- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konkii
csendes tag
Az a baj, hogy nem tudom hova is kellene beírni azt a részt amit írtál :S, mert azt látom, hogy nincs ott az utf8. Beillesztem az fstab-ot:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'vol_id --uuid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# / was on /dev/sda3 during installation
UUID=2be94ecb-94c2-47c7-9c7b-6b0060f79672 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /home was on /dev/sda4 during installation
UUID=f350dff0-bcd9-4417-8fcd-1c9c7ef57700 /home ext3 relatime 0 2
# /windows was on /dev/sda1 during installation
UUID=E63423053422D877 /windows ntfs defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=f5a9ae0a-4747-4722-9b3d-7826c3161a23 none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 -
Konkii
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #8492 üzenetére
Megpróbáltam. Kiválasztottam egyet az új betűtípusok közül (Preferences/Skinned Interface-nél), és most "érvénytelen UTF-S". Az az érdekes, hogy csak mp3 kitejesztésű file-nál van ez a hiba, pl: flac-nál tökéletesen ki van írva minden ékezetes betű.
-
pc-user
senior tag
-
Konkii
csendes tag
Hello!
Mostanában kezdtem el használni linuxot (ubuntu 9.04) és feltettem az Audacious2 nevű progit, amivel van egy kis gondom. A lejátszólistában, mikor ékezetes betűket tartalmaz a dal címe, az ékezetek helyére kérdőjel kerül, és zárójelben oda van írva a cím mellé, hogy érvénytelen UTF-8. Tudja esetleg valaki, hogy mi a teendő, hogy jól működjön?
-
sonar
addikt
sziasztok
Az megoldható ha cat -val megnyitok egy fájlt akkor abban keressek? Vagy a cat parancsot úgy paraméterezni, hogy a kivánt dolgot listázza csak ki?
Esetleg vmi más módszer? -
Siriusb
veterán
-
ChuckyOsb
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem tudok ubuntu 9.04-ről csatlakozni a netre.
Segítsetek légyszíves! Kezdő vagyok, egyszer régen sikerült(de azt a régi választ amit itt kaptam már nem találom), de mivel nem tudtam a hangot sem beállítani ezért vissza tértem az Xp-re. Jelenleg is a kettő egymás mellett van.Köszönöm szépen.
-
jFox
addikt
válasz
MZsoltee #8481 üzenetére
Mi az hogy nincs boot menü? F8-at nyomogatva boot közben sem?
Az IE8 annyira nem szokta felülírni a Win-t, hogy ne bootoljon.
Ha végképp ne megy akkor próbálkozz a MINI PE -live CD-vel vagy ITT tedd fel eme kérdésed!
Linux alól Windows-t buherálni elég n nehéz.mod.: ja most látom, hogy már meg is tetted.
-
-
-
MZsoltee
veterán
Abszolute kezdő vagyok és eléggé haladó problémám van. És ráadásul a XP és Linusos egyben.
A lényeg hogy le kellene törölnöm az XP-ről az IE8-at, de nem bootol (az IE8 miatt), a kérdésem az lenne hogyan tudom ezt megtenni Linux alatt, van egy 8.10 ubuntu live cd-m, ha lehet akkor ennek segítségével kellene megoldani a problémát. -
jFox
addikt
Tényleg!
Befrissítettem, és nem csak az USB, hanem a hang is megjelent.
Akkor vissza vonom: Van USB a virtualbox alatt.
Érdekes, hogy a Mandriva nem teszi be a frissítései közé, pedig már 3.0.6-nál jár a verzió. A Mandrivába meg az 1.0.5.1 amire tudtam volna frissíteni a csomagkezelőből. -
jFox
addikt
válasz
Atis707 #8468 üzenetére
Szia!
Vagy ha ritkán használod az XP-t akkor érdemes az egész vinyóra Linux-ot rakni és valamilyen virtualizációs eszközzel (virtulabox, vmvare, stb) rátenni a óz XP-t. Így bármikor elindíthatod akár a linux futása közben és az adatcsere is könnyebben megoldható a két rendszer között.
Nekem is így van a munkahelyemen. (Az nyilvántartó program csak win alá van így muszáj volt egy XP-t is valahogy beüzemelni. ) -
válasz
Atis707 #8466 üzenetére
Beállítás kérdése a frissítés. Lehet úgy, h a fontos biztonsági dolgokat magától letölti, telepíti vagy csak értesit és Te nyomsz rá a kezdésére (persze közben bármit csinálhatsz, egyáltalán nem zavar vagy lassít be semmit.)
Ha le akarod gyalulni a régi rendszereket akkor Xp telepítésnél oszd ketté a vinyót (vagy ahogy tetszik), telepítés után Ubi lemez be, particionálás résznél kézi (látni fogod a wines particiót, NTFS, azt ne piszkáld), 10 Gb /-nek (perjel) ext3 vagy 4-el, 1-2Gb swap (cserehely) ez a ram mennyiség függvénye 2 Gb felett ki is kapcsolható, a maradék /home-nak ismét ext3 vagy 4. És már települ is
-
Atis707
tag
Úgy értettem, hogy ajánlja föl (ez magától értetödő) ha van frissítés, hogy szeretrném-e most telepíteni, vagy később, de azt hiszem ez már off.
van 2 particióm egy winyón. mind a 2 NTFS, egyiken xp másikon win 7 rc van. akkor backup másik vinyóra, kétfelé osztom, egyik NTFS, és xp, másik meg ex3 és ubuntu így kóser?
-
Lenry
félisten
válasz
Atis707 #8464 üzenetére
Ha pl. bekapcsolom boot után ne ápdéttal rabolja az időm.
ezen pontosan mit értesz? update-re szükség van, attól lesz stabil a rendszeredsemmi bajuk nem lesz egymás mellett, már amennyiben azt választod, hogy Windowson belül telepíted, mert ha normális telepíted, akkor mindenképp kell a külön partíció, mert a Linuxot ext3 fájlrendszerre érdemes telepíteni nem NTFS-re
-
Atis707
tag
Köszönöm a gyors regálást!
Ubuntu. hmm...nem ego-ból mondom, de nekem az a lényeg, hogy stabil legyen. Ha pl. bekapcsolom boot után ne ápdéttal rabolja az időm.
Egyébként ha 1 vinyón egymás mellet van ubuntu, és egy xp összeakadhatnak? (xp-t 1 hónapban max. 2x használnám
)
még 1x köszönöm, ubuntu-val szemeztem elsőre is.
ui: később ha beletanulok, mit ajánlasz? vagy ha pl. 'van kedvem' tanulni, akkor komolyabb disztribuciókból (márha szükség van rájuk) mit ajánlasz?
szerk: nem használok semmilyen ún. 'különleges' hardvert.(driverek miatt) (pl. webkamera)
-
Lenry
félisten
válasz
Atis707 #8462 üzenetére
#internet: firefox van linuxra
#zene: foobar és vlc van linuxra
#film: lásd #zene
#chat: skype van linuxra, MSN pótléknak meg az aMSN-t ajánlom
#képszerk: a GIMP elsősorban linuxra készültegyébként ha nem használtál még sosem Linuxot, akkor az Ubuntu a te barátod. tele van olyan apróságokkal, ami megkönnyítheti a Windowsról való átszokást, meg pl telepíthető akár a Windowsból is, és elég egyszerű a kezelése
-
Atis707
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen érdeklődöm. Egy linuxot szeretnék föltenni ami elégítse ki igényeim:
#internet. firefox lehetőleg, de ha biztonságos akkor más böngésző is szóba jöhet.
#zene. olyan lejátszó legyen alatta ami viszi a flac-et, kb egy vlc vagy foobar képességűre van szükségem, bár ezeket is agyonbutítva használom.
#film. nem blue-ray, sima divx csak.
#chat. msn-t használok csak meg skype-t, ezeket vagy ezek alternatíváját - ami többé kevésbé bugmentes.
#képszerkesztő. nem vagyok tájékozott, de azt hiszem GIMP van linuxra...
ennyi lenne, nincs más igényem max. 1-2 kivételes alkalom egy hónapban, de azt már xp-n elintézem
előre köszönöm, remélem leírtam mindent ami alapján ajánlani tudtok!
-
jFox
addikt
Sziasztok!
No sikerült összehoznom, már a notebook-omról írok.
Végül is a MDV 2007 lett belőle, de a lényeg, hogy műxik!
Letöltöttem a network.img és a network_drivers.img floppy képeket, és ezekről be bootolva az egyik tükörszerverről elkezdtem telepíteni. Kb. 1,5 óra volt a telepítés DIGI 20/10-es internettel. Szóval megoldódott a problémám. Köszönök minden segítséget. -
jFox
addikt
Ezzel csak az a baj, ahogy olvasom, hogy nem lát USB eszközt.
A beépített HDD-kről próbál bootolni. Az pedig elég kicsi (8Gb) nem hiszem, hogy ráfér a telepítő és a telpítés is.MajorMajor :
Köszi, lehet, hogy beválik, majd kipróbálom ezeket. Ahogy olvastam a SGD elég univerzális, uh, lehet hogy jó lesz.
Közben ahogy nézegettem a lehetőségeket a Mandriva honlapon, van egy olyan lehetőség, hogy floppyról bebootolvan hálózatról/internetről is lehet telepíteni (network.img) .
Ezt ki fogom próbálni, és majd referálok. -
rtom
senior tag
Gugli barát nekem ezt dobta: link. Eszerint le kell töltened a hd_grub.iso image fájlt innen, dd-vel felmásolni a floppy-ra, aztán tenni rá egy módosított menu.lst-t itt egy script, ami segít, vagy kézzel is megcsinálhatod, a lényeg, hogy a floppy-ról indítson.
Szerk.: De ha lenne a gépen egy GRUB, akkor sokkal könnyebb dolgunk lenne...
-
Major Major
senior tag
Super Grub Disk
floppyra rá tudod tenni. pontosan mikéntet nem tudok mondani, mert még nem használtam, de elég jó wikije van ahogy elnéztem -
jFox
addikt
válasz
Major Major #8455 üzenetére
erről a super grub disk-ről még nem hallottam.
kifejtenéd?
USB-n csak floppyról képes bootolni, sajna CD-ről nem.
A beépített DVD-t meg nem látja az ULTRABAY hibája miatt.
Tehát bootolás csak floppyról lehetséges. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Jó rég jártam már itt.
Volna egy problémám: van egy IBM R31 notebookom, amibe félig halott az ULRABAY (nem lát csak floppy-t) Szeretnék rá Mandiva 2008-at telepíteni. Adott a probléma, hogy bootoljak floppyról, hogy lásson egy USB DVD-ROM-ot a gép?
Keresgéltem a Goole barát segítségével. Több helyen javasolták, hogy töltsem le a MDK 9.2- höz való hdcdrom_usb.img floppy image-t, amivel bebootolva megoldható a probléma. De nekem ez azt mondja, hogy nem találja a megfelelő könyvtárstruktúrát.
A kérdés, hogy hol találok MDV2008-hoz hasonló floppy image-t. A DVD-na csak sima CD-s boot floppy van meg vagy két 10Mb-os img, amit floppyra nem nagyon tudok ráerőszakolni.
Előre is köszi a válaszokat! -
yodayoda
tag
Na sikerült a szerverbeállítás. SSH interneten keresztül oké,cod 2 oké.proftpd-t most lövöm be +lehet lessz rajta apache webszerver
.
Köszönet minden segítő embernek
Külön kiemelném sh4d0w és Vladi fórumtársunkat akiktől sokat tanulhattam és segítettek nekem elindulni a rögös linuxos úton. Nélkülük lehet még az elején tökölnék.
Linuxon is kellett leszedni egy dyndns-es ip-t frissító progit a neve :ddclient -(csak ha valakinek problémája lenne.Ha valaki akar esetleg játszani akkor hodasz.homelinux.com:28960 -sajnos csak 8playeres a szeró
-és nem mindig megy de ha van elég ember akkor indítom.
-
Sakab
senior tag
Hát ezt nem hiszem el kb 1 hete pakoltam fel azt a ki..szót Win7et szépen beis laktam feltettem minden szájba rakott programot drivert minden erre annyira linuxoztam h 2nap után mondom csak át jelentkezek már azalá a sz*r alá mert kellet volna vmi...és hát nem KÉK HALÁL? De semmi gond drága kezes bárányom felajánlotta h ha már a vinyóból lenyisszantott magának vagy 5gigát rendszer vissza állítás címszóval majd ö helyre rakja csak futtassam le...leis futtattam kb 5x és ugyan az
szétb az az ideg....
na most már jobb bocs az OFFért de kikellet adnom
létezik vmi olyan progi Mandriva alá ami csomag kezelőből könnyen elérhető és ha újra rakom a wint letudjam menteni és ha esetleg megint alakít vmi ügyeset akkor vissza tudjam állítani?Ja meg még 1 madwifis drivert még azóta se találtam
-
Sakab
senior tag
Szeretem ezt a linuxot...1problémával tökölök 1,5napot mire megoldik és kapásból jön a következő
Most a madwifi drivert szeretnék leszedni de az oldal nem elérhető addig meg megvok lőve...[link]
Vki nem tudja véletlen honnan tudok leszedni atheros ar5007eg-hez madwifis drivert?Mert góóglival sokra nem jutottam -
Sakab
senior tag
Váváváá sikerült
találtam egy ilyet miközben itt linkelgettem
RPM
WARNING!!! Currently, neither of the repositories hosts the latest version of Aircrack-ng. It's recommended that you use the first method instead.
If you are using a system which is rpm-based then you can take the easy way to install aircrack-ng. (Example for Redhat Linux 4)
su
rpm -ihv http://dag.wieers.com/rpm/packages/aircrack-ng/aircrack-ng-0.7-1.el4.rf.i386.rpmIMPORTANT: Check http://dag.wieers.com/rpm/packages/aircrack-ng/ for the latest version of the aircrack-ng suite and change the command above to reference the latest version.
és már megy is, köszi szépen a segítséget mindenkinek
-
Sakab
senior tag
válasz
Major Major #8447 üzenetére
Az Aircrack az egy program csomag ha minden igaz ami az alábbiakból áll:
Aircrack-ng suite
aircrack-ng
airdecap-ng
aireplay-ng
airmon-ng
airodump-ng
airtun-ng
packetforge-ng
airdecloak-ng[link]
Na most amit belinkeltem kép az CSAK az airmon-ng re vonatkozik és az a parancs működik is,de a többinél azt írja ki h ismeretlen a parancs.Bocsi ha kicsit érthetetlenül magyarázok csak még nekem is van 1-2 homályos rész -
Sakab
senior tag
válasz
ngabor2 #8443 üzenetére
na szóval ezeket irja ki miután kitömörítésig eljutottam, utána példaként beírtam a 2 parancssort hogy az 1ik működik a másik meg nem
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make instrall
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ aircrack-ng
Aircrack-ng 1.0 rc2 - (C) 2006, 2007, 2008, 2009 Thomas d'Otreppe
Original work: Christophe Devine
http://www.aircrack-ng.orgstb...
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ airodump-ng
bash: airodump-ng: command not found -
ngabor2
nagyúr
mit írt ki a többi parancsra? linux alatt általában elég beszédesek a hibaüzenetek, sokat segítenek a javításban.
telepítés során pedig az van, amit Vladi mond:
- ha van saját csomagja a disztibúción belül, akkor azt érdemes feltenni.
- ha nincs, akkor érdemes keresni forráscsomagot, amit automatikusan lefordít (rpm- és deb alaú rendszereknél van ilyen, a többinél... passz).
- ha ilyen sincs, akkor jöhet a forrásból fordítás, de ezt tényleg csak utolsó esetben ajánlom, különösen akkor, ha nem vagy még otthon a linux világában. kell hozzá egy rakás progi, nálad pl. a make-et hiányolja. de keresheti még a fordítót, vagy a kernelforrást is. -
Sakab
senior tag
Tudom az alap csomag kezelőbe néztem is meg is találtam...aircrack-ng fel is telepítette de csak azt...pedig igazából ez egy program csomag lenne amivel eléggé sok wifivel kapcsolatos dolgot lehet okoskodni. Telepítés után az az aircrack parancsa már működött is a konzolba de a többi az nem. Próbáltam azt is h RPMbe szedtem le a 1,5megás csomagot fel is telepítette,de még utána se működött a többi parancs. Innen gondoltam volna h akkor jó ha eddig a tar.gz vel működött akkor vhogy ráerőszakolom a Mandrivára. Csak nem gondoltam volna h ilyen tökölős
Viszont van még 1 5letem lehet h baromság söt eléggé nagy rá az esély de háha..win alatt ez néha működött...szóval van egy live cdm amin alapba fent vannak ezek a programok ha minden igaz maga a rendszer az Debián alapú (most is hülyeséget modtam lehet de így rémlik) szóval ott megkeresem szépen ezt a progi csomagot kimásolom és átmásolom a mandriva alá,vagy így ez teljesen felejtős a függőségek miatt? -
Sakab
senior tag
Ajaj,hozzá kell tenni h még nagyon kezdő linuxos vagyok
Köszi az alábbi linkelt elolvastam és addig elis jutottam h kitömörítem...de ahogy kiadom azt a /conf parancsot kiírja h :
bash: make: command not found és itt megakadok :SItt az Install tartalma ami nekem megint nem mond semmit se [link]
-
tar.gz-ben általában forrásanyag van, igen gyakran le kell fordítani. Itt van Vladi kolléga általános leírása a fordítás menetéről.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok,olyan kérdésem lenne h Mandrivára ami ugye Red hot vagymien alapú hogyan lehetne tar.gz-progít telepíteni?MIvel az agt vagymien parancsot nem ismeri
-
yodayoda
tag
Na lenne még pár kérdésem.
A cod2 szervert + set dedicated 1, vagy 2 parancsal indítsam( a 2 az internet az 1 a lan, de ott a dyndns meg a portforwarding bár lehet a portforwarding nem jó mert elég fura a speedtouch beállítása(kéri a port ranget- meg hogy translate to ode nem muszály írni. elég érthetetlen a kezelőfelülete
. A dmz az mire való? mert nézem az angol fórumokat és páran azt írják hogy az is jó alternatíva a portforwarding helyett.)) Az ssh val még gondok vannak mert nem tud csatlakozni (connection refushed.) 8500as port a routerben forwardingolva az sshd_configban be van állítva a 8500as port és mégis semmi. Akkor a linuxon ha a routerben be van állítva a dyndns akkor nem kell állítani? Mert ITT a 3. oldalon írnak vmi hülyeségeket az iptableshoz kell vmit adni.(azt se tudom mi az az iptables
),és hogyan lehet megoldani azt hogy a linux bekapcsolásakor autimatikusan bejelentkezzen a felhasználóm és elindítsa a cod 2 szervert?
Nagyjából ennyi jutott most eszembe.
Azért kössz a segítségeket mert már így is sokat segítettetek és sokat tanultam
-
-
whYz
őstag
Sziasztok
Nagyon gyors segítség kellene:
Debiant vagy Ubuntut szeretnék telepíteni, de már legalább 6 változatot próbáltam és egyiket se tudom telepíteni.A fő hiba bootolás és install megkezdése után: "No common CD-ROM drive was detected." - tehát nem talált CD-ROM meghajtót. Két cdromot és egy dvd-t próbáltam, mind működőképes volt de a hiba ugyanaz.
X58-as az alaplap és IDE a cd meghajtó, nemtudom ez számít e.Google nem segített, így kérlek titeket segítsetek, mert holnapra kész kell lennem a géppel.
-
leviske
veterán
válasz
Latency #8429 üzenetére
Köszi, akkor utánanézek!
MÁS: Közben visszahoztam az ismerősöm gépét, rányomtam egy lsusb-t és látja a telót "Bus 001 Device 004: ID 22b8:6422 Motorola PCS"... Innentől kezdve már csak azt kéne megtudnom, hogy hogyan tudom Modemmé alakítani? Nézegettem Google-ban, de ott -számomra- elég bonyolultnak tűntek a dolgok.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
yodayoda
tag
van egy kis sikerélményem
. Sikerült frisíteni a tárolós vagy milyen bigyókat. Utánna belőttem az ssh-t majd a gcc-3.3.4et leszedtem most a cod2 szerverfájlokat másolom.
-
yodayoda
tag
van egy kis sikerélményem
. Sikerült frisíteni a tárolós vagy milyen bigyókat. Utánna belőttem az ssh-t majd a gcc-3.3.4et leszedtem most a cod2 szerverfájlokat másolom.
-
-
leviske
veterán
Egy hosszú, fájdalmas vergődést elkerülve szeretnélek Titeket megkérdezni, hogy milyen WLAN PCI adatpert ajánlotok Ubuntuhoz?
Van-e olyan gyártó, aki Linux barátnak nevezhető? Vagy nincs külön ilyen? Linksys-en és D-Link-en gondolkodom jelenleg, valakinek jobb ötlete...?
Előre is köszönöm a tanácsadást.
-
yodayoda
tag
igen nincs grafikus felület.
Ez a tároló nem lenne jobb? Itt egybe le lehet tölteni a frissítés listáját nem kell bajlódni vele és magyar a leírás is. Ha kész a tároló letöltése akkor mit csináljak? Esetleg egy msn-címet írhatna vki akkr ért hozzá és fent lessz olyan 6 óra körül és tud segíteni
-
Vladi
nagyúr
válasz
yodayoda #8421 üzenetére
Na néhány dolgot nézzünk már át.
Először is, akkor konzolosan telepítetted? Nincs is graf felület?
A kate egy kde program, akkor azt most hanyagolod.Konzolon használhatsz mást: nano, vim, mc.
Programot ne cd-ről telepíts, hanem tárolóból. Nézd át a csomagkezelést, itt egy leírás.
Előbb ez legyen meg, utána majd teszel ssh-t.
-
yodayoda
tag
a dyndns-t beállítottam azzal nincs gond.
-
yodayoda
tag
jah meg azt a gcc-3.3.4et vagy jobbat hogyan tudom telepíteni meg beállítani?
-
yodayoda
tag
ok. Na lenne pá új problémám:
felraktam a telepítéskor az openSSH-t(ubuntu 8.04lts server.) Na elméletileg csak a kliens van fent. nem tudok csatlakozni. a routerben 22es port forwardingolva. szerkeszteni nem tudom mivel kell. Láttam valami KATE parancsot,erre kiírja nekem hogy még nincs telepítve meg hogy telepíthetem a sudo apt-get install kate(asszem) parancsal.Ok de nem találhatóak a csomagok(gondolom a cd-n vannak de azt meg nem tudom mountolni sehogy sem.)
Ha mountolni tudnék máris előrébb lennék meg ha valaki leírná világosan vagy linket adna hogy hogyan telepítsek ssh-servert a gépre.
-
-
yodayoda
tag
még vmi:
nem fix a szerver ip-je. Láttam olyan hogy pl dyndns.com-os reggel a router 15percenként elküldte az aktuális ip-t a dyndnsnek. És úgy tudtak csatlakozni a szeróhoz hogy nem ip-t hanem a dyndns-ses hostot adtak meg. pl nem connect 192.168.50.1 hanem connect xxx.homelinux.com. Kell vmit állítani ehez a linuxban? Vagy a cod2 server.cfg-jében?
van még mit tanulnom.....
-
yodayoda
tag
Üdv. Fejlemények a következőek:Az angol fórumokon vmi gcc 3.3.4et írnak hogy azt kell leszedni hozzá mert anélkül nem megy a cod2 szeró. Na mondom majd megkérdezem mi az és hogyan kell beállítani. Addig gondolom felrakom a telepítő dvdről ami kell. a következő parancsot adtam ki:
sudo mount /dev/cdrom /media/cdrom - dvdrom a meghajtó de arra is ugyanúgy reagáll. Azt írja ki hogy special drive doesn't exist. Hogyan tudom bemountolni?akárhogyan próbálom
Ha van 5letetek kérem segítsetek már egy kezdő linuxost
-
zodo
nagyúr
Azt akarja: beállítom, hogy usb-ről bootoljon a gép és "Ntldr is missing"
Ubuntu 8.04 mükődőképes rendszer a vinyón, egy rossz mp3-as lejátszó rajta a két mappával. Boot mappában futtatom az bootinst.sh-t és restart.
Mindegy csak unatkoztam, nem lényeg, gondoltam kiváltom a vinyót a gépből.
Jó munkát !
-
doc
nagyúr
hogyamicsodat?
marmint windows mond ilyet bootkor? akkor vagy valami miatt eltunt a file a vinyorol, vagy elhalt az ntfs, utobbi esetre csak a format lesz az orvossag valoszinuleg, elobbire ott a csodalatos 'javito konzol', de ez mar windowsos temamost nyakamon a hatarido meg a meeting-hegyek, de meglesz a bobeszedubb leiras, addig nezd at, allj neki, es ha valami nem megy sikits
-
yodayoda
tag
üdv. felrktam a linuxot
leszedtem a cod2 szerófájlokat megcsináltam amit kell
de vmi lib 5.so-t ír ki. Mi az és hogyan tudom felrakni? -
zodo
nagyúr
512mb pendrive-ra, mit ajánlotok ?
pl.: Slax 6 -
-
drachos
tag
Üdv!
Most fenn van a gépemen egy xp, meg egy kubuntu, és ugye grub indul el bootolásnál. Az lenne a kérdésem, ha bebootolok live cd-ről egy másik linuxot, (szintén ubuntu alapút), és feltelepítem a kubuntu helyére, tehát leformatálom azt a particiót, akkor működőképes lesz a dolog, be fog bootolni?
-
-
yodayoda
tag
okés. Akkor 8.04 vagy a 9.04. Mert gondolom a 9.04 jobb nem?
-
-
leviske
veterán
Nah, végül kiderült, hogy Motorola V8-ról (T-Mobilos, bár ez gondolom max azért fontos, mert így letudható, hogy elvileg nem a Linuxos változat. Vagy a T-Mobilos Linuxos volna?) van szó és valamiért nem hajlandó a gép érzékelni (Pedig a teló érzékeli, mert elkezd tölteni.)
Holnap még megnézek egy lsusb-t, hátha ott megjelenik.
(#8398) Vladi: Köszi, feltettem.
Ha majd érzékeli a telót, akkor nem jön majd rosszul.
-
yodayoda
tag
Ubuntu 8.04lts server vagy Ubuntu 9.04 server? Esetleg Mandriva, SUSE? Melyiket ajánlanátok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest