Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• St3ven

addikt

Sziasztok!

A szakik segítségét szeretném kérni. :R Egy évig jól megvolt egy all-in-one ASUS asztali gépen egymás mellett egy Ubuntu 16.04 LTS, egy Zorin és egy Win10, most azonban bekapcsolom a gépet, és csak üres (szürkés fekete) képet látok, még csak a BIOS sem villan fel. Nvidia videokártyám van.

A legutolsó Ubuntu (kernel) frissítésre gyanakszom, igaz, a Windowsból történő újraindítás után jelentkezett a dolog.

Egy teljes napig próbálgattam Windows oldalról a google által kidobott találatokat, eredménytelenül. :(

Ami biztos, hogy feláll a rendszer, mert a grub menüben (vakon) kiválasztva az Ubuntut hallom a dobpergés szignált, amikor betöltött. Az alapból induló Windowsba is be tudok (vakon) jelentkezni, sőt, a WinPhone-omon látom is a képernyőt, ha rácsatlakozom a gépre wifin.
    Illetve utóbbi csak múlt idő, mert sikerült elérni (5. pont), hogy az MS oldalán is javasoltak szerint Safe módban induljon a Windows, ami nem hozta vissza a képet, de legalább már a telefonommal sem tudok rácsatlakozni.
    Próbáltam a javasolt billentyűkombinációs dolgokat, fényerőnövelést, eredeti Win helyreállító lemezről bootolni, de semmi kép.

Linux oldalról próbáltam:

1. Ctrl+Alt+F1, de semmi nem történik, a legtöbb itt leírt dologhoz meg pont kellene a kép. :W
    2. Live rendszer USB-ről nem indul. Egy ideig villog a pendrive, de nincs kép, szóval még az sem biztos, hogy nem indul...

Mi lehet a gond? Hogyan tudnék egy korábbi Ubuntut elindítani? Így talán kiderülne, hogy szoftveres, vagy hardveres probléma áll fenn.

Itt állok most, legyalulni a gépet nem szeretném, illetve jelen állás szerint nem is tudnám hogyan, mert nem látok semmit.

Új hozzászólás Aktív témák