Hirdetés
Aktív témák
-
fores
csendes tag
Sziasztok!
Most írok ide először,tanácsra lenne szükségem.....
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Melyik TV-t vegyem meg:
1.LG 37lg5000
2.SHARP lc37d65e
3.Samsung LE37A551Laikus vagyok,SEGÍTSETEK pls!!!!!!4
eddig 1-0 a sharpnak..többiek véleménye?
tv guruk előnyben! -
Versus82
aktív tag
én úgy tudtam hogy a 4500 ban már nincs interlacing hiba...w5500-ra 17-33ms input lagot írnak, remélem új firmware el majd jócskán lejjebb megy. a656-hoz hasonlítani az árát hülyeség, nem egy kategóia. 4500at vettem volna igen, de lemaradtam róla, így mélyebben a zsebembe kell nyúlni. cserébe kapok usb ről videó lejátszást, szebb színeket, mélyebb feketét. szebb képe van az újnak, olvass utána.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
SzlobiG
félisten
válasz hattorihanzo #28954 üzenetére
Akkor én mondom a samut.
-
gyuromoj
veterán
Hali mindenki!
E között a 2 TV között vacilállok:
-Philips 32PFL7803D LCD
-Samsung LE32A551P2RXXC LCDMelyik érné meg jobban?
Árban teljesen megegyeznek!PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
fores
csendes tag
kösz a segítséget..
építő jellegű volt..
marad a precision2000
thx igazán -
sb
veterán
válasz Versus82 #28952 üzenetére
Tudom mik az 5500 előnyei... csak ezeket konkrétan nem ragoztad, hogy szükséged lenne rá. Amit igen, az input lag volt, amiben meg gyengébb. Az előnyeiről meg általánosságban írtál (csak hogy új típus) és úgy meg azért kérdéses a dolog... attól függ tényleg mire kell az embernek.
Nyilván van pár extra feature, ami amúgy jó, ha ki is használod. -
Sandormaster
aktív tag
Sziasztok!
Egy bizonyos újságban hirdetik a következő tv-t: Samsung LE40F71 139.900Ft-ért mint kifutó darab, a kérdésem hogy van-e vkinek tapasztalata ezzel a tévével, illetve bármilyen vélemény érdekelne hogy ki mit gondol az ilyen outlet üzletekkel kapcsolatban, nyilván itt előfordulhatnak bemutató darabok is, mennyit romlik ezeknek az lcd tévéknek a minősége az idő múlásával?
A kérdés azért merült fel bennem, mert ritkán látni Full HD lcd tv-t 100 centi felett ráadásul Samsung márkajelzés alatt mindössze 140k-ért... -
hdmi
tag
válasz Versus82 #28934 üzenetére
Szia, amit belinkeltél webshopot, ott azt írja, hogy a KDL-40W5500 449,990 Ft-ról van leértékelve 359,990 Ft-ra. A KDL-46W5500 pedig 569,990 Ft-ról 429,990 Ft-ra. Mindkét készülékre 2 év hivatalos magyar garanciát ad.
Ezzel az a gond, hogy a két TV soha nem volt annyi, mint amennyiről le van értékelve. A KDL-46W5500 hivatalos Sony Center nyitóára 459,990 Ft, tehát „csak” 30,000 Ft a különbség, azonban minden Braviara 3 év hivatalos magyar garanciát adnak. A KDL-40W5500 hivatalos nyitóára pedig 379,990 Ft, amit ha interneten rendelsz meg a Sony szalonból, akkor megkapod 360,990 Ft-ért. Tehát ugyanannyiért mint a fent említett ár, csak szintén 3 éves hivatalos magyar garanciával. Magyarul nem minden akciós ár, csak azért mert egy soha nem létező ár mellé írnak egy kisebb árat. A két hivatalos Sony Center honlapja: sonyszalon.hu saturn.hu.[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
sittes79
addikt
egyébként aki nagyon bátor ebayen még van sony 4500, akár licitre is
láttam olyan 600 EUért+60EUR szállítás(DHL) németből -
runner 125
nagyúr
-
matthews
aktív tag
Hol nem lehet w4500-at kapni? Vagy egyáltalán nem lehet????? Basszus....
"No brain, no problem"
-
Versus82
aktív tag
válasz matthews #28967 üzenetére
egyáltalán nem lehet
nekem felajánlottak 390 ezerért egy 46osat. kiállítási darab volt, 3 hónapon át ment napi 10 órában, hd teszt lemezekkel. mi a véleményetek,károsodott a tv, vagy ezek az lcd bírják és csak jól bejáratódott?
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Scoobyka
addikt
válasz matthews #28971 üzenetére
igen csak 1 év garral....tehát az sem hivatalos gari....nem te vagy az egyetlen aki ezt a típust keresed....már vagyunk rá vagy 4en.....és én is jó pár helyen megkérdeztem és nincs egyáltalán, sehol sincs az országban.....egyetlen helyen találtam,de ott 330ért van.
szóval erre ráfaragtunk 40w4500ast már nem lehet szerezni úgy nézz ki...és nem is nagyon fognak belőle rendelni....vagy ha lesz akkor emelkedig az ára.
sony szalonban érdemes már csak probálkozni.
de ha találtsz egy helyet ne fogd magad vissza és oszd meg velünk.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Hja igaz hogy én ma láttam egyet és érintettem is de
360ért 40"w4500 köcsög sony tuti erre játszott. -
Scoobyka
addikt
válasz matthews #28974 üzenetére
330at meg már nem ér....300ért van a37w5500as esetleg még az,de abban meg kitudja milyen panel lesz ;290ért van a 42lh7000es új lg........tehát 330ért rossz ár/érték arányú.....a 350 meg 360as 40w5500as meg elmehet a fenébe.... (tom hogy válság ,meg gyenge a forint is,de akkor sem)
szerintem a sony most valamit marha szarul csinál.....válság idején a fene se gondolta volna ,hogy ilyen stratégiával álnak elő....talán ha a w5500ast jó pár dologgal feltubozták volna akkor megérné,de így??? Semmikép....kiváncsi vagyok az első negyedéves bevételükre majd.....az lg most a legszimpatikusabb árstratégia szempontból.(neki már ezért is jár a plussz pont valamint az extrákat is belerakták ahogy kell)
titkos befutotnak mostmár az lgre szavazok.
[ Szerkesztve ]
-
hdmi
tag
válasz Scoobyka #28976 üzenetére
Nem biztos, hogy a Sony szúrja el, hanem inkább a magyar gazdaság helyzete, azon belűl is a forint/euró árfolyam. Tavaly, mikor kijött a KDL-40V4000, akkor 299,990 Ft volt a nyitóár, ugyanannyi, mint most a KDL-40V5500. Egy apró különbséggel, tavaly tavasszal 230 Ft körül volt az euró, most 300 felett van.
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
AMATŐR
őstag
Vissza olvastam kicsit a topikban, és ott találtam ezt a mondatot"Cifu" kolléga írta:A 100Hz csak filmnézéskor jön be, ott előnyt jelenthet (viszont nagy felárat is), játéknál, böngészésnél semmi haszna, sőt, növeli az input lagot, tehát ott inkább hátrány.
Ez tényleg igaz? Mert ha igen, akkor nem nézelődök a 100Hz-s monitorok között! Én ugyanis sokat játszom.
[ Szerkesztve ]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
elmerfudd
csendes tag
W4500-as volt ma még pár darab a Törökbálinti Corába, azon ment a demo is+pár doboz még volt belőle. Érdemes megprobálni.
-
AMATŐR
őstag
válasz DigitXT #28983 üzenetére
A Philips 42PFL7403D FULL HD 100 Hz -t néztem ki, nagyon örültem a 3ms os válaszidőnek.
Van ebből egy 60Hz s modell a 7603D jelzésű, ennek viszont csak 5ms írnak válaszidőnek.
Én játékra is használnám, nem csak TV-zésre.
Fogalmam sincs, kikapcsolható e?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz AMATŐR #28984 üzenetére
A válaszidő ilyen szinten nagyjából tökmindegy, az meg más kérdés, hogy nem is egységesen mérik. Az input lag ettől független, és nagyságrendekkel több lehet.
Tehát hiába 3 ms a válaszidő, amikor épp 100 Hz-en tolja a képet, ha a bemenetén
ilyenkor egy jóval kisebb frissítésű képet feltételez, és annak kockái közé interpolál:
játékra gyakorlatilag használhatatlanná teszi az egészet. (Ha mondjuk már 30 FPS
is az input, egy képkockányi eltérés akkor is 33,3 ms csúszást eredményez. Minél
kisebb az input framerate-je, ez annál nagyobb - pl. 24 fps-nél 41,6 ms -, ill. fordítva,
minél nagyobb az "input FPS", annál kisebb, viszont annál kevésbé van értelme az
egésznek. Ha egy játékban az LCD-vel szinkronban megvan a 60 FPS, szerintem
azon bármilyen hókuszpókusz csak ronthat, ill. bőven elég folyamatos mozgás...)[ Szerkesztve ]
-
AMATŐR
őstag
válasz Symbio #28985 üzenetére
Igen arra!
Sok felesleges keresgéléstől kíméltél meg!DigitXT: Esetleg nem tudnál egy oldalt linkelni, ahol az input lag értékét meg tudnám nézni ennek a tepedelemnek?
Ha viszont a 100Hz-t ki lehet kapcsolni, akkor az input lag is normális érték vesz fel, nem?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz AMATŐR #28987 üzenetére
Sajnos nem tudok ilyen oldalt (Google-záshoz meg már alig látok.*)
Természetesen az interpolációs technológiából adódó input lag az
adott feature kikapcsolásakor megszűnik, és marad a készülékre
alapból jellemző érték. *: szerk: mármint nem a koromra való
tekintettel, csak a késői órára, s a hosszú, fárasztó munkanapra...[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz Scoobyka #28972 üzenetére
Dumcsiztunk egy keveset priviben, hogy most akkor ez a 40W4500 jó vagy mennyire, meg hogy mikor érdemes venni. Az új árak előtt vagy után.
Most meg az lett, hogy sokaknak ez kellene, de nincs, nem kapható.Azért a webes áruházak is megérik a pénzüket, hogy nem vették le a kínálatból, ha ennyire nincs.
Kicsit olyan, mint a szocializmusban a banán. Egyik zöldségesnél féláron van kiírva, a másiknál duplájáért, de ott kapható is.Addig is most már nézegessétek előnyök vagy hátrányok miatt a 40W5500 tesztet. Hátha.
-
sb
veterán
válasz Capella #28991 üzenetére
Az új árak előtt vagy után.
Most meg az lett, hogy sokaknak ez kellene, de nincs, nem kapható
Én írtam, hogy ez lesz a régi modellekkel. Az újak ára először magas lesz, mert aki rámozdul a megjelenéskor az úgyis megveszi. A régiek így nem csökkennek... amikor meg csökkennének, akkor már rég nem lesznek régiek.Látszott már 1-2 hete, mikor megjelentek az árlistákban az újak - még csak várva rájuk (raktáron meg még lehet, hogy most sincs minden új típus). A régi típusokból már akkor is csak a raktáron lévő pár darab szórása indult meg. Samsungból és Sonyból egyaránt.
-
Scoobyka
addikt
azért samu 40a656osból akad még szerencsére..
-
tothl
addikt
válasz Versus82 #28943 üzenetére
A szemelyeskedest te kezdted, egy bizonyos szint alatti hozzaszolas bizony szemelyeskedesnek szamit. A tudatlansag pedig viszonylagos.
En vilagos kerdesre irtam vilagos, velemenyem szerinti, nyilvan szubjektiv valaszt, mire te kozbeszurtal egy minden alapot nelkulozo, nyilvanvaloan kotozkodo es a hozzaszolasom jogossagat nem is olyan burkoltan megkerdojelezo hozzaszolast. Mindegy erre tobb szot kar vesztegetni, aki akarja erti aki nem az nem.Amugy a szakertelemrol annyit, hogy itt szakerto nincs csak vannabik vannak, akik elolvasnak par tesztet es ontjak az eszt ha kell ha nem, azt hiszik mar vagnak mindent, es mindenki mas hulye.
A velemenyem az, hogy a nagy markak kozepkategorias es attol folfele elhelyezkedo modelljei kozott az ar es az izles dont, egetrengeto kulonbsegek nincsenek.
Amugy is, ami most uj es uberalles, jovore semmit nem fog erni, jonnek az ujabb es minden tekintetben jobb modellek. Itt nincs olyan, hogy 3 eves az enyem, de nezd meg az ujat, mennyivel jobb a regi...
Szemelyes velemenyem szerint az S-PVA panelos modellek az legszebb kepuek, ez all legjobban kozel hozzam. Ez nalam leszukitette a kort, pedig elotte neztem LG-t es Toshibakat is. A Sony masfelszer annyiba kerult, mint a Samsung, ezert lett az. Egyszeru mint a vakablak. A S-PVA sem mindenben jo, valaszidoben pl. nem.
Ami az input lagot illeti, a lagrol reklamalo review-k eleg regiek, szinten forumos meresek szerint az uj fw-vel mar nincs baj, ha nem kapcsolsz be mindenfele feature-t, akkor no lag.
Jo ha van par ms az pont nem erdekel, en az enyemen nem vettem eszre semmi zavarot x360nnal, komponens bemenetrol. Laboratoriumi korulmenyek kozott nyilvan nem mertem. Ennyi. -
sittes79
addikt
Akit esetleg érdekel pécsi sony w4500 körkép
sony márkabolt van, lealkudtam 360-ról 345-re igy is sok
euronics elvileg tud szerezni, de a csávó januári árlistából
dolgozott ugyhogy nem valószínű azt se tudja mi van.Úgy néz ki bemutatok a sonynak és megveszem látatlanban
az új LG-t LH7000 jó az. van benne blútutty meg minden ))
275e baráti ár szerintem. -
sb
veterán
válasz Scoobyka #28993 üzenetére
Tudom mert a múlt héten vettem és végigtelefonáltam pár boltot.
Azért ott is arról volt szó több helyen, hogy van még 3-5-6db a raktáron. (És van ahol már nem volt és rendelni sem lehetett).Ez a hirtelen W4500 eltűnés viszont tényleg durva. Múlt héten majdnem megvettem egyet használtan 250-ért. Épphogy lecsúsztam róla. Mondjuk akkor nem tudtam még dönteni, hogy 656 vagy az... de úgy látszik nem is kellett volna, most jó áron el lehetett volna passzolni, ha mégsem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Versus82
aktív tag
az a durva hogy ezzel tisztában vannak a sonysok is, felhívtam a terézkörúti centert, egy kiállított darab van csak 450 ezerért, de nem adnak rá kedvezményt. " a mona lisát uram? nincs az egész országban és nem is lesz." hát én meg nem adok ennyit egy 390es széthajtott bemutató tvért. de valaki biztos elviszi.
-
Versus82
aktív tag
válasz sittes79 #28998 üzenetére
te hol tudsz? én is tudok pesten egy helyet, 415. ma megyek megnézni, mert ugyanaz mint 4500, csak kékes a keret....hááát, megnézem. az eladó is azt mondta hogy jobb az elektronikája, de neten olvasgattam mindenhol azt írják hogy ugyanaz mint a 4500 csak a német piacra készült.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5