- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
ngabor2 #14311 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a videokártya, és/vagy driver a problémás/hiányzik. Mégis jeleztem a CPU-t, és egyéb paramétert, hátha azoknak is köze van a problémához.
Csakhogy kezdő vagyok, nem tudom, pontosan mit tegyek? Google-lel keressek rá? De pontosan mire is? Video driver-em van már, a hibaüzenet meg OpenGL renderer -ről regél... A System Infóm szerint ismeretlen, tehát hiányzik a rendszeremből jelenleg, gondolom (?) Ilyesmit kell letöltenem? Milyen kulcsszavakkal keressek rá? És hogyan telepítsem?
(Azt se tudom, mi az az OpenGL Renderer. Azt hallottam, amikor 3D-s animációkat készítenek, renderelni is kell, és ha jól tudom, ez a folyamat jelenti a felületek kitöltését, "színezését", nem?) -
harry
veterán
válasz
ngabor2 #9869 üzenetére
"(a /etc/syslog.conf-ban is benne van az ip forward engedélyezése, szóval ez felesleges, de ártani csak nem árt...)"
Nem felesleges, mivel amit echo-val beírsz csak újraindításig marad meg
A sysctl-es pedig automatikusan beállítja.
- mod: lehet rosszul értelmeztem, úgy értetted, az echo-s beírás felesleges?
Annyiból az is jó, hogy azonnal megcsinálja, míg a sysctl-es restart után (vagy networking restart után, erre nem emlékszem).Amúgy meg ne csinálj ennyi mindent egyszerre. Ha kell, akkor először állíts be egy dhcp szervert, ha az megvan, akkor próbálgasd a többit.
iptables-ben nem kell ennyit matatni. Van amúgy ott már valamilyen szabály? Vagy használtok valamilyen tűzfalat? Mert az lehet akkor kicsit megkavarja a dolgokat. Egy teljesen üres iptables-be elég egy sort beszúrni, majd megkeresem, mi is volt az.
-
harry
veterán
válasz
ngabor2 #9864 üzenetére
Mi is osztottunk mobil netet notebookról másik gépre (igaz azt ppp0-nak látta) lényegében:
- eth csatiknak beállítasz azonos alhálós címet mindkét gépen:
-- amelyikről osztasz, ott nem kell megadni alapértelmezett átjárót
-- amelyiknek osztod, ott valami cím + alap. átjáró az előző gép belső IP-je
Nem kell dhcp szerver.- engedélyezed az adatforgalmat a hálókártyák között a gépen, amiről osztasz:
/etc/sysctl.conf:
# Uncomment the next line to enable packet forwarding for IPv4
net.ipv4.ip_forward=1- kell egy tűzfalszabály (iptables), ami megcsinálja a maszkolást a két gép között. Ha csak simán beírod iptables-be, az restart után törlődik, de be lehet scriptelni valahol, hogy mindig betöltse a beállításokat egy fájlból (iptables-restore filename, vagy valahogy így)
Most a pontos szabályt nem tudom, de valami iptables -t nat -j MASQUERADE (-i bejövő -o kimenő, meg nem tudom, még mi), ha nem találod, majd rákeresek. -
Sakab
senior tag
válasz
ngabor2 #8443 üzenetére
na szóval ezeket irja ki miután kitömörítésig eljutottam, utána példaként beírtam a 2 parancssort hogy az 1ik működik a másik meg nem
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make instrall
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ aircrack-ng
Aircrack-ng 1.0 rc2 - (C) 2006, 2007, 2008, 2009 Thomas d'Otreppe
Original work: Christophe Devine
http://www.aircrack-ng.orgstb...
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ airodump-ng
bash: airodump-ng: command not found -
zodo
nagyúr
válasz
ngabor2 #8136 üzenetére
Bocs, most ezt nem értem.
Nekem egy ubuntu minimal cd-s + Kde 3.5 -ös rendszer alatt kellene beízzítani a numlock-ot.
(#8137) doc :
Ott már nézztem és be is állítottam,hogy kapcsoljon be ,de semmi.
Max. annyit tudok a bejelentkezés útán elérni ,mint te ,pl.: hogy ha nem világít a led akkor be van kapcsolva fizikailag. De nekem már a bejelentkezéshez is kellene vagy változtassam meg a jelszavamat miatta ? -
VaZso
senior tag
válasz
ngabor2 #7087 üzenetére
Hopp, igazad van... kevertem valamivel.
Megtévesztettem magam a saját gépemen lévő 0,2 értékkel. Megnéztem, tényleg harmadik partíció a gépemen...Zodo:
Bocs, hd(1,0)-ra kell működnie.Ha átírod a menu.lst-ben, egy újabb menüpont jön létre és tudsz választani a rendszerek között. Alapértelmezetten 3 másodperc után az első bejegyzést indítja. Ha a többi elé írod a Windowst, akkor az fog elindulni. (Viszont van 3 másodperced mást választani helyette.)
-
rtom
senior tag
válasz
ngabor2 #7012 üzenetére
Ezen fórum szerint nem fog menni. Én úgy tudtam ubuntu-s mini.iso-ból bootolni, hogy bemountoltam az iso-t (tök mindegy, hova), a rajta lévő fájlokat betettem a /boot könyvtárba és e grub menu.lst-be tettem egy új bejegyzést, hogy ezeket (kernel ill image) indítsa. De ez a te esetedben nem biztos, hogy működik (vagy biztos, hogy nem működik
).
-
Vladi
nagyúr
válasz
ngabor2 #6944 üzenetére
Nem bizony. A helyzet, hogy fedorába mindig a legújabb cuccokat rakják. Néha még beta állapotút.
Ezt nem mindig követi le a driver gyártója, jelen esetben az ati az x verzióját. (Vagyis most épp valami mást.)No mindegy. Inkább régi de hosszan támogatott cuccot javasolnék.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ngabor2 #6691 üzenetére
Háttérképek, na igen. Az a ronda madár vagy mi pl brrr...
Egyébként 8.10 akart lenni, csak valahogy a numerikus billentyűzeten leütött 0 nem működik, csak a többi szám. Ezt már csak akkor vettem észre, mikor a post már nem volt módosítható...
Hardy Heron, Intrepid Ibex, legközelebb talán Jumpy Joe lesz...
---------------------
Vlady, majd holnap még alkotok valamit, addig többet nem tudok elmondani, kérem kaccsoljaki! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ngabor2 #6542 üzenetére
Ez lenne itt a driver, tar.gz csomagolásban. [link]
Ahogy nézem, .c meg .h fájlok vannak javarészt egy src könyvtárban, meg mellette valami fájlok, egyikben Redhat linuxot említik...Ez egy intel 815-ös chipset fedélzeti lankarija, majd hamarosan megnézem mit ír ki az lspci
-
-
-
péter007
senior tag
-
dany27
őstag
válasz
ngabor2 #6188 üzenetére
biztos hogy lesz grafikus felület ennyit én is értek hozzá mert nekem is volt
kérdez pár dolgot tőled és voálá van net
Ha itt tartunk valaki adhatna nekem Linux "irodalmat"
Konkrét könyv címek kellenének
Lehetőleg ne a legalapabb szintől de azért ne is a kellős közepébe vágjon bele. Aztán ezután jöhet valami mélyebb is. Különböző Bealítások ami egy jövő beli rendszergarázdának kellenek.
mSzóval ami kitaglalja jól a linuxot. CSak hát eőször ugye kellenek az alapok mint a ház építésnél és utánna jöhet a "falazás".
-
Oracle
senior tag
válasz
ngabor2 #6067 üzenetére
Sikerült leszedni
cairo-dock volt a neve. (kihagytam a -jelet azért nem találta).
Sleep funkcióra valami ötlet, hogy miért nem jön vissza belőle?
Tegnap megvolt az első lefagyása a linuxnak egy filmet indítottam el ami utólag kiderült hogy még nemvolt lent teljesen, el is indult a lejátszó progi és puff meg fagyot, az egér még mozgott de hiába kattintottam nem reagált semmire a rendszer. -
Oracle
senior tag
válasz
ngabor2 #6030 üzenetére
Ezt a verziót kimondottan a wep kulcsok khhmmm megfejtésére használnám de a guglis leírások alapján nem akar összejönni a dolog
az airodumopot már sikerült működésre bírnom, de a többivel gondban vagyok pedig elég egyszerűnek néz ki.
Privátban szívesen veszek minden segítséget ezen a téren -
nagash
senior tag
válasz
ngabor2 #5775 üzenetére
Szevasz!
Ne haragudj, hogy ilyen késve irok, de külfödlön voltam és nem tudtam gép elé jutni.
Érdekelne a megoldás, bár most feltettem az Ubuntu-t és az Ndiswrapper-el próbálkozok.
Az volt a röhej, hogy végül Xp-t is kipróbáltam, mivel nem akarom asszonypajtást szivatni olyan valamivel, amit még én is csak tanulok, de mikor bedugtam a kártyát azonnal megállt a gép, mikor kihúztam ment tovább mintha mi sem történt volna...
Itt értem el arra a pontra, hogy inkább a Linux lesz a megoldás.Elnézést a gépelésért, de valami régi Portocom laptopon krampácsolok és nem esnek még kézre a gombok.
Minden segitséget előre is köszönök!
-
old_artist
addikt
válasz
ngabor2 #5788 üzenetére
Köszönöm, viszont volna egy-két kérdésem még,
- hogy ha ubuntut rakok fel, akkor a jelenlegi TP-Link TL-R460-as DSL routeremmel is menni fog (driver, háló, net) a csatlakozások Mac és PC-vel?
- hogy SCSI felültű a gépem (ADAPTEK kártya + HDD), azzal is elboldogul az ubuntu?
- létezik ubuntu alá egy PC-ben használatos totalcommander szerű kezelőfelület (ftp-vel)? -
rtom
senior tag
válasz
ngabor2 #5784 üzenetére
Nálam ez így néz ki:
*-memory
description: System Memory
physical id: a
slot: System board or motherboard
size: 1536MiB
*-bank:0
description: DIMM Synchronous
physical id: 0
slot: S1
size: 512MiB
width: 64 bits
*-bank:1
description: DIMM Synchronous
physical id: 1
slot: S2
size: 1GiB
width: 64 bitsTehát pont a memory clock hiányzik
Tovább kerestem, forrásból feltettem ezt, nagyon tetszik, de sajna ez sem mondta meg amit akartam.
Gyanítom ebben már Acer-ék keze van...
-
rtom
senior tag
válasz
ngabor2 #5782 üzenetére
Sikerült nekem is az lshw-t megtalálni, a grafikus felületen nekem csak a Mother boardot és a lítium-battery-t találta a main info-n kívül
Sudo-val már elég rendes infómennyiséget kitesz, de sajna memóriáról csak azt mondja meg, melyik slotban vannak és mekkorák... Szal sajna az órajelük még mindíg nincs meg
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ngabor2 #5538 üzenetére
Nos igen, ez az alternate. Foggalmam nem volt, hogy melyiket szedjem le, ez jött először "szembe"
Mindenestre mindannyiónk(de asszem leginkább az én)örömére szereztem egy USB-s ODD-t, mindárt neki is esek vele. Ha nem megy, akkor leszedem a normal image-tVladi: Azt mindjárt sejtettem, hogy nem lesz igy egszerű,de már hozzá vagyok szokva
Ennél több kell, hogy feladjam.
-
-
válasz
ngabor2 #5370 üzenetére
Ubuntu 8.04-et használok
nem találtam meg, hogy itt hol lehet a fix vinyópartíciókat állítani, az fstab, meg kicsit bonyolult nekem.... odáig még eljutnék, hogy /dev/sda, meg sdb, és hogy a következő oszlopba a /media/<vinyóneve>, de a többi...?
nvidia-settingsben sajnos szintén nem találtam amit keresek, csak a 60 és a 75Hz-et kínálja fel
közben új kérdésem vetődött fel: a Helyek menüben vannak ilyenek, hogy Dokumnetumok, Zene, Videók, stb. ezeket hogyan tudom átállítani, hogy ne a /home/lenry/zene stb... helyekre mutasson, hanem egy általam kijelölt helyre (ahol ténylegesen tárolom a zenéimet)
bocs a sok hülye kérdésért, de nagyon tetszik ez a linux, és szeretném minél jobban megismerni (Windowsba 3 napja már csak a játszani járok)
-
.-Cs0SzA-.
aktív tag
válasz
ngabor2 #5238 üzenetére
hát, megnézegettem h mik vannak a címen, meg is találtam ami nekem kell, de a .deb fileok gondolom csak ubuntun lesznek jók, (nevek: gtkpod_0.99.12-0ubuntu1~ppa1_i386.deb) de van fent origi is, tar.gz- ben,
Azt viszont még mindíg nem tudom hogy ezeket hogy tudom telepíteni.
Az egyszerű kicsomagol,majd bemásol vhova dolog nekem nem tűnik vmi jó megoldásnak, mert a firefoxot is így fel, aztán a flash még mindíg nem jó, hiába telepítettem már v 100x, , meg szedtem le a ff2-t, aztán vissza...
szóval leszedtem a tar.gz-t, de micsináljak vele? -
VladimirR
nagyúr
válasz
ngabor2 #4984 üzenetére
ha ezek mind benne vannak a generic kernelben, akkor az nem i386-os
az mar inkabb megallja a helyet, amit Vladi irt, csak en abbol a feltetelezesbol indultam ki, hogy egy 386-os kernellel ellatot rendszerbe 386-osra forgatott csomagokat pakolnak bele
az viszont igaz, hogy pon tatlan voltam, leginkabb az szamit, hogy maga a lejatszo szoftver tartalmazza a processzor altal tamogatott utasitaskeszeltek kozul a leheto legtobbet -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
ngabor2 #4728 üzenetére
A GAG egy grafikus felületű boot manager. 8HDD-t, 9 operációs rendszert ismer fel. Ingyenes és roppant egyszerű használni.
Akkor ezek szerint ha az sdb (PrimarySlave) HDD-re akarom tenni, akkor "hd1"-t kell ráerőltetnem? Illetve ha ezen belül mondjuk az első partíció, akkor "hd1,1"?
És köszönöm a gyors választ!
-
válasz
ngabor2 #4650 üzenetére
Szia ngabor!
A 2-t kihagytam, mert milyen dolog ha az ember nevében szám van...
Na mindegy...
A lényeg: - (előre leszögezem, hogy ez SZIGORÚAN MAGÁNVÉLEMÉNY)Végigpróbáltam sorban a következőket:
1. Windows XP - Az Én gépemen lassú (ez egy rossz vicc... kérem kapcsojja ki...
)
2. Windows Vista - Ezt használom most is () hááát.... ezt nem kellett volna 4-5 évig
"fejleszteni"
3. MAC OS X Leo: Mi vel PC-m van ezért... gondolhatod...
4. Ubuntu Linux 7.10:Álmaim rendszere, kivéve azt a fránya ATI-t...UPD.: Holnap próba lészen ati ügyben...
Üdv. Core2
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest