Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11015) janos666 válasza oleslie (#11012) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Végül is nem lenne hülyeség mindent march=native-al forgatni, mivel a rendszertesztelős laptop és a bányászgép CPU-i ugyan azzal az utasításkészlettel dolgoznak, és ráérek tekertetni a notit, közben bányászhat a másik gép ahogy épp van.

Viszont szeretem nyitva hagyni az ajtót olyan ötleteknek (még ha nem is valószínű, hogy lépek még hardware-ben bármerre), hogy egy lap 6 kártyáról átálljak 6 lap 6 kártyára és a CPU is bányásszon valamit (CPU-only algoritmusos coin-t), vagy szimplán csak több kártyára bővítéskor ne legyen megkötve az alaplap+cpu, ha egyszerűen klónozni akarom a rendszert (bár az >=SB Intel igen csak tud mindent, amit egy Llano-ból használni tud a GCC).

Illetve cgminer-en, valamint primminer-en kívül úgysem nagyon fut aktívan más. Esetleg még a kernel az érdekes, de csak azért hogy az helyben legyen forgatva automatikusan, még kicsit túlzás lenne egy teljesen forrásalapú disztró. Így is lehet(ne) azt forgatni, ha valaki elég elszánt és/vagy ért hozzá (illetve van belőle valami gyakorlati haszon).

Egyébként miért kell nagyobb elszántság Debian-hoz, mint Xubuntu-hoz?

Eddig csak Ubuntu-t használtam, ha valamire Linux kellett (ritkán), de egyelőre sokkal barátságosabbnak találom a Debian-t. Csak a Jessie-ben van már pár olyan módosítás, ami miatt nem bírom rávenni pár dologra, pl.:

- gyengébb vagy kikapcsolt titkosításra állítani a Vino-t, hogy Windows-os VNC kliensekkel is elérjem (amit a google dob, az már nem működik a jelenlegi verzióban)

- SMB-vel read/write megosztani a teljes home mappát (bár ezzel szerintem csak én bénázok, de ez a gond már Xubuntu 14.04 alpha-val is előjött, ezért maradt a 13.10)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.