Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
Lehet hülyén hangzik ,de ehhez ott kell lenni pl a postán ,vagy sofőrnek stb és simán kivitelezhető.
A lényeg hogy a gyárilag becsomagolt ledgeren semmilyen védelem nincs még csak 1 árva hologramos matrica ami a biztonságot keltené a vásárloban,hogy igen ezt más még nem bontotta ki. Ilyen apróságon szarakszik a gyártó, cserébe a másik oldalnál megkapod a több darabos hologramos matricát ami a dobozon és a belső dobozt is lezárja. Van rá a gyártó honlapján utmutató ,hogy kell kinéznie, benne a trezor felírat+ hologram. Szerintem ilyenekhez sokkal nehezebb hozzáférni ,mint egy sima foliát rádobni egy dobozra amin se márkajelzés se semmi.(Én már rendeltem olyan dolgokat a netről ami szintén hasonló csomagolással érkezett és kibontás után szembesüétem vele,hogy már egy használt tétel... ment is vissza a feladónak, szóval nem kell itt túlgondolni a dolgot)A lényeget fent leírtam semilyen ismertető nem védi,hogy nem volt buherálva előtte.
lehet ,hogy több érmét támogat viszont eladni csak btc -> euro müködik más opcio nincs... (németben legalább is ,nem mindenki van pl felregisztrálva tözsdékre) tapasztalat ilyenkor a többszörös feet fizeted meg mire átváltod a portfoliod btc re és azt mire eladod.
trezornál szinte bármit el lehet adni eurora cserélve.
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
én nem néztem be , szokott lenni használt piacon németbe ,viszont ilyen árakon hamar lába is kél én sem bújom minden nap a netet érte mert nem akarok venni. Sokan tartják a rigeket lehet sokan a jó árakon is veszik a kártyákat,hogy hátha a közeljövőbe lesz valami és akkor majd beleugrik stb nem lehet tudni minden esetre szerintem érdemben a 40xx megjelenés után jövő év elején szépen fognak látszodni a visszaeset elértéktelenedet 30xx bányász kártyák a piacokon.
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
azt azert remelem elnezed, hogy nem strix...
[link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link]legalabb 3 percig kerestem, szerintem talalnek meg ha akarnek... amugy nem is ertem min csodalkozol, azon, hogy elfogyott az a reteg aki felbaszta az arakat es most a piac elkezdett rendezodni a valodi erteke fele ? vagy mi itt az a blackmagic amit nem ertesz ?
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
google barátod ugyan annyi ideig tart keresni mint nekem , az pedig hogy hány napja regisztrált engem soha nem érdekelt, oda megyek megnézem jo jo megveszem. Ha pedig van vevő védelem akkor küldheti is nagyon gyorsan vissza lehet húzni a pénzt.
#83381shteer
nem veszek én semmit amikor nincs érdemben bányászható coin.... -
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
etc algonál nem tudom mennyire van szükség a core értékre... eth nál nem kért belőle szinte semmit
a másik pedig az ,hogy ezzel a kártyával is maszívan veszteséges lesz minden ergo semmi értelme megvenni , és nincs rá semmi esély,hogy az etc felmenjen hiszen a legutolsó bikapiacnál sem jeleskedett szinte semennyire. -
-
válasz
GabeE3e
üzenetére
Teljesen mind1 milyenek lesznek, mert nem éri meg már most sem semmit bányászni csak azoknak akiknek ingyen van az áram, azok is csak töredékét kaparják a legjobb perf/watt mutatójú kártyákkal is, és a 4xxx sem lesz számottevően gyorsabb.
Sőt a 4080 12G még gyengébb is lesz ilyen téren mint a mostani 3080 mert csak 192bit a bus. -
Kaci84
őstag
-
t72killer
titán
válasz
GabeE3e
üzenetére
Nekem a nagy autópálya-matricakáosz jut erről eszembe. Sokkal kisebb fajsújú ügy persze, de akkor is bedobták, megszavazták, azonnal életbe lépett, de nem lehetett az adott matricákat kapni...
Itt is bedobták gyorsan (a törölközőt...), minden részlet, hatásvizsgálat nélkül. Pl semmi infó nincs azokról, akik villannyal fűtenek! Ok, Mo.-on ez ritka, de azért létezik. Most akkor ő fagyjon meg, miközben más kap egy külön gáz és egy külön villany kvótát is? Mi van, ha költözik valaki és az előd lehasználta az éves kvótát?
-
Kami11
őstag
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
Semmi koze a dologhoz. Az ethban rengeteg penz van lekotve es folyamatos tologatas miatt is egyre bizonytalabba valkik a piac. Ez mellett semmi ertelme nincs a tologatas ak amikor technikailag szinte keszen allnak par apró hibát leszámítva ,viszont hiba mindig van hiszen meg hackeltek mar nem egy coint a nagyokból is.. A nyomas pesig a klímavédelmi oldalról is ott van..
-
GAbre
veterán
válasz
GabeE3e
üzenetére
Mellesleg van olyan plugin nicehashben,hogy nbminer_lhr.
Azzal teljes az lhr unlock.
Csak az a baj,hogy ha nem lhr-es kártya is van benne,akkor 2 külön ablakban fut,mivel ott akkor 40.1 nbminer megy.
Valaki nem tudja esetleg ezt,hogy lehet összehozni?
gtx 1070-el bányászik valaki mellesleg?
Milyen értéket lehet kihozni belőle.Mert több van fenn neten is,és nem igazán akarja,csak néha,ha olyanja van megy föl +5-10mh/s-t. -
-
BeZol
őstag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Nbminer 41.0 is tudja már: https://github.com/NebuTech/NBMiner/releases
Az más kérdés, hogy 1-3percen belül elszáll a driver nálam windows alatt, hátha más szerencsésebb lesz vele
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
Eléggé, viszont youtube/reddit tutorial alapján újrapadozva jobb junctionje lesz mint bármi más 3090-nek (van suprim, strix és ftw3 is).
Kérdés mindenkihez: Előfordulhat, hogy a Suprim 3090 Ti nem szeret +1400-at se menni? Netes teszten áradoznak róla, hogy mennyire hajtható, 135MH meg miegyéb, nekem 127-128-at hoz 1300-on, 1400 környékén pedig instabillá válik. PL: 70-71%. Junction max 80. Lehet, hogy a friss drivert nem szereti annyira, vagy silicon lotteryn nem nyertem?
-
-
koko52
nagyúr
válasz
GabeE3e
üzenetére
Mondjuk hatástanulmányt végezni, vagy bármit de ekkora baromságot csinálni csak szándékosan lehet. Igazából vágjuk magunk alatt a fát, míg a világ elhalad mellettünk. Mondom kik jönnek ki ebből jól: USA, Kína, India, Oroszbarát államok, Oroszország.
A legnagyobb vesztesek: Ukrajna, EU.
A sorrend nem véletlen. -
kenwood
veterán
válasz
GabeE3e
üzenetére
Nyilvan az egyetlen rendszeres kiadas a banyaszat kapcsan egy teljesen irrelevans,mashova tartozo tema.
Egy nagyobb rig eseten szazezreket,milliokat is bukhat valaki, ha egy -esetleges- durvabb aremeles utan kemenyen elkezd esni a hasznalt vgak ara itthon,es o nem adja el elotte.Ez egy nagyon fontos,igenis ontopic tema,sokkal inkabb tartozik ide,mint a crypto arfolyamok, trade (aminek van sajat topicja).
Azzal en is egyetertek, hogy azert sikerult jo messzire eljutnia egyeseknek,es valahol meg kell huzni egy hatart
Azert osszetettebb a kerdes.
Ha huzamosabb ideig marad ezer milliard dollar felett a marketcap, akkor olyan szcenario is elkepzelheto, hogy elso korben minuszossa valik minden, aztan razudul a sok hasznalt vga a piacra,es par honappal kesobb a fillerekert megvasarolt kartyakkal lesz 1-1 olyan coin,ami plusszos. Raadasul a kinai ASIC-ek is kiesnek ott a kepbol. -
EQMontoya
veterán
válasz
GabeE3e
üzenetére
En nem erzem, hogy veszteseges lenne.
Amennyit az arfolyam esett, azt szamunkra majdnem kompenzalta a forint gyengulese, az aramot meg ugye forintban fizetjuk.Van mondjuk 600 Ft napi bevetelem TON-bol jelen arfolyamon, mindez olyan 200 Ft koltseg mellett. Ez meg mindig elegge megeri.
De en is tartom egyelore, hatha lesz belole valami. Eladhatnam, ami most van, par tizezer forintert, de igazabol:
1) ha eltunik a sullyesztoben, akkor csak az aramszamlat buktam - kibirom, kvazi kicsit dragabban termeltem ETH-t
2) ha erosodik, lathato penzt is erhetkrepp: AMD kartyaknal nagyon megeri. A 6800 XT kb. 70W extra fogyasztasbol termel nekem 3.4 GH/s-et. Ami napi egy dollar bevetel kb, a 70W extra koltseg meg nincs napi 100 Ft.
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Én már lelőttem a f*szba, mert egy csomószor bekattant és azt vettem észre, hogy elszállt a fogyasztás és beesett az egész "kaparás"...
Visszaálltam mezei ETH-ra T-rexel és kész.... 1 hónap alatt szerintem, ha nullára kihozta az áramot akkor örülök... pont azon gondolkoztam egyik este, hogy hagyjam ott poshadni azt a kevéske ki TON-t vagy fogjam magamat és kiutaljam valahogy...
-
viharhozo
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
3060-on meg mindig napi 30 Ft a profit, havajdizsi van.
It’s the final countdown in ethereum Proof of Stake (PoS) development as preparations are undertaken to launch the last public testnet before the merge.
.
.
.
Usually this testnet period lasts for about three months presuming all goes well, so The Merger where ethereum becomes full PoS may go out as soon as this summer.Kiemeles tolem. Forras.
A masik erdekes dolog, h szerintuk a Merge utan deflatorikus lehet az ETH, mert tobb lesz a burnolt fee, mint amennyit rewardkent kiosztanak a stake utan. Ez mondjuk nem teljesen kerek, mert par napja meg arrol volt szo, h a Merge utan duplazodik a reward, h legyen eleg stake-elt ETH a halozat fenntartasahoz.
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
hiába tiltja le az orosz ip-t ha vpn-t használnak...
De simán megkerülhető ha valaki ép eu-n kivül van és mondjuk oda utalsz be és onan meg tovább.
ezek nem érnek semmit csak riogatások,ha teljesen betiltanák mint kínába akkor érne valamit ,de az eu akkor is kicsi szóval ezen kivül még attól függetlenűl lehetne nyomatni. -
Dare2Live
félisten
válasz
GabeE3e
üzenetére
Az a ritka, hogy vmit engedélyeztetni kell.
A fő bukó ok ahogy olvastam, hogy túl vékony a réz. Minnél vékonyabb annál jobban melegszik. Tűzveszélyes. Ez persze csak akor gond, ha rendesen terhelve van. Én pl ezért cseréltem anno 1.2kws fogyi mellett ~40Cs volt a kábel. Itt külön gond, hogy a melegtől meg tud futni az ellenállás.
risereknél tipikusan az összes satas bukó lenne már szabvány szerint se tudja a 75Wt. (Más kérdés, hogy új vgak alig kérnek PCIEből meg, hogy azért erre odafigyelnek, nem 0.05mmes réz van bennük... de láttunk már szétégett satat)
-
llacee
őstag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Igen valamivel rosszabbak feltételezhetően később, most meg rosszabbak eth-n az lhr-esek.
Viszont hamarabb megtérül eth-ig a befektetés és utána "0"-án kb mindegy hogy rosszabbul teljesít alternatív coin-nál, mintha még a megtérülésért kellene küzdeni.Rráadásul nem kell padozni stb.
Mindegy mindenkinek más a meglátása. -
echterion
nagyúr
válasz
GabeE3e
üzenetére
Ha nincs matrica (az enyémen nincs, igaz, az csak 3060), akkor tartsd meg az eredeti padokat és cseréld ki. Aztán ha gari van, visszarakod őket és problem solved. Ja, és lehetőleg ugyanolyan színű pasztát használj, mint ami rajta van, ha egész biztosra akarsz menni. De sztem matrica híján nem nagyon foglalkoznak ezzel, viszont egy email-t megér a gyártóhoz, hogy mit írnak válaszul.
-
válasz
GabeE3e
üzenetére
Akkor gyanítom throttlingolt...jah olvasgattam már de gondoltam hátha van itt is közvetlen tulaj.
Wincsh: Akkor tuti padozni kéne a rog Ti elvan 92 fok körül, de persze közel se tud annyit, dilemma.

Más: Gondoltam megnézem a kettő giga 5700-as vga-t, vajon mennyire taknyosak, hát eléggé:
Már a slotba is bele jutott ez a takony, de szerencsére nem okoz semmi kontakt hibát vagy ilyesmit, letakarítottam azt ment vissza.
Rootkiskacsa: Wow ez igen jó értékek, nálam az a gond, hogy egymaga lenne, de zárt házba, gyanítom ilyen bordával a hátán se segítene rajta hiába az újrapadozás.
-
warcat
veterán
válasz
GabeE3e
üzenetére
A boltot hagyd ki, csak pénzt adják vissza.
Bár Evga javítja a kártyákat a német telephelyen, de nem úgy működik, hogy konkrétan nekiállnak a tiédnek és visszaküldik ha sikeres.A már javítással elkészült és bevizsgált darabokból küldenek ha van készlet, ha nincsen, akkor némi esély egy vadiújra, ritkán, inkább ha már kifutott szériáról van szó, felajánlanak egy hasonló kaliberűt az új szériából (ebben az esetben 4070 vagy 4080 lenne)
Tippre egy javított, refurbished de már LHR-es 3080-at kapsz vissza. Ez a cserekártya a kicserélt kártya státuszát örökli, tehát ha eltelt a 90 nap a vásárlástól, akkor már nem lehet Step-Up-ot indítani rá.
Persze megemlítheted, hogy a régi nem lhr-es termékcsaládból szeretnél kapni, de ez adja a kérdést a support szájába, hogy miért, csak nem bányásztál vele 24/168, arra nem terjed ki a warranty.Ha sikeres a javítás majd valaki nagyot fog örömködni később és eladja jópézé'
-
kenwood
veterán
válasz
GabeE3e
üzenetére
Eleg sokan irtak mar itt,hogy lehalt nekik a 3080 ftw3. Valszeg tortent valami tervezesi hiba ott. Szerintem az nagyon durva,hogy nem kotelesek a gyartok a meghibasodasi statiszitkakat nyilvanossagra hozni. Siman lehet,hogy az egyik legjobb 3080, es szimpla veletlen,hogy tobben is irtak rola ide. Transzparencia nelkul ezt lehetetlen megallapitani.
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
nekem a 3090 esek vagy fél órán keresztül ott voltak a fehér és a fekete is, de ma láttam mediamarkban is strixet 2500 ban de mire rányomtam már nem volt ,a saturnban is ennyi de nézegetni kell. Minden esetre aki figyelgeti a dolgokat hivatalosan boltból is elcsíphet olcsón kártyát.De hogy mennyire éri meg beszálni most már mindenkinek a saját döntése.
-
aerosmith
őstag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Miért tennének bele ETH bányászás butítást, ha addigra már nem lesz bányászható az ETH?
Nehogy azt higyjétek hogy azért jöttek az LHR kártyák hogy a gamereknek legyen VGA. Azért jöttek, hogy a saját bányász kártyáit el tudja adni az nVidia.
Amd meg azért nem limitálta kártyáit mert amugy is szarul bányászott. -
Zizi123
senior tag
válasz
GabeE3e
üzenetére
Ja, en ugy velem, hogy az LHR a chiphiany , a virus helyzet, es a banyaszat osszessege miatt kialakult VGA hianyra kitalalt ideiglenes megoldas.
Ki veszi meg a legujabb 4xxx szeriat majd tomegevel? A gamerek??? Nem hiszem.
Mi nem fut el manapsag 3080 vagy 3080 Ti-on?
De mindegy is, majd lesz valami... -
-
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
a hsz-ban válaszoltál a saját kérdésedre.
egyébként az nvidia elég rendesen megszedte magát tavaszig szóval a következő kártyák már nem biztos ,hogy le lesznek hiszen az üzletnek ő sem akar ártani föleg,hogy a riválisok nem korlátoznak. ezen felül jövőre már nagy eséllyel az eip után már nem is lesz rá szükség. egyszerűen ahogy korábban írták ha jön nagyon nem lesz mit túrni hiszen a többit is hazavágja majd a nagy hashrate és olyan diff lesz hogy nem éri majd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest