- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
St3ven #88451 üzenetére
Őszintén nem nagyon értek hozzá, de persze érdekel a téma. Nagyon szép a Zorin, én bírom. Egyedül ezt az adatgyűjtéses dolgot nem tudom hová tenni, hogy most azzal a pipával ténylegesen letiltasz mindent, vagy titokban azért megy a háttérben valami?
Debianban bejelöltem a dobozt. Tetszik a rendszer, úgy voltam vele, ha ez segít nekik a fejlesztésben, akkor miért is ne. Ubuntunál már nem lennék ilyen biztos főleg, mióta az Amazonnal szorosabb kapcsolatot ápol.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
St3ven #88164 üzenetére
Azt én is. A korábbi tapasztalatok alapján ha címlapost írsz logoutra, akkor az elkészülte után csak hetekkel később teszik ki, mert beütemezik őket...
Amúgy még téma ötletek is jöhetnek. Linuxozásom története, gpu driver kérdések, miért hagytam el a Windowst, mit kér egy Linux disztró, eddig ezek kerültek elő, a tőlem megszokott túlzott őszinte és szarkasztikus módon.
Mindenféle egyébről is tervezek írni, mint pl. a gamingről.
-
lev258
veterán
válasz
St3ven #87655 üzenetére
Nem állítottam, hogy nem jók ezek. Csak nem tudom, honnan (hogyan) veszik az adatokat és lusta vagyok megnézni a forráskódot
.
Viszont az említett grafikus programok garantáltan a coretemp modul által kiolvasott értéket fogják mutatni.
Szerk.: Így akár az is eldönthető, hogy a két nem grafikus program közül melyik ad helyes eredményt. -
lev258
veterán
válasz
St3ven #87647 üzenetére
Érdemes előbb lefuttatni a sudo sensors-detect parancsot, ez betölt minden elérhető szenzor modult. Aztán grafikus programokból több is van, hogy az adatokat mazsolázd. Korábban az Xsensors-t használtam, most épp a Psensor-t.
Amikor itt a fórumon elindult az "inxi láz", engem azért nem ragadott meg, mert jobban szeretem a konkrét parancsot használni a számomra szükséges információkhoz, mint kapni valamit, ami nem tudom honnan jött. -
-
urandom0
senior tag
válasz
St3ven #79769 üzenetére
Az ilyen alkalmazások mennyire megbízhatóak, a futtatásuk mennyire biztonságos?
Ha hivatalos oldalról töltöd le, akkor nem kevésbé biztonságosak, mint a nem appimage programok.
Ezzel az Appimagehubbal én csak futólag találkoztam, de megbízhatónak tűnik (legalábbis nem kevésbé megbízhatónak, mint a Flathub vagy a Snapcraft).
Én inkább azt kérdezném meg magamtól, hogy tényleg az Appimage-re van-e szükségem? Miért lenne ez jobb nekem, mint a gyári repóból, vagy flatpakból/snapből szedni? -
leviske
veterán
válasz
St3ven #79595 üzenetére
Az a grafikus felület amit mutattál nem az alap Gnome működés része, hanem valószínűleg valamilyen kiegészítő. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezek külön mappában tárolják a saját .desktop fájljaikat. A Gnome alap indítói root mappában vannak, így azokat csak root jogosultsággal lehet módosítani.
Csekkold le a /usr/share/applications mappában, hogy az ottani firefox tartalmazza-e a változót. Sejtésem szerint nem. Ha igazam van, abban kellene bővíteni az összes Exec parancsot:
sudoedit /usr/share/applications/firefox.desktop
-
St3ven
addikt
-
leviske
veterán
válasz
St3ven #79589 üzenetére
Gnome alatt a környezeti változók elé kell az
env
parancs amikor az indítót variálod. Nem tudom Xfce alatt is ez kell-e. Mindenesetre előbb érdemes lehet simán így elindítani terminálból a foxot és megnézni, hogy egyáltalán használja-e a rendszer.Ha használja, az után meg megpróbálkozni azzal, hogy
env DRI_PRIME=1 firefox %u
-ra cseréled az indítóparancsot. -
-
-
-
-
válasz
St3ven #64682 üzenetére
"Na ez nagyon jól hangzik, mert másik gépem legalább van, bár az egy száz éves laptop. Mi lenne ennek a megoldásnak a feltétele?"
Kiszeded a winyót/SSD-t/amin az OS vanA lve OS pendrive-ra+SSH-hoz nem kell látnod a képet. Pont az a lényege.
Live OS tutira működő SSH klienssel (esetleg X forwarding engedélezése), aztán hálózatról terminálban eléred a gépet. Ha engedélyezted az X forwardingot, akkor grafikus dolgokat is tudsz indítani úgy, hogy azok azon a gépen jelennek meg, ahol ülsz.Különben nem hiszem, hogy akkora dolog lenne szétszedni, legalábbis egy átlag monitort úgy szedsz szét, hogy kicsavarsz minden csavart, amit látsz, és műanyag szétszedővel/gitárpengetővel elkezded szétfeszegetni a kávát...
Ez meg gyakorlatilag egy monitor meg egy laptop egybeépítve.
-
válasz
St3ven #64676 üzenetére
A franc, sehol nincs a neten kép, amin szétszedték. Egy rev4 alaplapról találtam, de az se túl informatív. Ugyanakkor nem hiszem, hogy MXM vagy hasonló cserélhető VGA lenne benne, inkább gondolok arra, hogy alaplapra szerelt chip. (Asus laptop alaplap átdesignolva...)
Nem gondoltam, hogy monitorba épített gép" ráadásul ugye már a legelején az ASUS logó sem jelenik meg." - Na igen, ezért sem sok esélye a sw hibának.
Az adaptert nem annyira javaslom, plusz kiadás. Egyszerűbb kölcsönkérni egy HDMI-s monitort (ha lehet), vagy bedugni ismerős TV-jére a gépet. Ne vegyél egy 8-10 ezres valamit... Ráadásul csomó HDMI átalakító van, ami csak misztikus együttállásokkor működik (fogtam már ilyet). Mondjuk azok nem kerülnek 8 ezerbe
Amúgy halovány esély van rá, hogy nem az alaplapi VGA chip pusztult el, csak ahhoz látni kéne a gép belsejét. Ott kezdődik, hogy
- Hogyan van behúzva a monitor az alaplapra? Egyből az LVDS megy ki a LCD vezérlésére? (Ha van közben egy bármilyen vezérlés, akkor az is tönkremehetett, és talán ebayről van bontott.)
- Milyen kimeneteket mutat pl. a képernyőkezelő alkalmazás?
Ilyesmik..."- Nézd meg távolról, hogy látszik-e az Eszközkezelőben a VGA kártya."
Azt mondtad, távolról eléred a Winfost a telefonról (Safe mód után normálban is el kéne indulnia...). (Linuxokat is el lehetne, ha van SSH szerver telepítve). Sajátgép-Vezérlőpult-Eszközkezelő.
Ha nem, akkor továbbra is, akár live Linux (Bootolható Ubuntu pendrive, amire tettél persistent storage-t, SSH szervert feltenni, bemenni SSH-ról (a gép IP-jét a routeren meg tudod nézni), és megnézni, mit mond a dmesg, lspci, stb stb.
Esetlegesen egy másik gépben felbootolni valamielyik Linuxot a géped háttértáráról, és úgy tenni rá SSH szervert. (Meg esetleg akkor már a Win indítást is ki lehet javítani.) -
válasz
St3ven #64668 üzenetére
Elpusztult vagy a video chiped, vagy maga a kijelző.
Nézd meg távolról, hogy látszik-e az Eszközkezelőben a VGA kártya.
Ha nem, akkor a VGA chip egyértelműen elhalt
Ha látszik, akkor még mondjuk lehet, hogy csak az a kimenet döglött meg.
Ad-e képet másik kimeneten?
Monitor jó-e?
Ha ugyanazon a gépen 2 OS-sel rossz, akkor az általában nem szoftver gond.
De ha nagyon másik OS verziót akarsz indítani, akkor kiszeded a winyót, , vagy távoli eléréssel átírod a GRUB sorrendet win alól, és úgy elindul az, amit beállítottál.
Milyen gép ez pontosan? Lehet benne VGA-t cserélni? -
törölt tag
válasz
St3ven #59242 üzenetére
Indítsd el a firefox profile managerét: firefox -ProfileManager
Készíts egy profilt, aztán tedd a firefoxot fullscreenbe F11 gombbal, majd zárd be Alt+F4 kombóval. Amikor ezt a profilt fogod indítani akkor mindig fullscreenben indul majd.Hogy automatikusan induljon azt vagy a desktop környezetedben állítsd be, vagy készíts egy akarmi.desktop fájlt script-tel a ~/.config/autostart mappába.
-
Rimuru
veterán
-
válasz
St3ven #59013 üzenetére
Hát ja, de mindenhol azt írják, hogy a fizikai RAM méretének kétszerese legyen a swap, ezért állítottam ekkorára.
Régen ezt írták sok helyen, de akkor volt ez, mikor még az 1GB volt a max. 4GB esetén gyakorlatilag felesleges a swap. Kivéve, ha hibernálsz. A tények, amiket magad is tapasztalsz, melyiket igazolják?
Más. Most a grubot melyik rendszerről szerkesszem? Mit akarsz szerkeszteni rajta? Az utolsó telepített Linux megcsinálja a saját GRUB-ját és abból indul a többi fenn lévő rendszer. Nem nagyon van dolgod ezzel. Az előző GRUB ilyenkor funkcióját veszíti. Ha bármit szükséges szerkeszteni, csak az érvényes GRUB-ban célszerű.
-
válasz
St3ven #59009 üzenetére
Nem is nagyon fogod, így aztán elég pazarlás is arra 8GB-ot pazarolni. Ha már android szóba került, az ott használt zram megoldást lenne célszerű neked is alkalmazni swap helyett.
3:1 RAM tömörítés minimális CPU használattal
sudo apt-get install zram-config
Ennyi a felrakása, azt hiszem újraindítás után lép a képbe. Minden automatikusan működik utána.
Gyorsan felraktam, így oldotta meg automatikusan, úgy látom mindig annyit csinál, ami a fizikai memória fele.
Partition: ID-1: / size: 18G used: 11G (63%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram0
ID-3: swap-2 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram1
ID-4: swap-3 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram2
ID-5: swap-4 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram3 -
Frawly
veterán
válasz
St3ven #59007 üzenetére
Nem gond, használhatják ugyanazt a swap partíciót. Ahogy írod is, úgyis egyszerre csak az egyik használja, és a kernel csak azzal foglalkozik, amit ő kiír rá, az nem érdekli, hogy mi van még rajta, mi volt rajta előtte. A swap partíción még fájlrendszer sincs, nem őrződnek fontos adatok, rebootkor a rajta lévő adatok aktualitásukat vesztik.
-
St3ven
addikt
válasz
St3ven #58989 üzenetére
Itt ha sda6-ra is telepítek egy Linuxot (sda8-on már van egy Ubuntu), akkor swap-nak megadhatom neki ugyanúgy az sda7-en levő 8 gigát?
Tehát nem gond, hogy két disztró is ugyanazt a swap területet használja? Gondolom mivel egyszerre mindig csak az egyik használja, nem probléma, de azért jobb, ha megkérdezem.
-
King Unique
titán
válasz
St3ven #58994 üzenetére
Inkább megnövelni, mint formázni, mert az utóbbi után max. a Solus fog indulni, meg esetleg a másik Linux. Megoldható ugyan utólag Windowsnál is az UEFI rendszerindítás teljes helyreállítása (leírás), de azért macásabb, pláne egy multiboot megoldásnál, mint a partíció szimpla átméretezése. A grafikus rendszermentő programok használata amúgy nem különösebben bonyolult, számos leírás, videó stb. van hozzájuk. Az Ubuntunál meg ott van pl. a TimeShift, de a másik platform rendszereire készült programok némelyikével is le lehet akár menteni. Viszont, ha jelenleg nincsen hova menteni, akkor az nyilván probléma.
Nem kel megpiszkálni a jelenlegi rendszereknél a rendszerbetöltőt, jó így. Csak arra céloztam, hogy a telepítőben mindkét beállítási opcióval próbáltam már és pl. az Ubuntu, Mint esetében működött. De amúgy általánosan valóban a
/boot/efi
partícióra szokás tenni UEFI-s telepítésnél.Kevertem hirtelen az Ubuntu Budgie-val, de a Solus valóban más.
-
King Unique
titán
válasz
St3ven #58986 üzenetére
Ott a screenshoton a hibaüzenet, ami elég egyértelmű. Vagyis a 100 MB-os ESP-n lévő szabad hely kevés neki és elvileg meg kellene növelni a méretét. Amihez opció lehet a GParted, vagy Windowsnál egy külső particionáló program. De előtte azért lehet nem ártana mentést készíteni az EFI-rendszerpartícióról, illetve a meglévő rendszerekről, ami már a másik fórumtagnak is említve volt. Normál esetben amúgy elég szokott lenni több rendszerhez is ekkora ESP, de egyik-másik Linuxnál már tapasztaltam, hogy nagyobb méretű bejegyzéséket hoztak létre.
Egyébként meg nem kell túlbonyolítani! Az Ubuntu-alapú rendszereknél működni szokott UEFI-s telepítésnél nemcsak az ESP-re rakott rendszerbetöltő, hanem akár magára a lemezre telepített is. A másik rendszer által létrehozott partíciókat pedig értelemszerűen nem kell piszkálni, a már meglévő és aktívan használt ESP-t pedig pláne nem kell formázni! Az
efibootmgr
piszkálása pedig ráér majd a telepítés után, már ha szükséges. Addig is boot sorrendet gondolom tudsz állítani az UEFI BIOS-ban, illetve pl. F12-vel boot eszközt választani. -
csixy
addikt
válasz
St3ven #58986 üzenetére
Neked a /dev/sda1-et kellene /boot/efi csatolni, és legyen neki boot, esp flagje.
Ha megformázod akkor a tartalma elvész és feltehetően csak az új linux grub2 bejegyzése lesz benne, de annak a menüjéből majd valószinüleg lehet a másik két rendszert is indítani.
Linkek:
Nézd meg a 333, 335 és a ,341 -es HSZ-eketA végzetes döntés előtt talán én visszakoznék a működő linuxomba és a fentiek alapján megpróbálnám karcsúsítani az efi bejegyzéseket.
(#58987) ubyegon2 : Az sda2 lehetett valamikor a windows10 16 megabájtos csak a májkrosoft által ismert funkciójú rejtett partíciója, ami vagy ki lett valahogy korábban radírozva , vagy ez a telepítő nem mutatja (szerintem csak nem mutatja).
-
válasz
St3ven #58986 üzenetére
Vagy formázzam Live alól azt a 100 MB-ot, mert úgyis létrehozza majd a Solus a grub fájlt a Win10-et és az Ubuntut felismerve?
Ezt ne tedd, amit írsz, az legacynál működne. Csak a sda1 növelése jöhet szóba szerintem, úgy mondom ezt, hogy nem ismerem az UEFI-t, de látva milyen hátrányai vannak, nem is akarom megismerni. Néha több disztrót is rakok egymás mellé, szívnék én is vele mindig. Egyébként emlékeim szerint nem kell ekkora hely a rendszerindítóknak, de a telepítőd kiírása egyértelmű.
Jelen helyzetben csak a swap-hoz tudsz nyúlni, ha viszont kell a 8GB, akkor be vagy kerítve.Most látom, hogy az csak ezen a képen van mellette.Mi van az sda2-vel? Nincs valami gparted képed a particiók helyzetéről?
Dualbootosok/UEFI-sek biztosan tudnak valami más variálósabb módszert, ha nincs kedved hozzányúlni a particiókhoz.
-
Sonja
nagyúr
-
Frawly
veterán
válasz
St3ven #58912 üzenetére
Elég komolytalanok és instabilak az x86-os androidos disztribek. Mind elég kísérleti fázisban rekedt, de el lehet használgatni minimális dolgokra. skami csinált egy-kettőről videót a YouTube-on, amolyan magyar reviewként, ahol nagyon régi laptopon próbálta ki. Kíváncsiságból felteheted, de szerintem időpocsékolás, maradj inkább a Linuxnál.
