- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Nemrég beléptem a Mint használók táborába. Otthoni felhasználóként, a használt Win10-es programjaimra találtam Linux-os alternatívákat, így azt gondolom jól sikerült az áttérés.
Egy hardveres problémát azonban nem tudtam megoldani, szeretném a segítségeteket kérni.Telepítettem a Linux Mint 18.2 32 bites változatát erre a laptopra:
- HP nx9420,
- videókártya (inxi alapján) : Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600].Már rövid használat után (többször már a bootoláskori Mint logo-n) először apró kis vonalkák jelennek meg a kijelzőn, majd kockákban elkezd ugrálni a képernyő egy része. Nagyjából látható minden, de az ugrálás miatt nem túl felhasználóbarát (
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Eddig megoldásként azt találtam, hogy a kijelző felbontását változtatva megszűnik a probléma egy időre.A fórumban olvasgatva ezt a megoldást találtam 3727, de a tearing-re talált képernyők alapján nálam nem ez van.
Elolvastam ezt a cikket is (AMD (volt ATI) eszközmeghajtó illesztőprogramok telepítése), de nem vagyok kernelhez értő így nem kezdenék hozzá saját szakállra, csak ha valaki nálam jobban hozzáértő meg nem erősíti, hogy a cikkben leírtak a jó irány.
Az illesztőprogram kezelő nem ajánlja fel az AMD driver-t, mint külön telepíthető (nVIdia esetén megjelenik), de a keresgéléseim alapján, mivel elég koros a VGA, a Mint már tartalmazza a drivert (vagy mégsem).
Próbálgattam a különböző telepített kernelekkel (4.8, 4.10), nincs változás.
Nagyon megköszönném, ha sikerülne megoldást találni, mert nem szívesen raknám vissza a Win10-et az eddigi jó tapasztalatok alapján (más gépen).
Köszönöm:
Paizinho
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest