- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodayoda
tag
Na sikerült a szerverbeállítás. SSH interneten keresztül oké,cod 2 oké.proftpd-t most lövöm be +lehet lessz rajta apache webszerver
.
Köszönet minden segítő embernek
Külön kiemelném sh4d0w és Vladi fórumtársunkat akiktől sokat tanulhattam és segítettek nekem elindulni a rögös linuxos úton. Nélkülük lehet még az elején tökölnék.
Linuxon is kellett leszedni egy dyndns-es ip-t frissító progit a neve :ddclient -(csak ha valakinek problémája lenne.Ha valaki akar esetleg játszani akkor hodasz.homelinux.com:28960 -sajnos csak 8playeres a szeró
-és nem mindig megy de ha van elég ember akkor indítom.
-
yodayoda
tag
Na lenne még pár kérdésem.
A cod2 szervert + set dedicated 1, vagy 2 parancsal indítsam( a 2 az internet az 1 a lan, de ott a dyndns meg a portforwarding bár lehet a portforwarding nem jó mert elég fura a speedtouch beállítása(kéri a port ranget- meg hogy translate to ode nem muszály írni. elég érthetetlen a kezelőfelülete
. A dmz az mire való? mert nézem az angol fórumokat és páran azt írják hogy az is jó alternatíva a portforwarding helyett.)) Az ssh val még gondok vannak mert nem tud csatlakozni (connection refushed.) 8500as port a routerben forwardingolva az sshd_configban be van állítva a 8500as port és mégis semmi. Akkor a linuxon ha a routerben be van állítva a dyndns akkor nem kell állítani? Mert ITT a 3. oldalon írnak vmi hülyeségeket az iptableshoz kell vmit adni.(azt se tudom mi az az iptables
),és hogyan lehet megoldani azt hogy a linux bekapcsolásakor autimatikusan bejelentkezzen a felhasználóm és elindítsa a cod 2 szervert?
Nagyjából ennyi jutott most eszembe.
Azért kössz a segítségeket mert már így is sokat segítettetek és sokat tanultam
-
yodayoda
tag
van egy kis sikerélményem
. Sikerült frisíteni a tárolós vagy milyen bigyókat. Utánna belőttem az ssh-t majd a gcc-3.3.4et leszedtem most a cod2 szerverfájlokat másolom.
-
yodayoda
tag
van egy kis sikerélményem
. Sikerült frisíteni a tárolós vagy milyen bigyókat. Utánna belőttem az ssh-t majd a gcc-3.3.4et leszedtem most a cod2 szerverfájlokat másolom.
-
yodayoda
tag
igen nincs grafikus felület.
Ez a tároló nem lenne jobb? Itt egybe le lehet tölteni a frissítés listáját nem kell bajlódni vele és magyar a leírás is. Ha kész a tároló letöltése akkor mit csináljak? Esetleg egy msn-címet írhatna vki akkr ért hozzá és fent lessz olyan 6 óra körül és tud segíteni
-
yodayoda
tag
a dyndns-t beállítottam azzal nincs gond.
-
yodayoda
tag
jah meg azt a gcc-3.3.4et vagy jobbat hogyan tudom telepíteni meg beállítani?
-
yodayoda
tag
ok. Na lenne pá új problémám:
felraktam a telepítéskor az openSSH-t(ubuntu 8.04lts server.) Na elméletileg csak a kliens van fent. nem tudok csatlakozni. a routerben 22es port forwardingolva. szerkeszteni nem tudom mivel kell. Láttam valami KATE parancsot,erre kiírja nekem hogy még nincs telepítve meg hogy telepíthetem a sudo apt-get install kate(asszem) parancsal.Ok de nem találhatóak a csomagok(gondolom a cd-n vannak de azt meg nem tudom mountolni sehogy sem.)
Ha mountolni tudnék máris előrébb lennék meg ha valaki leírná világosan vagy linket adna hogy hogyan telepítsek ssh-servert a gépre.
-
yodayoda
tag
még vmi:
nem fix a szerver ip-je. Láttam olyan hogy pl dyndns.com-os reggel a router 15percenként elküldte az aktuális ip-t a dyndnsnek. És úgy tudtak csatlakozni a szeróhoz hogy nem ip-t hanem a dyndns-ses hostot adtak meg. pl nem connect 192.168.50.1 hanem connect xxx.homelinux.com. Kell vmit állítani ehez a linuxban? Vagy a cod2 server.cfg-jében?
van még mit tanulnom.....
-
yodayoda
tag
Üdv. Fejlemények a következőek:Az angol fórumokon vmi gcc 3.3.4et írnak hogy azt kell leszedni hozzá mert anélkül nem megy a cod2 szeró. Na mondom majd megkérdezem mi az és hogyan kell beállítani. Addig gondolom felrakom a telepítő dvdről ami kell. a következő parancsot adtam ki:
sudo mount /dev/cdrom /media/cdrom - dvdrom a meghajtó de arra is ugyanúgy reagáll. Azt írja ki hogy special drive doesn't exist. Hogyan tudom bemountolni?akárhogyan próbálom
Ha van 5letetek kérem segítsetek már egy kezdő linuxost
-
yodayoda
tag
üdv. felrktam a linuxot
leszedtem a cod2 szerófájlokat megcsináltam amit kell
de vmi lib 5.so-t ír ki. Mi az és hogyan tudom felrakni? -
yodayoda
tag
okés. Akkor 8.04 vagy a 9.04. Mert gondolom a 9.04 jobb nem?
-
yodayoda
tag
Ubuntu 8.04lts server vagy Ubuntu 9.04 server? Esetleg Mandriva, SUSE? Melyiket ajánlanátok.
-
yodayoda
tag
Ok. Köszönöm hogy ilyen segítőkészek vagytok
. De gondolom ti is elkezdtétek valahol és ti is örültetek a segítségnek. Megfogadom a tanácsod , és kísérletezgetek. Mondjuk 1-2hét míg összeáll a vas mert kétmagos proc kell álítólag a cod4hez.
RANGOT LÉPTEM yeeee
-
yodayoda
tag
ok. Akkor tanulunk
. Milyen linux disztribuciót (remélem jól írom le
) javasoltok kezdésnek?
-
yodayoda
tag
hát inkább vmi konkrét dolog kellene. Mivel linuxban egyáltalán nem vagyok járatos
-
yodayoda
tag
Üdv.
Egy abszolút kezdő kérne tőlletek segítséget.
A prolémám a következő lenne. Szeretnék egy letöltőszerver otthonra(ezt még nagyjából be is állítom),egy egyszerű p3mas gépből. Ezen a szerveren szeretnék még cod2,cod4 ut 3 és pár szervert futtatni.(nem egyszerre hanem külön külön.
) Hogyan tudnám ezt megoldani,milyen program(ok) és konfiguráció szükséges hozzá? Max 6 játékos játszana rajta. A számítógép ipje nem fix
Láttam az interneten olyat hogy a routerban vmi dynamic dns-t beállítottak pl dyndns.com - os felhasználói adatokkal és az 10-15percenként elküldte az aktuális ipcímet a dyndns.com-nak és így a gépen tárolt honlapok olyan módon voltak elérhetőek a neten mintha fix ip-je lenne a gépnek. Ezt meg lehet vhogy oldani a játékoknál is? Vagy esetleg egy php-scriptel ami kiírja a szerver aktuális ip-jét?
Tudom hogy egy kicsit érthetetlen
Nem vagyok egy fogalmazászseni
yodayoda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest