Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Valaki ezt régebben így fogalmazta meg:
    "Mivel a flatpak alkalmazások sandbox-ban futnak, ezért azoknak külön futtatókörnyezet kell.
    3 különböző van: Freedesktop, GNOME és KDE.
    Ezek azt biztosítják hogy a programok tudjanak olyan apróságokat használni mint a hang, a képernyő, és így tovább (pl. GTK3, d-bus, X11, Wayland, Pulseaudio).
    Ezeket egyetlen egyszer kell feltelepíteni. Tehát ha felrakod a flatpakos VLC-t aminek kell a Freedesktop, de még sosem raktál fel flatpak csomagot, akkor felrakja az 1GB-os futtatókörnyezetet, majd a 70 vagy akárhány MB-os programot. Nyilván ha ezután raksz fel még mást is aminek a FD kel akkor azt nem teszi fel mégegyszer."

Arra lenne tipped, hogyan kapom vissza az eltűnt helyemet? Minden szokásos helyvisszanyerő módszert megcsináltam, de a 36,3GB flatpak install előtti tárhelyméret csak 34,8GB-ra állt vissza.

Kíváncsi voltam és felraktam Szoftverkezelőből Qbittorrentet aztán eltávolítottam...eddig se érdekelt, mekkora méretet vesz el, de így eltávolítás után 1,5GB-tal kevesebb helyem van! Gondolom ezt leírva urandom0 fórumtárs simán tömeggyilkosnak fog nevezni, de a helyzet az ettől még az, amit írok...

Új hozzászólás Aktív témák