-
válasz
St3ven #58842 üzenetére
Nem lenne több értelme egyébként a 18.04-et megvárni?
Akár most is felrakhatod és ha jól működik, akkor utánfrissül.
Vagy az gyakorlatilag egyenlő lesz egy frissen tartott 16.04.3-mal?
Ennél a verzió váltásnál nagyon nem, elég ha a default asztali felületre gondolunk csak. Alapesetben mindig lehet főverziókra frissíteni előző főverziókról. Most az Unity cseréje Gnome3-ra így már necces lenne sima upgrade-del.
Nincs kizárva, hogy megoldható lesz majd, mert megmarad a Unity is, csak közösségi fejlesztésű lesz, mint 16.04-ig a Budgie volt. Ennyire nem ismerem az Ubuntu-t, marad aszerintem
cimke, de az alaplogikája a dolgoknak ezt mondatja. -
válasz
St3ven #58840 üzenetére
Elméletileg van mód erre is, de ez esetben, mivel nem hivatalos a Budgie, a tárolókban sincs minden szükséges benne. Nem javasolt, inkább tiszta telepítés. Aki használ aktívan Ubuntut, megcáfolhat még, de én a helyedben nem kísérleteznék, ha valami függőség jön elő, bajban leszel.
update
Közben megnéztem, nincs budgie-desktop 16.04-hez. [link] -
törölt tag
válasz
St3ven #30809 üzenetére
nálam a PulseAudio megléte a TeamSpeak alatti mikrofon hangminőséget érintette erősen negatívan. amint hozzáértél a csúszkához egy GUI-ban, zsírtrillióra lőtte be az ALSA-ban a hangerőt, boostot, egyebet és olyan volt a hangminőség, mint egy szteoridokon hízlalt Szokolé...
beállítani rendesen nem tudtam, és mivel PulseAudio nélkül "pár" dolog nem megy, így nem lett tartós dolog a Linux nálam. -
lev258
veterán
válasz
St3ven #30482 üzenetére
Fel lehet telepíteni Wine alatt, de kell hozzá természetesen a megvett ISO (kulcs). Bár mintha arról is olvastam volna, hogy talán normál license hivatalosan nem engedélyezi a nem Windows futtatást, tehát elvileg kellene még fizetni érte pluszba. Ne aggódj, a Wine nem fogja neked csak úgy letölteni valahonnan.
-
-
-PLevi-
senior tag
válasz
St3ven #21415 üzenetére
Köszönöm!
Közben találtam egy leírást Ubuntuhoz, ezért fel is raktam a 13.04-et. Feltelepítettem parancssorból a leírás alapján a segédprogramot, majd mikor indítanám el, az a hibaüzenet fogad, hogy a wifi kártyám nem támogatja a AP módot. Pedig vagy egy fél napig tartott míg az Ubuntut felszenvedtem a gépre.
Csak egy kósza ötlet volt, hátha. Majd azért még megpróbálom azt is amit linkeltél.(#21421) CPT.Pirk Köszi neked is! USB-n hogyan is kell? Bár mondjuk már nem lényeges, ennyi erővel netezhetnék a gépen is.
De hátha egyszer még jól jön.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
St3ven #21396 üzenetére
Mit ajánlok? Tamagoccsit!
Amúgy az Xfce-s Manjaro itt sokaknak bejött: [link] Ezt ki tudod próbálni live rendszerként nyílt és zárt driverekkel is.
Viktoár: KDE-s vagyok így én több KDE-s QT widget közül is választhatok akku kijelzőt, hogy más DE-n milyen lehetőségek vannak erre, azt nem tudom.
-
Vladi
nagyúr
-
St3ven
addikt
válasz
St3ven #21384 üzenetére
Hogyan tudok esetleg VGA drivert frissíteni? Mert szerintem ez lehet a gond, már többszöri újraindítás árán, de ki tudtam kapcsolni a Compiz effekteket, meg minden csicsát, de nincs változás. Szóval itt valami rendszerszintű probléma van.
VIA Chrome karim van, és Ubuntu alapokon nyugvó Zorin OS 6.4.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
St3ven #21381 üzenetére
Nem ismerem a Zorint és nem tudom mit tárolsz a /home alatt, de mivel nagy a verzió eltérés, lehetnek olyan dolgok amik különböznek (sőt biztos vannak), gondolok itt a beállításokra. A /home átrakása inkább akkor szokott játszani, ha azonos rendszer van újrarakva. Amúgy ez Linux, nem sok dolgot kell kimenteni...
A codec alatt viszont nem tudom mit értesz, vlc, smplayer magában tartalmaz minden codecet, nem kell semmit kézzel telepíteni, ezekkel érdemes filmeket nézni.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Rimuru
veterán
válasz
St3ven #19069 üzenetére
Gondolom root-tal hoztad létre, jogokat chmod paranccsal tudsz állítani, ha a tulajdonost akarod megváltoztatni akkor meg chown (mind a kettőnél -R kapcsolóval tudod rekurzívan futtatni).
# chmod 777 /fájl/mappa/elérési_útvonala
# chown st3ven:users /fájl/mappa/elérési_útvonala -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
válasz
St3ven #17657 üzenetére
Nyugodtan töröld, ez a win kukája. Ha vírusos win gépet takarítok, akkor elsőként live linux alatt a recycle, sys vol. info, temp mappákat törlöm... máris a fele "gané" eltűnt
Zorin OS-ről vélemény? bugos még nagyon az ingyenes, vagy azért hegesztik?Próbáltam a Pear OS-t, mert az is Gnome Shell, csak erősen moddolt. Ezzel nem jelentkezik nálam a hiba. Viszont az OS X-es felület -a szépsége ellenére is- nagyon idegen. CentOS-t is kipróbáltam, nézegettem, írják is, h stabil, de régi csomagokkal, ha meg az ember ráhekkel egy frissebb kernelt, akkor pont annyira lesz rizikós, mint a Fedora...
-
-
St3ven
addikt
válasz
St3ven #17060 üzenetére
Ha bekapcsolt wifinél adom ki a sudo hostapd hostapd.conf parancsot, akkor pedig ezt írja ki:
Configuration file: hostapd.conf
Failed to set interface wlan0 to master mode.
nl80211 driver initialization failed.
ELOOP: remaining socket: sock=5 eloop_data=0x8d67a30 user_data=(nil) handler=0x8087b60 -
Rimuru
veterán
válasz
St3ven #16379 üzenetére
Terminálban beírod hogy id akkor kiadja, amúgy meg lehet használni a neved is, pl.: uid=St3ven
Gondoltam nem akarod újraindítani a gépet, ezzel lecsatolod őket, majd vissza is csatolja, ha Ubuntut használsz akkor meg sudo-t is kell hozzá használni (a kettős kereszt azt jelenti a sor elején hogy root-ként hajtsd végre). Természetesen ezt is terminálban kell kiadni, miután átírtad az fstabot.
sudo umount /dev/sda5 /dev/sda6 /dev/sda7 && sudo mount -a -
Rimuru
veterán
válasz
St3ven #16376 üzenetére
Próbáld meg hogy az opciókhoz hozzáadod magad uid=1000 (vagy ami vagy) és létrehozol egy .Trash-1000 (értelemszerűen ezt is átírod arra ami te vagy) mappát a felcsatolt partíció gyökerébe. Megjegyzés: az exec-nek elvileg utolsónak kell lenni, én így csinálnám
#Misc
/dev/sda7 /media/Misc ntfs-3g uid=1000,gid=users,rw,noatime,exec 0 0
#Backup
/dev/sda5 /media/Backup ntfs-3g uid=1000,gid=users,rw,noatime,exec 0 0
#Steve
/dev/sda6 /media/Steve ntfs-3g uid=1000,gid=users,rw,noatime,exec 0 0majd:
# umount /dev/sda5 /dev/sda6 /dev/sda7 && mount -aHa nem jó próbáld meg hogy csak defaults legyen az opciók között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest