- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Vagy a masik verzio, hogy koveti az arfolyam a diff novekedeset,es a korai beszallok jol jarnak az elso idoszakkal. Persze osszes ilyenre igaz,hogy nagy emelkedest varva inkabb a coinra kell kolteni a penzt,mint a villanyszamalra,mert a tozsde akkor tobbet hoz, mint a banyaszat.
-
Dare2Live
félisten
válasz
torma1981
üzenetére
Ez nem akarja bárki is. Egy perfect storm van. Ország függően az elmúlt 30-80év vagy a minenkori! feljegyzett legaszályosabb tele, tavasza, nyara plusz a gázmizéria.
3hónapja szó szerint 0át termelnek a vízerőművek.
Atomerőműveket, szénerőműveket lejjebb kellett csavarni vagy akár le kellett állítani mert kvázi nincs víz a folyókban vagy 30C+os. Az EU egyik legnagyobb áramexportőre Franciao jelenleg áramimportőr.
Nem lehet gázból balancolni. Oroszok nem küldik a leszerződött mennyiséget LNGből/LNG terminálból meg nincs elég.
...lényegében minden áramtermelési területen vmi kehe van.
Erre rájön, hogy az extrém meleg miatt 2hónapja fullon pörögnek a légkodnik....Lengyelek amúgy 3éve leszerződtek hosszútávra amikkal LNGre a jelenlegi ár töredékéért, náluk lesz és nem is magyar/német őrült áron gáz. A fő indoklásuk az volt, hogy bár most drágábban szerződtek le, de nem lesznek zsarolhatóak (és kifoszthatóak). Hát well...
2018ban a német diplomácia szó szerint kinevette Trumpot a témában. Nincs kérdés kinek lett igaza.szerk: A magyar helyzetet jól tükrözi, hogy mindenkori negatív vízszint van rengeteg helyen, az alföldön nagyján vszeg a kukoricát betakarítani se lesz érdemes. Soha nem volt ilyen.
-
törölt tag
válasz
torma1981
üzenetére
Először is a korábbi kommentedre:
Az olyan szektorokban, ami nem tekinthető létfontosságúnak, az áremelés nem megoldás, mert a fogyasztók egyszerűen nem vásárolnak, vagy legalábbis egy jelentős részük visszafogja majd magát, csökkenteni nem tudnak, mert veszteségesen nem tudnak hosszú ideig működni. (főleg a kisebbek) Itt bezárások lesznek és munkanélküliség (hiába látsz most olyan cikkeket mindenhol, mint ami a portfolión is van most, hogy "Egyre inkább a dolgozók diktálnak? - Jah, nézzük meg majd néhány hónap múlva.), egyszerűen ez a következménye a folyamatnak, ami az elmúlt években végbement.
1. Retardált pénznyomtatás szerte a világban ráfogva a covidra (épültek a kórházak, fejlődött az egészségügy bárhol, láttak ebből az átlagemberek bármi pozitívat?
), amiből ment a zsé a haverokhoz, bailoutok az arra nem érdemes cégek esetében, felpumpált tőzsdék, és a lockdownok miatt visszafogott pénzforgás, így az infláció nem jelentkezett azonnal, a haverok pedig be tudtak vásárolni a plusz zsével egyelőre durva infláció nélküli környezetben.
2. Nyitás, pénzforgás fokozódik, infláció megindul, jegybanki kamatlábemelés.
3. (ez a jelen/következő pár hónap-év) Dump a tőzsdéken, recesszió, növekvő munkanélküliség, lakáspiaci összeomlás."Ha tönkre mennek a cégek az kinek lesz jó? Melyik államnak? Senkinek nem érdeke."
Itt tévedsz óriásit. Senkinek nem érdeke, hogy eltűnjenek a versenytársak?
Senkinek nem érdeke a pánik, zuhanás, ahol senki más nem is gondol befektetésre, miközben te olcsón felvásárolhatsz mindent? Nem mindenki megy tönkre, a legnagyobb tőkével bírók könnyedén túlélnek, aztán jobban prosperálnak majd, mint valaha. Mindenki azt hiszi, hogy a pump és a csúcsok környékén születnek a legnagyobb vagyonok, de ehhez pont a brutális összeomlások teremtik meg az alapot, amikor a befektetés zajlik.
Már-már közhely, de: "Buy when there is blood in the streets." -
koko52
nagyúr
-
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
Mai napon nekünk is nagyon pozitív volt a tapasztalatunk az MVM-el céges ügyben, viszont ami előtte volt felfordulás, zűrzavar és a válaszok hiánya az felháborító volt.
Egyszerűen arra nem tudtak válaszolni, hogy mit kéne beküldenünk h éljünk a mikro vállalkozási kedvezménnyel.
-
MZsoltee
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Van elszámoló számla, ott majd visszakapja. Bár én ha lehet nem fizetnék általányt, hanem sürgősen kérnek egy elszmoló számlát és fizeném a valós fogyasztásom.
Nincs ingyen ebéd,legfeljebb később kell megfizetni, csak kurva drágán.
Aki még most csákonyoz annak a helyében nagyon gyorsan kérnék egy diktálást, végszámlát, leállítanám a csákányokat és kifizetném az áramot.#81695warcat
"Ja egyébként megjegyzendő, hogy rettentően pofátlan az adóforintokból felépített erőművek által termelt áramot piaci áron eladni az otthonoknak.Egy határ meghúzása oké, de ez rettentően alacsony lett."
Sajnos az erőművek üzemenyaggal mennek, amiből vagy nincs vagy drága. Ugye ebből indult az egész probléma. -
aleister
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
A palát egyébként is cserélném a helyedben a magad és a környéken lakók egészségének az érdekében.
Nálunk is az volt egyébként. A 30 éves lécezést cseréltük újra (a gerendák maradtak), és trapézlemez héjazatot kapott. Így elbírja könnyedén a nem kevés panelt, télen hóval... -
warcat
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Számoltam most egy napi átlagárat HUPX-ről kWh-ra,amennyiben ez áfa nélkül értendő, akkor kijön az ötszörös ár. 160 Ft/kWh, ha rámegy az ÁFA akkor 200, az pontosan az ötszöröse. Ha valaki jobban ért hozzá, szóljon, ez csak egy random napi kötések átlaga, eléggé meredeken ingadozik pl hétvégén stb.
Másik nap átlaga: 136 Ft
Ja egyébként megjegyzendő, hogy rettentően pofátlan az adóforintokból felépített erőművek által termelt áramot piaci áron eladni az otthonoknak.Egy határ meghúzása oké, de ez rettentően alacsony lett.
-
llacee
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
ebből néztem
[link]koko52: már leszerződtem két hónapja az engedélyekre meg a kivitelezésre várok...
Mondjuk kiványcsi leszek, hogy a plusz termelésem piaci áron veszik majd meg? (költői kérdés), mert valószínüleg a szomszédok házai szippantják be a termelést, amit piaci áron fizetnek majd az elműnek... -
viharhozo
addikt
-
Danex
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Hogy ne lenne jobb, délamerikában 6-7cent (nálunk 13cent) 1 kWh, de ukrán/oroszoknál is olcsóbb, ott még a hőmérséklet is ideálisabb.
Illetve ott vannak azok akik saját erőművel rendelkeznek, ott olyan számítási kapacitások vannak amik messze lenyomják a kis európai 6-12kártyás embereket.
Raptoreumot kb néhányszázezer $-ból ki lehetne nyírni olyan kicsi homokszem a crypto világban egy többezredik ugyan azt tudó coin. Mindig is volt 1-1 coin amit jobban megérte túrni mint egy másikat néhány hét, maximum hónapon keresztül. (pl electroneum 2018 jan, hetekig messze sokkal jobban hozott mint az ETH gpu bányászattal, azóta az akkor árfolyam tizedét éri és halott projekt az egész kb, pedig akkor nagyon mondták, hogy lesz majd még 10x az árfolyam, top 30 coinba volt benne), de ezek is csak azért élték túl ezt az időszaknyi időt is mert a nagytöbbség nem ugrott rá 1-2 hétre egy teljesen új algoritmusra, mivel az más tuning beállítást, új tárcákat sok nyűgöt okozhatott ér nem érte meg a rizikót.
ETH-nak azért volt háttere a legutóbbi cryptotélben és akkor is a top 2 cryptoról beszélünk így egy lapon se nevezném ezekkel a kicsi projectekkel.
--------
Nem kell ehhez már megtörténtnek lennie valaminek ,hogy lehessen tudni mi lesz, lehet matekozni, sokan pl a Ravencoint mondják majd egyik alternatívának az ETH után, nézzük csak meg, hogy mennyi a Raven network hashje (7Ths), ETH-nak 700Ths. Már most is közel 20%-al kevesebbet hoz mivel a fogyasztása az algoritmusnak magasabb.
Na most ki lehet számolni, hogy ha csak az eth 1%-a!! átmenne Ravent túrni a raven hozama majdnem a felére csökkenne.
Szóval itt nem arról van szó, hogy ha szétviharzik az ETH-t túrók teljesitménye akkor majd max felére csökken a többi crypto bevétele, hanem messze töredékére esik majd.
És nem, nem annyi csinálni egy cryptot, hogy na NewGpuProfitableCoin NGPC és akkor mostantól ezt megéri bányászni, mert ha nincs vevő a coinra akkor nem ér sz*rt sem a coin ilyen egyszerű. És attól mert valami bányászható még nem lesz értéke.
-
kenwood
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Azon is erdemes elgondolkodni, hogy hany banyaszhato coint bir el egy piac,foleg a medve.
Hiaba lesz alacsony a diff a keves banyasz miatt,ha a halozatot nem hasznalja senki, nem raknak bele penzt, akkor kijohet napi ezer coin is egy procival,csak mondjuk 0.000000001 dollart fog erni darabja.
Arra meg nem banyaszunk, hogy majd felmegy az ara, mert akkor mar egyszerubb magat a coint megvenni. -
Danex
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ez elég elnagyoltan igaz, a probléma ott van ,hogy igen beall majd egy egyensúly, de egy olyan ami nem a mi áram arunknak megfelelő, egy 100W-os CPU-t 180e Ft-ból nem valószínű hogy sokan izzasztanának napi 1$ alatti hozammal, márpedig a moneron látszik hogy ezalatt lett meg az egyensúly.
Illetve az hogy jön egy új coin abban nem biznek hosszútávon, gpu banyanal is hosszabbtavon egyik coin se előzi meg az eth-t. Ez nekem azt jelenti hogy önmagukban semmit se érnek, mert amint egy picit is megerosebb lenne máris atmegy egy pici eroforrás az eth-rol és a diff miatt megint nem éri meg.
-
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
raptoriumnak készülőben van a gpu bányászós coinja pár hónapja álltak neki fejleszteni
Inkább itt az lesz érdekes a következő generácios kártyák mennyivel lesznek jobbak és kevesebb fogyasztással.Mert itt lehet majd nagyott szakítani és nagy sebességet nyerni aki az elején rendesen be tud majd vásárolni. -
Pietrosz
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
https://minerstat.com/coin/RTM
Nem tudom valós-e de igazából nem is lényeg hanem hogy mennyin érdemes használni a procit. -
-
Laraxior
titán
válasz
torma1981
üzenetére
Magyaroknál? Nincs is ilyeeeen. Ha nekem nem jó, nehogy már másnak jó legyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#64792 Kaci84: Ha nem is a duplája, de sokkal melegebb, mint a GPU. Szóval ha van egy 60°C-os GPU-d akkor attól már hidegebb biztosan nem lesz a vram, és hidd el, nem csak 10-15°C lesz a különbség.
Talán EVGA kártyáknál mintha több szenzor lenne a VGAn, lehet hogy ott a GDDR6 körül is akad valami. -
echterion
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Ha konkrét ellenőrzést kapsz, akkor bizony mindent is ki fignak rólad tudni deríteni. Paypal, revolut, binance, mindegy, meg figják tudni szerezni. Ha akarják, mert mondjuk valamiért fókuszba kerültél. Pl. egy "kedves" ismerős, akinek elkottyantottad, felnyomott náluk.
Laraxior: Kínáncsian várom, hogy milyen lesz.

-
k1raly
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
Mikor én január közepén elkezdtem bányászni 1100 körül volt az árfolyam akkor amit vettem szettet 200-220 nap volt a megtérülése, eladni 200 nap előtt semmiképp nem szerettem volna a termelt etherből, mivel az árfolyam is látszódott hogy növekszik kár is lett volna bármennyi pénzt kiszedni belőle.
Azóta is csak várok, 2500ig akartam menni, aztán 2700ig, mostmar 3000ig várok, de utána szerintem tartani fogom még ha így alakul az árfolyam.
-
-
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ezzel hiaba veszel vissza ennél a kártyánál 1 perc alatt elővi a memoria hőfokot maxra 80 mh val is vagy megy vele aztan beesik egy idő után mert throttingol a memoria.
Szerkezetileg az egyik reszen a memoriahoz nem er hozza a huto felulet. Es ez pont a gpu melett a hutobordak alatt van ahol a hocso kezd felmenni. Mivel a mem es a huto kozt semmi erintkezés ezert tehetsz ra akarhany ventit nem lesz rendesen meghutve -
válasz
torma1981
üzenetére
Sajnos igen, hiába a magas árfolyam ethermine tegnap létpe át a 100 TH/s sebességet, akkor a diff mindjárt eléri a 7-es erősséget. Ez mind lassulást okoz, egyedül az árfolyam kompenzál, de hát annak is kéne vagy 2500 körül lennie, hogy a megszokott hozamot hozza. Na nem mintha így nem hozna jól, csak hát volt ez több is.
-
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ő hát majd ha megy egy darabig meg lesz odakint 20-30 fok lehet pislogni fogsz 2 öt.De azt tud hogy garanciába ha valami eldurran nem biztos hogy javítani fogják. Ezzel azért jó ha tisztába vagy ,mert lehet neki nyomni ész nélkül csak 1-5mh közti értén nem ér annyit hogy elszáljon pár hónap alatt a kártyán chip vagy venti vagy más.
61692GabeE3e
Ezt semilyen driver nem fogja megoldani, hardweresen van béán megoldva a hűtése a kártyának. alapból kb pár perc és trottingol a memoria 100-110 fok.
80-100% ventivel kb 80-87mh közt tudja tartani.
Ha suprim biost raksz rá,meg kicsit feltuningolod a gyári thermalpadokat valami jobb minőségűre akkor stabilan 100 mh körül lehet tartani 80-90% venti melet -
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
80% os ventivel 0-24 ben?
Na meg az a memoria is elég szépen meg van küldve.
Szerintem ilyen opcioval max 1 év és esz valami baja.Saját véleményem nem biztos de szerintem valami meg fogja adni magát. ( majdnem maxra járatot oc-t nagyon sokáig semmilyen chip nem tolerálja) -
-
RockHaRD
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
3 euroba kerül átváltani eurora, onnan mehet paypalra, ha szeretnéd. Én ezt csináltam, onnan pedig sima bankszámlára.
De ha ki lehet hagyni a coinbase-t, meg a paypalt is, és lehet egyből a revolutra küldeni pl nanopoolról, akkor nem tudom minek szórakozom itt a többivel... (Bár nincs még revolutom
) -
q765
tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ezért tanácsolták nekem a minap a hőpad cserét. Most jutottam odáig, hogy kutakodjak. Ezért kértem tanácsokat a Párnákkal kapcsolatban.
Oda meg azért nem jó a venti, mert a kártyán minden venti másik irányba forog. Szvsz. egyel mindíg szembe fújatsz.. Akkor meg azért rossz a hűtés.Nem lehet, hogy az
MSI RTX 3080 Gaming X Trio
műanyag a hátlapja? -
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Az nagyon sok 92 fok a memorián 97,7 Mh triox.
Amugy ez a hw info memory egyre jobban úgy fest nekem kamu.
Írom az msi kártyám kivül van állítva 85% fan a gpu 38 fok a memoria 92 fok
Ha megfogom a hátlapot kellemesen langyos az egész meg a gpu alatti résznél ahol a memoriák is vannak.Asus strix 3080 oc Venti 67% a gpu 50 fok a memoria 90-92 fok a hátlap elég forró még a kártya végénel is ,de ez bent van a gépben.
Ami meg furcsa ha lehuzom a memoriát kicsit akkor 86fok kb viszont. A hátlap ugxan ugy meleg csak azt nem tudom ha a program szerint mind a 2 esetben huvosebb akkor a kezem hogy lehet hogy mást érzékel?Esetleg lehet hogy azért mert a strix fém hátlapal van a trio meg muanyag?
vagy a program hazudik -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen asztali médialejátszót?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- ÚJ Lenovo LOQ AMD RYzen 7 7425HS, 16GB, 1TB, RTX 4070(8GB), FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), amiből ment a zsé a haverokhoz, bailoutok az arra nem érdemes cégek esetében, felpumpált tőzsdék, és a lockdownok miatt visszafogott pénzforgás, így az infláció nem jelentkezett azonnal, a haverok pedig be tudtak vásárolni a plusz zsével egyelőre durva infláció nélküli környezetben.
Akkor is drága lenne ha én állítgatnám, ez van.

Lehet, gondoltam rá, megnézem, a TUF-hoz milyen vastag kell