45-50 ért lakást találni. Fél évvel később vettem ki egy lakást ettől 20 ezerrel drágábban és még így is úgy éreztem, hogy jót fogtam ki....Ennyire taccson van az ingatlanpiac, az albérleteket kapkodják mint állat mert nincs pénz saját lakás önerőre és senki nem vesz ingatlant,ezért nőttek az albi árak, gyakorlatilag egy törlesztő olcsóbb lenne.....

Azt meg nem említem, hogy nem minden pár áll 2 diplomásból (ahogy a többség, úgy mi sem, de pl asszony is felsőfokú végzettségű (amiből 1 év munkával lehetne diploma), mégis kényszermelóban van egyelőre majd 1 éve, de ezért lecserélni még nem fogom :)

Szóval az a nettó 400 lehetséges,de ahhoz azért már kellenek bizonyos körülmények amik nem mindenkinél adottak.
Így szerintem érdemesebb inkább 300-al számolni, az már hívebben tükrözi a valóságot. Na ebből a 300-ból elmegy 100 lakásra, olyan 60-80 megélhetésre (kaja, tisztálkodási szerek, vegyiárú, bevásárlások, stb), 2 emberre kb 6-10e telefonra, havi 20 ezer bkvra + még legalább 20 ezer egyéb utazásra, neadjisten havi 10-15 jut ruházkodásra (kocsival nem kalkulálok, lehet még ugy drágább lenne).

Saccperkb azt mondom, ha 300-ból 50-et félretud tenni az a 2 ember, akkor már jól / jobban járt. Persze ez éppen 50 ezerrel több, mint amennyit vidéken tudna félretenni, de pl számold ki mire elég......pl az említett 15 millás lakás 30%-os önerőjének 10 év alatti összekuporgatására úgy, hogy egy 1-2 millás használt autót, vagy egy 200 ezres plazmát még bele sem vettem a kalkulációba....mert akkor a 10 éves kuporgatásból lesz 15-20 éves kuporgatás pl.....high expectations, mondhatom :)

(#1214) Flashcash válasza joysefke (#1208) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Akkor lefordítom neked magyarra, hogy még idegesebb legyél.

1. Magyarország nem jogállam, hanem banánköztársaság
2. Kiss Pista 35 éves, van 2millióFT a maagánnyugdíjpénztári számláján és van 12 év ledolgozott munkaviszonya jelenleg -> szolgálati idő
3. Úgy dönt, hogy az MNYP-ben marad így 2011. december 1-től kezdődően a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben további szolgálati időt nem szerez
4. 2010 Novemberétől 14 hónapig az állam ellopja az MNYP befizetéseit cserébe jóváír neki papíron kb. 1év szolgálati időt de mivel:
"öregségi teljes nyugdíjra az jogosult, aki betöltötte az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárt és legalább 20 év szolgálati időt szerzett" ezért gyakorlatilag egy fillért sem ad az állam az ellopott pénzért cserébe, hiszen ugyanúgy 20 év alatt marad a +1 virtuális évvel is, sőt az állam életkor alapján diszkriminálja az állampolgárait, mert aki mondjuk már megszerezte a 20 év szolgálati időt, itt kedvezőbb helyzetbe kerülhet mint egy fiatal
5. a nyugdíjpénztári befizetéseinek 70%-át (24% az üssz 34%-ból) az állam ezentúl ellopja, cserébe még igérvényt sem kap a nyugdíjra, csak elteszik a pénzt

[ Szerkesztve ]

(#1215) Flashcash válasza szesa (#1185) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

A teljes magánnyugdíjpénztári összeg örökölhető hozammal együtt.
A pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a befizetett összeg nem vész el, az az általa megjelölt kedvezményezettre vagy örökösre száll, míg a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe fizetett összegek nem örökölhetők.

Az örökölhetőség révén szinte életbiztosítási jelleggel gondoskodhat a pénztártag a családjáról, azaz a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a befizetett összeg nem vész el, az általa megjelölt kedvezményezettre vagy örökösre száll.

(#1216) Kobe válasza fordfairlane (#1212) üzenetére


Kobe
veterán

lejárt a szerkesztési idő....
szerintem ez nem feltétlenül szakmafüggő - persze részben az is, de inkább annak függvénye, hogy aki pl pesti születésű, az észre sem veszi, micsoda előnyben van egy vidékivel szemben. A fővárosban valahogy minden szinten megtalálhatod a boldogulásod. És ez alatt nem a kacsalábon forgót értem, hanem a vidékinél jobb helyzetet. Nekem pl elég nagy meglepetést okozott, hogy elég sok szakmunkánál - fizikai melónál van fővárosi pótlék. Ami azt jelenti, hogy kapsz havi plusz X ezer ftot csak azért, mert Bp-en csinálod ugyanazt, mint gipszjakab 2 megyével odébb....ez milyen már. Ha mondjuk a tajgára helyeznének ki, aszondom oké, de ilyen miatt...

Pl frissdiplomás egyén pestről vagy az agglomerációból, megkapja a bruttó 300 körüli diplomás minimálbért, az majdnem 200 nettó, felét elbulizza, kicsit belead ősöknek a rezsibe, és 1-2 évig még otthon lakik....Máris összeszedett minimum 2 milkát 1-2 év alatt....ha neadjisten összeszed egy szintén diplomás csajt magának, hasonló felállásban, ketten kb 2 év alatt minden egyéb támogatás nélkül képesek összeszedni egy lakás 30%-át.
Na ugyanezt vidékről indulva kb 5-6x hosszabb időbe telik meglépni.

Feltéve ha nem akarsz hitelt hitel hátára felvenni (nekem pl ne legyen saját lakásom, de ne legyen 1 hitelem se)

[ Szerkesztve ]

(#1217) tildy válasza Kobe (#1213) üzenetére


tildy
nagyúr

2. Egeszen pontosan 2008ban. Amikor 2009 novembereben egy masik albibol eljottunk az is cakkompakk 70 volt rezsivel.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1218) amargo válasza Kobe (#1213) üzenetére


amargo
addikt

Azt meg nem említem, hogy nem minden pár áll 2 diplomásból (ahogy a többség, úgy mi sem, de pl asszony is felsőfokú végzettségű (amiből 1 év munkával lehetne diploma), mégis kényszermelóban van egyelőre majd 1 éve, de ezért lecserélni még nem fogom

A végere tudnék csak reagálni, 2 éve élek együtt párommal, Ő egy éve végzett, de még "nem talált munkát", igaz tanári végzettséggel megértem - most azt sulykolom, hogy biomérnökit is végezze el, mert eredetileg arra ment -, ha nem akar elhelyezkedni tanárként. Teljesen megértem a számokat, amiket írsz, de Integra véleményét osztom és azon vagyok, hogy megteremtsem a feltételek, amiből többet tudok félre rakni - nem halmozok fel luxus cikkeket -, ha vicces akarnék lenni: én meg cserélnék és a pénz "gond" egy ideig meg lenne oldva :)

Ha már vidék vs nagyváros BP sokkal nagyobb esélyeid vannak, rengeteg rokonom alföldi és látom mi megy ott, 100km-ek utaznak a munkáért.. az nem élet.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1219) Kobe válasza tildy (#1217) üzenetére


Kobe
veterán

ó, épp erről beszélek......, 2009 novemberében még én is laktam még 43K-ért a deáktéren, illetve több ismerős 1-1,5 szobás lakásban max 50 K ért jó helyen, aztán 2010 tavaszára felment úgy jó 15-20 ezerrel az átlagár.....lakható 1 szobás lakást ma 65+ rezsi alatt tuti nem találsz....vagy ha igen akkor ahhoz csókosnak kell lenni, de nagyon.
Persze egyetemisták előnyben, 2 szobást lakást szerényebb felszereltséggel ki lehet fogni 60+ rezsi körül, és ha vagytok 3-an akkor hawaii van, csak ugye egy dolgozó pár nem biztos h tolerálja azokat az állapotokat amin egy egyetemista még röhögve átlép, mer buli van....és ezt nagyon jól tudják a kiadók is, hogy erősebb lett azoknak a fiatal pároknak a bázisa akik nem mernek belevágni a sjaátba ilyen gazdasági helyzetben, ezért pont ezeknek a lakásoknak ugrott emg legjobban az ára

