Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13666) Alex91 válasza Möhe (#13665) üzenetére


Alex91
félisten

Amennyiben otthonunk egy alapvetően világos közösségi helyiségében például a nappaliban kerül elhelyezésre a TV, ami aztán a nap javarészében „háttértévézési” céllal működik, akkor a legjobb választás célszerűen egy LCD TV. Az LCD TV-k élettartama hosszú, magas fényerejük miatt a világos helyiségben is élénk képet adnak, és nem mellékesen a szokványos TV adások megjelenítésekor is viszonylag kevés elektromos energiát fogyasztanak. A világos nappaliban a képernyőt érő, és onnan szükségképpen visszaverődő fény miatt az sem nagy hátrány, hogy az átlagos LCD TV-k nem tudnak igazán mély fekete TV képet előállítani, főleg ha nem is pont szemből nézzük a képernyőt.

Ha a TV-t inkább este, fényszegény környezetben, mondjuk például a hálószobában vagy egy külön TV szobában nézzük, és a filmeket szeretnénk minél tökéletesebb képminőségben látni, akkor egy plazma vagy egy MD HVTV lehet a legjobb választás. A plazma TV-k mélyebb feketéi garantálják, hogy a sötét jelenetek finom árnyalati részletei is kifogástalanul láthatóak, és így a színek is élénkebbek, gazdagabbak lesznek. Ha valakinek az is fontos, hogy a készülék ne fogyasszon sok áramot, akkor válasszon MD HVTV-t, mert az akár negyedannyi teljesítményt igényel, mint egy azonos képméretű plazma TV, viszont amíg napjaink MD HVTV-iben lámpák szolgálnak fényforrásul, azokat 6-8 ezer óránként cserélni kell. Persze a drágább és egyre korszerűbb, például szabályozott LED-es panel-megvilágítású LCD TV-k is alkalmasak már a sötét környezetben szükséges mély feketékkel, magas kontrasztaránnyal és széles színskálával jellemezhető kép előállítására.

[link]

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.