Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23924) King Unique válasza ZedTheOne (#23923) üzenetére


King Unique
titán

1. Nem, nem mindegy, a fizikai méretformátumot is nyilván fixen el kellene dönteni. Viszont ha csak 1 TB-os kell, akkor eleve adja magát a 2,5"-os, mivel a gyárilag készre szerelt (kompakt) 3,5"-os külső merevlemezeknél manapság 3 TB / 4 TB a minimum tárolókapacitású modell és az alatt már nem nagyon gyártanak (példa).
2. OK!
3. OK! Az állapotjelző LED nem különösebben extra, mivel az általában eleve az alap felszereltség része szokott lenni a külső merevlemezeknél.
4. OK! Amire vonatkozóan az előző válaszban már linkelve lett mire érdemes odafigyelni, valamint egy másik esetnél a 4K UHD filmek lejátszásáról is volt szó.
5. OK! 20 ezernél reális az 1 TB-os, 25 ezerből viszont akár egy 2 TB-os 2,5"-os gyárilag készre szerelt külső merevlemez is kijöhet, lásd nemrég egy másik esetnél kitárgyalva.
6. Igen, nyilván, meg a szokásos 1-3 év gyártó garancia.

Tehát ha a tévéhez kell egy 2,5"-os 1 TB-os külső merevlemez gyárilag készre szerelt kivitelben, akkor bár voltak korábban kifejezetten ilyen célra való termékek is (pl. ADATA HC500), de azok mára többnyire kikoptak és megfelelhet egy normál külső merevlemez is ilyen célra. A milyet kérdésre válaszként lásd a topik téma összefoglalójának "Ár, vásárlási szempontok" fejezetén belül a 2,5"-os méretkategóriánál is az F. pontot a tévén történő használatra vonatkozóan, + az alábbi blogbejegyzést további konkrét példákkal. De egyébként az előző válaszban is már linkelve lettek példák 2,5"-os külső merevlemezekre, ahol értelemszerűen a linkelt 2 TB-os modellek helyett azon sorozatok 1 TB-os változatait kell nézni, ha csak akkora tárolókapacitású kell.
Ha van a tévén "HDD 5V 1A" jelölésű USB-port, vagy 2 db 0,5 A-es port szükség esetén Y-kábel használatához, akkor a 2,5"-os külső merevlemez tápellátása is rendben lesz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.