amargo: Integra ebből a szempontból álomvilágban él. Ketten együtt két kezünkön nem tudnánk megszámolni a végzettségeinket és tapasztalatainkat....(nekem 2 felsőfokú, asszonynak 3, plusz nyelvvizsgák, stb), ilyenkor hova tanuljon már az ember ? főleg úgy, hogy közelebb van a 30-hoz, mint a 20-hoz. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás sem ingyé van, egy főiskola-egyetem, levelezőn sokszázezer félévente, ezt vmiből ki kell termelni (akár kulimunkából), persze meg lehet oldani, de azzal kb elment minden megtakarításod adott hónapban.

[ Szerkesztve ]

(#1220) bobsys


bobsys
addikt

(#1221) Ivan15


Ivan15
senior tag

MNyugdijpenztaram honlapjat elolvastam es a maradas mellett döntöttem megis....Föleg emiatt:

Mi lesz akkor, ha úgy döntök maradok, de a pénztáram később megszűnik? Akkor sehonnan nem lesz nyugdíjam?
De igen. A végelszámoló a végelszámolás kezdő időpontjától számított 30 napon belül kiküldött levélben értesíti a pénztár tagjait a pénztár jogutód nélküli megszűnéséről és 30 napos határidővel nyilatkozattételre szólítja fel a tagokat, hogy melyik pénztárba kívánnak átlépni. Amennyiben a tag nyilatkozik a más pénztárba történő átlépéséről, akkor a követelését a választott pénztárba utalják át.

Meg igy is (plane igy), hogy nincs folyo befizetesem, mert inkabb külfölfön maradok :D

a 15-20 ev magyar szolgalati idöm ugysem lesz meg, de addig jovairjak a hozamokat-es a mnyp szlam megmarad. Gyülik es örökölhetö
Es köszönöm a forumozok segitseget a döntesben :R

Csak a nyilatkozattetel lesz nehez...

[ Szerkesztve ]

(#1222) Ivan15 válasza Ivan15 (#1221) üzenetére


Ivan15
senior tag

az elözö dölt betüs -folytatas:
...Abban az esetben, ha a tag a megadott határidőn belül nem nyilatkozik, a végelszámoló intézkedik a tag társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszaléptetése érdekében.

(#1223) Integra válasza Kobe (#1219) üzenetére


Integra
titán

irnék erre neked, de inkább nem teszem, nem akarok felesleges és értelmetlen vitát inditani, csak annyit mondok, hogy aki akar, igazán hisz magában, az fog is tudni és sikeres lesz. főleg a mai világban. ha ezt elfogadod és megérted, akkor lesz esélyed. ha nem, akkor nem.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1224) Ivan15


Ivan15
senior tag

nem lesz nehez a nyilatkozattetel, van külkepviselet a varosban :)) :N

(#1225) joysefke válasza Flashcash (#1214) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Köszi, tudok olvasni ;)

egyszerűen arról nem találtam semmi anyagot, hogy a 14 havi befizetéssel mi fog történni, visszafizetik-e valamilyen formában. Erről most sem találok semmit, az MKB hirdetményt leszámítva.

J

(#1226) amargo válasza Kobe (#1219) üzenetére


amargo
addikt

lakható 1 szobás lakást ma 65+ rezsi alatt tuti nem találsz

Lehet találni, önkormányzati bérlakást. két éve döntöttem úgy, hogy inkább ez mint egy lakás hitele, mai napig áldom az eszem. Jelenleg 50+ rezsit fizetek még mindig egy 05' építésű lakásban, ami 66nm-es.

Elismerem, nem minden szakmában van meg a továbbképzési lehetőség.
21 évesen kezdtem el dolgozni - állandó munkahelyen - szerencsére olyan szakmában, ami akkor és még ma is a TOP-ban van - programtervező és fejlesztő - az életem végéig is tanulhatom, jelenleg is azt teszem és az elkövetkező 5 évre is megvan a tervem, de(!) ennek meg az a hátránya, hogy nagyon későn kezdek el élni.. jelenleg elég közel a 30-hoz és az elmúlt 6 évben nem voltam igazán nyaralni. Ellenben kitermelem a magam barátnőm - a családomat is segítem -, és a tanulásunkhoz szükséges költségeket, noha megszorításokat igényel, mert bizonyos összeget így is minden hónapban félre rakok, amit fizetésemkor már utalok is át, tehát úgy kezelem, hogy ennyivel kevesebb. Igen hónap végén gyakorlatilag semmi pénzem nem marad, de ez nincsen plazma TV-m, az elosztókat is lekapcsolom este - ez inkább környezet tudatosság miatt is - és ezért is írom, hogy Integra írásának van mögöttes tartama. Hozzáteszem ehhez lehetőségek is kellenek, amit bizony magadnak kell megteremteni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1227) Rive válasza joysefke (#1225) üzenetére


Rive
veterán

Külön, nevesitve nem fogod megtalálni, a dátumokat nézd. Mikortól adó (és nem járulék), meg mikortól nem szerez az alany állami jogosultságot, ha a 10% nem az államiba megy.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1228) joysefke válasza Rive (#1227) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Lehet hogy igazad van. Ha mástól nem, az ilyen olyan szakmainak csúfolt lapoktól (portfolió, privátbankár etc) elvárnám, hogy kiemeljék és felhívják a figyelmet erre a kis "nüanszra" is. Itt az én esetemben nem aprópénzről van szó, hanem jópár-százezer forintról illetve 1,17 évemről a ki tudja, 40-45 munkásévből. (2-3%) Ennyi erővel kibocsáthatnának kötelező "nyugdíjkölcsönt" is....

A csapból is az folyik, hogy a reálhozamot fel lehet venni KP-ben, ha valaki átmegy, de hogy 14 hónapnyi befizetést elkommunizálnak vagy sem arról síri csend.

Az eddigi 24% +1,5% TB befizetés után is szereztem állami nyugdíj igérvényt, én úgy értelmeztem, hogy ez az igérvény 2011-től fog kifutni és reméltem, hogy a 2010-2011-es 14 hónapot visszakapom.

OFF: Veszel internet utalványt 1/4 áron?:)

J.

[ Szerkesztve ]

(#1229) Kobe válasza Integra (#1223) üzenetére


Kobe
veterán

van benne valami, de maximum akkor, ha elfogadod azt a tézist, hogy a család / származás és a többi külső körülmény zéró mértékben befolyásolja az egyéniséged, a döntési szabadságod, és a lehetőségeid. Amúgy meg túlzottan idealista nézőpont. Mi a sikeresség ? Magyarországon 2010 végén az számít sikernek amit európában minimális életszínvonalnak tartanak (hogy gyereked legyen, hogy ki tudd fieztni a benzint a kocsiba amit jórészt csak bevásárláshoz használsz, haosnló alap dolgok) ?
Sajnos igen. Mert oké, azt megértem, nem lesz mindenkiből Csányi Sándor, de hogy már ahhoz is 8 diploma 10 nyelvvizsga 20 év tapasztalat és 10 év simlisség kelljen ha a szüleid már támogatni nem tudnak, hogy a hálapénzre valót félretehesd amit 40 évesen a kölköd születésekor a doki zsebébe nyomsz....ez már nagyon balkáni állapot.

Hidd el, nem kell messzire szaladnom azokért a példákért, amikor az illető elszántságát röhögve töri ketté egy külső körülmény, amire zéró ráhatása van. Ettől a kitartása és elszántsága az illetőnek nem lesz kevesebb, csak éppen időt - pénzt gyártani ő sem tud, és belekerül egy olyan ciklusba amiből elég nehéz előrefele mozdulni.

De nem panaszképp mondom, mert nekem 80%-ban bejöttek a számításaim (főleg mivel soha nem akartam egy törtető köcsög lenni, nálam a 60nm + 4 kerék már a teljes boldogság lenne ahhoz képest amit megéltem) de pl asszonyt sajnálom - hasonló cipőben van, mint amargoé, elvégzett valamit, amit szeretett, amiről külön a szakma mondta, hogy ezt kell elvégezni, mert ezt kérik, csak amióta kilépett az iskolakapun, szóba sem állnak vele, mondván ez kevés. Így jobb híján olyan melót végez aminél többre érdemes, amit utál, ami nem éppen fiatal nőnek való, stb, és amiből persze nem jön össze annyi hogy 200ezer HUF / félév - könyvekkel kb fél milla per év-es áron megmutathassa ezeknek, hogy ennél igenis többre való

[ Szerkesztve ]

(#1230) Alg


Alg
veterán

Kormányzati döntések vs. kampányígéretek...

Megmentettük a nyugdíjakat - azaz elvettük (mellesleg egy sz@rból épített várat romboltak ezzel le, a probléma ott van hogy dinamittal, és most minden tiszta sz@r lett)
Adót csökkentünk - naná, igaz ez az emberek nagy részének valójában adónövelés (sőt! Azok keresete fog csökkenni akik legjobban rászorulnának a segítségre)

Kíváncsi vagyok, az 1 millió munkahelyet is úgy fogják megoldani hogy előtte 1,2 millió embert elbocsájtanak?

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1231) lajafix válasza Integra (#1205) üzenetére


lajafix
addikt

'annyit kell nettoban keresni, hogy abból félre tudj tenni, céltartalékot képezni. ehhez pedig keményen kell küzdeni és dolgozni és tanulni.'
bezony matek, ez minimum 400e nettó, ami bruttóban 800 körül van. Ennyit magyarországon kb 50 ezer ember keres ha keres egyáltalán. a magyar átlag jelenleg 120 nettó és ha jelenértéken ebből 10 éven belül 200e nettó lenne, akkor mi lennénk az új gazdasági tigris. Sajnos rohadtul számít a matek, 70%+ adózás mellett életben nem takarítasz meg érdemben.

Az meg csak hab a tortán hogy te pont attól az embertől vontad le az öngondoskodás szükségességét, aki nem éppen kemény módon munkával, hanem habsburgi praktikát bevetve, házasodva szedte össze magát. Ami persze nem gond, csak ne prédikáljon vizet.

Rock'n Roll

(#1232) lajafix válasza Integra (#1223) üzenetére


lajafix
addikt

Integra, az a nagy alapigazság, hogy a sikeres pozíciók a piramis tetején vannak és eléggé korlátosak. A mainál jobban kell rengeteg embernek akarni és tudni, de ez bizony nem akkora sikernek lesz a záloga, mint amekkorában te itt bízol, hanem amit előbb írtam maximum egy átlag nettó 130ról 200ra való ugrást lehet megcsípni tömegesen. Persze vannak egyéni pályák amik mást mutatnak de ezeknek azért megy jól mert egyediek, tömegesen ezt nem lehet meglépni, ilyen az eloszlásfüggvény.

Rock'n Roll

(#1233) lajafix válasza Alg (#1230) üzenetére


lajafix
addikt

'Adót csökkentünk - naná, igaz ez az emberek nagy részének valójában adónövelés (sőt! Azok keresete fog csökkenni akik legjobban rászorulnának a segítségre)'

Aktuárius! Az a nagy helyzet, hogy az adó az közteherviselés, nem segítség. A segítség szociálpolitika. Azok adója fog nőni ,akik egy nagyon elrontott adómentességet kaptak 2003tól, végre sikerült megszabadulni ettől.

Rock'n Roll

(#1234) Integra válasza lajafix (#1232) üzenetére


Integra
titán

lajafix, az a nagy igazság, hogy szerintem el sem hiszed, hogy a papolásod mennyire unalmas és hidegen hagy, rossz embernek mondod, nem tűnt még fel? minden esetre megtisztelő, hogy ilyen komolyan aggódsz értem és foglalkozol a jövőmmel:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1235) tildy válasza lajafix (#1232) üzenetére


tildy
nagyúr

Kerdes mit tart az ember sikeressegnek. En az ilyen manageri rangletrat sokkal kevesbe, mint a szakmai sikereket.
amugy nem kell 400 nettot keresni, mar 200 nettobol is lehet felrerakni, min 50 ezret de akar 100t is.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1236) tildy


tildy
nagyúr

Szerdan kiment a kozlonyben rendelet, ezek szerint mar lehet menni intezkedni?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1237) glutamin válasza lajafix (#1232) üzenetére


glutamin
őstag

Egy biztos, évek óta mérnökhiányban szenved egész Európa, de talán a fejlett országok zömére is mondhatjuk ezt. Ehhez képest kb ez az a terület ahová a legkevésbé mennek tanulni a fiatalok. (ja igen, oda elég erős matek, fizika, kémia, stb kell, tanulni meg ugye büdös mindenkinek)

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy maradok a MNYP vonalon. Arra azért kíváncsi leszek, hogy az elkövetkezendő években mit csavarintanak még ezen. Pl csökkenthetik-e önkényesen a most tervezett 10%-ot kevesebbre. Ember tervez, Viktor végez...

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#1238) bobsys válasza tildy (#1236) üzenetére


bobsys
addikt

A Kormány 1281/2010. (XII. 15.) Korm. határozata a kozlonybol pdf formatumban
Tegnaptol hatalyos de en nem latok semmi olyat, hogy hogyan lehetne intezkedni maris

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1239) bobsys válasza tildy (#1236) üzenetére


bobsys
addikt

Beszeltem a Közép-magyarországi Régió nyugdij folyositoval (oda tartozom), lehet mar menni. En hetfon megyek, 8kor nyit. Nyilvantartashoz kell sorszamot huznom. Legalabbis ezt mondtak. Meglatjuk.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1240) Integra válasza tildy (#1235) üzenetére


Integra
titán

a vertikális/menedzseri és a horizontális/szakmai karrier egyaránt fontos, és egyik sem működik a másik nélkül. személyes preferencia, ki melyiket szereti, alkati, személyiségi tényezőktől függ. mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1241) Integra válasza glutamin (#1237) üzenetére


Integra
titán

németország 300.000 szakképzett munkaerőt keres, mérnököket, két kezi szakmunkásokat, akik hajlandóak németül beszélni és integrálódni a társadalomba. nekem ne mondja senki, hogy európában nincsen jó lehetőség. persze ezért tanulni kell, első sorban nyelvet, a magyar meg alapvetően lusta, ez is hozzá tartozik a képlethez. mielőtt megindulna ezért a mondatomért a hőbörgés, akinek nem inge, ne vegye magára.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1242) Integra válasza bobsys (#1238) üzenetére


Integra
titán

tegnap láttam a kiflicsücsök királynőt a tévében makogni, bámulatos, hogy még van bőr a képén.. és ma is ugyanúgy kántálja a bemagolt szöveget. persze elcsuklott közben néha, tudja ő maga is, hogy mit művel és mit képvisel.

persze, már megjöttek az első kormányváltás utáni reakciók, hogy visszaállitják az mnyp-ket. ha ez igy van, akkor szinte biztosra veszem, hogy 3 év múlva már semmi sem lesz ebből a pénzből. ha egyáltalán lesz 3 év múlva választások.. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1243) bobsys válasza Integra (#1242) üzenetére


bobsys
addikt

Oszinten szolva mar egy picit leszarom Gabikat. Most elhuzunk legalabb 3 evre, terveink szerint letelepedesi meglesz legkesobb a 3. ev vegere es akkor nem jovunk vissza. Nyugdijas koromig meg ha csak inflacio kovetoen tartja az eddig befizetett par millat a mnyp mar megerte a dolog. Allami nyugdijat nem kapok, mert 8 ev munkaviszony utan semmi nem jar.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1244) Integra válasza bobsys (#1243) üzenetére


Integra
titán

jól teszitek, én sem erre épitek, mert nem tudok, és nincsen idegrendszerem sem ehhez az viccparádéhoz ami itt megy, külföldön telepszem én is le majd, csak még nem tudom, hol. azt tudom, hogy bárhol megállom a helyem. és most nem is elsődlegesen az anyagi biztonság miatt a külföld, hanem a mentalitás miatt. a saját nyugalmam és békém sokkal fontosabb. ki tudja, lehet, hogy én is ott fogok kikötni ahova ti mentek, fent van a listámon:)) de én még 10-15 évet utazni akarok és itt-ott dolgozni, idegen kultúrákban, idegen gondolkodásokat és mentalitásokat megtanulni, imádom. 55-60 évesen legkésőbb nyugdijba akarok menni.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#1245) Alg válasza lajafix (#1233) üzenetére


Alg
veterán

Félreértetted, csak a dolgok kommunikációját/demagógiát próbáltam kiemelni.
Undorító ez a populista politika, bármit csinálnak mindent ilyen cukormázban kell kommunikálni, aztán meg próbálja az ember megérteni mit is akarnak valójában...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1246) lajafix válasza tildy (#1235) üzenetére


lajafix
addikt

Nem manageri létrára gondolok, hanem az összes jó pozira, szakmai karriert is beleértve. 200 nettóból te sose teszel félre öregkorodra, csak úgy ha nem számolsz néhány jelentős költséggel, pl család.

Rock'n Roll

(#1247) lajafix válasza Integra (#1244) üzenetére


lajafix
addikt

ez nem küzdés Integra, hanem a küzdés feladása. Ugyanis csak lelépsz, mert meguntad az itthoni sehova se vezető küzdést, jobban esik a más fizetési szinvonal és a jóval alacsonyabb adóterhelés. Érthető, csak a saját magad definiált kopter lettél. :(

Rock'n Roll

(#1248) lajafix válasza Integra (#1241) üzenetére


lajafix
addikt

jut eszembe te visszafizeted az államnak a pár éve az orvosok kapcsán nagy arccal hangoztatott képzési költségedet?

0 a konzekvenciád Integra, 0.

Rock'n Roll

(#1249) lajafix válasza Alg (#1245) üzenetére


lajafix
addikt

a politikai mindig kiszolgálja az igényeket, még mindig demagógiára és populizmusra van igény.

Rock'n Roll

(#1250) Integra válasza lajafix (#1247) üzenetére


Integra
titán

lajafix, az a nagy büdös helyzet, hogy magyarázkodsz meg makogsz, megrekedtél egy közegben, aztán ott porosodsz. ez a te realitásod, de nem az enyém, köszönöm szépen kérdésed, minden a legnagyobb rendben van nálam és csak még jobb lesz. mellesleg mo-n sincsen semmi bajom, én itt is nagyon jól megélek. hol biráltam valaha is azt, hogy te mit és hogy csinálsz? nem teszem, mert felesleges, az a te ralitásod, én meg ezt tiszteletben tartom.
a te gondolkodásod követve semmire nem vinném, de szerencsére nem vagyok olyan mint te, ezért sokra tudom vinni.
mellesleg mo-n kezdtem és jutottam odáig, hogy tovább is jutottam, nulláról, az utcáról, protekció nélkül, ahogy nagyon sokan mások is, szóval te nekem ne oszd az észt, mert kiröhöglek, nem vagy te abban a helyzetben, hogy megitéld, hogy mit és hogy csinálok. vagyis oszthatod, max elszórakozok rajtad.
azért belém kötni, mert azt mondom, hogy aki akar és hisz és küzd, az igenis lehet sikeres a mai világban és erre igenis buzditok másokat is, mert csak igy lehet csinálni, tipikus magyar mentalitás, visszahúzni a másikat, ennyihez értesz te is. próbálkozz mást kóstolgatni, nálam beletörik a bicskád..

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.