Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) legiaap


legiaap
nagyúr

Halihó!

Tisztázódott, már a helyzet, hogy most akkor ki lehet majd venni a hozamot vagy sem?
És, hogy mikor kapná azt meg az ember?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#1502) Alex91 válasza legiaap (#1501) üzenetére


Alex91
félisten

A real-t ki, es majd nyilatkozni kell rola, hogy onkentes kasszaba, vagy keszpenzben venned fel (azt hiszem marciusig).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1503) bullseye válasza tildy (#1500) üzenetére


bullseye
addikt

én azt sem tudom, mi a unit link (majd kapok ezért is... :) ) de nyugdíjasan már hiába nézem, hogy elég-e a nyugdíjam, mert addigra már mindegy. most tudok mellérakni valamit. talán.

2008-ban nem a bukta zavart, hanem hogy a céget nem zavarja. És elgondolkoztam, ilyen hozzáállással mi nem zavarhatja még őket? Ha a működési költségük fix, de esetleg valami más jogrés miatt rámterhelhetnek pármilliót a végén, vajon megteszik-e?

off-off
A bedőlt lakáshiteleknél azóta láthattam már a bankok jóindulatát, hitel kétszeresét érő lakást leárazták kissé, majd a fennmaradó összeget a végrehajtó céggel kb. megfelezték a felmerülő költségek alapján...

az, hogy az állami nyugdíjról tudom, hogy semmit nem ér majd 30 év múlva (hacsak csoda nem történik), attól még azt hiszem jogom van kételkedni a magánban is

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#1504) legiaap válasza Alex91 (#1502) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nekem azért lenne, fontos, mert márciusban húzok el Angliába és minden tőkére szükségem van. Így a lehető leghamarabb át szeretnék lépni és a hozamot kivenni.
Mikortól lehet arról, hogy át szeretnék lépni?
Merre találok erről valami nyomtatványt? (OTP-nél vagyok)
Van rá esély, hogy márciusig megkapjam a hozamot?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#1505) tildy válasza bullseye (#1503) üzenetére


tildy
nagyúr

Elnézést, megint kihagyott a billentyűzetem, remélem azért olvasható volt.

Leírtam miért nem zavarja őket, mert a 30-40 évben bizony benne van az is, hogy van, amikor negatívba megy át, amikor nincs hozam , sőt vesztesz a dolgon , ezzel kalkulálnak . Ezrt nem zavarja őket, ha egy-egy évben veszteséges.

A unit linked biztosítás amúgy egybefektetési életbiztosítás. Alapja, hogy hosszútávú (10-20 -30 éves) , tartalmaz megtakarítási és életbiztosítási részt is, de azt hiszem vannak itt, akik ezt jobban tudják nálam.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1506) Rive válasza fokukac (#1499) üzenetére


Rive
veterán

...úgy látom a számlaegyenlegemen, hogy a 4,5%-ot csak az új befizetésből vonták le, a már bent lévő tőkéhez nem nyúltak, azt csak a hozammal korrigálták...
Kétféle költség (meg még néhány más extra ) van: egyik az új befizetésekből, másik a kezelt tőkéből vonódik.Az utóbbit valszeg azért nem látod, mert a hozamba beleszámitották.

A kormány mind a kéféle levonásnál átszabta a felső határt. Ami önmagában még nem lenne akkora baj, a pénztárak a tőke növekedtével a szumma működési költséget már a most megkövetelt határ közelébe szoritották maguktól is. Az átléptetésekből fakadó tőkevesztéssel együtt okoz ez komoly gondokat.

Érdekes kérdés viszont, hogy milyen lesz a visszalépők 'spektruma'. Ha viszonylag sok, kevés megtakaritással rendelkező lép vissza az állami rendszerbe, akkor a fejenkénti tőke vs. adminisztrációs költségek nagyon megváltoznak a pénztáraknál. Az állam viszont egy később nagy követelést generáló, de jelenben viszonylag gyenge befizetői réteget (és kevéssé jelentős megtakaritásaikat) kap a nyakába.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1507) sith7 válasza legiaap (#1504) üzenetére


sith7
nagyúr

Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem lesz akkora tőkeösszeg, amire alapoznod kellene ... :(
Én is bíztam benne, hogy tavasszal egy kis pénz áll a házhoz, de tegnap kiábrándítottak :(((

(#1508) Mercutio_ válasza bullseye (#1498) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jah, OK :D
...ahol a teljes összeget, örökölheti a kedvezményezett hozzátartozód, ha pl. nyugdíj előtt feldobod a pacskert.

Tildy már leírta a veszteséggel kapcsolatos dolgot. Ha te egy olyan helyet keresel, ahol minden évben garantált a növekedés az álom, hisz ha egy világméretű válság beüt az a világ összes országát érinti, így nincs hol befektetni a pénzt úgy, hogy az nyereséget termeljen. Azt, hogy a pénztárad jól forgatta-e a pénzedet abból látod, hogy az adott évben illetve az utóbbi X év átlagát nézve hogyan teljesített a többihez képest.

Azt a tényt szeirntem mindenki ismeri, hogy "az állam rossz gazda", innentől kétlem, hogy ők úgy forgatják majd a pénzt, hogy az jó lesz és azt különösen kétlem, hogy kisebb kezelési költséggel fognak dolgozni :N

legiaap: Ahogy már írták csak a reál-hozamot veheted fel, ami azt jelenti, hogy MAJD az állam megmondja, SZERINTE mennyi volt az adott időpontban az infláció, SZERINTE mennyi volt a tényleges hozama a számládnak, és a kettő KÜLÖNSÉGE lesz a reálhozam :Y

Továbbá, ha jól tudom egyelőre még nem módosították a törvény, így adót (vagy illetéket?) fognak ebből az összegből is levonni mivel ez jövedelem :DDD

Ha kicsit visszaolvasnál tudnád, hogy a zállamiba átlépés a default, azért nem kell tenned semmit, viszont úgy tudom majd valamikor április-május körül zajlanak le a tényleges átadások, így nem hiszem, hogy az állam töri majd magát és előre ki akar fietni, bár azt a pár(tíz?)ezer forintot emberenként talán beválllalják :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1509) legiaap válasza Mercutio_ (#1508) üzenetére


legiaap
nagyúr

Visszaolvastam. Tudom, hogy nem kapnék sokat, de én most a kevésnek is örülnék. Több, mint a semmi. Amúgy meg abban bíztam/bízok, ha előbb leadom az igényem, hogy át akarok lépni, akkor előbb megkapom a hozamot.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#1510) deicide válasza legiaap (#1509) üzenetére


deicide
veterán

Ha 1 éven belül bárki hozzájut ehhez az összeghez, összeteheti a kezét, az állami malmok kurva lassan őrölnek. Bár én remélem, hogy sokan maradnak és akkor talán még idén megkaphatod a pénzed. Az OTP-nél biztosan meg tudják egyébként mondani, hogy mennyi a hozam, aztán azt az inflációval összehasonlítva kb képet kaphatsz arról, hogy 10k alatt, vagy felett lesz az összeg...

Az átlépéshez nem kell semmit tenni, az január 31-ével automatikus. Már ha az alkotmánybíróság meg nem vétózza, én ebben bízom.

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1511) fordfairlane válasza bullseye (#1503) üzenetére


fordfairlane
veterán

2008-ban nem a bukta zavart, hanem hogy a céget nem zavarja.

Nem zavarta őket, hiszen igazából komoly verseny az ügyfelekért nem alakult ki a pénztárak között, az állami felügyeletű szisztéma szállította a belépőket, és a friss befizetéseket. Hogy ebből a rendszerből később kialakult volna-e egy jobban működő rendszer vagy sem, azt már valószínűleg nem tudjuk meg.

Sokan átmenetinek tudják be a magas működési költségeket és a hosszútávon alacsony szintű hozamokat is, szerintem ha a rendszert nem dolgozzák át, akkor maradt volna ilyen, de most már tkp. mindegy. Én az új rendszerre vagyok kíváncsi, főként az önkéntes pénztárak szerepére a nyugdíjrendszeren belül, ami a jövő év folyamán alakul ki.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#1512) tildy válasza legiaap (#1509) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem érted. Arról nem kell és nem is tudsz nyilatkozni, hogy az államiba át akarsz lépni. Az automatikus. Majd talán jan végén lesz nekik valamiféle papír, hogy a hozamoddal mit akarsz csinálni.
Ha külföldre akarsz jönni, szerintem a pillanatnyi apró haszon nem éri meg ....:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1513) bobsys


bobsys
addikt

2010. évi CLIV. törvény

2011. január 31-éig kezdeményezi a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyának fenntartását, 2011. december
1-jétõl kezdõdõen
a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben további szolgálati idõt nem szerez...

Ebbol nekem az jon le, hogy aki marad mnyp tag, de december 1ig visszalep az allamiba az okes marad allami nyugdij szempontjabol. Januar 31 utan is van lehetoserg visszamenni az allamiba. Januar 31 az mnyp tagsag maradas szempontjabol fontos.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1514) bobsys válasza bobsys (#1513) üzenetére


bobsys
addikt

Ami lemaradt. Akik bizonytalanok maradjanak mnyp tagok. Februar marcius kornyeken Matolcsy vizionarius Gyorgy majd ismerteti a gazdasagi programot, talan (keves az eselye) ad tampontot a jovot illetoen.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1515) Alex91 válasza bobsys (#1513) üzenetére


Alex91
félisten

Ebbol nekem az jon le, hogy aki marad mnyp tag, de december 1ig visszalep az allamiba az okes marad allami nyugdij szempontjabol. Januar 31 utan is van lehetoserg visszamenni az allamiba. Januar 31 az mnyp tagsag maradas szempontjabol fontos.

Legyszi, ertelmezd ezt nekem! :)

Mert istennek se ertem, hogy mit akartal ezzel mondani...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1516) bobsys válasza Alex91 (#1515) üzenetére


bobsys
addikt

Tehat ha ugy dontesz, hogy maradsz mnyp tag es nyilatkozol akkor 2011. januar 31 utan maradsz mnyp tag. De az allam a mnyp befizeteseidet 2010. november ota nem utalja a mnyp-nek egeszen 2011. decemberig. Ezert van a torvenyben leirva, hogy aki nem lep at a tisztan allami rendszerbe az 2011. december 1. utan szolgalati idot nem szerez az allami nyugdijrendszerben. Tehat igazabol 2011. december 1-ig lehet atlepni a tisztan allami rendszerbe es igy 2011 december 1. utan is szamoljak a szolgalati idodet.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1517) Alex91 válasza bobsys (#1516) üzenetére


Alex91
félisten

Most mar vilagos, bar szerintem ezt csak te erted igy, vagy a birosag is?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1518) Rive válasza bobsys (#1516) üzenetére


Rive
veterán

A fentebbi szöveg szerint 2011 január 31. után hiába lépnél vissza államiba, 2011dec. 1. után nem szerzel már szolgálati időt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1519) bobsys válasza Rive (#1518) üzenetére


bobsys
addikt

Azert irtam be, hogy ki mit gondol. Nem latom benne azt, hogy ha valaki januar 31 utan lep vissza az nem szerez szolgalati idot. Csak azt latom, hogy aki marad mnyp tag azzal mi lesz. Nade aki januar 31 utan lep vissza arrol nincsen szo.
Egyebkent engem nem erint csak erdekel a dolog.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1520) sith7 válasza bobsys (#1519) üzenetére


sith7
nagyúr

Szerintem január 31. - ig mindenki el tudja dönteni, hogy mit szeretne

(#1521) Mercutio_ válasza sith7 (#1520) üzenetére


Mercutio_
félisten

Azt, hogy mit szeretnék tudom, csak a kormány nem engedi :DDD :W

Egyébként meg hogy a bánatba döntsenek a zemberek amikor egy csomó dologról majd csak a döntés után hull le a lepel?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1522) Alex91 válasza sith7 (#1520) üzenetére


Alex91
félisten

Hat, azert ahogy elnezzuk olyan nagy valasztasi lehetoseg nincs, tettek rola :D!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1523) sith7 válasza Alex91 (#1522) üzenetére


sith7
nagyúr

Mindkettőtöknek igaza van, de Te mondtad ki a lényeget, sajnos ez van, ez egy ilyen demokrácia :W

Megszoksz, vagy megszöksz

[ Szerkesztve ]

(#1524) Flashcash válasza legiaap (#1509) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Én azért nem igazán bíznék, a túl gyors kifizetésben mert jelenleg a következőkről nincs még elképzelés:
-az egyes portfoliók értékének meghatározása, adminisztráció a kifizetéssel kapcsolatban
-az állam azt szeretné ha az MNYP-k számítanák ki ezt az értéket és vennék fel a kapcsolatot az ügyfelekkel, mert az állami rendszer alkalmatlan rá
-ki fizeti ki a hozamot és milyen formában?
-az állam azt szeretné, hogy ezt a műveletet is az MNYP-k végezzék el, mert az állami rendszer alkalmatlan rá

A pénztárak meg lehet annyit mondanak majd, hogy mostmár az állam ügyfelei, megkapják a számlákon levő értékpapírokat, a többit meg csinálják ahogy akarják, elvégre az állam találta ki ezt a hülyeséget is.

##########
Más téma:
Visszatérve a reálhozam és a hozam közötti különbségre, tőlem is többen kérdezték már, hogy mikor kapják meg az X százezerFT hozamukat. Majd elszontyolodtak, amikor elmagyaráztam nekik, hogy nem lesz ingyen pénzosztás.

Az emberek pénzügyi műveletlenségére és az aprópénzcsörgetésre alapozó állami taktika remekül működik. :))

[ Szerkesztve ]

(#1525) amargo


amargo
addikt

Nekem igazából az itt a furcsa, hogy sokan az öngondoskodásnak adnak még egy pofont, amihez persze a kormány asszisztál. Mert mindenki azt várja, hogy mikor kap pénzt vissza - az emberek 99%-nál ez a nyomaték -, miközben csak azt nem veszi észre, hogy a saját maga pénzét veszi/ti el.. furcsa.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1526) Mercutio_ válasza amargo (#1525) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ahol ennyi ember vett fel kölcsönt plazmaTV-re, meg 120 hónapos hitelt kocsira, ott az öngondoskodás nem sokat mond a többségnek :(

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1527) sith7 válasza Mercutio_ (#1526) üzenetére


sith7
nagyúr

és lakáshitelt CHF alapon :W

(#1528) Alex91 válasza amargo (#1525) üzenetére


Alex91
félisten

Mivel a tobbseg jo par evig nem fer hozza a manyup befizetesehez (nem vehet belolo MacBook Pro-t mondjuk :D) Igy ugy van vele, hogy nincs is az a penz. Persze, ha most azt mondanak pl. nekik, hogy a fizetesuk felet egy evig az allam bacsi elveszi, akkor mar reg az utcan lennenek... :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1529) Thunderzolee

Hát.. nekünk ez már alighanem nem adatik meg. :/

http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/12/28/hasit_a_horvat_maganpenztari_rendszer/

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#1530) Flashcash válasza amargo (#1525) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Nem csak az öngondoskodásnak adnak pofont, hanem az összes SZJA fizetőnek.

-sokan kaptak multinál MNYP munkáltatói tagdíjkiegészítést, ezt a pénzüket most bukják
-már érezhető az én környezetemben is, hogy még többen fognak a boríték+minimálbéres vagy részmunkaidős bejelentés felé mozdulni (sokan rájöttek most, hogy az állam elől csak a saját bankszámlájukon levő pénz van biztonságban, minden mást ellopnak) Eddig is a minimálbéresek országa voltunk, most még-inkább azok leszünk.
-multiknál is lehet, hogy elmozdulnak majd a munkaerőkölcsönzős, kiszervezem a munkaerőt megoldások felé
-a nyugdíjkassza hiánya 4-5 évig lehet hogy jobb lesz, de majd ezután hatványozottan kapják a nyakukba a kötelezettségeket (jöhet majd a 65++ nyugdíjkorhatár, meg a 40-42 év ledolgozott munkaidő, degresszió, vagyonvesztés és negatív hozam az állami rendszerben stb.)

(#1531) amargo válasza Flashcash (#1530) üzenetére


amargo
addikt

Igen ilyen is van, de talán ezek az emberek a maradás mellett gondolkoznak el.
Talán nem írtam még le ide, de munkahely teremtés mellett kampányoltak még nagyon, jelenleg a multi külföldi és belföldi cégek is létszámstopot hirdetettek - legalább is akiknél ismerek embereket -, így nem tudom mi lesz.
A minimálbér++ pedig fel fog lendülni a fiatal vállalkozók visszaveszik a bérüket, mert minek fizetnének sokat? Ha jövedelem igazolás kell hitelhez, akkor megnöveli arra a hónapra.. én nem tudom megsaccolni, hogy alkalmazottak körében mennyire lesz nagyobb trendi ez, mert ezt lehet szabályozni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1532) tildy válasza Flashcash (#1530) üzenetére


tildy
nagyúr

állam elől csak a saját bankszámlájukon levő pénz van biztonságban
Akkor nagyon tévednek. Ugyanis befizetésnél oda kell írni, milyen jogcímen fizeted be, és az APEH ha olyan szitu van -pl. vagyonosodási vizsgálat- simán ránézhet a számládra. Ergó nem vagy biztonságban az állam elől. Hallottam én már olyan borítékos rendszerről, ahol kifejezetten kérték a munkavállalókat, hogy NE RAKJÁK be bankszámlára. Mert.

Alex91: azért a macbook proért talán meg kéne előre dolgozni és abból költeni.
Munkahelyteremtés meg: megoldják majd ők okosba. A vállalatok elküldenek 1.2 millió embert, aztán ők megoldják, hogy 1 millát visszavegyenek, máris lehet vakítani az 1 millió munkahely létrehozásával.

A hitelről meg: tanulják már meg az emberek, hogy hitelt csak arra vegyenek fel , amire tényleg kell. Abszolút nem szégyen 30-35 évesen albérletben lakni és gyűjteni mellette ( én anno mikor számoltam 100E lett volna arra a lakásra a hitel 15 évre, amire albérlet 50 és mivel nem nagyon változtak az árak, az albidíj kb most is annyi) , és addig nyújtózkodni , ameddig a takaró ér. Engem pl. nem érint a svájcifrank változása,soha nem is érintett, mert nem kellett szebb, jobb nagyobb lakás, kocsi vagy plazmatévé, ha épp nem volt rá keret. Hitelem is csak a diákhitel van, az se sokáig, és szerintem nem is lesz egy darabig.
20 év.Meg 30. Ennyi évre vesznek fel az emberek hiteleket. Belegondoltak mennyi idő ez? És mennyi minden történhet? Akár ki is rúghatják őket? Gondolkozni kéne, mert MAgyarországon tervezni .... Nem nagyon lehet.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1533) Flashcash válasza tildy (#1532) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Akkor nagyon tévednek. Ugyanis befizetésnél oda kell írni, milyen jogcímen fizeted be, és az APEH ha olyan szitu van -pl. vagyonosodási vizsgálat- simán ránézhet a számládra. Ergó nem vagy biztonságban az állam elől. Hallottam én már olyan borítékos rendszerről, ahol kifejezetten kérték a munkavállalókat, hogy NE RAKJÁK be bankszámlára. Mert.

1, A jogcímes szöveg egy vicc :)
2, Ha olyan szuperül működne az APEH vagyonosodási vizsgálata, meg a minimálbér+boríték, illetve újabban már 4órás részmunkaidő+boríték (8-10órás valós munkakör mellett) elleni rendszere, akkor Magyarországon miért van Szlovákiához képest a munkavállalók arányában kb. 5X annyi minimálbéres?

[ Szerkesztve ]

(#1534) tildy válasza Flashcash (#1533) üzenetére


tildy
nagyúr

Hát figy. Jobb félni , mint megijedni. Szerintem elég nehezen kimagyarázható egy esetleges vagyonosodási vizsgálatnál a havi plusz 50-100E forint befizetés.
az egy dolog, hogy esetleg nem nézik mindenkinél, vagy yakran, de a joguk és a lehetségük megvan rá. Innentől kezdve pedig....
Az sem véletlen ha egy munkáltató ilyet kér. :U

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1535) ityam


ityam
senior tag

Ma voltam a Váci uti nyugdíjfolyósítónál nyilatkozni hogy maradok a magánban és alig voltak. öten voltak előttem .... igaz az az 5 ember kb fél óra alatt fogyott el.

(#1536) amargo


amargo
addikt

Az AXA most nyomat egy olyan reklámot, hogy a "Nyugdíjam nem játék, mégis csak abból kell megélnem majd később"

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#1537) deicide válasza tildy (#1532) üzenetére


deicide
veterán

Az OTP-nél a múlt héten fizettem be a borítékos pénzeimet, még csak nem is a saját számlámra, meg sem kérdezték, hogy írjanak-e a közleményhez valamit, pedig közel 500k volt.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1538) tildy válasza deicide (#1537) üzenetére


tildy
nagyúr

Raiffeisennél mindig kérik a jogcímet is, sőt még pénzváltáskor a személyit, lakcímkártyát is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1539) Rive válasza tildy (#1538) üzenetére


Rive
veterán

A befizető adatainak feltüntetését MNB rendelet irja elő.

Ui.: az OTP ismerten lazán áll ehhez a rendelethez.
UiUi.: pénzváltáskor akkor kérhetnek adatokat, ha túl nagy az összeg, vagy ha számlán keresztül váltanak.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1540) Thunderzolee

Úgy tűnik, mintha maga a kormányzat sem bízna abban, hogy a most megalkotott szabályok alapján is elég vonzó az állami nyugdíj. Pár furcsaság a mostanság postázott nyugdíjlevelekben:

napi_gazdasag.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nIDplace=vezeto_cim

Pár komment fészbúkról:
Ha nem azt írják le a levélben ami a törvényben szerepel, hanem jóval kedvezőbb színt tüntetnek fel, mint ami a helyzet, akkor lehet mondani, hogy hazudnak? Az eddigi, kizárólagosan a politikának fenntartott jogot átveszi a közigazgatás is? :/

röviden: el lehet költözni
másként: a parasztok Orbán Dózsa Viktor vezetésével bevették Budapestet
továbbá: "mocskos komcsik" - az mindig mindent megmagyaráz

barátom, nem élvezed??? pedig érted van, megvédik a nyugdíjadat tőled :)) én elmegyek, és maradok :))

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#1542) tildy válasza Rive (#1539) üzenetére


tildy
nagyúr

Egyik sem volt. kb 100 fontrol-> 30 ezer forintrol volt szo, nem szamlabefizetesre , hanem normal valtas(csak bankban, mert penzvalto abban a varosban meesze lett volna ) .
mindegy, a lenyeg, hogy a raiffeisen normal szamlas befizetesnel keri a jogcimet, anelkul nem lehet befizetni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1543) Mercutio_ válasza Flashcash (#1530) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eigen, az MNYP-be elég rendesen rakott az én cégem is a saját befiz mellé, azért nem is fogok visszalépni az államiba :N
A nagy állami és önkormányzati cégeknél nem fog menni ez az "okosba" megoldás, és a multik alkalmazottainak egy része se tudja majd igénybe venni, de pont a jobban kereső réteg lesz az - több ismerős is ide tartozik és már jelezte, hogy intézkedett - akik mindenféle trükköt be fognak dobni.
Nesze neked gazdasság kifehérítése :W

Tildy: Az OTP a legnagyobb bank ahol pont sz*rnak a befiz. jogcím feltüntetéses utasításra :DDD
Vannak megoldások: Pl. igényelsz egy hitelkártyát (havi kiadás simán 100k körül/fölött van) ezt egyenlíted ki havonta amikor jön az értesítés, ez ugyebár nem folyószámla így nem is foglalkoznak vele. Több banknál is vezetsz folyószámlát így külön-külön egyiken se feltűnő a pénzforgalom. stb.

Ettől függetlenül engem is érdekelne, hogy a környéken (szlovákok, ausztria) van-e olyan lehetőség, hogy minimális számlavezetési díjért nyithassak folyószámlát és azon euróban és/vagy dollárban tarthassam a pénzemet, netbankolhassak, opcionálisan szükség esetén itthon hitelártyával pénzt vehessek fel?
Esetleg, ha még az is megoldható, hogy az euró-dollár arány változására játszva oda-vissza pakolhassam a pénzemet az lenne a kánaán :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1544) bobsys válasza Mercutio_ (#1543) üzenetére


bobsys
addikt

Ettől függetlenül engem is érdekelne, hogy a környéken (szlovákok, ausztria) van-e olyan lehetőség, hogy minimális számlavezetési díjért nyithassak folyószámlát és azon euróban és/vagy dollárban

[link]
[link]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1545) attiati válasza Thunderzolee (#1540) üzenetére


attiati
veterán

Nálad mi szól a maradás mellett? (miért éri meg maradnod szerinted? Csak szakmailag légyszí')

Ityam: és neked?

[ Szerkesztve ]

(#1546) attiati válasza bobsys (#1513) üzenetére


attiati
veterán

Szerintem teljesen rosszul értelmezed. Pontosabban beleértelmezel egy plusz gondolatmenetet, ami nincs benne.

Annyit jelent, hogy aki marad mnyp-ben, annak nem gyűlik tovább a szolgálati ideje az állami nyugdíjrendszerben. De csak 2011.decemberét követően nem gyűlik. Addig igen. Nincs semmilyen lehetőség jan. 31-e után dönteni.

Egyébként nálad mi szólt a maradás mellett? Hány év szolgálati időd van, és hány éves vagy? (ha nem indiszkrét :) )

[ Szerkesztve ]

(#1547) deicide válasza attiati (#1545) üzenetére


deicide
veterán

Szakmailag nem biztos hogy meg tudnám indokolni, én azért (is) maradok, hogy a ge*i O.V. és csapata ne jusson hozzá és ne költhesse el.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#1548) attiati válasza deicide (#1547) üzenetére


attiati
veterán

Csak azért nem szúrok ki magammal.

Számoltál, hogy így jársz jobban? Vagy bevállalod, hogy rosszabbul járj akkor is, csakhogy "nekik" azért se legyen jó?

(#1549) tildy válasza attiati (#1545) üzenetére


tildy
nagyúr

Én is maradok.

Egyértelmű miért: ha a terveim összejönnek, nem szándékozom Magyarországra adózni többet, ergó úgyse lenne több befizetésem, az mnyptől meg legalább lesz esélyem visszakapni a pénzem. 12 éve vagyok mnyp tag, de nincs 12 év befizetésem, évekig volt, hogy diákmunka, vagy nyári munka csak, szóval....

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1550) amargo válasza attiati (#1548) üzenetére


amargo
addikt

Nézd többen összeraktak itt excel táblát rá - de részemről nincs min gondolkozni -, hogy mikortól jár jobban az ember, minimál közelinek át kell mennie, meg annak(?), akinek kevés ideje van a nyugdíjig.
Több mint 30 évem van nyugdíjig, addig még nagyon sok minden fog történni. Még négy év távlatában is találgatnak, de amire én odakerülök nagyon más rendszer lesz.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.