Hirdetés
Aktív témák
-
Fitusm
csendes tag
Több helyen is írták már, hogy a Samu A656-osnál a tükröződő felület csökkenti a betekintési szöget. Sajnos élőben még nem volt alkalmam megtekinteni a készüleket, így az lenne a kérdésem, hogy ez egy olyan 60-65 fokos szögben is szemmel látható?
Egyébként valakinek sikerült már egymás mellett megnéznie az A5x-et és a A656-ost? Ezek között vacilálok, és egyelőre nem igazán tudom eldönteni, hogy megéri-e utóbbi a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz Scoobyka #14246 üzenetére
Felejtsd el, hogy ki gyártotta a panelt, biztos lehetsz benne,ha a Samsung és más gyártók ezzel épitik a készülékeiket rossz nem lehet.
Megjegyzem nekem pl az egyik itthoni készülékemben, van AUO panel,sokat használva, évek óta problémamentes, mig Samsung eredeti panelnál már volt cserém.Szerintem az otthoni felhasználáshoz, hasonló körülmények mellett, próbáld megnézni a kiválasztott készüléket,szerintem bwoay által jólárasitott, még egy Debrecen-Győr kirándulással is megéri.
-
lpmorpheus
csendes tag
Ebit
Szerintem itt most nem arról van szó, hogy melyik milyen gyakran hibásodik meg, hanem arról, hogy melyik prezentál szebb képet.
Engem inkább az érdekelne jobban, utal-e a penel típusára az, hogy melyik országban szerelték össze. Mert Electro World-ben főleg "MADE IN SLOVAKIA" feliratú készülékeket láttam, Media Markt-ban pedig "MADE IN HUNGARY" cimkéseket.
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Life_on_Our_Planet
-
Alex91
félisten
40"-os 150k-ert, ez igen!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bwoay
nagyúr
válasz Scoobyka #14259 üzenetére
nem is állítottam az ellenkezőjét.
csak annyit kértem anno, mérd le a távolságot a két város között,
házhozszállításhoz nekem kicsit sok
aztán biztos csak nekem fura, hogy én viszem ki a vevőnek,
aki még azt is felajánlotta kegyesen, hogy beszáll az útiköltségbe[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Gee_1985
tag
Helló!
Igen olvasni.Méghozzá nem 10perceket/nap hanem óra hosszákat jegyzeteket,word dokumentumokat.Az olvashatóságot arra értettem hogy pl nézek egy betüt és a szélein látszódik a pixel,így egyes karakterek esetén nagymértékben romolhat az olvashatóság,de ha azt mondod ettől már nem kell tartani akkor ok.Keretet egyenlőre nem állítottam fel magamban mivel még konkrétan tudás,funkciók meghatározásánál vagyok amire azt mondom ez nekem kell.
Ezek alapján amik eddig felszínre kerültek alapelvárásaim:
-1920*1080-as felbontás
-Kíváló élesség az olvashatóság miatt.
-Kontrasztarány: hát szerintem a dinamikusból ekkora kijelző esetén 10e a minimum
-500-as fényerő
-5ms válaszidő(mellesleg ha lehet itt egy kérdésem akkor ez a válaszidő miben nyílvánul meg? pl megmozdítom az egeret és ennyivel késöbb kúszik el a mutató a képernyőn?És mi az a határ amire még azt lehet mondani,hogy elfogadható?)A 100hz-es technológia ez a képfrissítési frekvenciára vonatkozik?Mert a szemem éppsége azért meg a fentebb felsoroltaknál is elöbbre való.
Köszi a válaszokat előre is!
üdv.
-
Scoobyka
addikt
válasz scorpy02 #14267 üzenetére
hát vegyes a bolt....mindenesetre mailre nagyon gyorsan válaszolnak....van nekik raktáron hivatalos samsung garival adják..,de arra,hogy mit jelent az R betű ezt a választ kaptam :
"az Ön által említet kódok pedig általunk alkalmazott rendelési Kódok."
elöször azt hittem,hogy van raktáron ergo R....,de már biztos,hogy nem mert más termék is van raktáron ,de R betü ott nincs....gyanus,hogy újracsomagolt.... -
scorpy02
aktív tag
válasz Scoobyka #14268 üzenetére
SG-ről kcst is hasonló választ kapott tőlük.
"Felhívtam a boltot, szinte kikérte magának, hogy újracsomagolt lenne ott náluk bármi... Az S31 és egyéb gyanús számok a termékek neve után belső használatú raktárazonosítók. Úgyhogy be a böngészőbe kezdőlapnak, oszt figyeljük..."
-
Ebit
addikt
válasz lpmorpheus #14257 üzenetére
Szerintem itt most nem arról van szó, hogy melyik milyen gyakran hibásodik meg, hanem arról, hogy melyik prezentál szebb képet.
Ezt csak úgy tudnád eldönteni, ha minden méretben,forgalmazna adott gyártó panelt, de ez jelenleg úgy tűnik nem igy van.
Lényeg a TV-t a teljes felépitésében, egységes rendszerként kell kezelni, ahol a panel csak az egyik meghatározó elem, és azon kivül az elektronika, valamint a beállitás legalább olyan fontos. -
Antibá
tag
Találtam egy tesztoldalt,ahol a Samsung LE40A656 és a méltán közkedvelt Philips 42PFL7603-at is tesztelték.
[Samsung teszt]
[Philips teszt]Érdekes ,hogy a Philips felsőközép kategóriás készüléke símán felveszi a versenyt
a Samsung csúcs készülékével, és még valamivel nagyobb is.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Samsung A95x sorozat: A csúcs kategória, az F96 utódja, LED háttérvilágítású modell.
majd ősszel jön...a sonykkal...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Fitusm:
Látni látható, de annyira nem vészes szerintem. Az persze tény, hogy ha fontos a betekintési szög, akkor nem a legjobb választás.
Az A55x és az A65x között a különbség elég komoly, ha a tükröződő képernyő nem zavar, akkor szvsz mindenképpen megéri az A65x.
Gee_1985:
Én volt, hogy ha nem is egy huzamban, de egy nap 12 órát ültem a Word és net előtt. ^^
Válaszidő terén szvsz 8ms is untig elég, 5ms-os csak pár gyártónál van, ez mondjuk kínosabb dolog.
LCD TV esetén a képfrissitésnek ilyen szinten nincs értelme, ez nem CRT TV vagy Plazma TV, éppen azért jobb az LCD TV, mert a képe állandó, nyugodt, csak akkor változik egy képpont fényereje és színe, ha a kép változik, de nem vibrál. A 100Hz csak a mozgás-interpolációnál jelentkezik, szóval max. filmnézésnél látod előnyét, a bemeneti jel max. 60Hz-es lehet. A nickem alatt logout blog, benne LCD TV alapozó, olvasd át szvsz.
Antibá
Az A656-os nem csúcs készülék, hanem felső-közép kategória tehát kb. a 7-es Philips szériával van együtt. Felette lesz még az A750, de a Samunál a csúcs jelenleg az F96, majd augusztustól az A950 lesz, utóbbi kettő LED háttérvilágítású modell.
Az A656 és a PFL7603-as amúgy nem lehet tisztán összemérni, hiszen a Philips Ambilight-os, viszont nem rendelkezik 100Hz-el, tehát inkább a PFL7403-assal lenne illendő összevetni.Amúgy én ezért rühellem a pontszámos alapon való összevetést. Kizárt, hogy reális legyen...
Symbio:
Miért ne lehetne? Elég arra gondolni, hogy milyen különbségek lehetnek a beszerzésnél...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Antibá #14277 üzenetére
Az LN-52A750-ről itt olvashatsz infokat / láthatsz képeket. Ezen bezzeg az érintőgombok háttérvilágítást is kaptak. ^^
Az A950-ről még sajna semmit sem tudni, ahogy az LG7500-asról sem.
-
Max6
tag
Véleményetek szerint a két tv közül melyik a jobb választás:
- LG 42LG5000
- Samsung 40A55X/ 90% analog tv + 10% DVD/
Sajnos az LG -t nem volt lehetőségem analog müsorral megnézni.
A hsz-ek között úgy emlékszem valaki azt irta hogy az LG -k tunere egy kicsivel gyengébb.
Arra lennék kiváncsi hogy ez a különbség meg van ezen két készülék között is illetve mezei halandók számára is észrevehető vagy csak a "hozzáértők" számára "kiszúrható". -
félisten
Szvsz az LG 2008-as modelljeiben a TV tuner egy kicsivel gyengébb, mint az idei Samukban. Ez alapján ha sima kábelről megy a TV-be a jel, akkor a Samu jobb választás. Ha a beltéri egységről megy, akkor szvsz akkora eltérés nem lesz a képminőségben...
-
kris75
aktív tag
Hi! Nekem LG42 LF66 van FULL HD-s,a tunere nem gyengébb a samsungnál.Viszont a játékok" Hűű ba....g". Ma rendeltem meg a T-Home tv-t,mert szeretném kipróbálni a minőségét.
Asus Maximus IX Formula - i6700k - Asus 2070 Strix - Asus mx25aq - Asus Strix Tactic Pro - Claw Dark -Asus Strix Dsp - PS4 Pro - G29 - Zenfone 3 - Zenwatch 2 -
-
félisten
válasz kris75 #14282 üzenetére
Nekem LG42 LF66 van FULL HD-s,a tunere nem gyengébb a samsungnál.
Megkérdezhetem mi alapján jelented ezt ki? Egyfelől az LF66 tavalyi modell, az LG5000 meg idei, másfelől volt nekem is LF65-ösöm (belül ugyanaz, mint az LF66, csak más a külcsíny), és volt nálam LE-40A457, illetve volt LE-40A656 és van LE-40A659-esem (LE-xxA55x-hez tartósan nem volt szerencsém, de a tapasztalatom szerint valószínűleg ugyanaz a tuner van mindegyikben). Ezek alapján meg a tavalyi LG tuner bizony sajnos messze nem olyan jó, mint az idei Samu tunerek. Az LG esetén LG5000-est tudtam összemérni A550-es Samu plazmával analóg jelen (a plazma panelt eltekintve ez ugyanaz, mint az A55x LCD), és az LG képe egy fokkal gyengébb volt.
Én ez alapján mertem azt mondani, hogy az LG idei modelljeiben egy fokkal gyengébb a tuner, mint az idei Samukban...
-
Gee_1985
tag
Helló!
Elolvastam az írásodat.Nagyon jó,túl képp kitért minden technikai jellegű dologra.
Lassan kezd körvonalazódni bennem a megfelelő tulajdonságokkal felvértezett LCD képe.
Már csak a méretek és a márkák átgondolása maradt hátra.Itt többen köztük te sem ajánlod a 32"-t.Az asztalom méretei alapján maximum ami szóba jöhet az a 40-42 de ettől feljesebb semmi szin alatt.Igazából jó lenne látni hogy mégis hogy néz ki egy LCD TV-n megjelenő szöveg(vagy mégis mekkora egy betü mm-ben).Márka szempontjából én az LG felé valahogy nem igazán hajlok.
üdv.
-
bennszülött
csendes tag
Samu párti vagyok. A családban négy CRT samu TV van. Mindegyik 10-év feletti. Szerelő még nem látta egyiket sem. Most mégis hosszú vívódás után szakítanom kell a samuval.
Nekem többnyire analóg tévézésre kellene egy LCD. A samuk nagyon tetszenek formára, a képük már nem annyira. Az R8X sorozat TV-képe kimondottan csapnivaló /lilás bőrszín,
elmosódott kép/ akár az LG-hez, akár a Philips 5322-höz viszonyítva. Nagyon vártam az idei samukat, amik kinézetre változatlanul talán a legszebbek.
Az analog kép élesebb lett, de még mindig nem az igazi. A fukarban egy 37A431 és egy 37LG3000 van egymás mellett. Sajnos az LG képe sokkal jobb. A samu fehérei szűrkék,
feketéi barnásak. Vagyis átestek a ló másik oldalára. A tavalyi modellek hideg színei
hirtelen túl meleggé váltak, még- HIDEG 2 - menűállásban is. A betekintési szög silány.
Ha oldalról rátekintesz az LCD falra, ennek a TV-nek a színei a legfakóbbak. Érdekes hogy
a 32A431-re ezek nem vonatkoznak. Nekem igazából a 451-es változat tetszik, de azt
sajnos 37-es méretben nem állt módomban tesztelni csak 32-esben, az viszont korrekt
kis TV. Érdekes hogy külföldön többnyire csak a digitális tunerrel felszerelt változatot lehet
kapni/ A456/ A457/ Tényleg, mi a különbség a kettő között. Megint folytatódik a
zsákbamacska, mint az R82 meg R84 ?
Kedves vezetőinknek is nyilatkozniuk kellene már MPEG-2 vagy MPEG-4
Miért kell mindig a Magyarokat palira vénni, hülyének nézni. Lehet hogy most veszek egy
TV-t 190-ezerért, ami nekem nem kis pénz, és 2-év múlva elmondhatom hogy van egy jó
monitorom. Igen, tudom majd a szolgáltatóm ad egy beltérit meg egy nyolcadik távirányítót. -
Alex91
félisten
válasz bennszülött #14285 üzenetére
Igen, tudom majd a szolgáltatóm ad egy beltérit meg egy nyolcadik távirányítót.
Veszel egy Logitech Harmony-t, es eleg lesz egy is...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
buzz_fuzz
csendes tag
itt valamelyik koreai gyártó sokat fizet a forumozóknak, hogy másról nem is esik szó!! csak a hogy az lg és a samjang milyen hűűű de jóó stb....... és mi van a sharp-al vagy a jvc-vel vagy a toshiba-val??? vagy azt nem vesz senki???????
Cifu!!!
május környékén írtad, hogy meglehet nézni az eladásokat: hogy szinte nem véletlenül fogynak csak az lg és samsung-ok, és pl a jvc és sharp miért nem... és hogy ez a minőséget jellemzi...
ezzel az a baj, hogy melyik cégnek nagyobb a reklám kampánya itthon? a konzum idiótákra nagyon nagy hatással vannak.... talán ezért nagyobb itthon a koreaiak eladása vagy talán tévedek?????????? ki tolja folyamatosan főműsoridőben a reklámjait orrbaszájba????
-
buzz_fuzz
csendes tag
bennszülött!!!
hogy hogy nem igazad van a samukkal kapcsolatban!! nem rossz tvk ne essék félreértés de sok kis bosszantó hiba teszi ezt az ellenszenvet. és mielőtt bárki azt hinné hogy csak a szám jár lassan 2 éve heti 3-4 napot töltök el közöttük és láttam már egysmást
-
Scoobyka
addikt
válasz buzz_fuzz #14287 üzenetére
Sharppal csak egy baj van....marha drága...nem magyar pénztárcának van szánva....amúgy a sharp és minőség jelző együtt van(nekik van a legszebb képük)........JVC...Toshiba....meg hát hogy mondjam neked....nemigazán jók...alsó-közép kategória....az árukhoz képest nem nyújtanak annyit mint a samsung vagy sony,lg......
-
buzz_fuzz
csendes tag
válasz Scoobyka #14290 üzenetére
az lt32a90bu vagy a toshiba a 3000? szerintem elég jó árérték arányban vannak, és melléjük teszel egy sonyt vagy egy samut analog és digitális képminőségben megverik és ha az árukat nézzük akkor igaz legalább 10.000-el olcsóbb mint japok de van is különbség képben hangban egyaránt. ha van lehetőséged akkor tetess egymás mellé egy a90-et és egy 451st teker ugyanolyanra mind2 és nézd meg van különbség
-
bwoay
nagyúr
R82 meg R84 mitől volt zsákbamacska?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
buzz_fuzz
csendes tag
mert az r81 82 84 86 88 szinte ugyan azt tudta csak valamelyiken egy hdmi csatival több volt. és 86 valamint a 88 az angol piacra szánták ezért egykét dolgot jobban belehetett állítani ennyi magyarul minimális és mindegyiket a fehér lilás kék volt és a hangjuk pocsék egytől egyig
-
Źşë'
addikt
koszi cifu a kimerito valaszodat, gyorsan elintezted... xD
jonak tunik "mezei" szemmel nézve (amugy talaltam egy linket el is olvastam meg belefert az idombe - gondolom ez a cifu is te lehetsz :p)
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest