Hirdetés
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Nemrég az Amazonon 4 euróért szórták a Win10 Pro licenceket. Sajnos már 20-ért adják. Még gyorsan vettem 2-t mielőtt felment és kellenek is. Érdemes figyelni, hátha lemegy még.
-
aleister
veterán
Hát gyerekek...ilyet én még nem láttam. Ez az egész AMD vonal valami hihetetlen vicc. Az egy dolog, hogy fél napja szopok megint a két RX 560 rigemmel, de hogy itt valami nagyon nincsen rendben driver, hardver szinten, ami vagy teljesen megőrjíti a minert, vagy megtaláltam a szent grált, az biztos. Ezennel bemutatom az RX 560-akkal való 20 MH/s-t.
Ez az egész annyira irreális, hogy szavakat nem találok rá. Kíváncsi vagyok, hogy mit mutat majd a pool stat, de ha ott is meglesz a 60 MH/s, akkor az sem fog érdekelni, hogy a 4 kártyából jelenleg csak 3-at lát az rendszer.

-
westlake
félisten
Aki akar, tehet egy próbát, hátha.
1070 Ti, bruttó 173k. -
szazbolha
addikt
Majd 2 hónapja megy az egyik 3x1060 bányagépem. Tegnap volt egy áramszünet (16A bizti nem bírta a mosógéppel együtt) azóta betegeskedik, mostanra már nem is indul. Újra raknám, de a Win10 LTSB verzióval.
Ezek 90 napig használhatóak legálisan és 2x3 hónapig meghosszabbítható a próba időszak.
A legújabb 1709-et megtaláltam, de nem akarok ismét szívni vele.Tudnátok egy letöltési lehetőséget mutatni Win10 LTSB 1703 verzióra?
-
válasz
littlemole
üzenetére
Tedd le pincébe azt részben meg is oldod vele a dolgokat, és talán pár darab mezei venti elég is lesz hozzá

-
melkah
tag
Korabban nem lattam a topicban de ha megis volt mar akkor bocsi.
LC-POWER LC1650 v2.31 1650 W
Valakinek van ezzel a termekkel tapasztalata?
Jo otlet ezt venni, illetve csak nekem gagyi kategorias gyarto az LC power? -
Danex
addikt
Néztem 1-2 biost amivel lehet ilyen 30 körül hozni ETH-t, plusz mellette a dualmining is elég jó. A powertune résznél nyúlkáltak bele a dolgokba.
Janou biosodat meg tudod osztani, hogy belenézzünk

Ez pedig a Sapphire kártyám powertune része. Itt ugye érdekes, hogy az ITX-es kártyán magasabbak az értékek mint a Gigabyte normál méretű Gaming kártyáján.

-
littlemole
őstag
Ki mivel hűti a rigjét?
Jön a tavasz, nyár és egyre jobban foglalkoztat a kérdés.
Egy you tube videó alapján eszkábáltam össze 4db 12cm es ventit.
[link]
és a keret tetejére raktam rá hogy szívja ki a felszálló meleget a kártyákról. Jól tettem? vagy hatékonyabb lenne ha az oldalára kerülnének a ventik ahogy a videón van?Egy másik dolog vannak ilyen nagyobb ventik . 200mm es. 2444 m3 /óra ez kb 1438 CFM 70W ot fogyaszt.
[link]Vajon értelmesebb inkább 1 db ilyet ráeszkábálni a rig tetejére? Sokkal jobban jönne ki légszállításban mint sima 12cm es ventikkel. Illetve találtam olyan 12cm es ventiket amik 3000 es fordulaton 19W ot fogyasztanak és 154 CFM a légszállításuk. ami 4db ventinél 76W illetve 616 CFM.
Nektek mi a véleményetek? Érdemes lenne a nagyobb
A hang nem számít mert a padláson van a gép. -
Darthforce92
tag
Jelenleg tudom, hogy nem érné ,meg de a jövőre tekintettel kérdezném : Mennyibe kerülhetnek nagy mennyiségben mobil vga-k ? Lehet valahonnan beszerezni?
-
golya87
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Tekintve, hogy manapság alsó hangon 1 év az eszközök megtérülési ideje és ez egybe vág azzal az idővel, amikor leghamarabb lesz kapacitásod ilyesmire, én inkább a HODL-ra szavaznék. És egy év múlva még mindig tudsz venni a kriptód egy részéből egy Lambót, vagy hasonló áron két-három Vegát...

-
Robcsa
tag
Sziasztok!
Én azt nem értem, hogy ez a cucc hogy fog működni, ugyanis úgy tudom, hogy ETH pow Asic rezisztens. Ezt hogy oldottak meg ? Erről van valami info?
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Eddig nem foglalkoztam bányászattal, és az egész kripto piaccal is csak szolidan, ami annyit tesz, hogy még nyár végén vásároltam bitcoint és ethert.
Mostanában gondolkodtam azon, hogy el kéne kezdeni altocinokat bányászni. Ismertek olyan céget, embert, valamit, ahol ezt managgelnék nekem? Én adnám a tőkét a gépekre és valaki foglalkozna a bányászattal, villanyszámlákkal, karbantartással, stb.? Vagy ajánlottabb inkább magának csinálnia az embernek?
Az elkövetkező 1-2 évben sajnos nem hiszem, hogy lenne rá kapacitásom ezzel foglalkozni. Vagy tulajdonképpen mennyire idő igényes? Csak meg kéne vennem a gépeket, leszedni a szükséges programokat és ráállítani valamire a gépeket bányászni? És hadd szóljon?
Esetleg privátban is megkereshettek!
-
Janou
őstag
-
Bathalsar
aktív tag
Én meg azt látom, hogy 2133 MHz-en kb. 16.6 GB/s a DDR3 memória sávszélessége. Ezzel szemben a GDDR5 képes 224 GB/s sebességre. Ha feltételezzük, hogy DDR3 dual-channel üzemmódban a dupláját hozza, az akkor is csak ~33 GB/s.
Szerkesztési időben:
Ha az RX 570 a maga 224 GB/s elméleti memória órajelévele tud - jó esetben - 30 MH/s-t, akkor a dual-channel DDR3 várható sebessége 4-5 MH/s körül lehet. Ha ebből van 16 egységed, akkor ~70 MH/s-ről beszélünk.
A metek valószínűleg nem ennyire egyszerű, de józan paraszti ésszel ez látszik.
-
Danex
addikt
Tapasztalt valaki olyat, hogy 838mV alá nem sikerül tovább csökkentenem a feszültséget? (Rx 570).
Hiába állítok be 825mV-ot vagy 800-at.
-
m4rc!
őstag
Claymore-nál hol tudom megnézni, hogy mióta fut?
-
madpapa
senior tag
Erről ki mit gondol?
-
warcat
veterán
Hát ezek nem bányász árak,max aki VAT nélkül viszi

De tegnap volt idehaza 176k-ért MSI 1070 Ti, ma meg van MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 110-ért, játékos szemszögből már elfogadható szerintem.
-
mepet
addikt
Érdemes pedig, alapból talán majdnem minden kártya túl van feszelve. A gyári 1000mV mem fesz szerintem pl. kriminális, talán nincs is olyan RX470-570-480-580, ami ne elégedne meg 970-el...
Nekem van egy olyan RX480, ami sok hónapig kb 10%-ban incorrect shareket gyártott, memória hibára gyanakodtam, hiába állítgattam, semmi sem segített. Egyszer csak berágtam és több száz mV-al kisebb vettem a core feszt (nagyságrendileg 1100->850, de nem emlékszem pontosan), mint amin addig ment (a gyári közelében volt). A hiba eltűnt, a fogyasztás csökkentés mellékterméke az volt, hogy a hibásnak hitt kártya "megjavult"...
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ki hogy volt vele, de a Krakenen az utóbbi időben nem lehetett verifikálni. Ránéztem próbaképpen, most megy.
Levi
-
mepet
addikt
friss németországi nvidia GTX árak: mindfactory
(ide nem szállít, a rendelésben nem tudok segíteni. Az árak csak úgymondd a "mihez tartás végett"...) -
fogtunder
nagyúr
lesz, de ugy ez van, hogy minden BTC és minden ZCL után kapsz majd egy BTCP-t. szóval ha érdemben akarsz belőle részesülni, akkor nem BTC-t érdemes tartani, hanem ZCL-t (8600$ vs 127$).
elvileg Electrum Wallet, illetve "supported exchanges", ahol tartani kell a valutát, egyelőre nem tudni, ez pontosan mit takar, a Bittrex valószínűleg benne lesz, ha minden igaz, a Binance is, de még mindig mennek a tárgyalások.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
fireman123
üzenetére
a lényeg, hogy nem a hashrate alapján fizetnek, hanem a submitted share alapján, a hashrate csak egy viszonyszám, amíg a pénz jön megfelelő mértékben, nem kell vele foglalkozni.
-
lenox
veterán
Jol ertem, hogy BTC-bol is lesz BTCP marmindjart? Es ha igen akkor hol lehet tartani, ahol meg is kapom?
-
cuko
aktív tag
válasz
fireman123
üzenetére
-
Yany
addikt
ZClassic megindult. Vajon a forkig felfelé vezet az út?
-
Zsírkrétamen
senior tag
Ezek szerint akkor érdemesebb átváltani. Mivel kb 4 naponta indíthatnék kiutalást a Coinbase-re, ha látom, hogy változik az árfolyam (felfelé) akkor értelemszerűen bent hagyom hogy hozzon egy kis pluszt, de most az ilyen csendes időszakra gondoltam mint ez a hónap, nagyjából ugyan annyit és ugyan úgy hozott nálam a dolog minden nap.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hát, én bárcsak átváltottam volna minden Bitcoin-om és egyéb altcoin-om euróba, ma már nagyon bánom. Így mivel a legtöbb kibányászott coin-om a nagy korrekció előtt kerestem, így számomra marad inkább a HODL, hogy majd a zuhanás előtti értéken eladhassam és "pénzemnél" lehessek.
Ha átváltod mondjuk minden nap euróba, akkor ezzel rögzíted az árfolyamot, és nem buksz, ha esik az árfolyam. Cserébe nem is nyersz, ha épp kilőtte magát a Holdra.
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
A poolt nézd, az a fontos, mennyit bányászol ki, nem az hogy mit mutat a miner, plusz a devfee is lejön ugye. Ha nem jó, kevesled, próbálj másik poolt.
-
fireman123
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
köszi az infót, ...és akkor most melyik az "igazi", ...amit a miner mutat, vagy amit a poolon látok?
...bocs, de teljen tanuló vagyok még 
Az Afterburneren még talán sosem volt 3000 alatti érték, míg a poolon az átlag 2800-2900 között mozog....most éppen emelkedik az átlag és csúcson van 2940-el (eddig még sosem volt ilyen magasan)
-
Zsírkrétamen
senior tag
Tudom hogy volt már itt erről szó, de kicsit jobban érdekelne a téma.
Hol érdemesebb jobban tárolni a kibányászott összeget Nicehash-en, vagy jobb ha egyből kiutalok Coinbase-re? Én naivan azt gondolom, hogy Nicehash-en azért éri meg kevésbé, mert gondolom ha esik a btc ára, akkor az ott aktuálisan kitermelt dollár összege is csökken. Viszont ha kiutalom Coinbase-re és netán át is rakom euro walletbe (vagy átváltom vagy mi) akkor arra már nincsenek ilyen inflációs hatások, az az összeg már annyi is marad (kivéve azt kb 10-20 forintot amin változtathat az éppen aktuális euró árfolyam).
Eddig jötetett erre az a válasz, hogy de a Coinbase még mindig előbb becsődölhet/megszűnik vagy bármi. De ha mondjuk egy, vagy két hónaponta le lenne szedve az a megkeresett összeg, akkor nem érdemesebb ott tárolni? Mert egy hónap alatt ha már auróba van kevésbé eshet, mint ha pl Nicehash-en tárolva egy hónap alatt sokat eshet a btc.
Remélem ez a téma még ehhez a topikhoz tartozik. -
dota1
aktív tag
Srácok, segítsetek nekem ha tudtok.
Még 2014 ben bányászgattam litecoint. Annyit kiderítettem, hogy a give me coins oldalon és cgminer volt a gépemen. 4-5 coin lehetett amit anno kibányásztam. Közben megtaláltam a give me coin felhasználónevem és jelszavam, de nem enged be mert túl régóta nem léptem be hozzájuk és resetelnem kellene a jelszót. Ezzel nem is lenne gond , csak közben szolgáltatót váltottam, és az anno regisztrált e-mailom megszűnt, és ide küldenék a reset mailt. Írtam már nekik 1 hete de nem reagálnak. Mit lehet szerintetek tenni, hogyan juthatok ahoz a pár litecoinhoz? -
Avicularia
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Ugyanoda ZEC-et bányászok én is 5x1070+1x1080 Ti-al és 3.1 kH/s van nekem, szóval a tied szvsz teljesen reális.
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
A poolok általában kevesebbet mutatnak mint a miner, de pont a flypool nálam jó szokott lenni.
Lehet kicsit vissza kell venni a tuningból, nálam segített.
-
fireman123
őstag
a #40798-ra valaki ?

-
tom120514
őstag
válasz
davidvarga
üzenetére
ark?
-
davidvarga
tag
Sziasztok. Tudja valaki, hogy ez milyen coin lehet?
AWDWZvx1XYBXiYYTm5bDNsyNbrMdAr1x7N
AQuiVSumxBV7pkzZvM1m97h6nVtuKBocAu -
mgy
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen, egyformák.
Tényleg új vagyok radeonéknál, elnézést a nagyon pipogya kérdésekért...
Nagyon eccerű megfigyelés, de függetlenül attól, melyik kártya melyik slotban van, melyikre van kötve a monitor, mindig csak egy (ugyanaz) világít pirosan. Cserébe az az, amelyiknél magasabb a sebesség is.
Próbáltam win alatt a Radeon Settingsben mindent összehasonlítani, de nem látszik eltérés.A két probléma, vagyis az eltérő sebességű két kártya, illetve hogy nem (mindig) stabil a sebesség, szépen morzsolódik le, összefüg, ugye?
-
mgy
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
Hive alatt nem tudom, hogyan lehetne állítani, megnéztem windowsból, ott meg szimplán nincs ez a választási lehetőség, ahol az amd-s doksi szerint lennie kellene (gaming/global settings/global graphics).
A windowsos driver amúgy a Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23.13.5; 28.4 az állás...

-
mgy
senior tag
Tudnátok segíteni?
Eddig csak nvidia kártyáim voltak, minden gond nélkül, stabilan futnak. Gondoltam ebből elég, vettem pár amd-t.
Két csikk egyforma (új) rx580 közül az egyik eleinte hozza a 30 feletti Mh/s-t, a másik pedig onnan indulva lecsorog 10 közelébe, a másik lassan követi. Nagyon nem értek a bios módosításhoz, sok mindent elolvastam este, jelenleg mindkét kártyán ugyanaz a beállítás szerepel. Cseréltem már risert, kábelt, a kártyák helyét az alaplapon, néztem windows alatt is (először hiveOS alatt kezdtem) semmi változás.
A bioson kívül máshoz nem nyúltam, a hive-ban a OC teljesen alapértelmezett (így gyanítom egyforma).
Az órajel, feszültség értékek nagyjából alapértelmezettek, a memória időzítést pedig a vonatkozó bitcointalkos topiknyitóból szedtem. Miner restart nem oldja meg, gép újraindítás igen.
Merre tovább, mit csináljak/próbáljak még?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL LCD és LED TV-k
- Jófogás tapasztalatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Tesla topik
- Filmvilág
- Crimson Desert
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G11 16" FHD+ IPS i5-13600HX RTX 1000 Ada 32GB 512 NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 500GB 2.5" SATA 100% noti HDD-k Toshiba, WD, stb
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- Dell Vostro 5459 egyszerűbb játékokhoz (i5, 4 GB VGA, 250 SSD) ! AkciÓÓ!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Különálló helyiségem sem ahol lenne áram, így maradnia kell fenn.

, ..akkor tehát annyi amennyi