- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
Android Fan #199 üzenetére
Nekem nem kell magyaráznod, nem viccből használok rollert én sem
Az előző hsz-edből nem az jött le számomra, hogy édesmindegy, ezért írtam, hogy ne lepődj majd meg a sebességén... -
Ragnar95
félisten
válasz
Android Fan #192 üzenetére
Akárhogy is nézem a 4x-es sebesség sehogy se tűnik kivitelezhetőnek fizikailag, mert ezek alapján te olyan gyorsan sétálnál, ahogy más biciklizik
A rollerrel amúgy nem igazán tudsz másoknál gyorsabban menni, mivel a váltó hiánya miatt elég gyorsan eléred a roller "végsebességét". -
Bobrooney
senior tag
válasz
Android Fan #194 üzenetére
Mivel jobb az ABEC7 szerinted?
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Android Fan #192 üzenetére
Hali!
Spartan Jumbo1. 183cm-el és dupla kilóval is jól hajtható. Haverom 195cm-el és közel 120 kg ő is tudta hajtani.
Esetleg olyasmi lenne jobb aminek lejjebb van amin álsz "léc". -
Android Fan
csendes tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség! Lövésem sincs hogy milyen rollert vegyek csak annyit tudok hogy felnőtt városi roller kell. 183 cm vagyok 60 kg-al (valszeg nem lesz para a súllyal
). Az ár limitem 25e Ft. Annyi hogy bírja az iramot mert gyalog is durva a tempóm (4x gyorsabban sétálok mint az átlagos gyalogos minden túlzás nélkül).
-
Ragnar95
félisten
Én nem tudok róla, hogy akciózták volna őket bármikor is. Legalábbis ugyanannyiba kerül még mindig, mint fél éve került és akkor is ugyanannyiba került az összes, mint amennyibe 1évvel korábban került.
Persze ezen időszakok között előfordulhatott akció, amiről nem tudok, de nem tartom valószínűnek, hogy időszakos akciót hirdetnének az Oxelo rollerekre. -
maci25
aktív tag
Üdv sporttársak
2 hete tulajdonosa lettem egy town 9 es rollernek. Hát nem is gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni. A fék egyenesen hihetetlen. Magam után húzni mint egy poggyászt, és már bent is vagyok a boltba, fenomenális. Általában a lányommal szoktunk együtt rollerezni, ha ő elfárad, már veszem is az övét a hátamra, mint egy tasit, és már guruluk is tovább együtt. Első nap 25 KM gurultam a rollerrel, mind ezt átlag 14 km/h. Én a masszív érzete miatt vettem a town 9 típust, nem bántam meg. -
pomk
őstag
Ha van rá lehetőséged, nézz körbe ismerősök, barátok között, hátha van valakinek valamelyik modell és ki tudnád próbálni élőben az utcán is.
Ha ilyen nincs, és anyagilag meg tudod engedni, rendeld meg mind a kettőt online. Tesztelgesd őket, és amelyik nem tetszik 2 héten belül küldd vissza(visszautalják az árát). -
¤Envy¤
aktív tag
A mai napon (vagyis 30 perce inkább már tegnap) eljutottam, és kipróbáltam a járgányokat.
Most még jobban össze vagyok zavarodva, mint előtte.
Fogalmam sincs melyiket kellene vennem. Azon a talajon mind jól megy, de vajon kint?- A TOWN 9 felé húz valamiért a szívem, de lehet csak azért, mert az ára talán garanciát jelent arra, hogy tényleg jó "masinát" kapok.
- tetszik a kinézete, az a része, ahova rálépünk (mondjuk ez a Town5 EF-nél is megvan, meg a 7-esnél is), ellenben a hajlított kormánya nem > viszont elég sokat ott voltunk, perceket szenteltem 1-1 példánynak, és azt vettem észre mikor lecseréltem egy egyenes kormányúra, hogy a hajlított kialakítás kényelmesebb, kímélőbb volt, akár tetszik, akár nem.
- viszont nincs szükségem a pár mp alatt levő összecsukásra ÉS a kézi fékezésre se...
- továbbra sem tudom, vajon a teleszkóp bennük mennyit számít valódi "terepen" pl. járda, aszfalt.
A benti talajon éreztem a kis rugózást, mikor használtam egy olyat, fogalmam sincs, mennyire hasznos funkció, pedig ugye 5ezer a különbség aközött meg az a nélküli town 7 ef között. Olvastam véleményeket, voltak akiknél pl. elkezdett nyikorogni ott a járgány.
- A sima town 5 kicsit fapados hatást keltett, ami persze lehet teljesen alaptalan, és tökéletesen megfelelne az is
Szóval: eh.
-
Ragnar95
félisten
Számomra egyértelmű volt, hogy Easyfold kell ahogy kipróbáltam az XL-t, mert naponta minimum 4x kell kinyitnom/becsuknom a rollert és általában nem érek rá percekig szórakozni ezzel a művelettel, az Easyfolddal pedig konkrétan 5mp az egész.
Ezen kívül stabilabbnak is érződött a 9EF a 7XL-nél boltban kipróbálva, de ugye ez csak egy 5-10perces próba volt, így kérdés, hogy placebo volt-e vagy valódi útviszonyok között hosszútávon még erősebb lenne-e a 9EF előnye.
A kézifék erősebbnek nem erősebb a "lábféknél", hiszen a kézifék is ugyanazt a lapot nyomva a hátsó kerékhez, mint amit a lábaddal te is odanyomsz, így ennek inkább az a jelentősége, hogy gyorsabban tudod a kezeddel meghúzni a féket, mint a lábaddal rálépni és kényelmesebb is, városi használatra forgalmas útszakaszokon, ahol sokat kellhet fékezni kijön a kézifék előnye.
Stabilitásban/kényelemben nyilván számít a teleszkóp+a rezgéscsillapító, de nyilván függ az útviszonyoktól/a megtett távtól hogy megér-e az embernek annyi plusz pénzt ez. -
pomk
őstag
válasz
Ragnar95 #182 üzenetére
Jogos, ha az EF7-et és az EF9-et hasonlítod össze.
Azonban ha már a 7 XL-ről és az EF9-ről beszélünk, akkor ott már +10.000 Ft a különbség, ami azért már elég jelentős. Kérdés, hogy az EF9 "Easyfold"ja és a kéziféke ér-e ennyit, ill. Mennyire lehet hátrány, hogy ezen az EF7-el szemben nincs lengéscsillapító. Tudom, kereslet - kínálat, kinek mire van szüksége, stb. de azért mint napi használó tudnál adni egy objektív véleményt ezekről? -
Ragnar95
félisten
Elég forgalmas útvonalon használom, így fontos volt a fék (bár ez inkább kényelmi szempontból jó, mivel a kormányon lévő fék is ugyanazt a féket kezeli, mint amit lábbal tudsz kezelni), illetve úgy voltam vele, hogy azt a +5000Ft-ot megéri akkor is, ha esetleg a teleszkóp és a rezgéscsillapító nem is ad annyi pluszt - nem tudom, hogy mennyi pluszt nyújtanak ezek a mindennapi használatban, mivel csak bolti kipróbálás erejéig használtam EF7-et, így nincs összehasonlítási alapom, de az biztos, hogy az EF9 nagyon kényelmes -, mivel napi szinten lesz használva a roller elég hosszú ideig.
-
PhotoDave
újonc
Sziasztok!
Jövő héten tervezem megvenni az első rollerem!
Elég közel lakom a munkahelyemhez, és bicajjal járni már eléggé macerás, így gondoltam kipróbálom a rollert, azt fel tudom magammal vinni a céghez.
Intersportban kinéztem a képen látható járgányt.
Van esetleg valakinek tapasztalata vele, illetve szerintetek megmerjem-e venni? Már csak azért is, mert ez dirt roller néven fut, én meg csak városban használnám.
De ez tetszett meg, illetve felfújható kerekes ami szerintem pozitívum, talán jobban elnyeri a rossz minőségű járdák miatti rázkódást!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre!
Köszi előre is! -
Ragnar95
félisten
Mindenképp próbáld ki vásárlás előtt a kinézett modellt, hogy nem túl magas-e, illetve hogy biztos jó lenne-e hogy nem csuknád be általában.
A Town 5 és az első Hudora szerintem rögtön hanyagolható, mert jóval kisebb a kerekük a többinél.
Erről a Hudoráról még nem is hallottam, de az Oxelo nekem nagyon bevált és mindenkitől csak pozitív tapasztalatokat hallottam eddig róla, szóval én mindenképp az Oxelora szavaznék.
Nekem EF9 van,de ez előtt csak kb 10 éve volt egy kiskerekű rollerem, így sajnos nem tudom mihez hasonlítani, hogy a teleszkóp mennyit számít. -
¤Envy¤
aktív tag
válasz
Ragnar95 #173 üzenetére
A terepet fel is adnám a minőségért cserébe.
Az összecsukást jelenleg nem érzem olyan fontosnak, nem pesti vagyok, így kb. kevésbé számít, simán betolom bárhova, itthon is lazán elfér anélkül.Ezeket nézegettem eddig, bemásolom azokat, amiken megakadt a szemem:
TOWN5 XL
TOWN7 XL . Mennyire számít a teleszkóp benne?
- Ára miatt ódzkodom, nem tudom joggal-e, a színei tetszenek
- Ez csak úgy
- Nem rossz talánKb. ennyi tűnt fel, kinézetre, árra stb.
-
Ragnar95
félisten
Városi használatra az Oxelo modellek a legjobbak szerintem. EF sorozatot nézd mindenképp, ha összecsukva tárolnád/szállítanád a rollert, amikor épp nincs használatban, mert ezeket tényleg 1 mozdulat kinyitni/becsukni, míg a nem EF modelleket jóval időigényesebb.
Sokkal kényelmesebb a 200mm-es kerekek miatt az Oxelo 7 és 9 mint a kisebb kerekű rollerek, de a fizikát nyilván nem lehet legyőzni, így ha nagyon egyenetlen az út, akkor ezek is rázkódnak a merev felfüggesztés miatt.
Terepre szerintem alkalmatlanok ezek a rollerek, hiszen városi használatra lettek kitalálva, így elég alacsony az aljuk és terepen szerintem könnyen fennakadnának a különböző tereptárgyakban. -
¤Envy¤
aktív tag
Üdv!
Roller vásárláson gondolkozom, de kicsit tanácstalan vagyok...
Felnőtt roller kellene, nagy kerekű - eddig van meg eddig, és hogy NE zörögjön használat közben, ami nagyon fontos... régebben egy sima, kis kerekű rollerem volt, ami zörgött össze-vissza, aszfalton, mindenhol.
Főleg aszfaltra lenne szerintem, de "terepre" is vinném lehet(?), de ez mellékes kb.
Árban nem a legolcsóbbat keresem, de cserébe tényleg jó legyen.
160cm vagyok (lány), és átlagos testalkatú.
Esetleg pár tipp? Nagyon megköszönném! -
vans?
őstag
Koszi a tippeket!
-
vans?
őstag
udv,
van valaki, aki 190 cm korul van, es rollerezik? regebben probaltam felnott rollereket a Deca-ban, de kicsinek ereztem maxra huzva is. Van esetleg valami alternativa?
koszi!
-
iTomi81
tag
Hello mindenki!
Kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudok dönteni! Szerintetek melyik a jobb? Én 90kg vagyok 176cm magas és napi 2*3 km.1. http://shopping-all.hu/hudora-big-wheel-style-230-white_p237732.html
2. http://www.decathlon.co.hu/town-9-ef-2015-felnott-roller-feher-id_8329371.html
3. http://shopping-all.hu/hudora-big-wheel-air-roller-205-duplafekes-205-mm_p131642.html
4. http://shopping-all.hu/hudora-big-wheel-205-roller-turkiz_p237738.html
Segítsetek sorba állítani. Fontos a megbízhatóság és az egyszerűség. Nem akarom folyton javítgatni.
Várom véleményeteket. Szeretnék venni 2 héten belül.
Köszönöm a segítségeteket.
-
pomk
őstag
válasz
Ragnar95 #162 üzenetére
Köszi!
Nagyon szimpatikus a 9-és típus, de mivel elég drága és nekem igazából nem létszükséglet így még gondolkodom hogy meg vegyem-e. Sajnos a városban, ahol élünk a lakás és a munkahely között nem tudnám használni. Az útviszonyok nem megfelelőek a rollerozásra, sőt még a biciklizésre sem! Ahhoz meg, hogy du. elszaladjak vele ide-oda, meg esetleg elguruljak vele a parkba nézelődni, fényképezni, ahhoz kicsit luxusnak érzem. -
Ragnar95
félisten
Nem csillogós a szürke sem, inkább matt a festése.
Én az első kerék melletti részen szoktam lelakatolni, oda viszonylag masszívabb lakat is befér, nem csak a 10-20mm vastag 500Ft-osak, így szerintem egy kisvárosban nyugodt szívvel otthagyhatod az utcán is a rollert. Én mondjuk a legtöbb helyre beviszem magammal, mert nem épp kis városban lakom és a lakatolt bicikliket és lopják elég rendesen az utcáról. -
pomk
őstag
Az Oxelo 9 Decathlon oldalán 2 színben érhető el: fehér és szürke.
Fehéret láttam élőben, viszont szürkét nem. Kérdésem, hogy ez a szürke színű mennyire csilli-villi, lakkos, fénylő, stb.? Vagy inkább matt, mint csillogó? Ha jól emlékszem fehér nem volt egyáltalán csillogós, lakkos felületű.Ill. még egy kérdés. Láttam pár képet és videót arról, hogy lehet lezárni a rollert.
Mennyire biztonságos így otthagyni valahol? A bicajomon egy masszív U lakat van, abban azért megbízom, de az, hogy a rollert csak egy mezei lakattal lehet lezárni...hát...Kisvárosban lakom, de akkor sem hagynám kint nyugodt szívvel egy 300 Ft-os lakattal sehol. -
Ragnar95
félisten
A fék olyan, amilyen, hiszen csupán egy műanyag lapot nyom a kerékhez, azt se akkora erővel, mintha lábbal fékeznél, ergo nem olyan óriási a súrlódás, de így is elég jól megfogja a rollert, én naponta ~fél órát használom a rollert hónapok óta és 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor kellett lábbal fékeznem, pedig elég forgalmas helyeken közlekedem.
A kézifék ugyanolyan, mint bármely biciklinél, szóval nem lehet vele gond, egyedül maga a fék más, de a kézifék is ugyanazt a féket kezeli, mint amit te a lábaddal, így ott se lehet gond. A teleszkóp szerintem nem végül olyan óriási munkát, a villa meg elég stabilnak tűnik, de max az tud ezekre gyakorlati választ is adni, aki több éve használja a rollert. -
pomk
őstag
válasz
Ragnar95 #153 üzenetére
Ahogy írtam, ez lesz az első rollerem, így eddig 2 db felnőtt rollert próbáltam ki: az Oxelo 7-t és az Oxelo 9-t. Ezt is mind a Decathlon műgyanta padlóján.
Sok összehasonlítási alapom nincs, de azt éreztem, hogy a 9 a 7-hez képest teljesen más. A 9 sokkal robosztusabb, kényelmesebb és biztonságosabban éreztem magam a fék miatt.
A 7-t kicsit nyegle-nyuglának éreztem. Bár ez adódhatott abból, az első villa rögzítése(vszínű a sok vásárlói próbakörtől) elég jól ki volt lazulva, így amikor felléptem/löktem magam/megálltam éreztem ahogy a villa előre-hátra mozog.
Ezzel szemben a 9-et már a fellépésnél kényelesebbnek éreztem az első telekszkóp miatt, ill. azért a kézifék is nagyon jól jött a megállásnál. A fék hatékonyságán lehet valahogy javítani? Jó volt, hogy ott volt, de azért nem éreztem az igazinak.
Ill. a teleszkóp, villa rögzítés és a kézifék mennyire lehet strapabíró? A többi alkatrész elég masszívnak tűnik és kevésbé van kitéve az igénybevételeknek, ezek viszont azért elég nagy terhelést kapnak minden fellépésnél és megállásnál. -
Ragnar95
félisten
A lengés csillapítónak nem érzem sok hasznát, de nem volt még másik ekkora kerekű rollerem, így nincs mivel összehasonlítani, hiszen a kisebb kerekűeknél már csak maga a kerék mérete miatt is sokkal kényelmesebb, kevésbé érzékeny az útegyenetlenségekre a Town 9.
A kézi fék városba elég hasznos, főleg, ha forgalmas kereszteződések vannak/sok a gyalogos a járdán, mert sokkal kényelmesebb a kézifékes lassítás, mint a fékre rálépni lábbal.
Az említett 2 modellel nincs tapasztalatom, de a Razorről képek alapján is lejön, hogy nem egy kategória a Town 9-el, főleg, mivel képek alapján kézzel kell bezárni (emiatt zárnám ki a Town 7 XL-t is, ha esetleg Oxelóból olcsóbb modellt néznél), ami jóval időigényesebb és kényelmetlenebb feladat. A Spartan összezárási mechanizumusa fogalmam sincs, milyen képek alapján, viszont a Town 9 Easy Fold megoldásánál nehezen lehet jobb, mivel csak lábbal simán összezárod a rollert és kézzel 1 mozdulattal kinyitod, kb 5mp mindkét folyamat...
Méretre is nagyon jó a Town 9, mert ráfér egymás mellé is mindkét lábad, ha épp nem kell löknöd magad. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Első rollernek, kevés kisvárosi közlekedésre, boltba járni ide-oda gyors elgurulni vele, 85 kgra milyen roller ajánlott? Voltam a Decathlonban kipróbálni párat, a Town 9 tetszett a legjobban. Kényelmesnek érzetem, ill. praktikusnak tűnt a kézi fék és a lengés csillapító is. Ezek kellenek, vagy csak paraszt vakítás? És ezek az alkatrészek mennyire strapabíróak?
Külföldi fórumokon is olvastam, ott van pár típus ami nagyon ajánlott. Érdekes, hogy ezek ára mind a Town 9 alatt vannak,viszont jobbnak tartják őket.
- Razor A5 Lux
- Spartan Double SuspensionKöszi!
-
callmeakos
veterán
A mai nappal egy érdekes tapasztalattal gazdagodtam. Ugyanis a rollerrel menve egy lejtőn kiderült hogy ellazult a kormánymerevítő csapágy, és hirtelen lebukott a kormány. Ha elesek tuti a nyakam töröm. Szerintem nem árt ezeknél hetente ellenőrizni a feszességét mert hazaértem, a mellékelt imbuszkulccsal meghúztam a csapágyat és most pöpec. Alattomos egy rohadék ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest