Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis707
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen érdeklődöm. Egy linuxot szeretnék föltenni ami elégítse ki igényeim:
#internet. firefox lehetőleg, de ha biztonságos akkor más böngésző is szóba jöhet.
#zene. olyan lejátszó legyen alatta ami viszi a flac-et, kb egy vlc vagy foobar képességűre van szükségem, bár ezeket is agyonbutítva használom.
#film. nem blue-ray, sima divx csak.
#chat. msn-t használok csak meg skype-t, ezeket vagy ezek alternatíváját - ami többé kevésbé bugmentes.
#képszerkesztő. nem vagyok tájékozott, de azt hiszem GIMP van linuxra...
ennyi lenne, nincs más igényem max. 1-2 kivételes alkalom egy hónapban, de azt már xp-n elintézem
előre köszönöm, remélem leírtam mindent ami alapján ajánlani tudtok!
-
Atis707
tag
Köszönöm a gyors regálást!
Ubuntu. hmm...nem ego-ból mondom, de nekem az a lényeg, hogy stabil legyen. Ha pl. bekapcsolom boot után ne ápdéttal rabolja az időm.
Egyébként ha 1 vinyón egymás mellet van ubuntu, és egy xp összeakadhatnak? (xp-t 1 hónapban max. 2x használnám )
még 1x köszönöm, ubuntu-val szemeztem elsőre is.
ui: később ha beletanulok, mit ajánlasz? vagy ha pl. 'van kedvem' tanulni, akkor komolyabb disztribuciókból (márha szükség van rájuk) mit ajánlasz?
szerk: nem használok semmilyen ún. 'különleges' hardvert.(driverek miatt) (pl. webkamera)
[ Szerkesztve ]
-
Atis707
tag
Úgy értettem, hogy ajánlja föl (ez magától értetödő) ha van frissítés, hogy szeretrném-e most telepíteni, vagy később, de azt hiszem ez már off.
van 2 particióm egy winyón. mind a 2 NTFS, egyiken xp másikon win 7 rc van. akkor backup másik vinyóra, kétfelé osztom, egyik NTFS, és xp, másik meg ex3 és ubuntu így kóser?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest