Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24362) Worker


Worker
aktív tag

Sziasztok!

Hamarosan rendelek egy új routert: ASUS RT-AX58U.

Régebben torrenteztem már külső 1 Tb-os vinyóra a régi routeremmel (Asus RT-N18U), viszont nem bírta sokáig a router, egy idő után problémázott/kifagyott stb., így felhagytam a dologgal (külső vinyó nélkül azóta is szuper évek óta).
Az új routerrel viszont újra nekiugranék a dolognak: van 1 db 3.2 Gen 1 USB portja, ide dugnám be a leendő HDD-t (azt olvastam h HDD-t érdemes, SSD és pendrive felejtős élettartam miatt).

Elvárások:
- Legyen olcsó
- 99%-ban torrentezésre lenne használva, valamint a TV-ről Wifin keresztül néznék tartalmakat (Full HD / 4k filmek) közvetlenül a vinyóról.
Egyszerre nem futtatnék sok torrentet (1-2 letöltés egy időben, max. 8-10 maradna feltöltésben).
- Kapacitást tekintve elég lenne 1TB, de esetleg ha árban nincs nagy difi, 2 TB-os is beleférne
- Legyen viszonylag csendes (nem kell a "legcsendesebb", de ne búgjon-kattogjon-zörögjön 24/7 vállalhatatlan hangerővel)
- Lehetőleg legyen kisebb energiaigénye, hogy a router USB portja bírja ellátni árammal: viszont ha mégsem bírná, akkor milyen megoldást kellene választanom ha az egyszerűséget és olcsóságot keresem? Egy "Y-USB kábel", amelynek az egyik ága egy 230-ba bedugott adapterben végződik (a másik meg megy ugye a routerbe? Ha ez így működne, milyen adapter kell egy vinyónak amivel nem okozok bajt, de kap elég áramot?
- Legyen strapabíró, vagyis "valószínűsíthetően" ne akarja pár hónap után megunni a 24/7 működést...
- A sebesség annyira nem nagy szempont, sztem a szűk keresztmetszet úgyis az USB port meg a router "torrentezős szoftvere" lesz

Nincs alapvetően szükségem külső tokra/dokkolóra/akármire, de ha viszonylag olcsón megoldható h állítva legyen a router mellett a vinyó, és egy ilyen "külső tokos" akármivel megoldható lenne az áramellátás is külön kábelen, akkor érdekelhet a dolog...
Egyáltalán nem értek hozzá, h mik ezek között a megoldások közt a különbség és h nekem vajon erre a célra melyik a legjobb, ahogy néztem weboldalakon sincs ez rendesen specifikálva, itt se találtam a leírásban h most melyik mire "jó"...

Nekem az is mindegy lenne h 2.5 vagy 3.5 vinyó - amelyik csendesebb/olcsóbb/strapabíróbb, az jöhetne.

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.