- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz monti0222w #31609 üzenetére
Elég nyugodt természetű, alapjáraton kenyérre kenhető, időnként kissé akaratos jellem. Bár több helyet alakítottunk ki neki (kennel, kutyaház, garázs, pince, ahová el tud bóklászni, ha úgy érzi, zavarja a pukkanás.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
Elég régen írtam már ide. Azóta Alvinka szép nagy lett, és huncutabb .
-
Tothgera30
Ármester
Kicsit lemaradtam... tehát most Alvinka...
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
Kellemes ünnepeket a gazdiknak és az ebeknek. Karácsonyig tanítsátok vezetni a kutyátokat, lassan megszerzik a "B"-kat. jogosítványt .
-
Tothgera30
Ármester
válasz ludsimon #14064 üzenetére
Sajnos heti szinten vagyok otthon, tehát leginkább a családtagok játszanak vele. Ha hazamegyek, akkor labdázunk, futunk, és játsszuk, tehát el is fárad eléggé, persze én még jobban. Ha tehetem mindenhová magammal viszem, kocsiba beül, utazni szeret, tehát nincs vele gond.
#14066 Lauda: Köszi.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Daffni2 #14062 üzenetére
Köszi, tudom . Nagyon rosszcsont . Este direkt elmagyaráztam neki hogy ne hordja szét a garázsba betett vödröket, persze reggel mind kinn volt az udvaron, ő meg vigyorog rám hogy szép munkát végzett .
ui.: Viszont a Dobid nagyon tetszik, azok a kedvenc kutyáim, még Alvin mellé is jó lenne egy. Mert a szomszéd vizslával is nagyon jól eljátszik, egyedül meg hamar unatkozik, azután nem bírja kijátszani magát velünk.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Alvin köszöni kb. egy hete teljesen rendbe jött . Ugrál, játszik, jobban van mint valaha, szóval örülünk .
-
Tothgera30
Ármester
Köszi, Dobi amúgy is nagy kedvenc.
ui.: Úgy néz ki Alvinka helyrejön, a 3 injekció, és a napi egy E vitamin tabletta megtette a hatását. Persze jövő héten megy még vissza a dokihoz, de az már csak ilyen átvizsgálás lesz, és talán egy szuri. Most is játszik, harapdál, ugrál, tehát életkedve az van, így csináltam is pár fényképet (bár éppen várt valakit, tehát nem volt annyira nyugodt), ha pedig meg lesz az utolsó kúra, akkor sétálni is elviszem, már nagyon várja.
-
Tothgera30
Ármester
Nálam ez viszi a prímet, persze más kategóriában, de a tiéd se rossz .
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #13527 üzenetére
Fejlemény: A kutyusnak izom sorvadása van. Kissé megijedtem, de kapott három injekciót, és E vitamint, 2-3 kezelés után helyre fog jönni. Esetleg volt már valakinek hasonló tapasztalata, vagy ez mégis hogy kapható el? Doki szerint genetikus út kizárható, táplálékában sem kaphatott olyasmit ami ezt elősegítette volna, tehát tanácstalan vagyok. De hogy egy 9 hónapos kutyusnál ez hogyan történhetett...!?
-
-
Tothgera30
Ármester
válasz Jovanny2 #13521 üzenetére
Nem haragszom, csak izgulok, bár ez természetes. Pihen eleget, sokat fekszik, szinte egész nap, ha meg nézem akkor teljesen elengedi magát, mutatja hogy neki fáj a lába.
#13522 Lauda: Nem láp rá, felhúzza. Nem, meg sem mukkan, ha tornáztatom akkor átszellemülve figyeli. Remélem tényleg csak rándulás már 2-3 napja észrevettük hogy van valami gond vele. Izomlazító krémmel még bekentem, én is használtam, mikor meghúzódott a lábam.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Jovanny2 #13519 üzenetére
A szüleimnél van, faluban.
Igen, ott egy állatorvos van, de (szépen fogalmazva) egy halott kutyát/cicát nem bíznék rá. Egyszerűen nem ért hozzá, ha hozzáér az állathoz, látszik hogy már fáj neki, egyszerű injekciót se tud beadni rendesen. Ergo 10km-re egy állatkórházba szoktuk vinni, ott elég nagy a tolongás, mert nagyon jó doki dolgozik ott, és telefonon kérdezve, két hét várakozási idő.
Van még kérdés a lényegtelen dolgokról (ha visszaolvasol, tudod és nem kell kérdezni), vagy ésszerű javaslatot is kapok? Kicsit izgulok érte, nem akarom hogy baja legyen!
-
Tothgera30
Ármester
Hu, de rég írtam. Szóval Alvin húzza a hátsó lábát. Megnéztem, a talpában nincs semmi, inkább a comb felső részél húzódhatott meg, mert mikor végigtapogattam, ott érzékenyebbnek tűnt. Ilyenkor mi a teendő, vigyem dokihoz (bár kb. 2 hét múlva tud adni időpontot)?
-
Tothgera30
Ármester
válasz Idiofil #13057 üzenetére
Kiskorában az enyém is megkapta az összes kötelező oltást, mégis beteg lett, tehát ez ilyen szempontból semmit sem jelent. Legalább ha ő adatja be (új tulaj), akkor biztos hogy be van adva, és jobb esetben olyan orvosnál aki érti a dolgát, nem találomra dolgozik.
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz Bjørgersson #12904 üzenetére
Szépek, nekünk is volt anno két pulink, bár nem volt így "összeállva a szűrük", mondjuk gyakran voltak fürdetve, nyírva.
Alvin kutyus és egy Cirmos cica.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Bjørgersson #12897 üzenetére
Fényképek jöhetnek...
#12899 kovy29: Egész nap pihen/alszik, estére játszás van, ha én is bírom, akkor séta .
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12755 üzenetére
Igaz, vámos, rendőr kutyák (főleg németjuhászokat látok), 1*2m-es kennelben élik le az életüket, napi 1 óra sétával, és kész. Tehát szerintem aki a topicba jár, az már figyel a kutyájára, és rossz ember nem lehet.
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12690 üzenetére
Biztosan sírva fakadnék, nagyon higiénia mániás vagyok, és mivel az egészségügyben ténykedem, tudom mivel jár egy-egy állattól elkapott fertőzés. Amit leírtál és elolvastam elve, úgy hogy nem is láttam, már eléggé elborzadtam, de hát ti tudjátok. Úgy látom eltérőek a nézeteink, de ahogy te is, úgy én is elfogadom a te állattartási/nevelési szokásaidat.
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12684 üzenetére
Lehet Alvin is kap majd egy fagyit valamelyik séta után.
Igen ám, az előző két kutyám puli volt, azok őrizték a házat. A németjuhász nem, ő a gazdát őrzi, ha látja rajtam hogy barátságosan fogadok valakit akkor ő is így tesz, ha nem, akkor jobban figyel, kissé izgatottá válik, ilyenkor rá kell szólni hogy nyugi, és érti hogy nincs gond. Persze ez séta közben ön elő leggyakrabban, ugye udvaron nem éri inger. Minden kutyámat és macskámat családtagként kezelem, ahogy te írtad "...mondjuk vidéken egy kutya, aki őrzi a házat, semmivel sem több, mint egy kapa. Ha "elromlik", és drágább "megcsináltatni", mint újat venni, akkor újat vesznek...", hát ez nálunk nem működik, az előző pulimat is megsirattam mikor el kellett altatni, mert annyira széttépte az egyik szomszéd kutyája, aki idegbetegként lett felnevelve. Mondjuk ő velem nőtt fel, kiskutya korától kezdve, póráz nélkül lehetett sétáltatni, és puliról beszélünk, ezt ne felejtsük el. Azután nagyim meghalt, jött Rudi, fehér puli, sajnos ő nem nőtt hozzánk, de most Alvin, mivel kiskutya korától nálam van, ezért eléggé kötött kapcsolatom van vele. Továbbá, ha visszaolvasol, és megnézed hogy mennyit költöttem a kutyámra, mert beteg volt, kétszer is, és majdnem belehalt (kölyökkutya korban elkapható bélgyulladás, és egy mérgezés), akkor láthatod hogy abból legalább 3-4 ilyen kiskutyát vehettem volna. De nekem Ő kell, nem más kutya, csak Alvin, nekem többet ér bármelyik másik kutyánál, mert megszerettem, közös emlékek fűznek hozzá. A tekintete szerintem mindent elárul, ahogy reggel vagy este ránézek, ahogy vár hogy vigyem sétálni/futni, olyan hálás és szeretetre méltó kis eb. Tehát nálam/nálunk is hobbi ként van számon tartva, mert ha őrző-védő kutyát szerettem volna akkor olyat vettem volna, nem egy olyan munkakutyát, akivel szívesen beülök az autóba és elmegyek kirándulni, vagy esténként lejárok futni. Házba elve nem való egy ilyen kutya, a mérete miatt sem, sőt nekem meg van a véleményem arról hogy ha kutyát tartasz a házban akkor a higiénia sem mindig megfelelő, akaratlanul is belenyalhat ebbe-abba, é ha nem mosol kezet, akkor könnyen bevihető a vírus/baktérium, és egy kis gyerekeknél nagyon veszélyes lehet. Ahogy a kutya se törli ki a seggét, és nem mos fogat, azután nem mossa meg szappannal a mancsait, stb. remélem rávezettelek a lényegre. Én kocsiban sem engedem hogy csak úgy az ülésre üljön, előtte egy pokrócot ráteszek és arra ülhet!A húgoddal meg ne hasonlítsd, mert talán annyi közös van bennük hogy emlősök, de az ember az ember, a kutya meg kutya. Sajnos olyan sok időt nem lehet egy kutyával sem tölteni, munka/egyéb szabadidős elfoglaltságok miatt. Ha elmegyek dolgozni, nem viszem magammal, ha elmegyek a boltba, akkor se, ha lemegyek a haverokkal inni, akkor se, tehát megvan mindenkinek a saját kis privát zónája, egy kutya és más családtagom se jöhet velem mindenhová, azért kell egy kis szabadidő, és egyedüllét.
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12670 üzenetére
Cuki ez a kutya és a nyakörv is tetszik .
Vaníliás vagy citromos fagyit vettél neki? Mondjuk én Alvinnak nem adnék, de az előző kutyám volt hogy nem figyeltem, és belenyalt, persze oda is adtam neki. Bár a kutya környezetéről nekem kicsit más a véleményem, mert szerintem a kutya nem házba való, ahogy más tájakon a juhászkutyák is a sátor előtt alszanak, nem mehetnek be a falkavezér helyére. Tehát nálam kint van az udvaron, bár kertes ház, jó nagy kerttel, szóval elvan, és két kutyaház, egy kennel (dupla méretű, de csak akkor zárom be ha munka van a kertben és nem akarom hogy valami alá másszon) van neki. Viszont kocsiba beül, utazni szeret, sétálni/kirándulni/futni szoktunk elég sokat ha otthon vagyok, ez mindkettőnkre ráfér. Viszont nálunk a pisi-kaki az udvaron egy bizonyos részen történik, út közben viszont pisi megengedett, ha valahol sétálunk, jelzi hogy a füves-fás rész felé húz, nagy szemekkel néz, és akkor pisilnie kell. Kakilni nem lehet neki, max. ha füves, erdős pusztán kirándulunk, ahol egy lélek sincs, mert az utcán, bokroknál az embereknek nem nyerné el a tetszését, bár ahogy te írtad, tényleg parasztság egy kicsit, le is kéne sz@rnom hogy ki mint mond, de hát ez van. Most hogy lassan 7 hónapos lesz, már komolyan kell fogni, persze agyilag még gyerek, de azért alapvető dolgokat már tudnia kell, de szófogadó kis aranyos dög, szeretem.
-
Tothgera30
Ármester
Nálunk vegyes, a macska idősebb, tehát ő a főnök, de a kutya testi fölényben van. Tehát hol a macsek támad, hol pedig a kutya játszik vele, persze itt játékról van szó, mikor a cica ad a kis mancsával egy pofot a kutyának, és a kutya azt ugyan úgy szeretné viszonozni, az már nem olyan vicces a macska részére, így megunja és lelép, vagy legalábbis próbálkozik.
#12635 Lauda: Jólvanna .
ui.: Fenti témához hozzászólva, Alvin sem szereti az idegen kutyákat, minél nagyobb, annál jobban megugatja, főleg ha valami telekörző harci ebről van szó. Hogy lehetne erről leszoktatni? Bár már haladunk, mert ma jól eljátszott egy vizslával. Persze sétáltatva van rendesen, inger egyre több éri, szóval remélem jó úton haladunk.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Mint a mieink : [link]
-
Tothgera30
Ármester
(#12586) kenwood3, (#12587) Lauda, (#12588) Varoz:
Szerintem mindannyian imádjuk őket. Az enyém is lassan már 7 hónapos, és olyan gyorsan felnőtt, hogy szinte már nagy, de persze úgy viselkedik még mint egy gyerek. Ma este még elviszem sétálni, ma elég rosszcsont volt, de játszottunk egy jót.
-
Tothgera30
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Tudom hogy nem vadkutya, csak amilyen kutyákat én láttam a telefen, hát... igen csak vezényszóra támadós volt mindegyik . Alvin meg még csak 6 hónapos, inkább cica-kutya jellegű, imádja ha simogatják és játszanak vele, de megharapni senkit sem tudna és ezt nem is várom el/nem is szeretném látni tőle.
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz Winner_hun #12567 üzenetére
Az enyém akkor pont az ellentéte, megfogja a slag végét és hozza oda .
ui.: ...elégedett vagyok Alvinnal, játékos és rosszalkodik néha, de legtöbbször szófogadó, viszont hogyan lehetne más kutyákkal összeszórakoztatni, mert most csak ugat mindegyikre?
-
Tothgera30
Ármester
Louisiana Catahoula Leopárd... nagyon tetszik...
ui.: Hogy fegyelmezem a kutyust, ha séta közben minden másik kutyára támadna? Az a gond hogy ha rászólok, vagy hátrahúzom, továbbra is támadná a "kerítésen túl ugató ellenfelet", pedig ez így nem az igazi. Mert már elég erős, megtartani sem olyan könnyű, tehát valami biztos módszer kellene, hogy ha nyüzsis helyre viszem, akkor is nyugodt maradjon, bár emberek között elvan, csak a kutyák zavarják.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12543 üzenetére
A kislányod se semmi, nagyon aranyos . Szóval vigyázni rájuk, és grat hozzá/hozzájuk . Kutyus pedig lassan oldódik, ahogy szokja a környezetet és a gazdit, szerintem nem lesz vele gond .
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12538 üzenetére
Akkor hajrá, bár nagyon tisztellek ezért hogy "örökbe fogadtál" egy kutyust, anno az előző kutyánkat mi is befogadtuk, de nem tudott hozzánk nőni, a már majdnem 8-9 éves puli . Rendesen táplálni, ápolni a lelkét, sokat foglalkozni vele, ha van időd, fussatok együtt, ahogy én is Alvinnal szoktam, ha itthon vagyok . Azután tanítgatni, fegyelmezni kell, bár utóbbiban nem vagyok jó, nagyon engedékeny kutyagazda vagyok .
-
Tothgera30
Ármester
válasz TazLeacher #12509 üzenetére
Nagyon szép, bírom ezeket Bullterriereket, gondolom már azóta megszokta a környezetet, és gondos gazdához került.
#12522 Varoz: Szép, az enyém is kb. ekkora, csak ő még kb. 6 hónapos.
Hamarosan lesz Alvinról is egy-két friss képecske. Tanulgat folyamatosan, de nehéz lekötni a figyelmét, autóban imád utazni, szereti a vizet, viszont a bezártságot ki nem állhatja. Ha hűl az idő el is viszem még ma futni.
-
Tothgera30
Ármester
válasz HaZsolt #12490 üzenetére
Egész pici korától kezdve lehet, de olyan 3 hónapos kortól lehet komolyabban, mert addig csak játszik, inkább. Bár az enyém már fél éves, de még ő is huncut, leginkább csak játékra és simogatásra vágyik, tanulni csak akkor szeret ha meghozom a kedvét.
-
Tothgera30
Ármester
Nekunk bevalt a nyakorv, de csak a scalibor, a kiltix nem. Bar a Roni sokat pancsol es dorbezol a sarban, ezert ugye a nyakorv is mindig tiszta dzsuva volt. A doki azt mondta, hogy ennel (a kiltixnel) oda kell figyelni arra, hogy a belul levo likacskak tisztak legyenek es ha eltomodik, akkor valamilyen kefevel meg kell surolni oket, mert azon jon ki belole a hatoanyag. Namost nalunk ez nem gyerebe, hogy minden nap kefelgessem a nyakorvet, ezert inkabb lecsereltem a scaliborra, azzal semmi ilyen problema nincs. Szoval ezzel nem a kiltixet fikazom, van akinek bejon, megfelel a kutya eletvitelehez, nekunk viszont nem.
- Nálunk úgy néz ki hogy inkább csak futkos és pancsol, tehát sárba nem igazán engedem. Az őrkutyáknak és a vámos németjuhászoknak ilyet láttam, és ezt a nyakörvet is ajánlották, ezért vettük rá, esetleg következőnek kipróbálom a Scalibor-t. A kutya életvitele főleg fekvésből áll, ha mozog akkor pedig labdázik, fut vagy pancsol, mindezt hiperaktív módon.
Amikor harap, akkor csinalj ugy, mintha fajna, szisszenj vagy kialts fel, ha meg erre sem regal, akkor kicsit koppints oda a pofijara.
- Próbáltam már mindent, egyszerűn rám néz, úgy profilból, és óvatosan, még egyszer ráharap a kezemre, vagy amit éppen ér. Ha húzom kifelé akkor annál jobban nem engedi és kicsiket harapdál hogy ott tartsa azt amit megfogott.
A Roni is imadja a vizet, locsol, furdik ilyenkor egy nap tobbszor is. Kutyat meg nem hagyunk egyedul 1 hetre, inkabb ajandekozd el most, ha nem megoldhato az allando, napi szintu gondoskodas.
- Alvin meg van őrülve a vízért, ha a kis kásából önteném ki a vizet, akkor jön oda és még belepancsikol egy utolsót. Épp az hogy félreérted a dolgot, úgy tűnik mint ha kellene a kutyám, és arra hajazol (persze ez csak vicc). Napi szintű gondoskodás van vele, reggel 6:30-tól 15 óráig van egyedül a kutya hétköznaponként, azután persze játék meg minden ami kel neki. Napi-két napi rendszerességgel van futtatva, vagy éppen fater viszi magával kirándulni az erdőbe, gyümölcsösbe, partra. De évente 3*1 hét pihenés, (értsd: nyaralás-telelés-kirándulás) meg szokott lenni, ekkor a szomszéd ránéz, gondolom ennyi. Amúgy sem tudnám elajándékozni, már hozzám nőtt és én is hozzá, egyszerűen boldog mikor meglát.
-
Tothgera30
Ármester
válasz canniball #12486 üzenetére
Pancsoló kész van, de az a gond ahogy vizet lát, azt rögtön piszkálja, tappancsával rögtön pancsikol benne... Most a vizes edénye úgy van megoldva hogy van neki ásva egy lyuk, és félig be van földelve, köbe pedig téglákkal kirakva, még nem ásta ki, de szerintem hamar rájön a dolog nyitjára!
-
Tothgera30
Ármester
Alvin bundája áttisztítva, úgy néz ki hogy felveszi a nyári szőrmét. Amúgy a kullancs irtó/riasztó nyakörv mennyire hatásos (mert Kiltix van rajta), mert két kullancsot találtam benne a múltkori kirándulásunk után, persze mindig átnézem, szerencsére még kicsik voltak, épp hogy belemásztak. Viszont három dolog még mindig zavar vele kapcsolatban, az első az hogy harapdál, persze tudom 6 hónapos, és ha rászólok érzi hogy ezt nem kéne, de harap mindent, a kezemet is, és mindig bepróbálkozik, csak hogy a kezem, nadrágom vagy valami mást megharaphasson. Továbbá nagyon oda van a vízért, a saját vizét is kiborítja, mert beledugja a lábát, így az udvaron több vizes edényt kell elhelyezni, ez nem gond, csak ha elmegyünk é nem lesz itthon egy hétig senki, akkor mi lesz vele? Végül az utolsó hogy ha sétálni viszem, a nagy kutyákra mindig ugat, és támadná őket. Rászólok, visszahúzom, de mindig ugrana nekik, egyszerűen nem lehet leállítani hogy nyugodtan jöjjön, bár persze nehéz is lenne mert még igen csak húz, fater is bringával vitte, hát úgy megrántotta hogy felborult.
-
Tothgera30
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz Winner_hun #12428 üzenetére
Muszáj neki, bízom benne hogy lassan kialakul az immunrendszere . Bár ilyen 5000Ft-os 10ml-s K vitaminnal is kezeltük, szóval nem is kételkedtem benne .
#12430 Winner_hun: Nem tudom mennyire stabil, kap vitaminokat, doki szerint már semmi baja nem lesz. De lehet hogy jobban féltem mint kellene. Mondjuk nem hagytam hogy igyon a vízből, ha túrázni viszem, mindig viszek neki szénsavmentes ásványvizet. De hát imád pancsolni, nem volt szívem visszatartani, így csak a lábával pancsikolt, és kicsit bele is feküdt. Így lehűtött a testét, mert sütött a nap, azután már hazafelé meg is száradt a nagy bunda.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
-
Tothgera30
Ármester
Ma voltunk sétálni, holnap reggel futás van betervezve, legalábbis egy laza kocogás, az mindkettőnkre ráfér.
-
Tothgera30
Ármester
válasz canniball #12282 üzenetére
Már azért úgy néz ki hogy hellyel-közel rendbe jött. Rosszalkodik, papucsokat lop ha teheti, és mindenhol ott van ahol nem kellene neki, szóval mondhatjuk hogy olyan mint a betegsége előtt. Persze lehet még kell egy kis idő hogy teljesen regenerálódjon, de azét ma tényleg nagy volt a séta (4.5 km), és egy 4 hónapos kutyus bizony elfárad, ez természetes.
-
Tothgera30
Ármester
Volt ma Alvin sétálni, természetesen pórázon, nagyon jól érezte magát, de mire hazaértünk, el is fáradt.
-
Tothgera30
Ármester
Úgy néz ki hogy egy kicsit megnyugodtam, Alvin rendbe fog jönni, holnap még ránéz a doki, de biztatott hogy már csak egy hétig adjuk neki a gyógyszereket és helyre jön. Természetesen a branült már kiszedte, tehát nagy baj már nem lehet, vagyis úgy érzem. Már evett a kezemből, most délben is szépen eszegetett, persze még nem mindent amit eddig, de legalább megkóstolja és nem jön ki belőle. Tehát ha minden jól megy akkor hamarosan újra erőre kap és reszkethetnek a cipők.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Winner_hun #12243 üzenetére
Doki azt mondta hogy nem szabad, úgy is csak kihányná. Ki kell bírni egy hétig éhen is, csak víz legyen előtte. Nagyon le van amortizálódva (soványodva), így most a betegség gyógyítása után bélflóra helyreállítása az elsődleges cél, remélem 1-2 napon belül rendbe jön, ha mégsem akkor tuti hogy tápszert kap majd szondán.
-
Tothgera30
Ármester
Köszi .
#12236 Lompos48: Bélgyulladása van, valószínűleg Parvovírusos, ebben a kölyök kutyák több mint fele elpusztul. Kapott, de mint látható és minden jel arra utal hogy sz@rt se ért az egész. Most csak az antibiotikum tartja benne a lelket, ahogy dokitól hazahoztuk, infúzió után jobban volt, egy kis Normaflore-t adtam neki, most napi másfél tabletta Florentero gyógyszert kap majd egy hétig. Enni azóta sem eszik, ha a szájába teszem, azonnal kiköpi, inni viszont iszik.
Pár kép Alvinról jelenlegi elesett állapotában (remélem nem ezek az utolsó képek róla)
-
Tothgera30
Ármester
Ma 10-re visszük be, újabb injekciók és infúziók sorozata vár szegénykére. Sajnos ebben a betegségben a kölyökkutyák több mint fele elpusztul, szerencsére időben észrevettük, remélem felépül, legalábbis bízom benne.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Lompos48 #12203 üzenetére
Természetesen szinte állandóan ott van valaki mellette. Fater ma is 10 órakor hazajött a munkából hogy megnézze a kutyust. De ma voltunk dokinál. Kapott három injekciót, pontosan nem mondta hogy mit adott be, és ugyan így egy branült szúrtak a mellső lábába, ott infúziót is kapott. Kicsit jobban lett tőle, de holnap megint vissza kell vinni. Elvileg bélgyulladása van, ez előfordul ebben a korban, azért eheti a sarat hogy enyhítse a fájdalmat.
#12204 Varoz: Egyszer átnéztük, most még át fogom nézni egyszer.
-
Tothgera30
Ármester
Köszönöm szépen mindenkinek, legalább tartják bennem a lelket és van erőm a kutyusban is tartani. Most csak fekszik, el van kenődve, nem eszik csak iszik, nyáladzás megszűnt. Délután kettőre megy vissza a dokihoz, most normaflore-t próbáltam vele itatni (vizébe raktam), de nem igazán kellett neki, szóval ebből injekció lesz.
-
Tothgera30
Ármester
Most hozták haza. Nem tudják mi a baj, még vittek egy hasonló korú németjuhászt, az is hasonlóképpen nézett ki, kapott két új típusú oltást, vért vettek tőle, holnap vissza kell vinni.
#12191 Lompos48: Olvastam. Méreg remélem kizárva, békát se nagyon látok, de előfordulhat valahol. Holnap este még visszatérek és írok róla. Már kicsit aktívabb.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz canniball #12185 üzenetére
Azóta már lebeszéltem a közeli állatkórházzal, 6-ra kaptunk időpontot, eléggé korrektnek tűnnek, de ugye diagnózist telefonon keresztül nem tudnak mondani. Nagy a gyanúm arra hogy mérgezés miatt van ez, de ha rájövök ki volt, tuti hogy agyonverem vagy legalább megcsonkítom.
#12186 public73: Igen, benne lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Úgy néz ki hogy Alvin összeszedett valamit. Most olyan kedvtelen, nyáladzik, egész nap csak fekszik. Ami feltűnt hogy tiszta sár a két első mancsa és a pofája (gondolom eszi a sarat), de az jobban aggaszt hogy honnan jutott sárhoz, mert az udvaron nem igazán van, talán ha elég mélyre ás. Azután nem eszik semmit, csak iszik, nem figyel semmire, lehajtott fejjel járkál ide-oda. Kicsit be vagyok parázva, félek hogy valaki megmérgezhette (bár nem ártott senkinek), fater szerint láza lehet, azért iszik annyit. Esetleg valami támpontot tudtok adni, mit próbáljak beletuszkolni? Állatdoki csak holnap tud jönni megnézni, bár benne nem bízom annyira.
-
Tothgera30
Ármester
Mai adag kép Alvinról, természetesen kicsit "dolgozott" a kertben...
-
Tothgera30
Ármester
válasz Lompos48 #12144 üzenetére
Pontosan, mindent és mindenki harap vele, alkalmazza elég erőteljesen, főleg ruhanemük és az őt simogató kéz ellen, még ha rászólok akkor is újra próbálkozik, puszátán egy másik helyen. Tudja hogy nem kellene, de akkor is, sőt az asztalra tett cipőt valahogy leakrobatikázta onnan, mikor észrevettem, akkor elvettem tőle és visszatettem az asztalra, persze 5 perc múlva újra a szájában volt. Most 3,5 hónapos, úgy tudom 4 hónapos korában egy teljes fogsort vált. Tehát ha egy kis darab esetleg letört volna a metszőfogából, akkor az nem marad meg egész életében, ugye? Jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Androidos fejegységek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óra topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...