Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Nemrég beléptem a Mint használók táborába. Otthoni felhasználóként, a használt Win10-es programjaimra találtam Linux-os alternatívákat, így azt gondolom jól sikerült az áttérés.
Egy hardveres problémát azonban nem tudtam megoldani, szeretném a segítségeteket kérni.Telepítettem a Linux Mint 18.2 32 bites változatát erre a laptopra:
- HP nx9420,
- videókártya (inxi alapján) : Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600].Már rövid használat után (többször már a bootoláskori Mint logo-n) először apró kis vonalkák jelennek meg a kijelzőn, majd kockákban elkezd ugrálni a képernyő egy része. Nagyjából látható minden, de az ugrálás miatt nem túl felhasználóbarát (
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Eddig megoldásként azt találtam, hogy a kijelző felbontását változtatva megszűnik a probléma egy időre.A fórumban olvasgatva ezt a megoldást találtam 3727, de a tearing-re talált képernyők alapján nálam nem ez van.
Elolvastam ezt a cikket is (AMD (volt ATI) eszközmeghajtó illesztőprogramok telepítése), de nem vagyok kernelhez értő így nem kezdenék hozzá saját szakállra, csak ha valaki nálam jobban hozzáértő meg nem erősíti, hogy a cikkben leírtak a jó irány.
Az illesztőprogram kezelő nem ajánlja fel az AMD driver-t, mint külön telepíthető (nVIdia esetén megjelenik), de a keresgéléseim alapján, mivel elég koros a VGA, a Mint már tartalmazza a drivert (vagy mégsem).
Próbálgattam a különböző telepített kernelekkel (4.8, 4.10), nincs változás.
Nagyon megköszönném, ha sikerülne megoldást találni, mert nem szívesen raknám vissza a Win10-et az eddigi jó tapasztalatok alapján (más gépen).
Köszönöm:
Paizinho
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Milyen monitort vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Ps4 és PC Játékok (Április 3. UP!) Olvass...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xcover 7 128/6
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Rowon