Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36401) hattorihanzo válasza anrab (#36374) üzenetére


hattorihanzo
aktív tag

miket? Nekem napok óta csak kiírja, hogy frissítette, de semmi új, azt csillaggal jelöli.

ok, nem jelölte de itt vannak vox,pro7,rai uno, 3sat, sky news.

[ Szerkesztve ]

(#36402) Krisz_82 válasza piki1982 (#36387) üzenetére


Krisz_82
tag

Már korábban is sok negatív kritika érte az LG-márkájú LCD készülékeket ezen a fóruzmon,ezért érzem indokoltnak a hozzászólásomat a témával kapcsolatban.Nevezetesen arról van szó hogy szerintetek az LG-nek SZÜRKE A FEKETÉJE!! Nekem LG 42lh4000-es,tehát koránt sem a legújabb széria van otthon. De csak éjszakai (nulla egyéb fényforrás a szobában) TV / játék használata mellett észleltem a dolgot eleinte. Üzenem a vészmadaraknak,hogy a Tv menüében lévő bőséges beállítási lehetőségeket nem dísznek adta a gyártó a felhasználók kezébe a távirányítón keresztül!!!Sötét szobában történő használat mellett be kell kapcsolni az enerkiatakarékos üzemmódot közepes,vagy magas szintre, egyébkénti használat esetén sem kell mindent magas fokozatra állítani és voálá máris élvezhető, szép mély a fekete megjelenítése az LG készülékek esetében is. :K Itt többen is a Samsung-ra(650) esküsztök,igaz én csak üzletben láttam és mint tudjuk ilyenkor a kedves eladó kolegák nem igen engedik az opcionális beállítási lehetőségek válltogatását,í gy nem vonható le messzemenő következtetés ebből sem.Mindazonálltal nem fo..tam össze tőle magam az egyszer biztos.Szóval aki eddig elégedett volt az LG-vel az ezután sem ez alapján ítélje el. Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni. Köszönöm a türelmet...

Gran Turismo 5 Forever !!!

(#36403) szabi__memo válasza Krisz_82 (#36402) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szia!
Bár én még egyszer semm hurrogtam le ezen a forumon az LGt, sem semilyen márkát, de mégis azt gondolom válaszolok neked. Előzetesen megjegyzem én semelyik márkának nem vagyok hive, viszont a közeljövőben szeretnék venni egy lcdt.
Ahogy emlited nem igazán engedik az üzletekben a beállitást és ez tényleg eléggé visszaüt, mert ugy néz ki alap beállitásokkal nem kedvező az LG feketéje. Még nagy fényben üzleti körülmények között sem. Pont tegnap néztem be egy üzletbe és egymás mellett volt lh4000 és b650. Egyértelmű hogy az lg szürke volt. Lehet be lehet állitani, de hát nem hagyják...

(#36404) hejesírásó válasza szabi__memo (#36403) üzenetére


hejesírásó
senior tag

beállítás engedése, nem engedése: Pécsen a médiában simán engedik, sőt segít neked a csóka megtalálni az ideálist akkor ha ő is látja h nem az igazi->nekik is elemi érdekük, hogy a tv jól nézzen ki és eladható legyen. Nyílván ha van egy durvás akció az adott héten lcd-tv-re egy másik tipusra, lehet nem fog segíteni, de amikor én a samsungomat vettem (médiára nem jellemző módon) kb 1,5 órát beszélgettünk mire döntöttem. látszott hogy nem hentes a szakmája.

szval sztem bolthálózaton belül is nagyok az eltérések, nem hogy hálózatok között :B

(#36405) szabi__memo válasza hejesírásó (#36404) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Persze, én csak azt akartam mondani, hogy nem csoda, hogy mindenki lehurrogja, hiszen sehol nincs belőve. Viszont ugy néz ki a Samsungok be vannak igy mindenki azt látja szebbnek. Én is. Lehet be lehet állitani, de ezzel nem sokan akarnak vacakolni, s ha az egyiknél alapból jó akkor már kétségek támadnak szinte mindenkiben, hogy a másikat csak állitgatással tudod arra szintre hozni és felmerül mi lesz ha megveszed. Lehet mindig állitgatni kell, például. Igy én nem csodálkozok, hogy a legtöbb ember egyszerüen azt mondja, ezzel semmit nem kell csinálni sé jó, ezt veszem meg.

Mod: még azt sem mondom, hogy nincs igazuk. Egyébként tudtommal az LGket (általánosságban) beállitásokkal sem tudod arra a feketére állitani, mint egy Samsungot. Mert ugye azt is lehet még állitgatni. Volt is itt link egy külföld tesztről, hogy az lcdk közül a B650-es az eddigi legjobb feketével rendelkező.

[ Szerkesztve ]

(#36406) johnny82 válasza hejesírásó (#36404) üzenetére


johnny82
őstag

Én is ajánlom ilyen szempontból a MediaMarkt-ot. Engem még egyszer sem küldtek el, mikor nyomkodtam a távkapcsokat és állítgattam a tévéket (pedig volt, hogy napi szintem voltam ott, csak ezért :B ). Az ő érdekük (is), hogy minél elégedettebb legyen a vásárló és ne zsákbamacskát vegyen, hanem lássa, hogy tapasztalt, segítőkész emberek hada veszi őket körül, hogy nyugodtan, elégedetten költhessék el a megspórolt pénzüket.

(#36407) szabi__memo válasza johnny82 (#36406) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Az még egy dolog, hogy üzletben engednek állitgatni, de hogy ott nem tudsz objektiven dönteni, hogy otthoni fényviszonok között melyik lcd adná a legszebb képet az az egy biztos.
Persze más lehetőség nem nagyon van.. reménykedhetsz benne, hogy jól döntesz igy.

[ Szerkesztve ]

(#36408) snipr


snipr
aktív tag

Saturnban is kint vannak a táviranyitok (vegulis MM-el egy erdekeltseg ha jol tudom)... lehet piszkálni, ha 5percnél tovabb piszkálod odafut az adott márka ingjében rohangalo emberke és erdeklodik miben segithet (mult heten voltam, postoltam is rola egy rovid szosszenetet... mikor odajott a csóka kerek perec megmondtam neki, hogy szeretnem azt a feketet latni mint a mellette levo samun - egy 42sl8000 volt az áldozat.... elvette a taviranyitot, picit szöszmötölt majd beállitotta vegul viszonylag jóra (igaz eleg sokat levett a fenyerobol), LH5000 volt még a kozelben, de azon nem kiserleteztem mert alapbol eleg nagy volt a difi...

Egyebkent vicc, hogy ezek az emberkék mennyire fikázzák egymás termékét :) a sharp-os emberke a leszarozta az LG-t, a panasonic-os minden mást :D 'aszonygya gyere mutatok én tv-t, majd odavitt egy 42-es hd ready plazmához és mutatott rajta SD-t (tény hogy ezen volt a legszebb az SD) :) szoval ki ki amiben erős azt probalja demonstralni :) ... viszont az is tény, hogy a legtobb embernek megfizetheto kategoriában mindenki mindent a samu b650-hez hasonlitott (hallgattam a kulon szobaban AV erositoket jódarabig és kozben figyeltem a népeket), a samu taviranyitojat senki nem piszkalta soha, mindig mindent ahhoz akartak beallitani... :)

[ Szerkesztve ]

(#36409) zhagyma


zhagyma
őstag

Személyes tapasztalatom szerint az MM-ben valóban hagyják az állítgatást (Budaőrs, Székesfehérvár). Egy - két órát szoktam elszórakozni egy-egy alkalommal. Két készülék összehasonlítását általában a fényviszonyok és a "két kiszemelt típus más polcon" probléma szokta nehezíteni. Minden estre a "túra" előtt érdemes felkészülni és egy adott készülék hibáit kihozó beállítást "kitalálni" (teszt/kézikönyv). A márka droidok pedig finoman leépíthetők ... :)

(#36410) poirot


poirot
senior tag

Üdv.

Na megérkezett a Samsung LE 37B650 TV-m.

Van egy pár beállítási problémám amiben majd a hozzáértők segítségét szeretném kérni;

- Teljes csatorna keresést választottam, digitálist egyet sem talált,csak analógot. (Fibernet).

Ez a kisebbik gond.

Rányomtam a HDMI-HDMI kábelt, ha indítom a windows 7-et akkorcsak a háttérképig jutok el, ott lefagy. Ha kihuzom a kábelt a VGA kártyából mükődik minden rendesen. Ha visszadugom, csak a háttérképet mutatja. A TV nem észleli, bármelyikbe dugom.

A háló kábelt is rádugtam, ez látja a számítógépemet, legalábbis a nevét tudja. Elindítom a Samsung PC share manager-t, a hol meg van osztva egy mappám filmekkel de semmit nem lát.

Szóval így hirtelen ennyi, ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.

(#36411) guriga1234 válasza poirot (#36410) üzenetére


guriga1234
addikt

A HDMI 3-ba dugd! (kézikönyv)
A PC Share Manager-ben engedélyezned kell a tévét, és persze meg kell osztanod azokat a könyvtárakat, amiket engedsz a tévének. Utána - a megosztott tartalmak számától függően - elkezdi átnézni (ez akár nagyon hosszú idő is lehet először!), és ha befejezte, utána már a tévéről látni fogod a tévé Mediaplayer-ével.

(#36412) altntvx


altntvx
tag

:DD

[ Szerkesztve ]

''A mennyországba térsz meg, vagy felfalnak a férgek.''

(#36413) poirot válasza guriga1234 (#36411) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm, A Lan már megoldodott, evvel az engedélyezéssel. (Nem értem, hogy miért van annyira eldugva, és nem alapértelmezett az engedélyezés.)

Viszont a HDMI-HDMI kábelnél még mindig ugyanaz a probléma, ahogy csatlakoztatom az egyik végét, (most a HDMI 3-asban a háttérkép kimerevedik, vagyis lefagy a gépem, és annyi. Hiába indítom el, bejelentkezéskor szinén csak a háttérkép látszik,semmire sem reagál, sem ALT+ TAB, sem ESC. Ahogy kihuzom, mögötte, már felállt a rendszer.

:(

(#36414) nono0327


nono0327
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a samub650-ben van egy divx regisztrációs kód. Azzal kell valamit csinálni? Vagy lehet esetleg divx pro-ra frissíteni? Köszi a segítséget előre is és bocsi, ha nagy hülyeséget kérdeztem!

(#36415) guriga1234 válasza poirot (#36413) üzenetére


guriga1234
addikt

Passz. A gépeden kéne állítani valamit, de azt meg nem ismerem.

(#36416) guriga1234 válasza nono0327 (#36414) üzenetére


guriga1234
addikt

Az a regisztrációs kód arra való, hogy ha DRM-mel védett divx-et töltesz le, akkor meg tud nézni. De olyanokat csak a mazochisták töltenek le, vagyis nem kell vele semmit sem csinálni.

(#36417) nono0327 válasza guriga1234 (#36416) üzenetére


nono0327
csendes tag

Köszi! És ezt úgy frissíteni, hogy divx hd-t is le tudjon játszani, azt akkor nem is lehet, ugye?

(#36418) hehehun


hehehun
csendes tag

Srácok,

csak 1 kérdés, a Panasonic ennyire szar, hogy senki meg sem említi? :Y

(#36419) szabi__memo válasza hehehun (#36418) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nekem azt ajánlották E.wordben. Samut és azt, de inkkább a Samut.

(#36420) hehehun válasza szabi__memo (#36419) üzenetére


hehehun
csendes tag

csak azért kérdem, mert kb. 1-2hete követem a fórumot, hátha segít dönteni. De csak LG és Samsung, másról sem szólnak a kommentek. Ezzel azt sikerült elérni, hogy már kezdek lemondani a Panasonicról...pedig gyakorlatilag dunsztom sincs, hogy milyen a Panasonic a többihez képest...
Gáz...
Totál bizonytalanság...
Egyszer bekattanok és megveszem az elsőt, ami szembe jön, aztán meg sírok :)

(#36421) guriga1234 válasza nono0327 (#36417) üzenetére


guriga1234
addikt

Divx-ből 800x600 a max (kézikönyv).
Xvid-ből akár 1920x1080 is megy (szintén kézikönyv)

A Divx HD nem nagy durranás. A H264 sokkal jobb.

[ Szerkesztve ]

(#36422) nono0327 válasza guriga1234 (#36421) üzenetére


nono0327
csendes tag

Köszönöm az infót, ennyire mélyen még nem ástam bele magam az ügybe! De ezt jó tudni!

(#36423) hehehun


hehehun
csendes tag

Ez milyen cucc szerintetek?

LE40B750U1W

(#36424) guriga1234 válasza hehehun (#36423) üzenetére


guriga1234
addikt

Neked az legyen a fontos, hogy számodra milyen.

(#36425) szabi__memo válasza hehehun (#36420) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Igen ezek mennek nagyon. pedig ott akkor a Pana, a Sharp, a Toshiba és még biztos van nagy márka. Phillips azért szóbajön néha, de az elöbbiek nem igazán. Ez van sajna.

(#36426) Yany válasza hehehun (#36423) üzenetére


Yany
addikt

Ugyanaz, mint a b650, csak ez 200Hz-es. Talán a firmware is újabb valamennyivel, de erről még nem olvastam így...

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#36427) hehehun válasza guriga1234 (#36424) üzenetére


hehehun
csendes tag

köszi, ez sokat segített :)

(#36428) hehehun válasza Yany (#36426) üzenetére


hehehun
csendes tag

Köszi!!
Erre kezdek rákattani, az ára sem vészes, sőt, az eredeti tervemhez képest még kedvezőbb is, ezt a panát néztem:TX-L37V10E de csak 37-es van,nincs rajta usb, 100Hz-es és kb. 60-al drágább, mint a samsung.

[ Szerkesztve ]

(#36429) toeki válasza hehehun (#36427) üzenetére


toeki
senior tag

főleg azért nem jönnek szóba más tipusok mert ár/érték arányban a samu/lg/philips veri őket de bőven van jó tv-je a pana-nak sony-nak is csak ott általában kicsit többet fizetsz csak a nevük miatt.

(#36430) hehehun válasza toeki (#36429) üzenetére


hehehun
csendes tag

igen, mindenki ezt mondja, hogy ár-értékben Samsung és LG. És mindenkitől azt hallom, hogy azért mert olcsó, attól még nagyon jó a Samsung....ha nem a legjobb.

(#36431) guriga1234 válasza Yany (#36426) üzenetére


guriga1234
addikt

Ugyanaz a fw van, mint a 650-hez.

(#36432) guriga1234 válasza hehehun (#36430) üzenetére


guriga1234
addikt

Tudod, én sokáig semmire sem tartottam sem az LG-t, sem a Samsungot. Aztán megváltozott alaposan a véleményem. Egyes termékeik nagyon jók. Van 2 külső USB-s winchesterem a laptopomhoz, Samsung mind a kettő. Az Omniám is az, és a tévém is. LG a laptopomra kötött 22"-os monitor, és a külső DVD íróm is. A fiamnak Samsung mosógépe van, és nagyon jól működik.
Vannak persze olyan termékek, amikből eszem ágában sem lenne sem Samsungot, sem LG-t venni. Pl: fényképezőgép, kamera, klíma, stb.

(#36433) hehehun válasza guriga1234 (#36432) üzenetére


hehehun
csendes tag

innen ered az én szkepticizmusom is. aki túl sok mindent gyárt, azt biztos nem minőség, ezért is sodródtam a Panasonic felé, meg a VIERA miatt, mindig csak jót hallottam róla, de akkor még csak álmodoztam ilyesmiről. Lehet, hogy a samsung a kivétel. mondjuk eszembe nem jutna samsung mosógépet venni :) ami biztos, a telefonjai kalap kaka mind...soha többet samsung teló...

[ Szerkesztve ]

(#36434) poirot válasza guriga1234 (#36415) üzenetére


poirot
senior tag

Köszi a segítséget, valószinűleg én voltam, vagyok figyelmetlen, sikerült megoldanom.

Van a Menü-ben Segítség a HDMI csatlakozásokhoz, vagy ilyesmi. Na azt szó szerint követtem, és így meg van a TV is HDMI-ben a számítógép képe. (De szerintem már délelőtt is meg volt, de mivel rögtön a monitoromat választotta ki 2.-nak, így azért láttam csak a háttérképet, mint most, jelenleg a TV-én és nem buheráltam a Source-val).

Csak most vacillálok, hogy hogyan legyen, ugyanis a képernyő beosztásoknál a Samsung TV-met 1 monitorként kezeli, ami nem is gond, mivel a monitort akkor is ki lehet választani, hogy az legyen az elsődleges, mikor 2 monitornak teszi.

Hogy lenne jó beállítanom, hogy minnél kevesebbet kelljen variálni ? Valószinű, hogy elég sokat fogom használni monitorként a TV-ét.

Hangot még nem sikerült kicsiholnom a TV-ből HDMI-n keresztül, pedig látja a kimeneteket a Hangkeverő. Ha valakinek sikerült, pár mondatban leírhatná, köszönömszépen.

(Aki majd ezután vesz/szerel ilyen TV össze, figyeljen arra, hogy mikor az LCD panelt illeszti össze a tartójával, akkor előfordulhat, hogy a sülyesztésben az egyik oldalon egy kis kábel útban lehet, legalábbis nálam kicsúszott a helyéről, majdnem sikerült elcsípnem.)

(#36435) guriga1234 válasza hehehun (#36433) üzenetére


guriga1234
addikt

Nem ismerem a samu telefonjait, az Omnia az egy telefont is tartalmazó PDA. Eszembe sem jutna más típust venni, mert az nekem tökéletes (volt már a kezedben Omnia?).
Én sem vennék samu mosógépet (nekem szárítós AEG van), de miután a fiamék akkor költöztek az új lakásba, és a pénzkeret véges volt, mert sok mindent kellett venni, így samu lett. Egy éve megvan nekik, és tökéletesen működik. Én sem gondoltam, hogy jó lesz.

(#36436) Trava válasza hehehun (#36433) üzenetére


Trava
tag

Nekünk volt itthon samsung mosógépünk, 8 éves korában oda adtam anyósomnak, azóta is tökéletesen működik. Most múlt 10 éves.
Biztos egy eldobható alsó kategóriás samsung telefont használtál.

(#36437) anrab


anrab
addikt

voltam ma az Árkád üzletházban. a falon kb. 30 db televizió és mindegyiken az RTL klub ment. valami szappanopera. volt köztük sony w 5xxx is meg toshiba és a fórumban szereplő lg-k és samsung tv-k. a képet nem akarom minősíteni. [U] vajon miért nem raktak közéjük egy-egy philips-et? :) pedig a földön ott volt a dobozokban!/U]

(#36438) Brekecs válasza anrab (#36437) üzenetére


Brekecs
aktív tag

Fogalmam sincs ! :C

Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)

(#36439) Forrest Gump válasza guriga1234 (#36432) üzenetére


Forrest Gump
tag

Hmm, klímában pedig nagyon jó az LG.

(#36440) Cyrin válasza Forrest Gump (#36439) üzenetére


Cyrin
addikt

bizony, nekem már a második klímám is LG. A mosógép is az.

(#36441) Csabi8507 válasza Cyrin (#36440) üzenetére


Csabi8507
tag

Srácok.Érdeklődnék,hogy a samu B650-sen milyen kép van sima analóg kábeles (UPC) adásnál akinek esetleg ilyen van leírná milyen a kép? :))

(#36442) piki1982


piki1982
csendes tag

sziasztok

pc tv összekötés estén sokak irták a HDMI-HDMI-t.
Ha nekem a videókártyámon csak DVI van, vagyis egy DVI-HDMI kapcsolattal kötöm össze azon sokat bukok képileg vagy az jó?
Az új HD-s videókártyákon van HDMI dugasz? Ezt nem igazán értem. Szombaton venném a Samsung 32B650tv-t remélem nem szívok ezért! Aki tudja szóljon légyszi.

(#36443) Fr3eWar válasza piki1982 (#36442) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Veszel egy DVI->HDMI átalakítót (nekem a 8800gt-hez csomagolva volt). És veszel egy jó minőségű HDMI-HDMI kábelt és akkor nem bukhatsz nagyot akkor sem ha később olyan VGA kártyát veszel amin integrálva lesz a HDMI port.

(#36444) Fr3eWar válasza Fr3eWar (#36443) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Váhh ha 28sec-e elöbb postolok milyen szép timestamp-em lett volna.

(#36445) napata


napata
csendes tag

Philips (32PFL5604H) tulajokat kérdezném, hogy amikor először üzembe helyezzük a TV-t, akkor miket kell beállítani rajta és ezek közül mit érdemes beállítani?

Amemyiben UPC Digital kábelem van, akkor ott nem kell csatornákat kerestetni vele, hanem azok azonnal adottak?

(#36446) guriga1234 válasza Forrest Gump (#36439) üzenetére


guriga1234
addikt

Én hiszek neked, de nekem jobb van. Igaz, nem LG árfekvés.

(#36447) Plutor válasza napata (#36445) üzenetére


Plutor
aktív tag

Az első beállítás úgy történik,hogy ki kell választani az országot,nyelvet.
Utána jön a kép beállítás,ami úgy történik,hogy két fél képet látsz,és ki kell választani a neked tetszőt.Mindenkinek más tetszik,neked kell belőni az otthoni használatra.
Upc digitálnál,csak rá kell kötni a tv-re,és a beltérin tudsz kapcsolgatni.
Még a tv-t is tudod vezérelni az upc-s távirányítóval.

(#36448) mickemoto


mickemoto
őstag

Üdv!
LCD tv vásárlás előtt állok, és ki is néztem egy Philips 32PFL8404H típusút a pcdreamshop.shp.hu oldalon, ez egy Kalocsai Kft. , a neve PC Dream. Vásárolt már valaki tőlük ? Megbízhatóak?
Az áraik elég jók, és minden tv-hez adnak bónusz hdmi, scart, usb kábelt is.

(#36449) G.I.JOE válasza Fr3eWar (#36443) üzenetére


G.I.JOE
senior tag

Jó minőség az mit takar? 10m 5e-ért az jó minőség? [link]

(#36450) pinnacle válasza hehehun (#36418) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nekem Panasonic TXL37G10-m van.Sajnos tényleg drága, ennyiért a 42" plazmát is lehet venni, csak nekem az túl nagy meg zavar a világos szinen lévő vibrálás.Alapvetően meg vagyok elégedve, de az biztos, hogy SD adásban, a hagyományos TV-k jobbak.Feketéje sötétben világos, gondolom az IPS panel miatt, de egyébként , a képernyőn az X is látszódott, a fényképen viszont nem.Inputlag a hagyományos TV-hez képest.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.