Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mettallo
tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Igaz,én is ro..t sokáig jártam utána,meg honapókig agyaltam,de pénz is úgy jött össze , hogy akkor tudtam elkezdeni/megrendelni. De ha előbb meglett volna a pénzem előbb kezdem el,mert "fix" befektetés. Rosszabbul nem járhatsz,de független vagy a változóktól. Nem tudom,hogy a CBA kinek sok mindent mond és nézte,de közel összes CBA-n az van fenn,még a kis falukban levőn is. Ok,hogy megtérülés,de most ugye később vagy,jóval rosszabb a háború és COVID miatt az alkatrész ellátás,és ugye 2023. dec 31.után csak bruttós elszámolásra mehetsz ami sokkal rosszabb lesz. Kb. tavaly júniusban kezdtem el a napelemmel foglalkozni és kb. nov végére szedtem össze minden infot.
-
Mettallo
tag
válasz
LuckyL
üzenetére
De 1 év alatt sokat drágult,nekem 1 hónapja tették fel,és szerződést azt februárban kötöttem meg és akkor tartották a novemberi ajánlatukat,de mikor kijöttek kiépíteni,azt mondták , hogy szerencsém van,mert azóta min 30% többe kerül már és bizonyos dolgok ellátása kérdéses. Én szerintem olcsóbban jöttél volna ki tavaly,meg most rendelted meg,kitudja , hogy az alkatrész ellátás miatt mikorra lesz az meg,könnyen lehet , hogy nem lesz meg az idén.
-
LuckyL
őstag
válasz
koko52
üzenetére
várjál, mert ezután jár jobban
én már meg is rendeltem a napelemet, valószínűleg matemaikailag jobban fogok járni, mintha tavaly rakattam volna, mert a rendszer amortizációját azalatt az időszak alatt fogom elszenvedni, amikor pillanatok alatt megtérül
alakulhatott volna máshogy is a helyzet, lehetne magasabb áramfogyasztási limit, mely esetben továbbra sem lenne értelme napelemet szereltetniaz hogy valaki véletlenül nagyon jól jár most, nem jelenti hogy okosan döntött korábban
-
koko52
nagyúr
válasz
devast
üzenetére
Amikor ezt le mertem írni (még háború sem volt) le lettem hurrogva itt is és más fórumokon is, hogy juj az 6-8-10 év mire visszahozza az árát. Pedig csak annyi volt, hogy nem kell abban gondolkodni, hogy az áram 37 ft marad. Most úgy néz ki 1 év alatt megtérül a napelem
. -
mályva
aktív tag

mályva
(aktív tag)
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy a kormány ezt a villany dolgot az elmúlt évek alapján számolja ki vagy honnan indul majd hogy ki fizet nagyobb árat és ki nem? Szóval ha most átlag fogyasztásom van akkor marad az nem? Amúgy én havonta jelentem a villany óra állást , csak azt kérdezem visszamenőleg nézik e? Koszi
ezt írtam be a másik fórumra.. és mindenki azt írta hogy lehet hogy igen visszamenőleg..
most akkor mivan? Valami hivatalos info? -
mályva
aktív tag
Sziazstok.
tudja valaki hogy ezt az áram emelést mikortól nézik? Ugye nem visszamenőleg? Másik fórumban - hova fektessem a pénzt a neve azt írják hogy nem lehet tudni mikortól..szóval visszamenőleg kérhetnek pénzt vagy csak augusztus 1 tol szamolhatnak? -
kenwood
veterán
válasz
PROHARDVER!
üzenetére
Allitsd vissza kerlek azonnal, ez most a legfontosabb tema a banyaszoknak. Nagyon sok penz mulik azon,hogy milyen aramstrategiat valaszt valaki.
-
PROHARDVER!
Eléggé elkanyarodtatok már a topik témájától, így azt töröltem.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
ASIC-ekre váltottam idén februárban az ETH merge-től tartva. Még egy hónapja is vásároltam a csapathoz gépet mert nagyon nyomott áron vannak. Über szívás.
Van olyan telephely ahova be lehetne adni ASIC-et még értelmes villanyáron?
1db KD-BOX se férne már bele, mert az is magában kb. 180kwh/hó.
-
Frozen
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
igen ez pontosan így van az a helyzet,hogy mostmár a rtx 30xx széria is lassan 2 éves lesz azt nézzük öreg kártya jön egy újabb ami fogja majd lenyomni az árát ,amd vonalon ugyan ez. Az intel is hozott pár kártyát bár hogy bányába mit tudnak azt nem tudom nem követtem le azt sem hol áruljak őket és ki vett.Viszont szavaiddal élve minden elektronikai eszköz ára lemegy elég gyorsan, a hiány és a bánya láz miatt volt hogy lehetet ezzel kereskedni ,de ennek egy időre meszeltek már ,plusz ugye ha lesz merge utánna nagyon ingoványos talaj lesz ez a kártya dolog ,hiszen bányászkártyát mindig nyomott áron lehetet eladni alapból mert kivan nyomva a szeme , az pedig hogy majd sok sok db mindegyik gamer legyen ezt senki nem fogja elhinni. Vagy jön egy láz újra hogy gamer gépet épít majd mindenki köré ,hogy eltudja adni hihetően a kártyát és ne bagoért...
-
Kaci84
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Nem érdemes tartogatni egy bizonytalanra. Ha arra spekulálsz, hogy majd újra beindul a szezon azt is meg lehet érteni, de ha már spekulálsz lehet olyanra is ami sokkal ésszerűbb.
-
Laraxior
titán
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Minél tovább tartogatod a VGAkat, annál kevesebbért fogod eladni őket. Főleg, ha bejön a 4-es széria
-
Hurkaleves
őstag
Tavaly áprilisában kezdtem, azóta fejlesztek, cserélek... Valóban nem sok időt futott a sztori, de ha egyszer még rendeződik a világ helyzete, újra elő lehet kapni őket. Vagy olyan szintre durvul a sztori, hogy már nem lesz szükség bányákra... se pénzre.. persze ne így legyen.
-
Hurkaleves
őstag
Hát egy darabig biztos, hogy offline-ra kell helyezni a gépeket. Jó lesz nézni ahogy 6 misi befektetés ott pihen a szekrényben.
2500W-os fogyasztással a gépeim havi 1800kWh-t nyomnak, ami majdnem üti az éves limitet. Ha folytatnám, a különbözetem (a piaci áron) 450.000 huf/hó lenne. Aha oké, fasza.
Nem tudtam mi hiányzik még az utóbbi évek margójára, de készüljünk fel, hogy ez még nem az alja... csak ne durvuljon el... még több háborúval.. vagy valami nagyobbal...Az ehavi diktálásig viszont nyomatom őket. Visszamenőleg nem kérhetnek számon, a kövi-kövi elszámolás szeptemberben lesz, akkor fogják nézni, hogy az augusztusod hogyan alakult. Augusztusban már ne fussanak gépek.
-
Valóban Augusztustól lép érvénybe.
Itt a cikk róla.
Ezt a hónapot még meg kell nyomni..
-
EQMontoya
veterán
Azert lesz durvasag.
Pl. annyiba fog kerulni Teslaval jarni, mint Mustanggal.
De azt nezem, hogy a futesnek meg mindig a rig lesz a legolcsobb formaja: persze ilyen arak mellett minden kartya veszteseges, de mondjuk ket radeon vii betol egy nap alatt 10kW hot a lakasba, vizzel gyakorlatilag nema csendben, es ez csak napi 500ft-ba kerul, ha levesszuk a termelest.

-
3800+
őstag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Bazeg... de kretén vagyok az 50,8-at én reflexből 1 kWh-ra értelmeztem... a tudatalattim sem tudta feldolgozni, hogy az 50 ezer forint akar lenni.
Hát ezzel valóban csecsre tettek igazából szinte minden háztartást, bányától függetlenül. 210 kWh-ra még egy kisnyugdíjasnak is összejön 1 hűtővel, mosógéppel és az egész napi ATV bámulással minimum. Megnézném honnan vették ezt az átlagot, szerintem beleszámolták a keleti országrészben lévő háztartások szinte 0 fogyasztását is, ahol felöltős villanyóra van...
-
sakal83
addikt
-
3800+
őstag
A fent is befotózott cikkben 50,8 Ft-ot írnak piaci villany árra, akkor miért repkednek itt az 5-6x-ek?
-
Kaci84
őstag
Az árak ára lesz kb 5x nem a villanyszámla ára. Amit fizetünk annak csak egy része az áram. Többi rész adók meg szolgáltatási díjak. Azok nem lesznek drágábbak.
Ha 5x ár igaz akkor valójában a mostani pl. 9e Ft számlánál lesz 21e Ft. -
tlac
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
aki csak 1 kártyával nyomja, annak van még némi esélye

viszont nem tudom, lehet a többieknek sem jó, mert ha már átlépted a limitet, akkor lehet meg kell fizetni majd később valamikor az afelettit is a 6,5-szeres szorzóval
akkor viszont azonnal le kellene állítani
szóval passz... kellenek a részletek
-
tlac
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
hm, részben igazad van, pontosítok
szóval attól függ hogyan nézik az átlagot, havi vagy éves bontásbanha csak az éves összfogyasztást nézik és átlépted már a limitet, akkor mehet aug. 1-ig, mert utána úgy is sokat fizetsz már
ha viszont nem lépted még át, akkor viszont célszerű azonnal leállítanod -
aerosmith
őstag
Fogyasztási helyenként évi 2523 kWh áram és 1729 köbméter gáz.
Tudja valaki hogy nagycsaládosoknak mennyivel lesz nagyobb ez az érték? -
aerosmith
őstag
van már valahol új áram kalkulátor?
-
Pharaoh
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Remélem időarányosan még jár 5x210kwh augusztus 1 -től is.
-
llacee
őstag
az ethermine statban megy lejebb a diff, azért itthon is van pár bányász
vagy volt 
szerintem amig nem hozzák a paneleket teszek egy karbantartási szünetet a kártyákkal
a jelenlegi árfolyam mellet ez így nem ok.Van aki futtatja tovább?
-
kenesei1982
aktív tag
a bejelentést olvasva én úgy értelmezem, hogy ha elérted már a 2500kWh fogyasztást (és ez gondolom így van), akkor aug. 1-től minden kWh-áért már a magasabbat fizeted januárig (vagy ahol majd nulláznak újra). Visszamenőlegesen nem számlázhatnak/korrekciózhatnak szerintem. Bár ugye ez Magyarország uh bármi lehet.
nekem még 4 nap van a kövi ETH kifizetésig, addig hagyom menni, aztán addig lesz úgyis új infó biztos
-
Hohocali
aktív tag
Én attól tartok, hogy valami nagy gebasz történt hirtelen, amit mostanában tudott meg a kormány. Ezért a hirtelen kapkodás KATA meg ez ügyben is.
Akiknél nincs gáz, azok kapásból megszívták (villanytűzhely, villanybojler, stb). Ez úgy lenne korrekt, hogy ez esetben a gáz korlátot árammá konvertálnák. Szerintem. -
tlac
nagyúr
jól értem, hogy ha tegyük fel minden hónapban diktáltam és fizettem az eddigi fogyasztást, de mondjuk már most túllépetem az éves kedvezményes keretet (210 kWh/hó, éves szinten 2523 kWh), akkor augusztustól kezdve minden kwh a magasabb áron pörög?
mert akkor ezzel megint visszamenőleg is büntetnek, hiába fizettem ki eddig az aktuális áron, meg hiába lennék a havi 210 kwh alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- LG LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Asus VivoPc VC62B Mini PC (NAS)
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....olyan nem létezik.