Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Ethermineon van 0.07388 ETH-m kifizetetlenül, ezzel most mi lesz mergekor? Ki tudom addig venni, vagy ők automatikusan payoutolnak majd? Keddig már nem lesz meg a 0.1
-
viharhozo
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Akkor honnan fog szakadni az a sok videókártya??
A hashrate-bol itelve kb. 10-20 millio kartya lehet ETH-n (inkabb 20, de ezt senki se tudja pontosan). Ezek nagyobbik resze hatalmas farmokon van. Ha ok ugy dontenek, h befejezik, teljesen mindegy, hol vannak, a kartyaikat az egesz vilagon szorni fogjak.
Az elmult evek eladasa atlagosan 10 millio / negyedev korul volt, tehat ha nem egyszerre dobja mindenki piacra a cuccat, akkor elvileg nem okozna hatalmas arsokkot. A gond ott van, h mostanra sikerult sokakat attolni konzolra, tehat nem biztos, h meglesz az a kereslet, ami ot evvel ezelott meg megvolt.
Ha meg kicsiben nezed, a 70 forintos arammal mar most is alig hoznak vmit a kisebb coinok, tehat itthon is varhato az, h tomegesen szabadulnak majd a kartyaktol.
-
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Egyenlőre szerintem amíg nem jön el a merge addig nem fognak szakadni az árak . És utána sem biztos, hogy azonnal érzékelődni fog ,lehet páran majd még próbálkoznak ezt azt túrni és mikor majd számolnak,hogy nem éri meg hónapok után kerülnek ki a piacra a rigek/kártyák.Viszont nagyon sokan reménykednek benne még mindig,hogy el lesz halasztva és lesz utána még valalami, bár most olvastam egy cikket ahol az egyik legnagyobb bányász reklamál,hogy a merge után azonnal kiszorulnak a bányászok a buliból és ez így nem jó. Viszont évekig dolgoztak az eth fejlesztésén nem hiszem ,hogy most csak úgy kukába raknának ennyi időt.A rengeteg kártyát nem felfogja szívni a piac olyan gyorsan hiszen minden háztartásban már majdnem van egy gamer pc.
-
Kaci84
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kaci84
üzenetére
frozennél leszoktam a válaszról, értem idegesít de nem segít a válasz, nincs érdmi kommunikáció.
De Ferdzsooval se fogom újrakezdeni a BTC-ETH vonalat.
Akkor honnan fog szakadni az a sok videókártya??
Már nem fog. Már szakad. apro teli karikkal. Első keresés evga 3090 380.000Ft. [link]
És nincs tülekedés 3napja nem vitték el.
RX470 8GB 38.000Ft. Ez utobbiak volt amikor 180-200Kért mentek. és merge után fog ez lejjebb is menni teszem hozzá az én kis világomban egy 470 2022ben gamingra nincs létjogosultsága. Pont annyit ér mint egy integrált. -
Kaci84
őstag
Egyszer azt hallom, hogy mindenki rászabadul a többi coinra ezért a diff az egekben semmi haszon nem lesz rajta. Két hsz-el odébb olvasom, hogy senki sem fog bányászni rászakad a piacra a rengeteg kártya.
Oké Ázsia meg Amerika továbbra is bányász nekik majd megéri a RVM Ergo stb.
Na de ez EU nagy része rég nem bányászik már a magas villany miatt. Itthon az okosak időben kiszálltak, a koca bányászok gyorsan gazdagodni vágyók is régen kiszálltak.
Akkor honnan fog szakadni az a sok videókártya??Ha mégis viszonylag sok kártya kerül a magyar piacra akkor egyrészt belátható időn belül elfogy másrészt megéri a német piacra árulni. Javarészt oda szólnak a jótálások, meg ekkora értékbnen nem számottevő a nemzetközi futár költsége.
-
Attix82
addikt
Nicehash-Etchash
EtchashIsmét felrakták.
-
-
k1raly
aktív tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
És ha véletlen igaz is lesz akkor sem kell 1000x leírni.
-
Frozen
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szerintem nem kell hozzá sok ész ,hogy ha nincs érdemben bányászható projekt hardwerrel mivel a vilanyszámla árából több coint veszel meg ,hogy mi lesz a kártyák sorsa.
Bizony szakmai szemmel elég gáz,ha valaki hónapokig őrizgeti a kártyákat vagy évekig annak reményében ,hogy 100 érméből pont amit majd túr az fog kilőni a nagy veszteséges hónapokig ( bár hozzáteszem ha érmét venne az elhasznált áramból vagy a kártya áramból a végén úgy is több lenne a zsebben mintha túrna). A remény hal meg utoljára ahogy sokan a mergében sem hisznek és még mindig az lebeg a szeműk előtt,hogy el lesz tolva. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Mert a YouTube (így kell leírni), az egy hiteles, mindent tudó forrás. Bizonnyára elkerülte a figyelmed, hogy ugyanannyi videót lehet linkelni amiben beszélnek valamiről és ugyanannyit amiben az ellenkezőjéről beszélnek. Amúgy furcsa, hogy szakiként hivatkozol magadra. Egy szint alatt ez amit csinálsz, már nem szórakoztató.
-
haxiboy
veterán
válasz
mightymo3
üzenetére
Én komplett validátorként veszek részt a hálózat működésében, még anno leszurkoltam a 32ETH-t. Nem igazán éri meg, és szerintem nem is fogja. Mióta fut a beacon chain évente talán 1 ETH profitom volt 99% uptime-val, ahogy egyre több ETH lesz lekötve ez a profit jelentősen csökkenni fog. Ez keményen éves szinten 3% profit, mivel meghatározott időre stakelsz fokozottan kitett vagy az árfolyam ingadozásnak, még az is lehet hogy kevesebb pénzed lesz mint amit beletettél. Plusz a fenntartási költségek.
Erősen ajánlott:
Üzleti internet, fix ip címmel, high avability ha esetleg valamilyen hardverhibád van -> utóbbi jelentősen növeli a költségeket. Persze lehet akár egy raspberry pi-vel is csinálni, de jellemzően: Magas redundanciával rendelkező storage server, és HA cluster pl. Kubernetes alapokon.
Ha megtörténik a merge jó eséllyel átrendezem a portfóliómat mert évi 3%-ot még a 2 éves fiam is összehozott a demó számláján, pedig csak nyomkodta a gombokat
-
mightymo3
tag
Hello, lehet rossz helyen kérdezem illetve kérek segítséget. Az Ether át áll a PoS mehanizmusra. Hogy tudnék validator lenni? Eddig VGA kellett mostantól jóval kisebb energia igényű gép, de milyen? Tudnàtok segíteni?
-
törölt tag
FOMC 2022 September 20-21
Más is lesz akkor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Mi az ,hogy senki nem tudja mi lesz? Több helyen is kifejtették már merge után semmibek nem lesz értelme kaparni,mivel minden veszteséges lesz.Hogy érthető legyen az áramból több coint veszel.....
Ezen felül a tény adott ha nem éri meg fizikai kártyával túrni akkor az a piacra kerül. Sok sok kártya a piacon nem árnővekedést fog hozzni ,ehez nem kell sok ész. Ezek tények és nem negatív dolgok,csak ki hogy nézi őket. -
-
Attix82
addikt
Minden megindult.
-
EQMontoya
veterán
rvn mitol indult meg ennyire szepen?
-
törölt tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Így van, fenébe állandóan a negativitással, próbáljuk más szemmel nézni:
Tök jó lesz, hogy olcsón lehet majd cryptót és kártyákat venni! Mindenki kap egy új esélyt, hogy bevásároljon az alján és aztán később szuperprofitra tegyen szert! Én kifejezetten várom a merge-et és az azt következő néhány hónapot! Szuper lesz!
(mindjárt jobb, nem?)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Frozen
üzenetére
Nem a zsákomat nem azt nem....
Szeretnéd, hogy kigyűjtsem számszerűsítve neked ide az elmúlt egy hónap hozzászólásait amik tőled erednek?
Tőled itt csak folyamatosan az olvasom már hónapok óta, hogy gombokért mennek majd a kártyák, merge így merge úgy, meg mi hogy lesz, holott nálad sokkal okosabbak sem tudják jelenleg mi lesz ha jön a merge.
Nem azzal van amúgy baj, hogy most jön a merge, mert tény és való hogy a végtelenségig nem lehet húzni, és kellően sokszor volt már vessző téve vitalikék részéről is oda, ahova már rég pontot kellett volna.
A probléma azzal van, hogy bármi van, tőled csak negatív dolgok jönnek semmi egyéb. -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
nem kárrog senki , a tények lettek leírva ,hogy ahogy közeledik a merge ugy halványul el sokaknál egyre jobban a remény,hogy el lesz tolva még x ideig.
igazából ez majd azoknak lesz lecke akik nem hitték el ,hogy egyszer eljön ez a nap.
#82761cyberwarfare
Fel vagy le senki nem tudja, de most nem bika piac van,hogy csak úgy duplába vagy többszörösére emelkedjen valami. Inkább lefelé kuszik minden minthogy fel. -
-
demmer123
őstag
Hamarosan itt a várva várt Sept 15, van valami hiteles információ hogy végül mi lesz?
-
xzeebyt
tag
NEOXA is érdekes lehet, jelenleg van a RUST-hoz szerverük, így játék közbe lehet szedegetni a tokeneket. Bányászni is lehet természetesen, csak még nagy tőzsdékre nem került fel, de tudtommal májusba indult a móka.
Home | Neoxa -
-
varmi2
nagyúr
Olvastátok Matolcsy György mai videoüzenetéből megírt cikket?
-
-
Laraxior
titán
A ravent még lehet bányászni nem? Mert eléggé megindult
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Lehet csak az én macerám, de számomra a kriptóba fektetés az kizárólag azt jelenti hogy magát a kriptót veszik meg. Lásd MSTR a BTC-t.
Számomra irreleváns hogy egy adott tőzsdepiaci terméket (kripto ETF, Futures stb.) milyen szereplők vesznek, ezek mögött a Spot ETF-en kívül szinte sosincs valódi kriptó.
Kb olyan mint a papír arany a tőzsdéken.ETHBTC egészen a merge utáni ETH stack release-ig bullish fundamentálisan, utána jó kérdés mi lesz...
-
Frozen
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
Az etherium 2.0 nincs kész a merge állapotában 55% körüli lesz a projekt, az idő előrehaladtával fognak érkezni a fejlesztések és a hibajavítások a maradék % értelmében.
ha szét is ágaztatják a láncot hogy marad a jelenlegi és az új ,akkor a jövőben a jelenlegi (régi láncra nem fognak érkezni frissitések, szóval ergo idő kérdése mikor hal el) -
demmer123
őstag
Simán benne van a pakliba hogy Szeptember 15 időpontot elhalasszák hónapokra
Még ez se 100% hogy már pedig biztosan jön 15.-en -
viharhozo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Institutional investors exit Bitcoin and invest in Ethereum
Az egyenletben persze eleg sok az ismeretlen, az ETH-t azert eleg sok mindenre hasznaljak, ha ezek jol futnak, akkor az ETHBTC is emelkedhet.
Nem kovettem reszletesen az esemenyeket, de a SEC-cel legutobb azon ment a vita, egyaltalan decentralizaltnak tekintheto-e majd az ETH a Merge utan. Bar nyilvan ezen eleg majd akkor vitatkozni, ha sikerul a Merge.
Az egetesen nagyon nincs mit vitatni, az ETH deflalodni fog.
-
llacee
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Akkor ha binance-en lévő usdt sem "biztonságos" egy problémás merge során pánikoló piacnál?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Hohocali
üzenetére
Amit te mondasz annak semmi köze az ETH-val való fizetéshez. Nem ETH-val fizetsz hanem egy adott szolgáltató átváltja a nála lévő ETH-dat USD-re. Ehhez a blokkláncnak semmi köze, de ezzel te is tisztában vagy szerintem... illetve ez nem minősül 2nd layernek, mert nem történik blockchain tranzakció! Ez olyan mintha egy banknak odaadnád a pénzedet. Csak itt te a crypo.com-nak adtad. Egy teljesen centralizált szolgáltatónak. Ennyi erővel mehet a bankba is. Ezeket a dolgokat ne keverjük össze, ez nem blockchain tranzakció, a háttérben az igazi tranzakció a crypto.com és a vendor között zajlik legacy rendszeren. Ehhez nem kell blockchain.
-
x_pnK
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Attól függ a BUSD, hogy mely hálózaton tartod. Ha ETH, akkor ERC20, ha BSC-n, akkor BEP20.
Ha Binancen, akkor egyik sem, csak egy bejegyzés az adatbázisban. -
fireman123
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
ha valami bibi lesz a lánccal a merge közben-után, akkor az nem csak az eth-ra veszélyes hanem az összes erc20-as coinra, köztük az usdt-re, usdc-re is (ha szétcseszik a láncot akkor ki tudja hozzájutsz-e valaha a coinjaidhoz) ,....no meg persze áttételesen a teljes kripto piacot hazavágja, minden (is) zuhanni fog egy ideig
....kérdés: a BUSD is erc20-as??? ....ha megszabadulnék a merge idejére az eth-tól akkor erre váltanám, ha nem erc20-as, de erről nem találtam megbízható infót, csak annyit, hogy a busd-t lehet küldeni erc20-on, bsc-n is....
.....végső eset, hogy fiatra váltom, (de akkor az már adózási pont lesz) és majd vissza eth-ra ha minden rendben lezajlott...nem egyszerű dilemma -
Hohocali
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Jelenleg az ETH küldés 0,365$ (ERC20, 11 gwei).
Én használom fizetésre, és semmi negatívuma nincs. Ha van kripto kártyád, akkor fee nélkül vásárolsz vele. Sőt bizonyos feltételek mellett még %-os visszatérítést is kapsz. És bármely más shitcoin-al is fee nélkül vásárolsz. Lehet, hogy ez 2nd layer, de ezzel nem kell foglalkoznom. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Minimális energiaigény: Az ESG szerint valóban sokkal jobban fog kinézni, azonban azt ne felejtsük el hogy az ETH még mindig szinte 99% hogy Security-nek lesz szabályozva a SEC által (míg a BTC Asset lesz), ergó ez legalább akkor negatív az Institutional befektetőknek, mint amennyire pozitív az ESG. Arról nem beszélve hogy onnantól kezde Public Company compliance a haját fogja tépni ha esetleg ETH sec.-et szeretne vásárolni. Továbbá vitalikéknak az egész sec. registrációs folyamatot végig kell vinniük mindenek előtt, ami nem 3 hónap lesz. Nem véletlen hogy eddig sem rakott semmi institution pénzt ETH-ba.
Fizetés: Nem tudom ez mennyire ismert, de a Merge-el azon kívül hogy a POW-ból POS-lesz SEMMI nem változik. Ergó az ETH hálózati költség díjak sem. ami jelenleg is kb 2.5 USD (bikapiacon kb a 10x-ese.)
Nem gondolnám reális "fizetőeszköznek", főleg hogy az ETH funkciója egyáltalán nem is ez.
Main láncon továbbra is tartom hogy semmi nem képes felvenni a sebességet (és díjat) a jelenlegi legacy rendszerrel. Ide 2nd layer megoldás kell mint pl a lightning - ami mellesleg óriási folyamatos növekedést tudhat maga mögött...
Égetés: Abban egyetértek hogy nem fog nőni olyan ütemben az ETH a circ. supply mint eddig, azonban még mindig egy folyamatosan, igaz lassan, de inflálódó profilja van, ergó nem jobb mint a BTC fix supply-a.
Ezek az én meglátásaim. -
varmi2
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Erre én is tudok indokot.
Tehát, ha sikeresen megtörténik a merge, akkor azért indulhat meg az eth szekere. Mert akkor minimális lesz az energia igénye, és sok olyan cég, aki eddig azért nem foglalkozott ezzel, mert sokat fogyasztott. Jobban elterjedhet a fizetésben is, hiszen a fiat pénzhet zékpest sokkal kevesebb energia pazarlással fog járni. Jobban alkalmas a fizetésre, mint a btc. Továbbá, a kamatokból keletkező új eth mennyisége, töredéke a kibányászott napi mennyidégnek. Plusz a pos rendszerbe be van építve az égetés is.
Ez csak akkor fog összejönni, ha hibátlan lesz az átállás, és a működés is. -
Attix82
addikt
válasz
llacee
üzenetére
Ha tényleg hibamentes lesz és sikeres az eth 2.0 , akkor csakis többet fog érni. De ezt senki se tudja előre...utolsó napokba kell figyelni az árfolyamot, és ha biztos akarsz lenni egy részét váltsd be euróba vagy USDT. Én más coinba nem váltanám, ha az ETH süllyed mind fog.
-
llacee
őstag
A nagyobb bajom, hogy a meglévő eth-val mi az ördögöt csináljak.
Csak mert ilyenkor szoktam rosszul dönteni, pl a felét áttenni btc-be vagy hagyni a fenébe, majd egyszer elindul.
Egyszerüen nincs szivem a legszarabb árfolyamon kivenni usdt-be, holott novemberben a tripláját érte.
Persze, ha beszakad a fenébe még így is visszavehetek többet utána... nemtudom
Lassan idővan aztán tanácstalan vagyok.
Másfél év alatt egyszer próbáltam meg sikertelenül a bányászott ethval kufárkodni egy kis hullámvasútban, de nem jött be, aztán azóta csak gyüjtögetek. -
törölt tag
-
varmi2
nagyúr
válasz
Morph76
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mi a második legjövedelmezőbb, mert az eth-ból felszabaduló vga-k, tönkre teszik az összes többi jövedelmezőségét. Mind mínuszos lesz, bőven. ÉS most nem az van, mint korábban, hogy nem baj, azért turom, majd a következő bikapiacon úgy is elszáll megint az eth ára, és visszamenőleg kiszámolva bőven jól járok. Hanem az van, hogy az eth-n kívül minden sitcoin, semmire való, így nem fog kilőni sose.
-
Morph76
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Szuper. De a jelenlegi fűtésárak mellett, lehet érdemes üzemeltetni tavaszig, mert ez, azért csak csökkenti a rezsit végeredményben. Nem?
Akkor ETH túrás vége. Szept 15.-ig azért még érdemes. Mi a következő legjövedelmezőbb coin?
Más.
Ha napelem kombóban vagyok, azért még van alternatíva, akár hosszabb távon is nem? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Csabi szerintem EU-s szinten is top Crypto és Blockchain ismeretekkel rendelkezik, jó eséllyel lehet rá hagyatkozni. Pl a LUNA összeomlásának a napján az UST 0.9-es depeg felett szólt hogy ebből jó eséllyel LUNA==0 lesz és aki nem szeretne mindent elveszíteni az jobb ha most cselekszik.
KB két mondatban összefoglalva :
ha komoly programozási ismeretekkel rendelkezel akkor lehet esélyed megírni hogy azt ETH-POW-ot amit kapsz azonnal sellelje az exchange-en akkor lehet esélyed valamit keresni az új coinon. Egyébként kár akár 10 percet is rászánni, minden szempontból... -
-
Morph76
senior tag
válasz
llacee
üzenetére
Én végigolvastam és a fele kínai.(nekem) Persze én csak egy "kocabányászó" vagyok, de érdekel mi lesz.
Valaki 2-3 mondatban összefoglalná ez mit jelent? Értem azt, hogy például, ha van most tokenem (ETH), ezeket el kell adni 15.-e előtt, vagy tartsam? Illetve az eth túrásnak vége, lehet más coint túrni majd tovább( nyilván nem akkora nyereséggel, vagy veszteséggel)? A kérdés az, hogy érdemes-e? Valami érthető magyar link esetleg, ahol ez kiderül?
-
llacee
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
köszi, így már minden tiszta
-
llacee
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Es ez az ethw amit most mindenhol olvasni?
Nem is igazan vilagos, de valami hasonlot szeretnenek, mint az etc volt anno.
Par tozsde mar listazza is, sot van aki kijelentette, hogy jovairja ethwben is a mergekor ott tartott eth mennyiseget, ha valoban elvalik ket lancca.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.....végső eset, hogy fiatra váltom, (de akkor az már adózási pont lesz) és majd vissza eth-ra ha minden rendben lezajlott...nem egyszerű dilemma