Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- 
			  LOGOUT Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Lenry félisten 
- 

pc-user senior tag válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetéreSzia! Linux alól azért mégsem olyan egyszerű az abev. összehozása (nekem)... 
 Az Ügyfélkapus regisztráció azért nem jön össze, mert jelenleg csak Int. Explorer alól futtatható az SDX Browser. Erre a dig. aláírás miatt van szükség.Egyébként meg olvasom, hogy minden op. rendszer alól megoldható a kérdés... 
- 

SzalaiG addikt Melyik a legjobb magyar verzió? 
- 

üzenetére Major Major

üzenetéreNa, végre, megoldódott a dolog. Mostmár fur a progi.  
 Rájöttem, hogy érdemesebb terminálból telepíteni, mert felajánlásra kerülnek az egyéb (ajánlott) csomagok is. Valószínűleg valamit kihagyhattam első nekifutásra...
- 

pc-user senior tag válasz  dr_strange

üzenetére dr_strange

üzenetéreKöszi a segítséget, megpróbálom... 
- 

üzenetére Major Major

üzenetérePróbáltam indítani terminálból, folyamatosan jelennek meg az üzenetek, de nem tudom elolvasni, mert hirtelen bezáródik az "ablak".  
- 

- 

üzenetére Major Major

üzenetéreA korábbi verziót (5) feltettem (és a hozzá tartozó plugin-t) - elindult, ezzel egyidőben leszedtem a 6-ost (ami nem ment). 
 Elvileg ezzel is mennie kellene...
 De még nem akar elindulni Lehet, hogy le kéne pucolni az egészet és újra install? 
- 

üzenetére Major Major

üzenetéreNagyon köszi Major Major! Átnéztem, hogy minden fel lett-e telepítve a leírásod szerint. Most már valami mocorgás legalább van, a proc. haszn. felmegy 100%-ra, aztán meg szépen le... 
 Szóval nem megy.
 Átnézek újra mindent.
 (Kiwi 8.12.)
- 

fairi őstag válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetérenekem rendesnek tűnik 
 Ubunta 9.1 ennyit ír ki....
- 

üzenetére Major Major

üzenetérefogalmam sincs mi aLiveCD,nekem alapból fent volt a linux,ubunta 9.1 fent van, Lemezkezelő szerint nincs hibás szektor! terminál hol van,vagy milyen név alatt fut? 
- 

üzenetére Major Major

üzenetéretelepített ubunta egy kis külön partición.... 
 ubunta látja a win mappáit,de fordítva nincs..win hibakód szerint lehet badsector,de nem tuti.. 
 ubunta működik a wincsiről,lehet ő annyira nem kényes...jobb klikk után nem látok jogosultság menüpontot! 
 na mindegy most települ a 9.1 remélem jó benne a badsectorkereső....
- 

Major Major senior tag ha letöltötted, jobb klikkel menj a fájlra, és nézd meg, hogy a jogosultságoknál be nav-e klikkelve, hogy futtatható 
 ha igen, akkor jobb klikk a könyvtárban, terminál nyitása itt, aztán írd be, hogy
 sudo ./HDSentinelamúgy ez telepített ubuntu vagy LiveCD? mit kell rendbehozni? 
- 

üzenetére Major Major

üzenetérehdsentinált nem hajlandó telepíteni,nem ismeri a fájltípust,pedig linuxos progi... 
- 

üzenetére Major Major

üzenetére9.1 frissítés melyik meüpontba van,totál nem ismerem aubuntát.. 
- 

Major Major senior tag HDSentinel 
 de a legújabb ubiban (9.10) már van egy grafikus progi is erre, lemezkezelő a neve(#8876) pc-user 
 na feltettem erre a gépre is a legújabb verziót
 kellett hozzá a sun-java6-jre meg a sun-java6-plugin , utána a webstarttal föltettem. az alap könyvtárakat megváltoztattam, a program a /home/user/.local/share/abevjava kt-ba ment, a beállítások a /home/user/.config/abevjavába
 a menü ikont nem csinálta meg ugyan (az asztalra nem kértem ikont), de a telepítési könyvtárban az abevjava_start-ra duplaklikk elindítja rendesen
 a rendszer Xubuntu 9.10
- 

fairi őstag SOS! Egy szuper badsectorkereső progit nem tud vki ubuntára! 
 Linuxot most kényszerből kell használni,és totál káosz van,semmit nem találok:S
- 

üzenetére Major Major

üzenetéreIgen, az lesz az (abevjava)! Gond nélkül feltelepült, de nem tudom, hogy miért nem megy? 
- 

SzalaiG addikt Rakott valaki Ubuntu mellé Win7et? 
- 

pc-user senior tag Nem tudom, van-e a tisztelt fórumtársak között valaki, aki már telepített APEH-es keretrendszert linuxra és eredményesen használni is tudja? A telepítés sikerrel lezajlott Ubuntun, azonban nem fut a progi...  
- 

emre33 addikt iptables szabályba kérném a segítségeteket. 
 Lnux, rá érkező 80-as portra érkező forgalmat szeretném át forwardolni egy belső gépre.De nem natolni szeretnék, mert első gépen szeretném tudni külső ip címet. 
 Vagyis a forrás címet ne kellene a linux-n lecserélni.Melyik iptables rész ami kell nekem? 
- 

D®. GeNy@ aktív tag Sziasztok! Egy Ubuntu 9.04 van telepítve egy P3-ra, ami osztja szét a netet az albiban. Portot hogyan tudok nyitni a linuxban, h. a többi gépen az utorrent kliens aktív legyen és ne passzívan töltsön? 
- 

perempe veterán root@slax:~# lspci | grep audio 
 01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV630/M76 audio device [Radeon HD 260 0 Series]
 04:01.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 07)
 root@slax:~# lsmod | grep snd
 snd_seq_dummy 6788 0
 snd_seq_oss 32896 0
 snd_seq_midi_event 10112 1 snd_seq_oss
 snd_seq 50416 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
 snd_pcm_oss 40480 0
 snd_mixer_oss 18048 4 snd_pcm_oss
 snd_emu10k1 139328 1
 snd_rawmidi 22560 1 snd_emu10k1
 snd_ac97_codec 99876 1 snd_emu10k1
 ac97_bus 5504 1 snd_ac97_codec
 snd_seq_device 10380 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_emu10k1,snd_rawmidi
 snd_util_mem 7424 1 snd_emu10k1
 snd_hda_intel 365964 2
 snd_pcm 70020 4 snd_pcm_oss,snd_emu10k1,snd_ac97_codec,snd_hda_intel
 snd_timer 22792 3 snd_seq,snd_emu10k1,snd_pcm
 snd_page_alloc 11272 3 snd_emu10k1,snd_hda_intel,snd_pcm
 snd_hwdep 10756 2 snd_emu10k1,snd_hda_intel
 snd 50596 12 snd_seq_oss,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_emu10k1,snd_rawmidi,snd_ac97_codec,snd_seq_device,snd_hda_intel,snd_pcm,snd_timer,snd_hwdep
 soundcore 9952 4 sndMost mit kellene csinálni? 
- 

emre33 addikt Sziasztok! 
 Van egy Debian lenny szerverem, rajta egy Exim4.
 Be kellene konfigurálni az exim4-et, hogy levélküldéskor (smtp) kérjen nevet, jelszót.Ezt már sikerült beállítani, viszont név/jelszó nékül is enged levelet küldeni. Ezt hogy tudnám letiltani? Köszi 
- 

perempe veterán SB Live 5.1-em (SB0100) van, nem működik. (Integráltat letiltva használtam vin alatt.) Hogyan kell Slax alá berakni? Milyen driver-re van szükségem? 
- 

#24889344 törölt tag 
- 

zso73 veterán válasz  #24889344

üzenetére #24889344

üzenetérevlc kell neked! Még Win alatt is szuper. 
 VLC letöltés
- 

#24889344 törölt tag 
- 

- 

Vladi nagyúr .iso-ra jó a mount. A többire acetoneISO-t használtam már. Illetve egyszer valaki írt nekem egy .iso felcsatoló szkriptet, talán épp doc.  
 Majd megkeresem.Na ez az: 
 #!/bin/bash
 su -c 'mount `zenity --file-selection --title="Válaszd ki a CD image file-t"` `zenity --directory --file-selection --title="Válaszd ki a könyvtárat, ahova csatolni akarod"` -o loop'Ez felcsatolja. Elmented valahová, adsz futási jogot és mehet a menübe. Kér egy root jelszót, utána csak megnyitod a iso-t és a könyvtárat ahová szeretnéd. Viszont nem sudo kompatibilis. Ez meg a lecsatolója: #!/bin/bash 
 su -c 'umount /mnt/iso'Viszont ez csak a /mnt/iso könyvtárból csatol le. nem lehetne ezt alahogy átírni, hogy ki lehessen választani a könyvtárat, amiről lecsatolok? 
- 

perempe veterán Már másolok, mert szerencsére a Slax látja a vines gépet. Kár, hogy fordítva nem... 
- 

perempe veterán válasz  perempe

üzenetére perempe

üzenetéreFájlmegosztás: 
 Fájlmegosztás engedélyezése a helyi hálózaton x
 Egyszerű megosztás o
 Teljes megosztás x
 Samba x
 NFS oMegosztás gyanánt: /mnt/sda1/akarmi/ megosztva Samba zöld, NFS mellett piros X 
 ---Samba: 
 Alapbeállítások:
 Munkacsoport: ezt megadom
 NETBIOS-név: ???
 Kiszolgáló sztring: ? (mind1 lenne?)Biztonsági szint: (melyiket válasszam ki?) 
 Megosztás
 Felhasználó
 Kiszolgáló
 Tartomány
 ADSTovábbi beállítások: 
 jelszókiszolgáló cím/név:
 Realm:
 A vendégazonosítós bejelentkezés engedélyezése. o Vendégazonosító: (nobody/operator/pop/root/stb.)
- 

perempe veterán Rosszul írtam: nem bootol a gép, és pár könyvtárat menteni akarok (Windows-os laptpra), ehhez használnám a Slax-ot (USB-ről). A Samba-t tudom futtatni (Samba 3.2.5.1.lzm) a module manager-ben, de nem tudom pontosan milyen beállításokat használjak. Egyébként nagyon felhasználóbarát felületnek tűnik. Winscp elég a Windows-os gépre? A linux alapból mindent megoszt? 
- 

emre33 addikt Sziasztok! Van egy Debian lenny szerverem, rajta egy Exim4. 
 Be kellene konfigurálni az exim4-et, hogy levélküldéskor (smtp) kérej nevet, jelszót.Tudnádok segíteni? 
 Google.hu már néztem de nagyon zavaros volt.Köszi 
- 

perempe veterán Hogyan tudnám megosztani mappáimat Slax (pendrive) alól? A Windows már tud bootolni, szeretnék pár dolgot laptopra másolni (routeren keresztül). 
- 

doc nagyúr válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetérewbar nagyon jo, minden Linuxomon azt hasznalom, de dock-kent nem mukodik, tehat alkalmazasokat rahuzni, stb nem lehet, az csak egy 'inditosav' 
- 

cellpeti nagyúr Ki milyen Dockot ajánl? Amire könnyű a programokat ráhúzni,de mégis jól néz ki.  
- 

cellpeti nagyúr van,igen. 
- 

zso73 veterán A Suse rajongóknak itt az "one click Firefox" telepítő.Suseeeeeeeee Köszi a segítséget.  Ubuntu fanoknak meg szörcs ubuntuzilla! 
- 

cellpeti nagyúr Üdv! Geany-vel szeretnék C-ben programozni,de úgy veszem észre nem komálja a getline függvényt. A getline függvény: int getline(char s[],int lim){ 
 int i,c;
 for (i=0;i<lim && (c=getchar())!=EOF && c!='\n';++i)
 s[i]=c;
 s[i]='\0';
 while (c!=EOF && c!='\n')
 c=getchar();
 return (i);
 }Esetleg valami komolyabb C környezetet tudnátok ajánlani?  
- 

D4rkAv3ng3r senior tag Nekem olyan gondom lenne, hogy videóknál MPlayer nem játszik le semmit hiba választok ki fájlt, a VLC-nél meg nincsen hang, a videó meg megy.   
 Érdekes módon az alap Dragon Player-rel van hang és kép is.
 A VLC-t Terminálból telepítettem. (sudo apt-get install vlc).
- 

D4rkAv3ng3r senior tag válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetéreMost így megnéztem emesene-t és sokkal jobban fest, mint az aMSN vagy a Pidgin.  
- 

cellpeti nagyúr Üdv! Tudtok nekem abban segíteni,hogy hogy tehetek ki programot az AWN-re? Illetve az aMSN van fent nekem,és kiszeretném tenni a panelra,ha be vagyok jelentkezve,de nem tom hogy lehetne. Tudtok nekem ebben segíteni? 
- 

Tibisz aktív tag 3.1-es OpenOffice települt a gépemre, az új 9.10-es Ubuntuval. Néztem, de nem lehet átállítani magyarra a menü nyelvét, mert nincs benne a menü nyelvének kiválasztásakor a listában. Miként tudom kivitelezni, hogy ismét magyar legyen, ahogy a 3.0 alapból is volt? 
 Előre is köszi a segítséget! 
- 

Noddy senior tag válasz  D4rkAv3ng3r

üzenetére D4rkAv3ng3r

üzenetéreAz mplayernek alapból játszani a kellene mindent, mivel belső drivere van, nem tudom mi ,lehet a gond... Driver pl. csak a rythmbox-nak kell. Az amarok képes albumkép megjelenítésére a screenshot-ok alapján [link] 
 Az értesítésre nincs ötletem.Wine-vel lehet telepíteni is, ilyenkor az ubuntuban hoz létre mappákat, de lehet próbálkozni a helyből indítással is. 
- 

D4rkAv3ng3r senior tag Nos kezdem belakni a Kubuntu-t tetszik, hogy mocskosul gyors és a KDE kezelőfelület is bejön. Csak annyi gondom van, hogy a videókat még nem játsza le az MPlayer. Kitallózom és nem történik semmi. Gondolom vmi telepítés kell hozzá, mert olvastam, hogy a liszensz bigyók miatt alapból nem kezeli az avi, wmv, mp3 stb. formátumokat.  Meg annyit kérdeznék, hogy melyik a legjobb zenelejátszó KDE-re? Ez az amarok annyira nem jön be, bár azt sem mondom, hogy rossz. Annyi követelmény lenne, hogy az albumborítókat jelenítse meg, és a számcímeket írja ki ilyen buborékszerűen amikor vált. Bocs ha hülyeség a kérés.  A másik meg az lenne, hogy próbáltam több msn klónt, de nagyon megszoktam a WLM 2009-et. Azt olvastam, hogy Wine-nal kéne telepítenem de nem tudom, mert .msi formátumban van a telepítő.  Vagy elég lenne ha a Vista-s patrícióról futtatnám Wine-nal? Vagy elég lenne ha a Vista-s patrícióról futtatnám Wine-nal?
- 

cellpeti nagyúr Sziasztok! Hogy tudok új programokat hozzáadni a AWN-hez? 
- 

cellpeti nagyúr Üdv! Az én Linuxom szét van esve!   
 A Wifi-t is eltette már a főpanel közepére,meg ilyenek? Valakinek valami ötlet?
- 

zso73 veterán opensuse 11, és firefox legújabb telepítése. 
 Zypperrel nem megy. A yastban, ha lehet, hogyan? Vagy egyáltalán hogyan?
 A letöltött, kitömörített fájlok nem csinálnak semmit.. Windows alapokon van tudásom. Windows alapokon van tudásom.
 Előre is thx!
- 

cellpeti nagyúr válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetérefent van az értesítési terület,de nincs kint a hang  Másnak is így van a dock,hogy nem lehet kitenni nagyba az ablakokat? 
 Használ valaki dockot? Ha igen ki milyet és hogy állította be? 
- 

lorcsi veterán válasz  Major Major

üzenetére Major Major

üzenetéreköszi, megnézem az amsn-t 
- 

Major Major senior tag tudtommal nincs webcam támogatás pidginben, de majd kijavítanak ha tévedek. 
 ha webcam kell, akkor amsn vagy emesene>1.5(#8797) cellpeti 
 Hang van,a Fn billentyűkre is über jól reagál,csak épp nem jelenik meg az óra mellett és kicsit zavaró!
 Az értesítési terület nevű applet kint van a panelen? zenelejátszó, torrent, akku ikon látszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
) 

CPT.Pirk
 CPT.Pirk