Hirdetés
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SirRasor: Látásjavítás alapfokon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Nemrég beléptem a Mint használók táborába. Otthoni felhasználóként, a használt Win10-es programjaimra találtam Linux-os alternatívákat, így azt gondolom jól sikerült az áttérés.
Egy hardveres problémát azonban nem tudtam megoldani, szeretném a segítségeteket kérni.Telepítettem a Linux Mint 18.2 32 bites változatát erre a laptopra:
- HP nx9420,
- videókártya (inxi alapján) : Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600].Már rövid használat után (többször már a bootoláskori Mint logo-n) először apró kis vonalkák jelennek meg a kijelzőn, majd kockákban elkezd ugrálni a képernyő egy része. Nagyjából látható minden, de az ugrálás miatt nem túl felhasználóbarát (
). Win10Pro alatt ez a hiba nem jelentkezett.
Eddig megoldásként azt találtam, hogy a kijelző felbontását változtatva megszűnik a probléma egy időre.A fórumban olvasgatva ezt a megoldást találtam 3727, de a tearing-re talált képernyők alapján nálam nem ez van.
Elolvastam ezt a cikket is (AMD (volt ATI) eszközmeghajtó illesztőprogramok telepítése), de nem vagyok kernelhez értő így nem kezdenék hozzá saját szakállra, csak ha valaki nálam jobban hozzáértő meg nem erősíti, hogy a cikkben leírtak a jó irány.
Az illesztőprogram kezelő nem ajánlja fel az AMD driver-t, mint külön telepíthető (nVIdia esetén megjelenik), de a keresgéléseim alapján, mivel elég koros a VGA, a Mint már tartalmazza a drivert (vagy mégsem).
Próbálgattam a különböző telepített kernelekkel (4.8, 4.10), nincs változás.
Nagyon megköszönném, ha sikerülne megoldást találni, mert nem szívesen raknám vissza a Win10-et az eddigi jó tapasztalatok alapján (más gépen).
Köszönöm:
Paizinho
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Tesla topik
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos autók - motorok
- Star Trek
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Socket AM5
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, Intel Core i7 10th Gen, 4.90 GHz, 16GB) Black Week Akció!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest