- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
Szerintem a kérdés nem pont erre vonatkozott és a válasz sem.
A véleményem ezzel kapcsolatban már többször leírtam, kb 30-40 Parnis óra kézbefogása után.
De ez a legfontosabb ebben a kérdésben.
[link]Minőségbeli eltérések lehetnek, kevésbé figyelnek összerakás közben nem olajozzák rendesen stb. hamisítás nem Mondjuk én az ilyen fekete tokozású Parnisokat alapból kerülöm, egyrészt nem is tetszik másrészt nem bízom annyira ezekben a bevonatokban. Szerencsére nagyjából tudom hol és kitől érdemes venni.
Megir kicsit más tészta én is raktam be van ugyanaz az óra különböző márkaneveken. Curren-ből én is láttam ugyanolyat két különböző minőségben.
-
válasz
schawo #14742 üzenetére
A kérdező által feltett kérdés arra vonatkozott, hogy vannak-e valóban gondok a Parnis órák minőségével.
Az én óráim objektíven azt a tényt támasztják alá, hogy igenis vannak gondok a Parnisokkal, a gyártás és a minőségellenőrzés során egyaránt.
Ezen a tényen pedig nem változtatna az sem, ha én eladnám az óráimat
-
smokin
tag
Végre megérkezett a Holuns-om amit 11.11-én rendeltem.
-
válasz
Donki Hóte #14737 üzenetére
Saját Parnisodról beszélsz, amelyik minőségileg point olyan, mint mindenki másé, csak neked lelki bánatod van vele? Már egy csomószor kérdeztem, hogy miért nem adod már el a 3.14csába.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
A tömeggyártás már csak ilyen. Főleg az olcsó kínai. A MEO sosem volt az erősségük.
-
válasz
petipetya #14738 üzenetére
Vásárolni innen a fórumról érdemes
Innen olyan órát vehetsz, ami már valakinek a kezében van itthon, meg tudod nézni, meg tudod hallgatni.
A fórumon tilos hirdetni, de sok fórumtag eladja az óráit a hardveraprón, vagy más helyen, szóval érdemes nézelődni, érdeklődni.
-
Sungoo
addikt
válasz
-
petipetya
nagyúr
válasz
Köszi. Pont ezért érdekelne, hogy honnan érdemes vásárolni.
-
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban található márkákon felül még mit ajánlotok? Minimalista fém szíjas órákat szeretnék venni.
-
petipetya
nagyúr
Olvastam egy szösszenetet a Parnis órákról itt, és ezzel kapcsolatosan van egy kérdésem. Ha igaz ami írnak, akkor honnan lehet tudni, hogy melyik oldalról érdemes megvenni az órát? Például kapható a Parnis honlapon, alin és ebayen.
Másrészt ez a többi kínai órára is igaz lehet? Például egy Megir 2011 valakinél évekig tökéletes, másnak viszont az első felhúzásra a kezében marad a korona stb.
-
petipetya
nagyúr
Pár gondolat az automata órák világáról a Tevise 8502 kapcsán. Kezdjük a tapasztalatokkal. Csütörtök este húztam fel és raktam a csuklómra, és azóta csak zuhanyzás közben vettem le. Az óra a 3,5 nap eltelte óta 2 percet siet, amely kevés járástartalékot sejtet a háttérben. Ilyenkor amúgy 2 perc késesre kellene állítani, mert pár nap múlva az átlagból kijöhet a pontos idő? Mindenesetre az irodában sem mozog többet a kezem, mint az otthoni körülmények között, így számomra egy drágább/márkásabb automata óra sem biztos, hogy jó választás lenne. Ha egy több tízezer forintos Parnis esetén tapasztalnám ezt, akkor joggal lennék ideges, de egy 10 USD-s szerkezet esetén nem nagyon izgat a dolog.
Tudom vannak ezek az órát forgató tartók, de azzal már átesik az ember a ló túloldalára...
Mindezek mellett az automata óra teljesen más világot képvisel, lényegében egy szimbiózis alakul ki az óra és viselője között, mivel kölcsönösen függnek egymástól. A viselőtől függ az óra energiája, az órától pedig a viselője időbeosztása. Ez idővel biztosan érzelmi kötődéshez vezet, amely által egy ilyen óra több lehet egy használati tárgynál.
Mindez szubjektív vélemény, mivel egyrészt egyénenként más a napi karlendítésből származó mozgás, másrészt az általam említett Parnis márka esetén nem rendelkezem tapasztalatokkal.
-
Mivel a tevise az első automata (félautomata?) Órám, érdekelne hogy a kisebb mutatok mit jeleznek vissza?
Nem időt jeleznek ez számomra világos, de akkor mire vannak? -
Blind
kezdő
válasz
gipsztigris #14725 üzenetére
-
-
motoflug
őstag
válasz
Donki Hóte #14719 üzenetére
Balról a 3. nagyon szép. Ő milyen?
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
petipetya #14700 üzenetére
Hát lőttem most egyet lámpafénynél, de nem adja át az eredeti színét. Ilyen rose gold szerűség, nem olyan feltűnő, már majdnem ezüst. Nekem a szíjával sincs túl nagy bajom, nem a legjobb minőségű, de jobban tetszik, mint a Megir-é. A vastagságával már megbarátkoztam, sőt.. A pontosságról nem tudok nyilatkozni, bevallom karórán nem nagyon szoktam az időt nézni így be sem állítottam még.
-
Breki
veterán
válasz
petipetya #14712 üzenetére
Látom átjött.
Elkészült az a Seiko magazin, amely kizárólag Magyarországon kapható. A magazinban a legújabb modellek mellett többek között olvashattok Baji Balázsról, az Extreme Sailing Team-ról, felidézzük képekkel Michelisz Norbi évét, beszélgetünk Wolf Gáborral a Grand Seiko márkáról.
-
mekker
őstag
Na, megérkezett a Forsining, mint legelső chinaórás rendelésem.
Hiba nélkül érkezett, az idővel látványosan nem csúszik el, és a sajtófotókhoz hű a megjelenése. Élőben egyáltalán nem tűnik giccsesnek, alkalmi órnak szerintem teljesen jó.A képek silányak, de legalább vannak:Perlon, vagy mesh szíj lesz hozzá, de egyébként a gyári is egész használható.
-
petipetya
nagyúr
Igen, black Tevise 8502.
-
petipetya
nagyúr
válasz
mr.perfect #14703 üzenetére
-
xcvbxcvb
aktív tag
Soki Tevise, van Pepsis is belőle.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest