Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21032) fauv


fauv
őstag

Üdv Urak !

Szeretnék rátölteni egy külső HDD-re egy 4 K-s filmet, utána azt csatlakoztatom USB 3-as csatin egy 4 K-s TV-hez, akkor azt simán le tudja játszani ? a külsó HDD alkalmas erre ?

Esetleg van valami amire oda kell figyelnem HDD vásárláskor?

köszi előre is

[ Szerkesztve ]

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#21033) SunMount3r válasza fauv (#21032) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az első a jó merevlemez választása. Én a WD MyPass-t tudom ajánlani (az én TV-mmel gond nélkül működik), a többiről majd a Topicgazda.

A második a TV lejátszó képessége, hogy milyen formátumokat, kódolásokat támogat és le tudja e játszani majd pont azt a videót, amit te akarsz.

Ha van a TV-den HDD-s USB port (rá van írva), akkor csak arra dugd majd rá.

De ezekről a TV-s Topic-ban érdeklődj és nézd meg a TV-d leírásában.

(#21034) fauv válasza SunMount3r (#21033) üzenetére


fauv
őstag

Köszi :R

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#21035) King Unique válasza .:Koska:. (#21031) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az összefoglaló "Gyakran ismételt kérdések" fejezetében vannak a külső merevlemezek működésével kapcsolatos problémákra megoldási javaslatok. Valamint pl. az alábbi hozzászólásban is további infók.

Ha végig lettek próbálgatva a szokásos, illetve az előbb említett dolgok, akkor ezzel otthon rendszerint nem sok mindent lehet kezdeni. Pláne, hogy ezen típusnál szintén olyan integrált megoldás van, amiről nemrég egy másik kérdésre adott válaszban volt szó. Vagyis (normál módon) ennél sem lehet a HDD-t az említett adapterhez SATA-n csatlakoztatni. De, ha az elektronika ment tönkre, akkor a neten lehet találni különféle leírásokat és akár videókat is a javítással kapcsolatban. Illetve egy korábbi esetnél volt akinek sikerült ilyen módon megoldani.

Viszont attól még az elektronika cseréjének megvannak a buktatói, illetve az ilyen művelet otthon csak saját felelősségre és csak hozzáértő személyek számára megengedett! De, ha pótolhatatlan adatok vannak azon a külső HDD-n, akkor viszont jobb és biztosabb megoldás az adatmentő szakember. Ha nincsenek, akkor meg nem feltétlen érdemes vele vesződni, donort venni stb. Utóbbi esetben célszerűbb inkább egy új külső merevlemezt vásárolni.

[ Szerkesztve ]

(#21036) King Unique válasza fauv (#21032) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A fórumtárs jól összefoglalta a lényeget, illetve az ilyen használattal kapcsolatban legutóbb pl. az alábbi hozzászólásban is le voltak írva a szokásos dolgok. Ahogyan az egyes formátumok lejátszása is lehet a tv-készülék ezen képességeinek, illetve beállításainak a függvénye (példa), mint az említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#21037) .:Koska:. válasza King Unique (#21035) üzenetére


.:Koska:.
csendes tag

Köszönöm a kimerítő választ! :R
Végigmegyek rajtuk hátha sikerül az egyik.

(#21038) fauv válasza King Unique (#21036) üzenetére


fauv
őstag

Köszi, de lehet buta kérdés mert még most akarom kipróbálni, gy nem tudom, hogy a külső HDD sebessége elég e a 4k adatátvitelhez? Igazából az előbbi kérdésem is erre lett volna, csak lehet nem jól fogalmaztam.

A Tv képes lejátszani mindent, rendelkezik az összes csatival ami kell hozzá, csak ezt nem tudom, amit az előbb írtam.

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#21039) King Unique válasza fauv (#21038) üzenetére


King Unique
titán

Itt tudni kellene pl. a pontos bitrátát (X Mbps), amit ha 8-cal leosztunk, akkor megkapjuk MB/s formájában a szükséges adatátviteli sebességet. De rendszerint elég az XY HD filmekhez egy külső HDD sebessége, illetve akár még az USB 2.0 port is. De, ha USB 3.0 port van a tv-n, akkor úgy pláne. A WD kínálatában egyébként volt is korábban a 4K UHD lejátszáshoz ilyen 2,5"-os külső merevlemez My Passport Cinema néven. Továbbá az alábbi oldalon vannak tesztfájlok, ahol a legnagyobb bitrátájú 4K videó = 400 Mbps, vagyis 50 MB/s. De ez már tényleg durva, ellenben egy átlagos 4K videó ennél általában kisebb bitrátájú szokott lenni.

Egyébként a különféle HD filmek lejátszásánál nemcsak a háttértár sebessége számíthat. PC-s környezetben elég fontos pl. a kellően erős CPU, a megfelelő lejátszóprogram, valamint egy jobb videókártya sem árt. Erről a HD filmek lejátszása topikban vannak infók. A tv ezen képességéről, valamint az esetleges speciális beállításokról pedig a TV & Audió téma megfelelő topikjában tudnának többet mondani.

[ Szerkesztve ]

(#21040) SunMount3r válasza fauv (#21038) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez tényleg nem annyira egyszerű kérdés. Ahogy írták is a video+hangsáv bitrátától sok minden fog függeni.

A fenti posztban linkeltek mellett még ajánlom ezt a Topic-ot és ezt a Topic-ot is. Részben hogy rákérdezz az USB 2.0 HDD + 4K video tapasztalatokra (mert a TV-den tuti max 2.0-ás lesz a port), másrészt, hogy sugalmazzam :U , hogy majd hosszú távon biztos jobban járnál egy dedikált lejátszóval, sok más téren is. :K

De pl. holnap letesztelhetem én is a dolgot élesben a média Box-om USB 2.0-ás portján egy nagy bitrátás 4K demo-val.

(#21041) SunMount3r válasza fauv (#21038) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

No, belemásztam egy kicsit, mert engem is érdekel.

Amint itt láthatod, az eddig kiadott legmagasabb bitrátás UHD BD forrás is max 88Mbit-es. De az itt írtak szerint akár 140Mbit-is lehetséges lenne.

A listáról a 140Mbit/s-es mintát gond és akadás nélkül lejátszotta a media Box-om, USB 2.0-án a WD MyPass-omról. A legtöbb eddigi UHD forrás bitrátája ennek kb. a fele körül mozog.

Viszont ez egy videó lejátszásra optimalizál céleszköz hardverileg és szoftverileg is. Tehát a többi már csak a TV-d beépített lejátszójától fog függeni, hogy mivel és hogyan képes valójában megbirkózni.

(#21042) fauv válasza SunMount3r (#21041) üzenetére


fauv
őstag

Úriember vagy köszönöm :R

King Unique :R

[ Szerkesztve ]

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.