Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gergomiho
tag
válasz oleslie #11374 üzenetére
X nelkul a driver sem fog felmenni, persze hogy kell X, csak az X nem arra kell nekunk hogy kepet adjon, csak hogy mukodjon a driver es vele egyutt leforduljon a cgminer. De attol meg SSH-n minden allithathó.
Amugy aki nem akar smos-t hasznalni itt 1 tokeletes leiras hogy kell 13.04server-re megcsinalni : [link][ Szerkesztve ]
-
Twom4000
csendes tag
válasz ngabor2 #11379 üzenetére
Így letudod kérdezni az adott blokktól az adatokat (pl. 50790). Benne van a hashrate, diff, stb.
http://fedorachain.info/chain/Fedora/q/nethash/1/50790.Eladó táp: FSP Raider 750W - 13kHUF
-
nordenrena
csendes tag
Épp egy 270X-et tesztelek. A problémám, hogy a WU értéket nem bírom az eddig bevált core-mem kombinálással emelni. A kérdés, hogy az adott coin, pool vagy net hashrate befolyásolja-e ezt az értéket?
Gondolkodott ma már?
-
Geller72
veterán
válasz nordenrena #11407 üzenetére
Nem csak a core/mem van rá hatással, hanem szerintem a TC, worksize, intensity is például. Amúgy a WU-nak kell idő bőven, mire "beáll". Ideális értéke a AVG ~90%-a.
-
nordenrena
csendes tag
válasz Geller72 #11408 üzenetére
Az intensity-ről tudok. A probléma, hogy i12-nél jó az érték. A jelenlegi beállításaim:
"worksize" : "256",
"intensity" : "12",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "21568",
1125MHz/1500MHz/1.1V
Ezzel 468kHs/412WU -t érek el DGC-n 18-as intensityvel, de Doge-nál a WU leesik.Gondolkodott ma már?
-
gyuszaa
őstag
52.7 GH/s-re ugrott a fedora network hashrateje.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Több VGA-s rendszer konfigurálása a cgminerben BAT file segítségével.
Az alábbiakban feltételezzük, hogy két, eltérő típusú VGA került a rendszerbe. Fontos, hogy megemlítsem, a monitor az egyik VGA-ra van kötve. Ez azért nem mindegy, mert ha IGP-ről működik a monitorunk, akkor ezt az egészet máshogy kell kivitelezni. Az egyik VGA egy 7970-es, a másik egy 290X. Abban az esetben, ha két, egyforma VGA lenne a gépben, a paramétereket elég egyszer megadni, nem kell vesszővel elválasztani. Ettől függetlenül ha így teszünk is működik a dolog, sőt, ha eltérő teljesítményű VGA-t fogtunk ki, akkor kötelező is azért, hogy mindegyik kártyából ki tudjuk hozni a maximumot.
akármi .bat 7970/290X-hez (jó esetben ~ 1.6 Mh/s):
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://[pool_url] -u [workerusername] -p [workerpassword] --thread-concurrency 8192,24500 -I 13,20 -g 2 -w 256,512 --gpu-fan 85 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1080,1000 --gpu-memclock 1500 --failover-only -o stratum+tcp://[failover_url] -u [workerusername] -p [workerpassword]Jól láthatjuk, hogy van olyan paraméter, ami közös, ezért nem is kell külön megadni. Ilyen például a GPU MEMCLOCK. Ami a lényeg. A kártyák sorrendje. Többen is írták, hogy előfordult, miszerint a miner összekeverte a VGA-k sorrendjét, én azonban még 2 VGA esetén soha nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Valószínű, hogy kettőnél több VGA esetén lehet belefutni a jelenségbe. Alapértelmezésben az első VGA, amit a rendszer is elsőnek tekint az a CPU-tól legtávolabbi slotban lévő kártya. Tehát, ha paraméterezzük, ezt vegyük figyelembe. Azaz a fenti BAT fájlban alul van a 7970 és felette, a CPU-hoz közelebb a 290X.
(Mehet az egyesbe, ha ok.)
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz nordenrena #11409 üzenetére
A TC-t hagyd meg, a többit írd át erre, hogy mit mutat, aztán próbáld meg ezzel a TC-vel is, amit itt írtam, ha nem lenn ok.
-I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 15232 --gpu-powertune 20
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Eddig azt hittem a cryptsy a tetű lassú, na a coineduphoz képest egy gyorsvonat.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Geller72
veterán
Most ilyenkor vajon mi a helyzet? Ugrott a kessem, ha COL-ban tartottam a kriszpin? Van ilyen, hogy ha kivezetnek egy coin-t, akkor akinek abban volt éppen a pénze, az megszívta
Írt a support:
"Your coins are intact, our COL network is down at the moment. It will be back up and running shortly. Thank you for your patience."
