Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47951) Pityke78 válasza DeniBoy (#47948) üzenetére


Pityke78
őstag

És LG-k milyenek?
Ezek alapján jobb választás lenne, nem?

(#47952) priti válasza einstein (#47929) üzenetére


priti
addikt

Értem, csak a pofátlanoktól kímélném meg magam valahogy ha lehetne. Nézt meg páldául itt is azonnal
(#47931) laszlo168
Aszondja ad érte 130k-t és még hozzáteszi hogy de csak akkor ha van még rá 1 év gari, amikor a boltok 90%-a eleve 1 évet ad az újra ennyiért, néztem árgépen, ott se olcsóbb sehol 250k-nál, most mit gondol, hogy én teljesen hülye vagyok vagy mi? Annyira idegesítőek.

Hardverlesen

(#47953) dh66e válasza Pityke78 (#47947) üzenetére


dh66e
veterán

A samukat már írták,az Lg LH9000 hátsó,az SL9000 oldalsó led megvilágítású.Teszteket találsz a gugli segítségével.

(#47954) pasztiz


pasztiz
csendes tag

SamyGo Extensions segítségre volna szükségem.
Felraktam, elindul, lesz is egy UPNP forrásom, de azon keresztül nem jön a felirat. Mit kéne tennem?
Egy Synology NAS-ról szeretnék filmet nézni rajta.

(#47955) laszlo168 válasza priti (#47952) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nem akartam a lelkedbe tiporni, de újanon ilyen tv-t tudok venni 155000-ért.

(#47956) Padre79


Padre79
csendes tag

Hi!

Erősen gondolkodom egy Samsung LE32B650 TV-n, leginkább monitornak (mkv, net, game, stb.) használnám, DVI-HDMI kábellel. Ahogy olvasgattam PC-ről csak 60 Hz-en tudna menni, ez mennyire zavaró, tény hogy a mostani 24"-os is 60 Hz-en megy de nem venni észre semmit.

A fórumot olvasgatva láttam, hogy ezekbe a kisebb TV-kbe valszeg/minden bizonnyal AUO panel van Samsung helyett, ez nagyon gáz, vagy csak a vájtszeműek veszik észre a különbséget, akik előre tudják, hogy mit kell figyelni, de amúgy meg észrevehetetlen az "olcsóság"???

Padre

Padre

(#47957) ORCA58 válasza Brekecs (#47946) üzenetére


ORCA58
addikt

Pedig jó mind a két a link most próbáltam.

(#47958) ORCA58 válasza sonykor (#47950) üzenetére


ORCA58
addikt

A hazai digitális sugárzás vételéhez MPEG4 -es tuner kell. A kétéves modellekben még nem volt ilyen. Sőt sokban még digitális tuner sem volt.

(#47959) einstein válasza priti (#47952) üzenetére


einstein
senior tag

A w4000-es már majd 2 éves tévé, tehát nem is a mostani, hanem eggyel ezelőtti generációs. Ráadásul mindjárt itt vannak a friss 2010-es modellek is. Gondolom te is tudod, hogy ezek a tévék évről évre fejlődnek, szóval elhiszem hogy gyönyörű állapotban van, de egy tájékozott ember nem nagyon fog neked 200k körüli vételárat mondani rá, amikor ugyanennyiért újat és minimum ilyen képességűt kap.
Amit neten látsz az valószínű véletlen kinn maradt az árlistában, nem hiszem hogy valójában van nekik.

Szerintem egy felesleges idegeskedéstől megóvod magad, ha megtartod.

(#47960) priti válasza einstein (#47959) üzenetére


priti
addikt

2008-as év legjobb tévéje címet nyert ez igaz, kijött még abban az évben, de azzal nem értek egyet, hogy ennyit esett volna az értéke ha a minőséget nézzük. Mostani sorozatokban (nézegetem én is) a méretazonos 200-250k közötti más márkájú tévéknek max a képminősége hasonlóbb, mint 2008-ban volt, csökkent a különbség, de nagyobb az input lagjuk sokkal ami játéknál nem kis hátrány és a hangrendszere is nagyon el van ennek találva nem csaka kép, optikai kimenetre nagyon szépet varázsol a HDMI-n megevett forrásból, nem egy film szebben szól ha a Z-5500 optikai bemenetére kapcsolok ami a TV-től kapja a hangot, azaz egy fostos ati VGA-ra integrált hangkariról, a másik 3 jack-es 5.1-es átjátszással pedig egy X-FI Extreme Gamer a hangkeltő, ami azért jóval komolyabb hangchip mint a VGA-jé szóval ami a lényeg (kép+hang) azt szerintem az új sorozatokban se kapod meg olcsóbban ilyen minőségben, ami meg a fejlődést illeti szerintem elég nevetségesek ezek a teljesen felesleges marhaságok, hogy netezni lehet távirányítóval... hát akinek ez bejön az fizessen érte, szerintem ennél nagyobb baromság a világon nincs, hogy ott kell pöcsölnöm egy távirányítóval, mint ha sms-t kéne írnom egyfolytában.
Ez az USB is sok ami ezen van szerintem, az életben nem használtam soha, végtére is már mi a frászért nézném pendrive-ról a távirányítóval pöcsölve a képeket ha egy mozdulat rákötni a PC-t, notit, akármit a tévére HDMI-n és kényelmesen akármilyen szoftverrel nézhetem a képet, videót, bármit. Ezek szerintem csak azért léteznek, mert több típusnak teljesen egyforma a belsejük azonos beszállító miatt így valamit ki kell találni, hogy egyáltalán különbözzenek végre valamiben a termékek és a kutya nem használja egy-két vérpistit leszámítva aki inkább pöcsöl vele órákat ahelyett hogy venne egy HDMI kábelt, csak azt nem értem hogy ha arra sajnálja a pénzt akkor a vételkor ezekre az integrált hülyeségekre miért nem, na mindegy, akinek az kell vegye-vigye

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#47961) Khelben válasza priti (#47960) üzenetére


Khelben
nagyúr

Egy olyan iparágban, ahol évente a teljes termékpaletta lecserélésre kerül, nem fogsz jó áron eladni egy használt terméket. Nézd meg az autókat, pedig ott 4-6 év a termékciklus, 2 év alatt a legtöbbnek (főleg a prémium márkáknak, ami tv-ben sokaknak a sony) a felére esik az ára. Ez egy ilyen játék, ha azt akarod, hogy tartsa az árát, aranyat kell venni, nem tv-t.
És igen, ha van két tv, ugyanolyan áron, akkor az egyszeri ember azt fogja megvenni, aminek a leírásában több funkció van. Sosem fogja használni, de akkor is azt veszi meg.
Azt amúgy nem írtad meg, hogy mennyit szeretnél kapni érte, de szerintem nem volt olyan durva az a 130ezres ajánlat.

(#47962) rígel válasza priti (#47952) üzenetére


rígel
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, de egy forinttal sem fogod tudni többért eladni. Ha tényleg el akarod adni, akkor minél hamarabb tedd meg, mert egyre kevesebbet fogsz kapni érte.
Az egy dolog, hogy te mennyre tartod a tv-t, a piaci ártat nem ez határozza meg. (Gondolom nem tanultál közgazdaságtant.)
Mikor a vásárlói oldalon vagy, te sem így gondolkozol szerintem.
Ha meg el akarod kerülni a "pofátlanokat" ne akard eladni. Ez vele jár. Ha neked többet ér a tv, mint amit a piac kínál érte (ez a reális ár) akkor nem szabad eladni, használd, vagy ajándékozd oda rokonnak, barátnak. Pont.
Biztos örülnének neki :)

(#47963) rígel válasza priti (#47960) üzenetére


rígel
őstag

Az meg hogy 2 évvel ezelőtt mi volt, senkit nem érdekel. 2010 van!
Az aktuális felső kategóriában alkalmazott technológia 2 év múlva már elérhető a belépő szinten, jóval olcsóbban.

(#47964) yerico válasza rígel (#47962) üzenetére


yerico
senior tag

Meg ha tönkremegy a csoda LCD TV, akkor gyakorlatilag kuka, mert a javítása hatszámjegyű lesz könnyedén. Ezek után ki az a hülye, aki nem újat vesz 3 év garral kevesebbért, mint amit a eladó a csoda LCD TV-ért reálisnak érez. Bár annak is van valami feelingje, hogy "Ehun van a 2008-as év modellje a falon, igaz, hogy nem megy, de nekem erre is telik."

(#47965) GBogyó válasza Koczi (#47933) üzenetére


GBogyó
tag

Köszönöm a választ, én konkrétan a 4000-es szérián lepődtem meg. Outlaw7 válasza tévesztett meg, hogy neki 64 csatorna volt korábban digitálison. Ezt meg nem tudom elképzelni DVB-T-n, legfeljebb Svájc egy jó magas pontján.

(#47966) #09634560 válasza priti (#47960) üzenetére


#09634560
törölt tag

Tegyük fel hogy igazad van.Tényleg brutál jó,tényleg makulátlan amiben persze nem kételkedem. DE: vedd alapul hogy azóta bejött a DVB-T tehát ha csak analóg vétele van, 2011re ujra beruházhat egy másik tv-re,vagy STB-re de azt nem akar venni,mert (te mondtad,hogy szakértő vevő kell!!) az új Sony tv-k már MinDigTv matricával vannak ellátva,ami garancia a jó vételhez,ha az egyéb feltételek is fennállnak Hisz 1 év mulva csak analóg kábelhálózaton tudja használni a tunert...Azt is vedd alapul,hogy ha mondjuk HDMI-s Műholdvevő beltériről tévézne,vagy csak sima DVDre és Blu-rayre használná amire láttam példát,akkor nem ebben az árkategóriában keresne,elég lenne neki belépőmodell vagy kijelző is akár.Megint nem kellene neki 2 éves tévé,ugyanannyiért ujat kap uj garival.Vagy a használt prémiumkategóriát venné,"nyomott áron"ahogy emlitetted. Nem tudom mennyire tartod de épp az említett "szakértő,minőséget kedvelő" célvevőköröd adna a legkevesebbet érte.Mivel a 2010es modellek már rég tulszárnyalják a képmegjelenitő képességeit akár fele annyi forintért.

[ Szerkesztve ]

(#47967) Fidel76 válasza #09634560 (#47966) üzenetére


Fidel76
tag

Tudomásom szerint 40es W4000ben már akkor is volt DVB-T(mpeg2 és4es), van benne PIP is meg jó panel.
"Mivel a 2010es modellek már rég tulszárnyalják a képmegjelenitő képességeit akár fele annyi forintért."-ebben én azért nem lennék ilyen biztos.:)
Viszont 100hz nincs és 2 éves, ki tudja mikor adja meg megát a táp vagy az inverter. Ez a 2 kb min 40k huf kintről(ha találsz), ha itthon akarod csináltatni szakemberrel akkor meg 100k huf körül van szerintem.

(#47968) dabadab válasza Fidel76 (#47967) üzenetére


dabadab
titán

"Viszont 100hz nincs"

Ezzel bukott is az egesz, az a mai kozepkategoriaban is ott van. ATerzem persze az eloado helyzetet, nekem is van egy Samsung LE40M51, ami annak idejen tobbe kerult, mint az o Sonyja, ma meg... hat ha nyolcvanat kapnek erte, az valoszinuleg mar remek biznisz lenne :)

DRM is theft

(#47969) VGYke


VGYke
addikt

Most olyan kérdést szeretnék feltenni, amire a gondolkodás nélküli válaszom az hogy nem lehet, de ki tudja :F
Adott egy Samu médialejátszós, hálózatba köthető TV + hálózatba kötött PC BlueRay olvasóval + Share Manager (vagy DNLA tök mind1)
Le tudom valahogy játszani a PC-be dugott BlueRay lemezt a TV-n?
Mielőtt azt a választ kapnám hogy próbáljam ki: még nincs a PC-ben BR olvasó....

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#47970) rígel válasza dabadab (#47968) üzenetére


rígel
őstag

Nálam a munkahelyemen meg van egy olyan fénymásoló ami annak idején több, mint 1 millió HUF volt, most meg nem akarják ingyen sem elvinni.
Elektronikai cuccoknál nem szabad arra bazírozni, hogy majd jó áron eladom használtan. (azok az idők már rég elmúltak, de szép is volt)
Ha már megvettük, használni kell, míg lehet.

(#47971) sonykor válasza ORCA58 (#47958) üzenetére


sonykor
tag

A kábelen keresztül jövö digitális adásokhoz is MPEG-4 tuner kell? Például a DigiTV-nél?

Én eddig úgy tudtam, hogy a földi sugárzású digitális adásokhoz (pl. MiniDig) kell MPEG-4 tuner.

[ Szerkesztve ]

(#47972) sparks válasza sonykor (#47971) üzenetére


sparks
senior tag

A Digi kábelen MPEG2-es kell az SD adásokhoz, viszont a HD adások MPEG4-ben érkeznek.

(#47973) BBéci válasza sonykor (#47971) üzenetére


BBéci
titán

Kábelen érkező digitális jelek dekódolásához set-top-box vagy DVB-C tuner kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#47974) priti válasza #09634560 (#47966) üzenetére


priti
addikt

Ahogy (#47967) Fidel76 is írja benne van az 4-es is, bár az sem jellemző, hogy valakinek nincs kábeltévéje de 40"-os LCD-t néz, de egyébként még mindig ennek a digitális földfelszíni sugárzásnak van a legtöbb értelme az "újításokból" ha azt feszem, hogy TV-ről van szó.
Egyébként pár hónapos, új ára 250k a mai napig, sok helyen lehet venni raktárról, elérhető, ennyi az ára, sehol sem olcsóbb, ami nyilván nem így lenne, ha igaz lenne az amit itt sokan kitalálnak a piacról. Én nem tudom hol álmodták, hogy ma már a belépőszint is tudja ugyanazt a minőséget amit ez, valami példát nem ártana ha linkelnének, nem vagyok én meggyőzhetetlen, de ha elkezdenek 80 centis tévéket linkelni attól röhögőgörcsöt szoktam kapni. Értem,hogy nyilván aki venni akar az abba fog kapaszkodni, hogy 2008-ban már megjelent ez a modell, de akkor ez csúcsmodell volt a kategóriában, azért ezt ne felejtsük el, az akkori felhzatalt végig verte (árban is). Szerintem típusokat kell választani először majd a választott típusok árát megnézni. Ez a típus 250k újonnan itt és most, van akinek ez sok, van akinek kevés, de attól, hogy használtam pár napot az üzemidőt nézve nem esett az ára 130.000-re, ha egyszer 250k újonnan és van mittom 20000 óra üzemideje. Valszeg megtartom, de a linkeitekre kiváncsi vagyok, hogy mégis mik is azok a lovkosztos tévék amik ilyen jók, mert ha tényleg létezik ilyen akkor apumat meglepem egyel, mert mindig leragad a TV-m előtt.

Hardverlesen

(#47975) #09634560 válasza priti (#47974) üzenetére


#09634560
törölt tag

Mondjuk nem jegyezgetem meg fejben a kereséseket,amire alapoztam az elözö választ.tul sokat ne remélj érte,tekintve a hazai keresletet,de ha el akarod adni akkor itt és itt is megpróbálhatod.

[ Szerkesztve ]

(#47976) nightshadow válasza priti (#47974) üzenetére


nightshadow
veterán

A W4000 utódja a W5500. Ez mindenben jobb, mint a W4000, kivéve a 10 bites panelt, meg az input laget, viszont a W5500 az 100 Hz-es meg Bravia Engine 3-as. Míg ugye a W4000 csak Bravia Engine 2-es. A 8 vs. 10 bit itt a fórumon már ki lett tárgyalva, s az lett a vége, hogy sok értelme nincsen, ugyanis a forrásanyag (tv adás, DVD, Blu-Ray) mind 8 bites. Spéci teszt DVD-én léteznek tesztábrák, ott állítólag lehet látni a különbséget a kettő között, de egymás mellett filmes anyagot nézve nem látni a különbséget. A W5500 jelenleg 225k újonnan. Egyébként a 100 Hz hiánya miatt a W4000 inkább a 2009-es 40V5500 van párba, ami jelenleg 185k.
Ami 2008-ban még csak a középkategóriában létezett, az leszivárgott a belépőszintre, mint pl. a 100 Hz, Live Colour stb.. Plusz megjelentek új szolgáltatások, amik 2008-ban még nem voltak. Internetes widgetek (You Tube, stb.), DLNA, stb. Ilyen belépőszintű tv jelenleg a KDL-EX500-as, ami jelenleg 230k körül van (Ez tekinthető gyakorlatilag a W5500-as utódjának). Ez alatt már csak az EX400-as és EX300-as található. Mivel az EX500 csak pár hetes modell, a jelenlegi 230k-ás ára most még irreálisan magas. Ez novemberben bőven 200k alatt lesz.
Akkor még a konkurenciáról nem is beszéltünk. A Samsung 40B650 és 40B620 az input laget leszámítva mindenben jobb a W4000-nél. Ezek újonnan 200k és 185k-ba kerülnek. Akárhogy nézzük, 130-140k-nál többet nem nagyon ér használtan a W4000-es szerintem. Főleg, hogyha egy új 40W4000-et még lehet kapni a hivatalos Sony centerben 210k-ért 3 éves garival: [link]

Ui: Szerintem még a 210k is sok az újért, ha a neten a W5500 225k, a B650 meg 200k. Természetesen ez csak az én véleményem. Nem kötelező egyet érteni.

(#47977) rígel válasza priti (#47974) üzenetére


rígel
őstag

Nem értelek!
Ha azt gondolod, hogy valaki fog adni érte 200 k-t, akkor próbáld meg annyiért eladni!
Minden elismerésem, ha az itt ajánlott árnál 10-20k-val többért el tudod adni :R

(#47978) nightshadow válasza rígel (#47977) üzenetére


nightshadow
veterán

Az életbe nem fog 200k-át kapni érte, hogy ha az előbbi hozzászólásomban található linken újat lehet kapni 210k-ért 3 év garival. De még ez is irreálisan sok egy 2008-as tv-ért.

(#47979) guriga1234 válasza nightshadow (#47976) üzenetére


guriga1234
addikt

"a forrásanyag (tv adás, DVD, Blu-Ray) mind 8 bites' - na persze. Azért vannak lejátszók 10, 12, 14 bites feldolgozó egységgel, igaz? Mert semmi értelme nincs, igaz? Hányszor fogod még elsütni?

(#47980) BBéci válasza nightshadow (#47976) üzenetére


BBéci
titán

Említhetted volna a W-4500-ast is.
A W-4000-es nagyon jó tévé volt amikor piacra dobták, de ma arra hivatkozni teljesen értelmetlen, az utódok és a versenytársak messze megelőzték.
Önmagában az 50 hertz elég ahhoz, hogy reális legyen a 130000 Ft-os ajánlat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#47981) priti válasza nightshadow (#47976) üzenetére


priti
addikt

Nahh! Végre valaki aki nem csak mellédumál, köszi a látókörszélesítő hsz-t :R Sokmindenre fény derült, rendes tőled, hogy rászántad az időt. Az egyetlen amit nem értek, hogy a 100Hz az mitől képez nagyobb minőségjavulást a 10 bitnél. Ez a képmegjelenítési technológia nem villog 60Hz-en sem értelemszerűen, viszont a 100Hz az olcsóbb árfekvésű TV-kben legtöbbször elektronikusan duplázott 50Hz, ahogy a tévéket nézegettem, így a valós képernyőfrissülés ami a tartalmat illeti még 10Hz-el lassabban történik meg 50Hz-en amit az elektronika dupláz föl a panelre 100Hz-en, így a gyors jeleneteknél inkább hátrány, mint előny a 60Hz-hez képest, a 3D tartalmakhoz, meg 120Hz-kell minimum, mert ha 100Hz-et villogtat oldalanként a szemüveg, akkor azt 50Hz-nek látom, ami azért elég szemfárasztó szinten villog, mert az az LCD-vel szemben tényleg villog, mert elsötétül két kép között, persze ha valós 100Hz akkor valamit biztos javít gyors kameramozgásoknál a filmekben. Ami a panelt illeti ez a 10bites szerintem nagyon rendben van, nem vagyok az a típus aki mikroszkóppal keresi a különbségeket, inkább csak benyomás alapján döntök, amit észrevettem, hogy ezt monitornak használva 1 vagy alig több, mint 1 méterről nézve sem sül ki a szemem, tökéletes a célra, használat közben érezhető a különbség, látszik, hogy PS-hez is lett fejlesztve és nem csak az input lagra figyeltek, hanem erre is, egy samu B650 képe tényleg rendben van, de valahogy kiégeti a szemgolyóját az embernek közelről, az nagyon tévés TV és nem olyan 2in1, mint ez a Sony szerintem, erősen gondolkodtam amúgy annó a B650-en is, amikor ezt vettem, a PC-s használat miatt lett végül Sony belőle, monitornak ez sokkal jobb szerintem.

Hardverlesen

(#47982) Khelben válasza priti (#47981) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha ilyen jó, miért adod el? :)

(#47983) priti válasza BBéci (#47980) üzenetére


priti
addikt

60Hz-es a tévém, nem 50, egyébként az előző hasz-emmel nem állítom, hogy a w5500 nem valós 100Hz, de sajnos a Sony is erősen hajlamos az "olcsóbb" modelljeiben átqrni az embereket, így könnyen megeshet sok modellnél még egy ilyen nagy márkánál is, hogy valójában a 100Hz-eseknek 50Hz-es a képfrissítése csak ezt kvázi a vevők 99,9%-a sosem tudja meg, mivel normál használatban a kép nem alszik ki, így egyáltalán nem villog huszonhertzen sem. Majd ha elterjed a 3D és sokan rámennek 50Hz-es felezéssel 100Hz-es tévén akkor fognak csodálkozni, hogy valami nem olyan, mint a szomszédban. Én azért vettem inkább régebbi, de csúcsmodellt, mert ott tényleg nagyon jó a beépített kiszolgáló elektronika, mert ha a Sony akar, akkor tud nagyot villantani, de hajlamosak sumákolni is, mint minden csíkszemű, így középkategóriás Sony-ra én nem mertem rámenni.
(#47982) Khelben
Nem adom el, ennyiért nem érdemes, 3D miatt gondoltam rá, hogy rászaladok egy alkalmas projektorra meg egy NV szemcsire, viszont ha itthon lenne a projektor akkor tuti 5 méteren nézném a filmet is, így akkor ez feleslegessé válna, de így felejtős az egész projekt. Inkább kipróbálom a szemcsit (ha nem bírom ki) egy 100Hz-es CRT monitorral, amiből egy 20"-ost kapok 5k-ért kb., de ezt a TV-t tényleg csak megtartani érdemes. A kolléga meggyőzött teljesen.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#47984) dabadab válasza guriga1234 (#47979) üzenetére


dabadab
titán

Már többször kértünk, hogy finomíts a stílusodon, most ezt egy órás kitiltással teszem meg.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#47985) atus72 válasza dabadab (#47984) üzenetére


atus72
senior tag

Van egy stílusa a srácnak, de az előbbi beszólással mi volt a gond?

(#47986) einstein válasza priti (#47983) üzenetére


einstein
senior tag

A tévéd 50 és 60 Hz-es is. :)
Amúgy 100Hz az LCD- tévéknél nem a villogásról szól - az ugye nincs - hanem a mozgásinterpolációról (2 valós képkocka közé kiszámol még 1-et, ezzel lesz az 50Hz-ből 100Hz - erre gyors mozgásoknál lehet szükség), valamint a 24p-s anyagok korrekt megjelenítéséről (=120Hz). 3D-re ezek se jók, mert a 120Hz-es jelet fogadni nem tudják.

A w4000 megjelenésekor se volt csúcskategória, már akkor is voltak tévék amik tudták a 100Hz-et, pl a Samsung a656, ami nem is volt sokkal drágább. Mindenesetre nightshadow jól összefoglalta az árkalkulációt.
A maiak közül mondjuk egy Samsung b550-hez tudnám hasonlítani, ami szintén 100Hz nélküli több szolgáltatással. Ezt a tévét is megveszed 170-ből újonnan, 3 év garival. Ok, tudom hogy ez nem Sony, de olyan példákat az előbb kaptál. :)

(#47987) dabadab válasza priti (#47981) üzenetére


dabadab
titán

Pár technikai adalék még:

1. Nincsen 10 bites műsorforrás: a DVD és BluRay is 8 bites, ahogy a DVB adás és a játékkonzolok is. A 10 bitnek a belső feldolgozásnál van értelme, ugyanis kalibrálásnál előfordulhat, hogy pl. 3 és 250 közé kellene berakni a 8 bit 256 értékét, vagy hogy az kellene, hogy 10 és a 11 között vmivel nagyobb távolság legyen, mint a 11 és a 12 között - az ilyen helyzetekben segít az, ha a TV 8 bitnél többet is kezel. Ettől persze nem lesznek szebbek a színei, csak pontosabbak.

2. A Samsungnak és a Sonynak közös panelgyára van, az onnan kikerülő panelokat használja mindkét cég (ill. a Samsung vesz másoktól is).

3. A 100 Hz nem teljesen pontos megnevezés, ha arról van szó (vagyis 60 vagy 24 Hz-es bejövő jel esetén), akkor 120 Hz-en is tudnak működni. Ez a magas frissítési frekvencia egyrészt az interpolációra jó, másrészt a mozifilmek (amik 24 Hz-esek) folyamatos lejátszására, ráadásul ezzel az utánhúzást is csökkenteni lehet.

4. Az input lag erősen túllihegett probléma (épp pár napja írta meg valaki, hogy direkt emiatt laptoppal végigpróbált egy csomó TV-t és semmi különbséget nem vett észre), mindenesetre minden modern TV-n van game mode, amiben ez nagyon alacsony (nem mellesleg: a konzolos játékok önmagukban produkálnak 60-120 ms laget).

5. Ezeken a TV-ken egyáltalán nem lehet 3D-t nézni, majd idén érkeznek a "3D ready" TV-k (ami persze megint nem tesz jót a régebbiek árának).

DRM is theft

(#47988) priti válasza dabadab (#47987) üzenetére


priti
addikt

Rengeteg apróság van, ami szerepet játszik egy szubjektív értékítéletben, számomra például az is szempont volt, hogy a fényerő csökkentésével mennyire romlik a színmegjelenítés, mert monitorként használva értelemszerűen -mivel közelről nézed- minimális fényerőre van csak szükség és ezeknél a finombeállításoknál rengeteg múlik az elektronika alkatrészpontosságától. Egy adott sorozat csúcstípusánál nem mindig tervezik át a MYÁK-ot a Sony-nál sem, viszont a kritikus részeken sokkal jobban figyelnek a gyártásban a pontosságra. Múlhat olyan apróságon, hogy egy utolsó kis kondenzátor ami -annak ellenére, hogy a nyákon a gyártási tűrésén belül megfelel a kapcsoláshoz- előválogatott és nem elégszenek meg azzal hogy az 50 mikrós +/- ennyi meg annyi, hanem előválogatják és oda arra a helyre hajszál pontosan 50 mikrós kerül, a többit leszarják, de oda az kerül. Ezek azok a dolgok amikhez a Sony nagyon ért, megtalálni a kritikus pontokat és ott javítani és azt kézbentartani. Szerintem ennek köszönhető, hogy ha bemész egy stúdióba akkor rengeteg Sony-t találsz a sok relatíve gagyi Sony termék ellenére. Ezen a TV-n is azt érzem, hogy a legtöbb menüben ugyanaz a szar mint a többi, buhera háttérvilágítással meg taknyolással, de a mozi képüzemmódban olyan finomsággal állítható a kép minőségromlás nélkül, hogy kalap le. Egyszerűen benne van az amit keresel és nem az az érzésed, hogy ez már majdnem tökéletes. Nagyon kevés a mai tömeggyártásban az olyan cucc amiben kihagyható a "majdnem", mindent tud minden gyártó, de mindent csak majdnem.

Hardverlesen

(#47989) Snoop-y válasza Luissimo (#47928) üzenetére


Snoop-y
veterán

Mitől nagyon akciós? 177K

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#47990) guriga1234 válasza dabadab (#47987) üzenetére


guriga1234
addikt

1. Én mit is írtam? "Azért vannak lejátszók 10, 12, 14 bites feldolgozó egységgel, igaz?". Egyébként a HDMI kimenet, amik ezeken a készülékeken vannak, szintén nem díszből tudnak 8 bitnél többet. Egy DVD vagy egy Blu-ray lejátszót nem kell kalibrálni, de a belső feldolgozás akkor is több biten történik.

2. "A Samsungnak és a Sonynak közös panelgyára van" - helyesebben: a Samsungnak és a Sonynak van közös panelgyára _is_.

(#47991) dabadab válasza guriga1234 (#47990) üzenetére


dabadab
titán

"Azért vannak lejátszók 10, 12, 14 bites feldolgozó egységgel, igaz?"

Tudnál ilyet mutatni? Mert DAC-ot láttam ilyen felbontással, mást viszont nem.
Ráadásul olyan TV-t sem láttam, ami tudna fogadni 8 bitnél többet, bár lehet, hogy nem néztem elég erősen.

DRM is theft

(#47992) fury71 válasza priti (#47983) üzenetére


fury71
aktív tag

Azt én is kérdezem, hogy a w4000 miért csúcskategória. Ha már a 2008-09-s Sonyk közül kell választani egy magasabb kategóriát akkor inkább a Z vagy X sorozatúak.
Ráadásul a W4000-nek elég gyenge a deinterlacer része amivel anno tele voltak a fórumok, főleg a 1080i forrásoknál volt tapasztalható. Oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatás volt észlelhető, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával és ez a w4000 elektronika hibájára volt írható. Ezt a jelenséget saját szememmel is láttam. Ugyanez megfigyelhető volt az E4000-s sorozatnál is, mivel ugyanazt a panelt kapta mint a W4000.
Igaz, hogy nem mindenki látta ezt a jelenséget, lehet te sem, de én igen, nagyon is. Pedig én is szeretem a Sony termékeket és a 2010-s TV modellek nagyon ott vannak.

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#47993) Outlaw7 válasza GBogyó (#47965) üzenetére


Outlaw7
csendes tag

Pedig volt... Finn-re volt belöve az ország és ment.
majdnem minden adó.
De valamit elkúrtak :S

(#47994) ///M válasza fury71 (#47992) üzenetére


///M
tag

"Oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatás volt észlelhető"
Ez nem lehet hogy a műsorforrás hibája volt?
Mert az is benne lehet a pakliban!

[ Szerkesztve ]

(#47995) ZsZso


ZsZso
Közösségépítő

Tiszteletem!

LCD TV vásárlás előtt állok, s szeretném kikérni a tanácsotokat, mivel az utóbbi pár napban teljesen elbizonytalanodtam.

Kritértiumok:
* Full - HD
* DVB-C, hogy ne kelljen kínlódni a távirányítókkal, ha digitális adást szeretnék nézni
* 40''-42''
* 200k -ba beleférjen

Sajnos nem nagyon értek a TVkhez, egyelőre csak az absztraktabb user/expret-review -k alapján tájékozódtam. Az utóbbi napokban jöttem rá, hogy DVB-Cre is szükségem lesz, ígyhát az eddig kiszemelt LG 42LH3000-t sutba vetettem (erről amúgy ódákat zengenek külföldi oldalakon). Ha jól néztem az új feltételeknek legjobban egy LG 42LF2510 felelne meg, bár olvasgatva ezt a fórumot már ebben sem vagyok olyan biztos.

Akármilyen építő jellegű hozzászólást örömmel, és hálás köszönettel fogadok!

Örülnék annak is, ha csak azt írnátok le merre induljak, mire figyeljek, vagy az is szuper lenne, ha konkrét modelleket jelölnétek meg.

Válaszokat előre is köszönöm!

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#47996) fury71 válasza ///M (#47994) üzenetére


fury71
aktív tag

Mint írtam a hiba főleg 1080i forrásoknál jelentkezett, de minden W4000 és E4000 modellnél és biztos, hogy deinterlecer hiba volt ami pedig a tv-ben van, nem?
Vagy én tévedek, de az biztos hogy nekem nagyon zavaró volt. Akkor más pl a656-nál miért nem jelentkezett 1080i forrásnál?
Pont ezért nem vettem W4000-t.

[ Szerkesztve ]

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#47997) nightshadow válasza ///M (#47994) üzenetére


nightshadow
veterán

A tesztelők szerint nem:

"A National Geographic HD-t és az Eurosport HD-t tudtuk megnézni az UPC Digitális szolgáltatásán, és megint csak azt tudjuk mondani, hogy ezeket a TV-ket erre találták ki. A részletgazdaság összehasonlíthatatlan az SD adókéval, a képminőség hibátlan. Viszont az összes HD adónál (1080i jelnél), oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatást észleltünk, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával. Később ugyanezen adókat egy Samsung 52A659-es TV-n nézve a hiba eltűnt, tehát biztosra vehető, hogy a Sony deinterlacere nem tud megbirkózni a feladattal, és ez bizony elég súlyos hiba.
Szerk: később alkalmunk nyílt kipróbálni egy E4000-es sorozatú Sony LCD-n is a külső váltottsoros 1080-as adás megjelenítését és hasonló anomáliákat tapasztaltunk, mint a W4000-es esetében, tehát egyértelműen a Sony elektronikája felelős a hibáért."

forrás: [link]

(#47998) fury71 válasza nightshadow (#47997) üzenetére


fury71
aktív tag

Csatlakozom.
Nem csak itt olvastam, de mondom saját szememmel is láttam.

[ Szerkesztve ]

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#47999) priti válasza fury71 (#47992) üzenetére


priti
addikt

A csúcs mindig realtív és átmeneti, nem úgy kell érteni, hogy ebben a pillanatban. (ez sikerüljön már egyedül plíz, ne buzeráljuk már egymást kötekedéssel) Egyébként olyan nincs hogy W4000 általánosságban így meg úgy, szerintem más gyártónál sincs ilyen, hogy xy sorozat milyen faja, ebből a W4000-resből a 40"-os volt az igazi, más méretben már szarabb volt. A kisebbikben pádául élből más volt belül, nem csak a panel mérete különbözött, hiába azonos sorozat elvileg. Szóval inkább érdemes szerintem tévékről beszélni, mint sorozatokról.
Nem ismerem a hibát amiről írsz, nem tapasztaltam semmi ilyesmit én azt láttam, hogy például élénk módban a háttérvilágítás össze-vissza van taknyolva, ha elsötétül a kép látszik a vonatkozó korhatár karikán hogy kifakul, aztán jön valami, bármi a TV közepére, akár pár betű, egy rövid cím kiírása például és attól már egyenletes a háttérvilágítás, meg ilyenek, viszont mozi módban minden tökéletes,ezért mondom azt, hogy ezer menü van, lesz kismillió TV-ben teljesen feleslegesen, mert úgy is csak egyet nézel, azt amiben tökéletes a kép ha van olyan, amiben tökéletesre be lehet lőni, ebben van. Mozi üzemmódban tökéletesen be lehet lőni a kristálytiszta gyönyörű képet, én például a színház módot sem használom, mások meg oda vannak tőle. Nekem nem az kell, hogy elektronikusan áttaknyolja a képet, hanem az, hogy amit kap azt kristálytisztán színhelyesen, élesen megjelenítse késés nélkül. A filmeket is a PC játsza le nálam, egy tökéletes képet akartam zéró input laggal meg jó hangot és ennyi. Gyönyörű képet generálnak a mai VGA-k, ennél nem vágyom többre sima TV-től ezért is vettem meg.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.