Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36601) Scoobyka válasza mickemoto (#36600) üzenetére


Scoobyka
addikt

akkor egyértelmű,hogy 32b650et venném....sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik mint a philips....ha meg csak 2k a dfi akkor nem is értem hogy jött az ötlet a 7000es szériához.

[ Szerkesztve ]

(#36602) n@p@lm válasza johnny82 (#36558) üzenetére


n@p@lm
őstag

még nem, várok vele jövő hétig.
te, esetleg? :)

(#36603) mickemoto válasza Scoobyka (#36601) üzenetére


mickemoto
őstag

Engem csak a képminőség érdekel, az ilyen DLNA meg Internet TV-s dolgok nem.
Mondju én élőben egyiket se láttam, de ha ennyivel jobb a Samu akkor ebből rendelés módosítás lesz

(#36604) n@p@lm válasza guriga1234 (#36589) üzenetére


n@p@lm
őstag

akkor biztos rossz kulcsszót adtam kereséskor.
alighanem máshogy írtam mint kellene :)) .

[ Szerkesztve ]

(#36605) G.I.JOE válasza mickemoto (#36603) üzenetére


G.I.JOE
senior tag

Sztem is ... :K

(#36606) mickemoto válasza Scoobyka (#36601) üzenetére


mickemoto
őstag

Hát a 8 és 9 ezres széria jóval drágább, és ahogy néztem csak valami Ambilight funkcióval vannak megspékelve.Amúgy olyan 150ezres körül szánnék rá ugyhogy így jtt az ötlet, viszont azt nem tudtam hogy a Samuk ennyivel jobbak, mivel azonos áron gondoltam naggyából azonos minőség adatik.

(#36607) zhagyma válasza Scoobyka (#36594) üzenetére


zhagyma
őstag

Értem. A 2010-s LED generációra várok már év eleje óta (drága), mivel CCFL-t már nem szerettem volna venni. Talán a második generáció tényleg kiforrottabb lesz ... Vannak biztató jelek a SAMSUNG konkurenciánál is (SHARP LE600/LE700, LG SL9000, PHILIPS-t annyira nem ismerem), csak alaposan elmaradtak az ethernet porttal (DLNA).

(#36608) wolfman


wolfman
veterán

Voltam Házimozi és HiFi Show-n. Leírom tapasztalataimat nektek (azoknak akik nem voltak). Természetesen csak a TV-kre koncentrálva.

Az igazság az, hogy nem voltunk barátaimmal hasra esve. Tavalyi esztendőben sokkal több érdekesség volt. Idén ki voltak téve különböző márkák LED TVi, de semmi különbség nem volt közöttük(max a 21:9-es Philips vagy a káva nélküli LG). Persze nagyon szép képet adtak(már amennyire szép lehet egy olyan videó, amit 3-4 másik TV-re is nyomattak[nem tudom ezt miért csinálták!? :F ]). Láttam pár helyen, meg régebben hallottam is, hogy a LED TV-k kontrasztja(feketéje) megközelíti a plazmákét. Ez egy hatalmas nagy baromság!!!! Az igaz hogy a kontraszt és a színek gyönyörűek, de hogy a feketéi inkább szürkék(ahogy nekem is otthon a 6000-s SAMU-val), az is biztos! Minden után odaáltunk a Pioneer KURO elé, és majdnem sírtunk. :) Direkt olyan videót vetítettek rajta, amin sok volt a fekete, de semmi bevilágítás, semmi felesleges világosabb rész.

Az is bizonyosságot nyert, hogy a 100hz is egy üzleti fogás, egy hatalmas nagy fejőgép, csak lehúzzák vele az embereket szemtelenül. Több egy hónapja szenvedünk barátommal hogy élvezhetően működésre bírjuk a TVinken a funkciót, de eredménytelenül. Úgy gondoltuk mi rontunk el valamit, de aztán rá kellett jönnünk, hogy semmi baja a TV-inknek, az egész csak egy vicc(ahogy a komédiás mondta a Watchmenben)!
Történt ugyanis, hogy bekapcsoltuk a TVn a 100Hz-et és zavaróan túl folytonos lett a kép, picit utánhúzásos is, mintha tekernék a filmet de mégsem gyorsabb a hangnál.

Elmentünk hát a Hiltonba, hogy többek közt ezt is megérdeklődjük. A nagy teremben gyönyörű folytonos kép fogadott, ámultunk és megnyugodtunk, hogy most végre mindent megtudunk az okosoktól. A bemutatót irányító fickót megkérdezve, elkotyogta(sztem véletlenül), hogy a bemutató videók több FPS-el lettek felvéve mint a Blu-Ray szabvány(25fps), ezután ízlésesen le lettünk rázva. :(( Majd mikor bementünk pár kisterembe - ahol 100Hz-en nyomták a filmeket, csúnyán ahogy nekünk is volt - döbbentünk rá, hogy mi is van. Otthoni felhasználásra sosem fogjuk azt a szép, éles, élvezhetően folyamatos képet kapni amit a reklámokban nyomatnak vagy MM-os bemutató videókon látjuk, mert azokon a kisfilmek eleve úgy vannak felvéve, hogy folyamatos legyen, nagy FPS számmal!

A legidegesítőbb az egészben, hogy sok-sok-sok ember ezt az idegesítő folytonosságot még csak észre sem veszi és éppen ezért ilyen baromi könnyű ezeket az ezer tulajdonsággal bíró TVket eladni. Persze ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve a 6000-es SAMUmal, de ezek után ha lett volna egy 100Hz, nélküli verzió is, lehet elgondolkoztam volna rajta, mert úgy is tök felesleges. :(

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36609) guriga1234 válasza wolfman (#36608) üzenetére


guriga1234
addikt

A 100Hz-hez: pont az a lényege! Egyébként meg, ha zavar, akkor kapcsold ki, mert kikapcsolható. Ennyi. Erről nem tudom, hogy miért kellett egy litániát írni.

(#36610) dabadab válasza wolfman (#36608) üzenetére


dabadab
titán

"a bemutató videók több FPS-el lettek felvéve mint a Blu-Ray szabvány(25fps)"

Csak a rend kedveert: a mozifilmek 24p vagy 23.976p sebesseggel kerulnek BR lemezre (25p az pont nincs is), de az 50p meg a 60i is resze a BR szabvanynak.

A 100Hz-cel meg nem eredendoen rossz: kompromisszum. A sima 24 fps sajnos zavaroan keves, ezert vagy elviseli az ember, vagy mindenfele, hatranyokkal is jaro modszerrel megprobal javitani rajta. Az lenne persze az igazi, ha a filmeket normalis frame rate-tel vennek fel, de ez nem mostanaban lesz.

DRM is theft

(#36611) poirot válasza guriga1234 (#36525) üzenetére


poirot
senior tag

Samsung TV

Model Code: LE37B650T2PXXN
Version: AC06

Előre is köszönöm.

Ezek a modellek miben különböznek egymástól ?

(Jelenleg most ezt használom monitornak, a "képernyő tartalmának másolása" opcióval, ebben az esetben a felbontása, csak 1440x900, vagyis a 19 collos monitoréra áll rá. Érdekes módon 75 Hz-en nyomja a beállítások szerint. Az operát használom 150 %-os nagyításnál, szemüveges lévén. Eszméletlen jó a képe így is, hogy nem natív felfelbontásban van. Csak sajnos még hangot nem sikerült kicsiholnom a HDMI-n keresztül :( )

[ Szerkesztve ]

(#36612) dh66e válasza wolfman (#36608) üzenetére


dh66e
veterán

Köszi a beszámolót,igazából a sharp feketéjére-ezek szerint szürkéjére- lettem volna kíváncsi,ha kimegyek.A 100hz-ről hasonló a véleményem,de el kell fogadni hogy másoknak meg szempont vásárláskor.Csak hd forrás volt mindegyiken illetve láttál különbséget a sharp(hátul) ill.a samu(oldalt)elhelyezett ledes megvilágítása között?
(A kurot nem szabad megnézni,mert ők más dimenzióban élnek) :R

(#36613) Jostikacska


Jostikacska
tag

Ahogy nézegettem a Samsung b65* lcd tvknél a párosra végződő számúak a grafit a páratlanra végződőek a vörös panelesek.

"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."

(#36614) Mancsy


Mancsy
HÁZIGAZDA

Sziasztok!

Korábban írtam a SHARP TV-mmel kapcsolatban: kb. egy hétig azt csinálta, hogy 20-40 percenként magenta árnyalatra váltott, és csak ki-bekapcsolás után javult meg. De aztán abbahagyta, és már egy hete normális.
Most félek felhívni a szervízt, mert úgyis leráznak. Gondolom. De attól még jobban félek, hogy jövő év elején lejár a garancia, és majd akkor dobhatom a szemétre...
Szerintetek mit csináljak? És mi lehetett ez a magentázok-magjavulok hiba?

(#36615) Brekecs válasza Scoobyka (#36578) üzenetére


Brekecs
aktív tag

Szia !

Nem tudok veled egyet érteni és nem azért mert nekem Philips tv-m van, hanem azért mert én is szét néztem nem is egy helyen, és nem is öt percig mielőtt vásároltam és én a szememnek hittem nem bárki más véleményének ! Inkább úgy kellet volna fogalmaznod hogy ízlések és pofonok ,kinek a pap kinek a papné ! A baráti körben van egy Samu b650 és egy Lg lh4000-készülék de mind a hárman egyet értettünk abban hogy a Philips ( 9664h) veri őket mind képi megjelenítésben mind hang hatásban, az sd adásról meg ne is beszéljünk mennyivel szebb képet produkál a Philips. Végül egy jó tanács : mielőtt bárki hinni akarna nekem vagy Scoobykának NE TEGYE ! mivel minden ki magának vesz tv-t nem másnak, így csak a saját szemének hígyen !

Üdv

Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)

(#36616) johnny82 válasza Mancsy (#36614) üzenetére


johnny82
őstag

Vedd fel a telefont és hívd a szervizt! Nem is értem, hogyan lehet ez kérdés! :F

(#36602) n@p@lm: én még nem telefonáltam, hogy küldjenek hivatalos garipapírt. Mivel tőled tudok az egészről, úgy gondoltam megvárom, míg megkapod te, aztán hívom őket, hogy legyen mire hivatkozzak. :B Bár szerintem, ha beregisztráltam és elfogadták a szériaszámot, nem kéne, hogy gond legyen a garanciával, ha arra kerül a sor. Bár inkább soha ne kerüljön rá sor!

[ Szerkesztve ]

(#36617) dh66e válasza Mancsy (#36614) üzenetére


dh66e
veterán

Szia!
Melyik típusod van?

(#36618) anrab válasza Mancsy (#36614) üzenetére


anrab
addikt

én mindenféle képpen értesíteném a szervízt a hiba jelenségről! lehet hogy rögtön vágják hogy mondjuk valami nem érintkezik jól és túl melegszik vagy hasonló. a lényeg hogy garancia időn belül jelentkezett, tudnak róla, rejtett hiba és ezért garin túl is megjavíthatják garanciálisan.
na ez csak az én naív véleményem de próba szerencse!
lehet hogy elviszik próba járatásra, ugyebár gari időn belül de nem jelentkezik nekik sem. viszont van róla papirod hogy ezzel és ezzel a hibával bent volt ekkor és ekkor.
de lehet hogy valaki ezt tudja, hogy hogyan is működik a dolog az ilyen rejtett hibákkal.

(#36619) guriga1234 válasza poirot (#36611) üzenetére


guriga1234
addikt

Sejtettem, hogy neked is P-s van, te meg W-set töltöttél le (a magyar samus oldalon csak a W-shez van frissítés).
[Ezt töltsd le]
A továbbiakban pedig [itt] tudod megnézni, hogy van-e újabb fw a tévédhez:

Nagyon szívesen.

A tied is újabb, mint a W-s :)

PS: Ne zavarjon, hogy angol nyelvű a fw, ugyanis az csak a telepítő nyelvezetére vonatkozik. Továbbra is magyar lesz a menü és minden más (persze ha a magyar nyelvet állítottad be).

[ Szerkesztve ]

(#36620) dh66e válasza guriga1234 (#36619) üzenetére


dh66e
veterán

Ezek szerint nem vezettem félre,ugye?Pedig csak tippeltem.Bocsánat.

(#36621) guriga1234 válasza Brekecs (#36615) üzenetére


guriga1234
addikt

"mivel minden ki magának vesz tv-t nem másnak, így csak a saját szemének hígyen !" - így van. Nem szabad senkinek sem hinni. Van mindenkinek saját szeme és füle, el tudja mindenki dönteni, hogy neki mi a jó. Nincs két egyforma ember, aki ugyanúgy látna és hallana. A szubjektív benyomások közötti különbség pedig még nagyobb lehet.
Objektív dolgokról, mint pl. egy készülék tudása/képessége (nem a minősége!) már lehet korrekt vitát folytatni.

(#36622) guriga1234 válasza dh66e (#36620) üzenetére


guriga1234
addikt

Inkább verd bele megint a fejedet a falba, ahogy tetted korábban. Esetleg tapsikolj, mert az megy neked.

[ Szerkesztve ]

(#36623) dh66e válasza guriga1234 (#36622) üzenetére


dh66e
veterán

Ezt vártam tőled.The End.

(#36624) Mancsy válasza dh66e (#36617) üzenetére


Mancsy
HÁZIGAZDA

LC-37RA1E

(#36625) guriga1234 válasza dh66e (#36623) üzenetére


guriga1234
addikt

Az előzmények után másra nem is számíthattál.

(#36626) n@p@lm válasza johnny82 (#36616) üzenetére


n@p@lm
őstag

ok. :)
majd jelezkedek.

(#36627) n@p@lm


n@p@lm
őstag

samunak van service menüje? hogy lehet elérni?
és kilépni belőle? :)

(#36628) dh66e válasza Mancsy (#36624) üzenetére


dh66e
veterán

Próbáltam vadászni neked frissítést hozzá,de nem találtam.Mindenképpen jelezd a szerviznek-ez nem félelem kérdése-mert ez nem normális jelenség.Anno kifizettél egy bizonyos összeget erre a tv-re amihez garancia is tartozott.Most elromlott tehát egy telefon vagy mail.Mindenképp írd meg a végeredményt.Sok sikert.

(#36629) guriga1234 válasza n@p@lm (#36627) üzenetére


guriga1234
addikt

Ha nem tudod, hogy mi mire jó, akkor inkább ne babráld.
Privát megy!

[ Szerkesztve ]

(#36630) poirot válasza guriga1234 (#36619) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm, tökéletesen sikerült a frissítés.

Még egy kérdés, aki esetleg használta esődleges monitorként, vissza tudta hozni Stand by-ból ? Mert nekem ebben az esetben nem sikerül egérrel. Érdekes ha a számítógép Bekapcs. gombját megnyomom rögtön van kép. (Ez azért kényelmetlen, mert a gép a másik szobában van..) :)

Szóval, ha valakinek volna erre egy tippje. :)

(#36631) Mancsy válasza dh66e (#36628) üzenetére


Mancsy
HÁZIGAZDA

Köszi a segítséget mindenkinek, holnap felhívom őket, és szólok, hogy mi lett az eredmény.

(#36632) guriga1234 válasza poirot (#36630) üzenetére


guriga1234
addikt

Ebben nem tudok neked segíteni, mert a tévémet nem használom monitorként (van monitorom). Elsődlegesnek meg pláne nem használnám. Viszont mi értelme van egy elsődleges monitornak, ami másik szobában van? Ezt nagyon nem értem!

(#36633) poirot válasza guriga1234 (#36632) üzenetére


poirot
senior tag

A gép van az egyik szobában, a monitor, TV, billentyű, USB- DVD író, hangfalak hosszabító kábelekkel a másikban. Ennél halkabb gép nincsen. Azért említettem, hogy macerás a felállás Standby-ból. Természetesen nem lesz ez mindig így hogy csak monitorként használom, de jelenleg most enyém a "pálya". :)

(#36634) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Erossen gondolkodom, h jelenlegi Samsung A656-omat lecsereljem egy uj LED-esre B7000-re. (felteve, ha ezt el tudom adni ugye :U)
Van ezzel v.kinek tapasztalata vagy egyaltalan errol a LED-es dologrol??

Elore is koszi!

(#36635) guriga1234 válasza poirot (#36633) üzenetére


guriga1234
addikt

Ha neked így jó az elrendezés, az a te dolgod. De azt nem magyaráztad meg, hogy miért a tévé az elsődleges monitor.

(#36636) wolfman válasza dabadab (#36610) üzenetére


wolfman
veterán

Igen, bocsánat! 24p-t akartam írni, csak már késő volt én meg fáradt.

A gond itt csak az, hogy úgy reklámozzák, hogy tökéletesen folytonos kép 100hz-el, közben meg zavaróbb az eredményezett kép mint az eredeti. :(

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36637) WraithBar


WraithBar
csendes tag

Helló mindenki!

Rengeteg hozzászólást nem bírom mind végig olvasni ezért megkérdezem.
Mostanában terveztem monitort venni csak hát a tévém is elromlott úgyhogy úgy döntöttem hogy a 2 most egybe legyen. Tehát a tévét úgy szeretném használni hogy normál kábeltévés adás + számítógép. Az szg-ről szeretnék lejátszani avi-kat és Hd videókat is. Néha napja szoktam még játszani is. Mit kell ilyenkor figyelembe venni a tévé vételekor? értem így hogy felbontás? képfrissítés? stb. A szgépem intel 7400prci, 4gb ram, 4670 1gb hdmi, br/dvd meghajtó. Tehát minden információra szükségem van.
Tévénél számomra fontos szempontok: Full HD, min 37",LCD
Válaszokat előre köszönöm!

[ Szerkesztve ]

''két szem luxus egy meg már minek''

(#36638) wolfman válasza dh66e (#36612) üzenetére


wolfman
veterán

Igen, csak HD források voltak(azért ennél lejjebb csak nem süjjednek:) ), kivéve egy standon az előtérben, de ott a megállítható, visszatekerhető műsor volt a lényeg.

Sok különbséget nem vettem észre az elöl vagy oldalt elhelyezett LEDes megoldások között. Talán egy hangyányival világosabb az oldalsó megoldás. Sötétben mindegyik zavaró lenne. Ettől persze a színek és a kép nagyon szép.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36639) wolfman válasza guriga1234 (#36635) üzenetére


wolfman
veterán

én is elsődlegesnek használom az én TVmet. Én azért használom így, mert nem csak filmezni szeretnék rajta, hanem játszani, netezni(bár feleslegesnek tűnik, de kényelmesebb), Photoshoppolni, hangot vágni stb. Meg az se mindegy hogy a régi 19"-os moncsim evett 150W-ot, ez meg energiatakarékosan(windowsos tevékenységhez használom) 70-75W és 40"!

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36640) dh66e válasza wolfman (#36638) üzenetére


dh66e
veterán

Köszönöm!

(#36641) wolfman válasza dh66e (#36640) üzenetére


wolfman
veterán

Nincsmit!

Annyit még elmondanék, hogy nekem furcsa volt, hogy a plazma TVk képe meg vibrált mint egy CRT-jé tenné 70Hz környékén, ahol már nem zavaró, de még látod a vibrálást. Számomra ez érthetetlen volt. :F

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36642) guriga1234 válasza wolfman (#36639) üzenetére


guriga1234
addikt

Az én 22"-os monitorom 45W-ot fogyaszt (max). :))
Az, hogy mekkorának látod a képet, a látószögtől függ, az pedig csökken, ha messzebb van. Vagyis önmagában a méret még semmit nem árul el. A látószög már annál inkább.
Tévén csak tévéműsort és filmeket nézek, nagy ritkán fényképeket, ha van nálam valaki és fényképeket akarok mutogatni. Ha meg vendégség van, akkor content library megy :)
Játékra elég combos gép kell, ha natív felbontásban akarsz játszani a full HD-s tévén. Hangvágásra tévét monitorként :F
Persze, ha nincs pénzed külön monitorra is, akkor érthető.

[ Szerkesztve ]

(#36643) wolfman válasza guriga1234 (#36642) üzenetére


wolfman
veterán

Hát igen, elég erős gép kell sok játéknak. De ez is érdekes, mert a Mini Ninjas szaggat full grafon 1080-ban, a Batman:AA meg nem, pedig a Batman részletesebb graffal rendelkezik. A Crysis meg nem lett sokkal lassabb 1080ban, mint mondjuk 1280x960ban(4-5FPS különbség).

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36644) mory4ever


mory4ever
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 24" LG monitort, gyönyörű, szemkápráztató képe van! ... hatalmas az előző ( 17" Samsung CRT) monitoromhoz képest.

Mit jelent az hogy PVN vagy az hogy TN PANEL ?? Ezzel nem vagyok tisztában, és még az t sem értem hogy miért van az, hogy irják: "gagyi TN panel" ?

Miért gagyi az egyik és miért jobb a másik?

Várom a választ, remélem jó helyre irtam ez az első kommentem!

ÜDV

(#36645) KovácsGéza


KovácsGéza
tag

Sziasztok!

Tévét veszek, kb 180K van rá.

Ami fontos, hogy legyen benne MPEG4, 24p, szép legyen a képe, 10bites panel, sok év garancia.

Mit ajánlotok nekem?

Monsieur! Azonnal kovessen engem, bitte!

(#36646) wolfman válasza mory4ever (#36644) üzenetére


wolfman
veterán

.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#36647) z67


z67
őstag

Szeretnék egy B650-est beállítani szobaantennával Budapesten a MindigTV-n fogható állomásokra. Teljes újrahangolásra van szükség vagy lehetőség van manuálisan is? Ha igen, hogyan fogjak hozzá?

Köszönöm szépen előre is!

(#36648) mickemoto válasza mory4ever (#36644) üzenetére


mickemoto
őstag

Nem gagyi a TN, filmre, játékra, netre tökéletes.
PVA, IPS panel más technológia, grafikai munkára (is) való 2-2,5szeres TN árért.

(#36649) Forrest Gump válasza mickemoto (#36648) üzenetére


Forrest Gump
tag

Addig jó, amíg meg nem nézel egy nem TN paneles monitort.:)

(#36650) anrab válasza mory4ever (#36644) üzenetére


anrab
addikt

"TN panel röviden:
● kitűnő válaszidő
● jó kontraszt, jó fekete
● gyenge betekintési szögek
● közepes színhelyesség
● 18 bites színképzés
● olcsó
● játékra, irodai használatra kiváló
● filmnézésre jó
● profi munkára gyenge
IPS panel röviden (AS-IPS):
● jó válaszidő
● jó kontraszt, jó fekete
● kiváló betekintési szögek
● kiváló színhelyesség
● drága
● játékra jó
● filmnézésre, irodai munkára kiváló
● profi munkára kiváló
MVA/PVA panel röviden:
● jó válaszidő
● kiváló kontraszt és fekete
● kiváló betekintési szögek
● jó színhelyesség
● játékra, filmnézésre jó
● irodai munkára kiváló
● profi munkára jó"
[link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.