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
-
kicsiii
tag
Feltettem a dropboxot a miner gépre, hogy a tuti konfigokat egyszerűen onnan el tudjam menteni a felhőbe. Persze le lehet menteni máshogy is tudom, de nem ez a lényeg. Szóval feltettem a dropboxot, és onnantól kezdve -200khps esett a teljesítménye a 3 kártyának összesen. Nem tudom miért, csak gondoltam megosztom veletek, hogy ilyen is van... Ugyhogy inkább uninstall dropbox és már megy rendesen. Érdekes. Csak tudjatok róla...
-
Geller72
veterán
Csak kell proci is a cucc alá. Biztosan megy jó proci nélkül is, lásd nekem a 440-es cerka, de szinte folyamatosan padlón van. Lehet, hogy semmi másért, csak mert fut mellette más is, pl az afterburner többek közt. Egy ilyen kis, egymagos szarnak az is elég, hogy full load alatt legyen... i3, i7 mellet én sem tapasztaltam semmit.
-
The Exiled
tag
Regisztráltam kraken-ra hogy ki tudjam utalni paypalra a middlén szerzett btc-met, de nem tudom hitelesíteni az első körben az accomat. Tier 1-ről visszadob 2-re, hogy hitelesítsem pott pedig ha rámegyek csak annyit ír hogy frissítette. Ötlet? Vagy esetleg tudtok a célomnak megfelelő, megbízható más oldalt?
-
gergomiho
tag
válasz The Exiled #11426 üzenetére
Kraken-nal nem tudsz paypalra, csak wire es sepa transzfert tudsz kezdemenyezni.
BTC-e.com-mal tudsz paypalra 7%os fee es minimum 500$ withdraw elleneben, viszon hallotam problemas eseteket onnan.
Varj a krakennal 1napont mondjuk, nekem siman tier 2-ig felvitte.
-
Geller72
veterán
Lehet, hogy közben küldött valid miatt mailt, amit esetleg nem aktiváltál..
-
oleslie
aktív tag
payeer.com, 6% a fee
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
-
deadwing
addikt
Middle graf 2 órája kb fele sebességet mutat nekem. Másnál is ilyen? Minden workerem megy pedig...
(#11436) zsoleszkai: HW error-ra nem figyelsz??? Kb használhatatlan a jelenlegi konfigod.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
zsoleszkai
tag
Tegnap még kb 500hk/s sikerült itt forumon összehozni a 7970-em hez, írtátok hogy növeljem a TC-t, de utána elkezdtem csökkenteni pontosan 400-ra és ez lett a vége:
/KneeBy/
-
gyuszaa
őstag
válasz zsoleszkai #11436 üzenetére
Ja, nulla accept.
-
Geller72
veterán
Az összes HW erroros. .
-
ati012
őstag
Üdv uraim!
Van nekem 2 szép Gigabyte 280x videókártyám.
Optimalizálásban tudnátok segíteni? Szeretném minél jobban kihasználni a kártyáim adottságait.BAMT linuxot használok, átlag 0.68MH/s / kártya.
noname / lenovo alaplap
cel 420 / e44500 cpu
1gb / 2gb ram -
tag
Nem tudom mekkora TC-vel futtatod, de az intensityt aszerint tudod csak beállítani, pl 8192 nem megy i20-al mert hw-ket dobál. próbáld lejjebb venni az intensityt amig lesz végre egy accepted share-ed
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
Geller72
veterán
Kiszámoltam egy "matematikai állandót" a napi haszon számításához. nagyjából annyi a képlet, hogy jelen pillanatban a tiszta haszon egyenlő a kh/s-es teljesítményed 0.8125-ös szorzatával, amit annyival kell megszoroznod, amilyen hatásfokú a géped.
Azaz, ha 800 kh-el tolod, akkor a napi tiszta bevételed, leszámolva az áramdíjat is 800x0.8125x2=1330 Ft.
Tehát kh/s x 0.8125 x2. Ez abban az esetben irányadó, ha a teljesítményed/fogyasztásod aránya 2. Azaz 800kh/400W. Ha más az arányod, akkor a 2 helyett azt kell behelyettesítened. Pl ha egy 280x-es gépet használsz, ami csodával határos módon kijön kompletten 300W-ból, akkor a 2 helyett 2.66-al szorzol.
Remélem, jól számoltam. . -
gergomiho
tag
Half-speedesek tarsasagaba jelentkezem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest