Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47470) Fidel76 válasza DeniBoy (#47468) üzenetére


Fidel76
tag

Szerintem képzavarba vagy, esetleg valamelyik üzlet embere.
1. Euronicsba van pont az, hogy használt tv-t adnak el újként vagy rosszat és utána rádfogják, hogy te rontottad el. 2 példa itt is van a forumon amikor törött kijelzős tv-t adtak el neki és ugye ott helyben nem tesztelték le, másik meg hazament és szervizmenübe látta, hogy már ment a tv elég sokat(ebből lehet több írás is van itt). Plusz még a homáron is vanna beírások ezzel kapcsoaltban. Iternetes vásárlásnál meg nyugodtan visszaküldheted ha már ment a tv és ezt meglehet nézni gyorsan a futár mellett és akkor át se kell venni.
2. EU-n belül nincs vám + áfa kivétel a cigi,alkohol és a kábítószer mert ezeket minden tagállam maga szabályozza. Angliából nyugodtan rendelhetsz 1 kamion tv-t. Itt megemlíteném, hogy vannak is ilyen fuvarozó cégek akik kimennek angliába és a házadhoz viszik. Miért nincs vám + áfa? Ha más EU tagországba vásárolsz akkor az áfát is ott fizeted be pld angliába az áru mellé oda van írva, hogy áfával(vat) együtt.
Ha rendszeresen,nyereségvágyból,stb a kamion tv-t el akarod adni akkor adózni kell utána bizonyos %-ot, viszont ha én magamnak akarok 1 kamion tv-t akkor a tv-k kinti ára + szállítási költségen kivűl semmi más költségem nincs.
Ebay és vaterás tapasztalatokkal mondom ezt. Ugyanis én elötte elolvastam az ide tartozó jogszabályokat.
3. Samsung Mo.meg köteles az EUban vásárolt termékekre garanciát vállalni. 2009 azthiszem nov. vagy dec.-ig trükköztek ezzel utána be is ismerték. Elötte rengeteg embert szivattak ezzel. Sőt ha 10kg-nál nehezebb a termék ők kötelesek elvinni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.