Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KunEmber
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
FCK
Köszönöm az infókat.
Tegnap megnéztem, a Szép-kártyás boltomban van Nevis Primus, szerintem az itteni javaslatoknak (bár saen orsója olyan igazi mindent kibírósnak tűnik) hála az lesz, egy Nevis Barbel 360 200-as bottal. Vagy 250-essel. (80-200 és 100-250 a két lehetőség.) Ezen még gondolkodom picit.
-
jjohn
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi!
Az a baj nem jött több, tavaly többet fogtam egymás után. Nem tudom mi lehet, de még mindig bentről jönnek, ha jönnek a közelben még mindig semmi. Úgy látom minden év más és más. -
BlackmMmDog
senior tag
válasz
KunEmber
üzenetére
easyfeeder.hu fb.-n
3 éve Szabó Zoli barátommal eldöntöttük hogy egy webáruházat csinálunk és elkezdjük Magyarországon is árulni a Kínában gyártott Tsurinoya termékeket. Teljes mértékben hiánypótló volt egy megfizethető áru, nem átmárkázott, megbízható orsó nem csak kicsiny országunkban, hanem egész európában és a helyzet azóta sem változott. Teljesen ismeretlen terep volt ez számunkra, de rengeteg munkával és tanulással sikerült egy jól működő áruházat létrehoznunk. Azt azért el kell mondanom, nálunk lelkesedésből sokkal több volt mint pénzből. Ugyanakkor a bevételük jelentős részét évekig visszaforgatva a kezdeti alapkészletünket nagyjából megtízszereztük. Túléltünk a webáruházak szempontjából kritikusnak számító egy évet és minden a vártnál jobban alakult. Aztán jött a kovid ami sajnos egyértelműen az arcunkba csapott és megmutatta mennyire gyenge lábakon áll az addig szikla szilárdnak gondolt globalizált kereskedelem és erre rátett még egy lapáttal a napjainkban is zajló események sorozata. Most ott tartunk, hogy nálunk sokkal nagyobb cégeknek is problémát okoz a Kínából való szállítás megbízhatatlansága, nekünk pedig egyszerűen olyan kockázat, amit nem tudunk felvállalni. Az a helyzet , hogyha az Aliexpressről rendelsz mint magánember, biztosabban ideér a dolog, mint egy többmilliós szállítmány. Ezért nincs más lehetőségünk, Webáruházunk a hónap végén, 2022.március.31-én bezár! Az eddig eladott orsók 2 éves garanciáját természetesen vállaljuk. Ezzel kapcsolatban információkat itt is és weboldalon is közzéteszünk. Köszönönjük minden vásárlónknak a bizalmat! A Facebook oldalunkon találkozhattok még velünk hiszen a versenyzést és a horgászatot nem hagyjuk abba, az Easy Feeder Team ugyan csökkent létszámmal de folytatja tovább a halak kergetését.
Homoródi Szabolcs, Szabó Zoltán -
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
2 db 5000-es Fine Carpot nyúzok, jó darabok!

-
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Nem neked akartam hanem mindenkinek.
Hallisztes kaját érdemes keverni kukoricás kajával? Valahol azt olvastam hogy nem a legjobb dolog. Miért? Nem férnek meg egymás mellett? Esetleg ez a mix taszító a halnak?
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Hát igen, főleg, hogy némelyik angol anyag kb egy árban van hazai gyártók halas kajáival. De amúgy igen, aqua mellé kellene 1 vagy max 2 féle por alapú halas etetőanyag és kész. Kukoricásból is igazából nekem ezek a fermented anyagok (Stég, Promix) beváltak, azok jók, por alapúból meg a SW Sweetcorn Fine jó cucc, ezeket szoktam keverni is egymással, vagy csak szimplán TTX-el, magot is tudnak felvenni rendesen ha arról van szó. Keszeges kajából eddig, amit próbáltam és jó volt, az a SW Bream, Lake. De tök jó dolog, mikor 1-2 haverral megy le az ember pecázni, mindenkinél más van, aztán lehet próbálgatni mindent simán.

-
galervin93
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Egy ideig én is gyűjtöttem a favoritokat, bár nem mondom hogy kipróbáltam az egész palettát, amúgyis folyamatosan változik, de megvannak a bevált termékek, amiket szívesen veszek. Mivel nem szeretek nagy tételeket felhalmozni előfordul, hogy vidéken vagy bárhol olyan üzletben kell kaját vennem, ahol csak pár fajta van, de általában itt is tudok választani, nem vagyok márkafetisiszta, nagyjából megvan mit érdemes venni. Keszeges, fehér halas kajákat jobban "átgondolom", ott azért nem mindegy a beltartalom, ahogyan a kukoricás alapú pontyos kajákkal is így vagyok, de ha halas kaja kell, akkor Aqua és kész, leszoktam a mindenféle halas-büdös method kajákról (igazából nem is használtam túl sokat őket, manapság meg szinte csak panírnak, ízesítésnek, és akkor az áruk se fáj annyira, egy 80-90 dekás zacsi is sok-sok Aquára elég).
jjohn
Az igen, micsoda színei vannak, gyönyörű, gratula!
Én holnap a szutyok időben lehet hogy kinézek, kicsit árad, enyhe a víz, hátha...
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Walternál akkor tényleg javult a minőség, az elmúlt 2-3 évben használtam mindenfélét, nem találtam bennük semmi nem oda valót. Marosból leginkább adalékokat használok (ttx, morzsák), azok is rendben voltak eddig. Feedermániás monkey pelletet is próbáltam, hát.. sok halat nem adott még 2 pecán, 1 db össz-vissz. Viszont a Bait Tech Special G Dark igen jó cucc!
Kíváncsi leszek a Goldra is, Greent még nem sikerült szerválni. A Promixből valamelyik erjesztett kukoricás kaját használtam tavaly nyáron, pöpec cucc, szerintem a többi termék sem lehet annyira rossz. Stéges kaják közül a csoki-narancs nagy favorit, bár nem igen használom már, szeretek variálni, újakat kipróbálni, illetve tetszenek a walteros kaják, ezek a Bait Tech is, na meg a jó öreg Aqua..
Haldorádónál viszont a Champion Corn tényleg jó cucc, illetve a vad ponty is adja. Össze kéne szedni igazából egy 3-4-5-6 féle etetőanyagot/pelletet, ami működik mindig, lenne benne halas is meg szénhidrátos is, de hát nem olyan egyszerű ez.. 
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem, épp orsó vásárlás előtt vagyok. 420-as matchbothoz kellene nekem valami tekerő. Összegben 20-25k-ig gondoltam. A terv az volt hogy veszek tsurinoyát, az NA5000 remekül bevált feederezni, de szomorúan látom hogy az easyfeeder lehúzta a rolót

Átfutva a hazai kínálatot van pár kiszemelt: ecusima, benzar feeder-match 4500, nevis power match 4000, middy gfd, korum axis (bér ezt kicsit nehéznek gondolom). Ecusimát tudom hogy jó, többiről viszont kevés vagy nincs is infóm. Ti melyik mellett tennétek le a voksotokat?
Ha van valakinek más alternatívája akkor ne kíméljen. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Na ezt jó tudni, azért egy Milo nem rossz "jel"!
---
Nevis Primushoz: nekem 6000-es van, nem csak a Dunát bírja, de az ütést-vágást is, nekem landolt már dunai kövezésen, most éppen etetőboton ütöm-vágom, bírja! Sok fém, nagy dob, csak valóban ne lazuljon a zsinór, mert be tud menni a szoknya alá!
-
KunEmber
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz
KunEmber
üzenetére
Nekem Nevis Primus Feeder 5500 van, azt mondta a csávó, aki erre beszélt rá, hogy ennek egy számmal vastagabb a tengelye, mint a hasonló méretű más orsóknak, és ez a kiklipszelt 200 grammoknál jól jöhet. Egy dologra kell figyelni nála, hogy hajlamos becsúszni a zsinór a dob alá. Biztos van valami Dömés alteregója ennek is.
-
KunEmber
senior tag
Skacok, Dunára mennyire kell prémium orsó? Nézek egy Döme FC 6000reset (29.000 Ft), még egy Döme Power Fightert ugyanebben a méretben (10.000). Mindkét orsó 4000-res verziója tökéletesen működik nálam. Kell valami durvulás?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
TTX-ről annyit tudtam meg, hogy a Tímár mix abban az olasz gyárban készül, ahol többek között a Milo, így az az itthon kapható legjobb minőség, és az ára is ok, még.
-
válasz
galervin93
üzenetére
TTX-ből most vettem Dovit márkát. Célnak megfelel (gondolom).
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
A versenyeken meg előtte pecákon elhasználtam pár zacsi Waltert (is), ráadásul 3 különböző boltból, mind különböző lejárattal, és azt kell mondjam ezek most tiszták voltak. Korábban én is találkoztam nem oda illő dolgokkal, de ezekben most perpill nem volt.
Keszegre használtam idén Erdei fekete, finom keszeges kajáját, jó kis cucc, igaz lassan tartalmasabb kell annál.
Döme Champion Corn nagyon kellemes natúr kaja, kárász, pontyra elég jónak tűnik.
Promixnek is van valami tisztán kukoricás kajája, azt is használtam, szintén jó, egy fokkal tartalmasabb (szemcsemétet hasonlóan nem túl nagy, de láthatóan több benne a kukoricás szemcse).
TTX-ből egy ideje a Stégeset használom, sötét színű zacsiban van, kifejezetten jó anyag.
Szerencsére maradt annyi kaja mint a szemét, egy ideig el leszek velük.
-
KunEmber
senior tag
Az összes energofish forgalmazóhelyen tudnak rendelni, plusz ugye ott a netes vásárlás is.
-
A Zéé
addikt
-
válasz
Steady74
üzenetére
Köszi, ránézek.
Voltam az előbb a Walterban (munkaidőben a legjobb vásárolni
). Vettem egy üveg natúr tigrismogyorót, csalinak. Volt ott chilis, ananászos, édes, sós, fényes matt...de valahogy ezt kívánta meg a szemem
Mellé persze vettem még egy zacskó promix szénhidrátos kaját is. Natúr anyag, majd ízesítem valamivel vagy keverem egy kis tornádóval. Múltkor próbáltam, nagyon tetszett. -
Steady74
Topikgazda
Nekem jjonh-nal ellentétben nincs jó tapasztalatom a marossal, nagyon nem tetszik, régen viszont nagyon jó volt, szerettem az XXL-t meg a dévér special-t, de ennek már vagy 15 éve. Tele van mostanában mindegyik zacskó oda nem illő dolgokkal, füvet, műanyagzacskó darabokat találtam benne mindig (walter kajában is), valamint a legutóbb vásárolt kukoricapogácsa feláztatva tiszta szotyihéj volt, aminek elvileg semmi keresnivalója benne. Ha hazait akarsz venni javaslom a Champion etetőanyagokat, garantáltan friss, annyit kevernek amennyit elvisznek néhány hét alatt. Van egy csomó új etetőanyag, pellet is, szerintem próbálj rá.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ilyen horgot ne fonottal használj, hanem merevebb zsinórral. Fonottal olyan kell, mint a Korda Wide Gape (kb minden márkának van ilyen) és a zsugorcsövet forró gözben melegítem (teafőző). Nyilt láng nagyon könnyen elviszi a zsinórt, nem szeretem.
-
smokiii1
aktív tag
Etető anyagról én csak annyit tudok mondani, hogy múltkor próbáltam a mad mixet 2 tavon is. Egyiken se működött. Ez mondjuk nem feltétlenül az etető anyagot minősíti. Valószínűbbnek tartom hogy az inkább nyári kaja, akkor jobban működne. Meg még tavaly vettem egy fokhagymás mini bojlit Feedermániától. Azzal idén év elején fogtam egy pontyot, mikor már majdnem kifogyott a doboz.
Személy szerint sokkal szívesebben használom a Maros Mix termékeit, már csak az ára miatt is és sok etető anyagukkal voltak nagyon jó pecáim. -
Zoli bácsi
őstag
Köszi!
Ezt, vagy hasonló formájú horgot használok legtöbbször: [link]
Fenekező szerelékhez hatos, feederhez 8-10-es méretben. Most 8-as horog lehetett fent, még a télen szerelhettem, kora tavaszra kisebb horoggal (és csalival) gondoltam a pecát.
Hajszálelőkét hosszabbra veszem, hogy elférjen minden csalikombináció. Ha hosszú, tekerek a horogra. Horogbefordítót nem használok, próbálgattam, na, eltűntek a kapások......Nem értem miért.
Zsugorcsövet hogy használod, rámelegíted..?
Na, köszi mindenkinek a jószándékú segítséget, jól esik, próbálok mindig valamit okosodni....Majd utána is olvasgatok, most eltűntem, go meló..Holnap reggelig...
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Csak ami látszik és hiba:
-Nem jó horog tipust használsz, amennyire látszik az egy Chod szerelékhez készült horog (hátrahajló szemmel), ez nem lágy fonott előkéhez készül és mivel befordítót se használsz, így garantáltan nem lesz jó akadásod. Ha mindenképp ezt akarod tolni, akkor merev/vastag monofil/flourot használj hozzá.
-A szendvics csalinál túl közel van a horoghoz a csali, ezt a rátekerem a horog szárára dolgot sem értem. Totál kitakarja a csali a horgot, nem fog megfordulni időben. Csalihoz kötünk előkét, ha nem használsz hozzá kb semmit akkor meg főleg, nem jó ez a kötünk valamit aztán dugdossuk a felesleget.
-Kezdj el használni zsugorcsövet és megfelelő horogformát. Nem lesz kevesebb kapásod tőle, mert nem kell nagy darab és hatalmas különbség lesz. Gyári befordítókat én se használok, mert sok akkora, mintha egy nagy giliszta lenne.Ezeket értettem trehányság alatt, nincsenek összehangolva a szerelék részei, random van összedobálva és nincs mögötte semmi tudatosság. Tudom, hogy ez jön a magyar horgászfilmekből, ezért is javaslok mindenkinek angol médiát nézni. (Tudom, kell hozzá tudni angolul...)
Emellett mégegy info, nem látszik rendesen, de mintha az egyik horog egyenes horogheggyel lenne (a másik meg talán befelé fordulóval
). Szóval az egyenes hegy könnyebben akad, de óvatosabban kell fárasztani, mert könnyebben le is akad. A befeléfordulót viszont jobban lehet eröltetni, kevésbé marad le a hal ha már megakad. -
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem 25-ös monofil tavakon , bojlis botos hagyományos etetőkosaras pontyozásnál az előkém általában. Nem emlékszem mikor szakadt utoljára bele halba. Pedig néha elég sokáig fennhagyom. Ezeknek a dolgoknak igazán ott jön ki a jelentősége mikor 1-1 pontyra horgászol azon a néhány órás pecán. Elég bosszantó tud lenni ha lemarad, vagy nem jön meg az az egy kapás ami lehetett volna. A fonott előke kitágítja sokkal könnyebben a sebet könnyebben lemarad, csúnya sebeket csinálhat a hal száján. Kevésbé is veszi fel a hal a fonottas előkét. Nem kell egy szezon hozzá kijöjjön a különbség.
Kuttyogatásnál ha látom valakinél fonott főzsinórral nyomja már nem is kell keresni a magyarázatot miért nincs kapás.
Vagy csak az előkéje fonott nehogy elkoptassa. Nem fogja mert rá se megy.
Sok filmen láttam kuttyogatás bemutatása fonott zsinórral. Persze lehet így is , fognak is halat, csak egy agyonvert vízen ez kb önmagában annyit jelent fonottra 0, monofilra adott esetben 2-3 harcsa. Egy nyári szezon alatt ez mázsákban jönne ki kb mint különbség két ugyanazon a vízen horgászónál. Finom cuccra főként nem való hidd el . Ezt úgy lehetne igazán bemutatni leülne két profi versenyhorgász Walter és Döme mondjuk ugyanazon a vízen 50 alkalommal horgászni dettó ugyanaz a szerelék csali etetőanyag az egyetlen különbség az egyik monofil előkét használna a másik fonottat csalitüskével . Sacc /kb ötször annyit fogna legalább aki monofillal nyomatná . Erre tennék egy kis lóvét ha lehetne rá fogadni. 
-
Zoli bácsi
őstag
Nem hiszem hogy trehányul van megcsinálva, bár a képeken tényleg nem látszik. Az látszik valamennyire a hajszálelőkénél, hogy a horog öble fele tekertem a horogra a hajszál zsinórjából, hosszú lett volna a csali-horog távolság.
A csalitüskés horgot, meg a csomómentes hajszálelőkés kötést úgy készítem, ahogy a nagykönyvben le van írva, a csalitüskés horognál kis szilikoncsövet is húzok a horogra, ami szabályozza a tüske távolságát.
Horogbefordítót nem használok a fonott zsinóros hajszálelőkés pecánál. Próbáltam, de kapás sem lett a horogbefordítós szerelékre (gyári horogbefordítót használtam, nem zsugorcsövet)
Amúgy mikor újrakezdtem a pecát (2014) abszolút nem használtam fonott zsinórt. Aztán hozzászoktam, én szeretem. Legnagyobb előnye számomra a strapabíróság. Amióta fonott dobóelőkét, és fonott horogelőkét használok, a szakadások száma drasztikusan csökkent.
Én nem veszek észre akkora különbséget a kapások számában fonott és monofil előke közt.
Persze a célnak megfelelő méretű zsinórt választok, feeder esetén 0,06-0,10, fenekező szereléknél 0,10-0,14. A horog melletti csalifelkínálást is megszerettem, én azt gondolom, jobb az akadás, illetve kevesebb az apróhal fogás.
Jah, múltkori pecámon monofil horogelőkével, csontival pecáztam. Úgy benyelte a ponty, alig tudtam kiszedni. Csalitüskés, hajszálelőkés csalinál a horog mindig szájszélbe akad, legalábbis nekem még soha nem kellett ilyen esetben "műtteni"
Szóval számomra jóval több a fonott horogelőke előnye, mint a hátránya. Hosszú előkés monofil feeder szerelék esetén nekem az apróhalak (dévér) úgy össze szokták tekerni az előkezsinórt, hogy majdnem minden dobásnál cserélni kellene.
Fonott a dobóelőke, fonott a horogelőke, de nem tépem a hal száját, a főzsinór amúgy is monofil (ugye nyúlik) a fárasztás végén meg óvatos vagyok, mikor a partközelben van a hal.
Én szeretem, használom a pelleteket is. Nagyobb méretekkel lehet szelektálni. Jó az állaguk, nem szedi le a keszegnép. Most mondjam, hogy a fonott zsinór, meg ezek a pelletek egyszerűbbé teszik a pecát? Nekem igen. Kevesebb a szerelés, az eltűnt csali, a benyelt horog. Kevesebb halat fogok..? Lehet.
Volt itt régebben téma, hogy ezek a rikító színű gubancgátlók nem-e zavarják a halakat.....Na, múltkor a Cralusso filmben mit látok..? Ilyen rikító színű method kosarakat csináltak, mert tesztekkel bizonyították, hogy előbb odamegy a hal, több a kapás. Pedig annak aztán gyanúsnak kellene lennie........
Áh, eltelik pár év, aztán lehet rikító fluoreszkáló pink előkezsinórral horgászunk, mert kitalálják hogy több a kapás.
Nem tudom. Én azt vettem észre, ha eszik a hal, nem igazán zavarja a fonott előke. Én nem is finomkodok, nem látom értelmét. Lehet kevesebb halat fogok, de nem tépek bele horgot egybe sem. Szóval a magam eszével úgy veszem, hogy a fonott előkém inkább védi a halat, mert vagy leakad, vagy megfogom, és kiakasztom a horgot. Főleg az elején, újrakezdőként, rengetegszer megtéptek (gyári előkötött horog....). Most nem is tudom mikor szakadtam utóljára, jobbára csak akadóba vesztek horgot.
-
törölt tag
Olyan eset lehet amikor a lebegő csali jobban működik. Előbb észreveszi, vagy iszapos az alja , vagy zöldséges vagy ki tudja miért. De járom kb olyan 35 éve a vizeket, én még olyat nem láttam valaki leült mellém és azért fogott sokkal több halat mert hajszálelőkézett pellettel egy feederen vagy hagyományos pontyozón egy gyors pecán. Próbáld egyszer ki egy ilyen szituban pici horgon fehér hungarocellel közel a kosárhoz amikor ez a pici lebegő csali működik. Nekem pl ezzel a csalizással volt olyan sokszor hagyományos fenekezőn kapanyél cuccon , hogy 2 bottal nem tudtam horgászni annyi kapás volt. Csak hungarocellel, ha még csontit is teszel mellé az nem tudom milyen hal ami egy kosár mellett pár centire lebegő csonticsokrot nem vesz fel .
+ vsz ami sokkal többet számít ennél a hajszálelőkézésnél az előke hossza. Na az nagyon nem mindegy. Azzal egy olyan pályán ahol egy szák halat lehet fogni is meg lehet úszni minimális fogással ha az nem az etetéshez, módszerhez van jól megválasztva. Folyón főleg, de állóvízen is .
Persze ez az én tapasztalatom mindig láthat az ember újat, nem mondom mindent láttam .

-
saen
veterán
válasz
üzenetére
Én nem nézek Döme meg Jankovics filmeket, szóval passz. Anno az angolok fényévekkel előttünk jártak, legalábbis amikor feederes cuccokat figyeltem. Tőlük lehetett tanulni, Dömééktől nem.
Azt viszont tudom, hogy jártam úgy törpés vizen, hogy csontival csaliztam, jó darabig semmi (törpe se), még egy mozdítás se és váltottam pelletre, fűzve és sorban jöttek a halak. Nem egy ilyen eset volt... Mindenre lehet ellenpéldát felhozni.
-
törölt tag
Sőt megkockáztatom azt is Döme filmekben vagy Jankovich filmekben azért horgásznak így rendszeresen, csak azért, mert így lehet eladni azokat a csalikat amiket ezekhez gyártanak. Kis tégelyben , jó drágán. Mikor lemegy a Dunára és pontyozik , amurozik és a csali nem tudom milyen ananász akármi csalitüskén, én már félig esek le a székről.
Csak egyszer horgásznának úgy az érdekesség kedvéért az egyik szerkón ez van, a másikon simán a horgon 1 szem kukorica monofil előkével normálisan összerakva. Agyonverné 10 filmen egymás után ugyanazon az etetésen ezt a fonott előkés csalitüskés valamit.
Persze azt is ki lehet könnyíteni meg lehet lebegtetni, ízesíteni stb ha éppen az kell a halnak. Csak ha ezt lefilmezné egyszer is utána kinek adná el a csalikat. Mert ha leül kapitális halakra horgászni egy bojlis szerkóval 2 cm bojlival vagy 2 tigrismogyoróval az más sztori de ott se kell csalitüske és fonott is a lehető legkevesebb a szerkóban vsz. -
törölt tag
Nem állítom nem lehet vele halat fogni. Elég megnézni egy Döme Gábor filmet, hogy mennyi halat lehet vele fogni egy halastóban.
Azt állítom semmi értelme nincs és semmi előnye nincs a tescos hagyományos pontyozásnál a horog mellé tenni a csalit. Csak hátránya van. Ha pedig fonott előke is bejön hozzá akkor végleg. Nagyon durvává teszi a cuccot és tépni fogja a halak száját még finom szerkón is . Kevesebb kapás is lesz rá bármilyen vékony fonott. Nekem ez a tapasztalatom , soha nem használok fonott előkét békéshalazáshoz, egyetlen kivétel van bojlizásnál szoktam olyan kombi riget ahol vastag fluoro előke és 1-2 centi fonott a horog előtt. -
saen
veterán
válasz
üzenetére
Nem értek egyet. A fűzött csali kiválóan működik tescos pontyokra is, anno én 16-os horgokon is toltam, apró csalival. A hal akkor marad le ha nincs rendben a szerelék. A fotókon nem látszik rendesen az egész, de valszeg trehányul van megcsinálva.
Fonotthoz kellene befordítóhoz zsugorcső és az sem mindegy, hogy válik el a horogtól a hajszálelőke. A horog pontos formája sem látszik... Monofillal meg lehet spórolni a zsugorcsövet/befordítót, mert a merevsége ugyanazt szolgálja. Nagyon apróságokon múlik az, hogy működik-e a szerelék vagy pedig sem. -
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Próbáld ki egyik botod így szerelve ahogy mondom a másikat ezzel a horog mellé lógatott fonott előkés megoldással. 5:1-hez lesz annak a javára legalább amit mondok már az első pecán. Ha jól csinálod.
Nem beszélve arról, hogy a nagy halat is megfogod vele sokkal többször. Egy profi versenyen se hiszem, hogy fonott előkével és csalitüskével horgásznának ha mégis akkor arról megvan a véleményem.
Egy országos feeder versenyen , nem ismerem a szabályzatot de ha valaki fonott előkét tesz és lógatja mellé ezeket a bogyókat , nem tudom elképzelni. Egy nem is annyira finom monofil előke ha ponty a cél feederen , versenyen is 18-as akár 20-as mono előke ha sok hal van egy nem is annyira kicsi horog ha tépni kell a halat akár 10-es horog típustól függően és a horogra csali, egy feeder világbajnokságon is nyerő szerkó lehet vsz. Ha pontyozni kell. (nem szoktam versenyezni, de így nem tudom elképzelni a hétköznapi pecás tapasztalatok alapján) Hagyományos bojlis vagy teleszkópos etetőkosaras szerkókon meg simán lehet 6-os körüli horgokig felmenni horogtípustól függően, vagy ha nagyobbak a csalik. Semmi nem fog azon múlni a horog mellé van e lógatva csak sokkal több hibalehetőség és lemaradás lesz . -
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Bírom a beszámolóidat, főleg a folyóvízi fényképeket az jöhet minden mennyiségben.
Szép helyeken pecázol.Egy-két tanács ( okoskodás ) a mai pecádhoz, ne használj fonott előkét (sok lemaradás okozhat, és kevesebb kapást ) főleg ne durung botokon de egyébként se. Monofil előkével több kapásod lesz és a rugalmassága miatt kevesebb halvesztésed is kis horoggal is és durvább bottal is. Pl régen talán emlékszel te még a sárgavégű silstar "kapanyél" teleskóposokra. Annál durungabb teleszkópos nem nagyon létezett a pontyhorgászatban.
Azzal a bottal 25-ös mono főzsinór + 30-as monó dobó+ 25-ös monó előke + drennan carbon feeder 6-os méretű lapkás horog csináltam olyan sorozatot több mint 30 pontyot fogtam mire 1 lemaradt. Na jó ehhez szerencse is kellett. Persze az se mindegy hogyan fárasztasz egy ilyen szerkóval + hogyan teszed a csalit.Még egy tanács teljesen felesleges ezekre a telepített pontyokra a horog mellé tenni a csalit. Nyugodtan tehetsz a horogra 1 szem cukkot (persze ne egy henteskapóra) vagy 2-3 szem konzervet. Konzerv sokszor sokkal jobban adja a pontyot amíg a keszegek nem bántják nagyon . Sokkal finomabb lesz így a cuccod mint fonott előkével csalitüskével a horog mellett. Fenekező pontyozáshoz amúgy is kell egy olyan horogméret amire 1 szem cukkot fel lehet tenni . Ennek a csalifűzögetésnek a nagypontyozásnál van értelme ahol akkora bojlit vagy olyan kemény csalifűzért raknál ami nem megy rá a horogra. Bejött ez a feederpecába is , hogy el tudják adni a sok csaliféleséget amit ehhez gyártanak. Felesleges bonyolítása az egésznek vsz és ha fonott előke kell hozzá akkor főleg és szétkapja a halak száját .
-
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jó beszámoló volt, köszi :)
-
-
Zoli bácsi
őstag
Voltam kint Ho-ho-ho!!
Mivel mondtátok, hogy tetszenek a képes beszámolóim....Hát tessék, így jártatok!
Ebéd után elindultam, időképet nézve azt saccoltam, hogy elmegy mellettünk a felhő.
Ez volt a helyszínre érkezéskor..Bányató, észak fele tekintve...Tanakodtam, az a csúnya felhő megy vagy jön..?
Mivel sejtettem hogy lehet eső, minimálpecás, teleszkópos botokat pakoltam, amit könnyű elpakolni. Egy telefeeder, meg egy hagyományos-karikakapásjelzős-öregemberes szerelék ment be. Bepakoltam, le se ültem....
Megeredt. Csöpörészett, elállt, megint csöpörészett....Egyszer ültem be a kocsiba, a többi csepergést a botok mellett maradtam..Hiába.
A végszerelékek:
Nem volt mozdítás. Aztán egyszer csak szinte egyik percről a másikra elvonultak a felhők, kisütött a nap. Szinte azonnal elsült a feeder, szebb hal küzdött a horgon. Elindult a mellettem lévő bedőlt fatuskó fele, kicsit erőltettem, próbáltam elhúzni. Sikerült elfordítani, a telefeeder olyan szépen karikába volt..Na, ezt megmutatom nektek..Gondoltam. Bal kézbe bot, jobb kézbe telefon, mondom lefotózom....Felvisít a nyelető..A másik boton....Hát, ez így nem lesz jó..Telefont lerak, szákért nyúlok, a gyors mozdulatoknál belazult a zsinór..Ez leakadt. Feedert letesz, fenekező botért nyúlok..Az is üres, végszerelék kb. 30 méterre attól a helytől, ahova dobtam..Így jártam, kellett nekem bohóckodni!
Újracsaliztam bedobtam.
A minimálpecás, minimáláras, cucc:
Carp Zoom telefeeder, gyors fékessé alakított Shimano Sienna orsóval:
A másik ócs...ööööööö... olcsóság: Eurostar Monster Allround 100 bot, Lidl orsóval:
Botokban közös, hogy 60-70cm-esre csukhatók, és az ülések közt elférnek. Gyakorlatilag a két bot orsókkal együtt nem került 30e. forintba.....
Mégis, adtak élményt! Vót' ám hal-áll közeli élmény
Egy tükrös, meg egy töves kép... Nem mértem, de a tőponty jó nehéz volt.
Most ez a merítőfej a kedvenc, apró lyukú, ebbe tényleg nem akad el a bognártüske. Másikkal megjártam.....
Csomó leakadás volt, mindegyik boton. Abban látom az okot, hogy még a kora tavaszra készített szerelékkel horgásztam, konkrétan kicsi horgokat használok(feeder 10, fenekező 8-as). De a horog akár jó is lehetne, lehet a botok durungok hozzá....
Mindegy, jót pecázgattam. Múltkor volt róla szó, valaki kérdezte. Ma lefigyeltem, készülnek a pontyok a tóbeli és ívásbeli vizsgákra....
A sekély, nádszéli vizeken nagy volt a mozgás, készülnek ívni. Szóltak is, egyik spori, miért nem dobok oda. Hát nem, jó volt nekem a ritkább kapás is.
Kaja is minimál volt, lekaptam egy kilós etetőanyagot a polcról, mikor indultam, meg egy doboz kukorica..Nem kell ezt túlbonyolítani kérem.....
A röhej az, hogy ezzel a kevés kajával horgásztam végig a fél délutánt. Mellettem matchbottal, szemben két fenekező készséggel horgásztak, mindegyik spori az etetett helyén. Szórták a szemes kaját bőszen.......Halat nem fogtak.....
Na, ezért nincs nekem etetett helyem....Működik a kereső peca..(Meg a csemegekukorica
).
A csalik:
Estefele fordult a szél, északkeleti lett. Abbamaradtak a kapások. Össze is pakoltam....Go haza. Jól kifújt a szél, jó volt egy kicsit a vízparton
Sajnos kezdődik tényleg a nyárfaszöszölés....Jaj, de utálom..
-
jansky1
senior tag
Nekem a pelletek annyira nem jöttek be. Ezeket próbáltam: mangó, bubble gum, lemon dream, bcn, boss. Ez az "erősorrend" is. Ha elfogynak hamarabb próbálnék ki bármelyik helyett valami más csalit. Ami bejött az a crank gumikukorica, azzal kellemes emlékeim vannak. Van még spice-x csiga utánzatom tőlük, remek keszeges csali, pontyot még nem fogtam vele.

A pelletek minőségével nincs baj. Kifutóként vettem őket 2 éve, színüket tartják, illatuk, állaguk jó, nem avasodnak. -
A Feedermániás csalik mennyire minőségi termékek?
-
válasz
Steady74
üzenetére
Igazabol nem is ismertuk, csak horgaszboltban lattuk. Nekem egybol tetszett, nagyon konnyu. Azutan meglattam a bolti arat es hat ezutan talaltuk marketplace-en.
Esetleg tudnal ajanlani jo fonott zsinor keszegezesre? Most rendeltunk leeda gt orsot 40-es meretben. Az a tackle.uk-n akcios es £18 :)
-
bul07
nagyúr
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
Igen és nem.

A továbbjutás már tegnap elúszott a "makacs" kárászozós 6-ossal, de ma legalább a szépítés sikerült.
D-szektor, pálya vége, abszolút szélső mellett voltam 4-gyel. Mindenki távoli ponytozásra rendezkedett be, 70-90 méterekre, de volt aki elmondása szerint 100-ra klipszelt bottal dobált... Szóval én beetettem 30-ra meg 17-re.
2 kosár kukorica, 1 kosár búza. Első órában nem is próbálkoztam kint, egy óra után jött bentről egy kilós potyka. Aztán elkezdtem kinézegetni kintre, jött már egy-egy kárász, de még nem volt az igazi. Azért óvatosan etetgettem a kintit is, de csak kisebb mennyiségeket, és került be kender is a kukorica mellé. A második óra végétől kezdett beindulni a rövid, és klafán fel is épült. 3 óra alatt jött egy rakat kárász (20-30 dekásak, plusz egy 80-as), egy compó, egy közel kilós dévér, meg két potyka, egy 80 dekás, meg egy jó erős másfeles. Ja meg 5 törpe, írd és mond 10 deka.
Mindösszesen 12.600 gramm, csak a szélső helyről vertek meg sok ponttyal. Pedig a jobbomon még egy 2.5-es süllőt is kiszedtek. 
Jó peca volt, működött az elképzelés.
Az első nap elszúrtam, hogy nem próbáltam pontyozni az első 2 órában, ami süket volt a kárászok terén, de hát ez van. A method nem az erősségem, de sok tapasztalattal lettem gazdagabb, a foglalkozás elérte a célját.
Továbbjutás majd talán legközelebb.
-
jansky1
senior tag
Ervin! Ez egy kettes? Továbbjutottál?
Remélem sikerült. -
B.i.L
senior tag
válasz
andrew911
üzenetére
Ideális esetben működik a hagyományos,és verseny etető anyag is,néha nem is kell túl bonyolítani.A széljárás meghatározó szerepe a vizterületen a gát felé fúj,ugyanakkor láb alól is lehet fogni szépen. Mostanában azt vettem észre,h egyre hektikusabb a halak kapókedve,nagyjából ugyanazon a részen,ugyanavval az etetővel.
-
BogyóBP
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem a bydöme fine max 360 as tört el dobás pillanatában az utolsó tag alatt (2 ujjnyival a toldás alatt..). Furcsálltam a dolgot pedig csak egy 55 ös method kosár volt rajta megtöltve lehet kicsit jobban meghúztam mint bírta vagy valahol valamikor megsérült amit nem láttam.
-
andrew911
tag
válasz
sasa311
üzenetére
Eléggé etetőcsónakos/bojlis víz, hétvégén nyitáskor már teltházas, de a vasárnap délutánok jobbak. Pontyot a töltéshez közel de nagyon bent (100+ méter) szoktak fogni. Az akadók egyébként jó haltartó helyek, meg van benne dévér is bőven. Ne lepődj meg, ha a halőr bunkó lesz, az az alapállapotuk.
-
sasa311
veterán
Háziréti víztározóra valaki tud adni pár tippet? Faterom kicsalt holnap, ha el nem fúj minket a hurrikán akkor mivel érdemes próbálkozni?

-
galervin93
addikt
válasz
smokiii1
üzenetére
Legalább neked, gratula.
Nálunk Maconkán szenvedés volt... Az előző két naphoz képest teljesen más arcát mutatta a víz. Egész éjszaka és még reggel is esett az eső, talán ez, talán a többi időjárási körülmény, mindenesetre a halak nem díjazták. Egészen pontosan pont azok a halak és ott, ahol én szerettem volna fogni. Én láb alatti, 8-10 méteres pecát terveztem, na most az előző napokhoz képest nem állt ki a hal... 60-70-80-ról fogták a potykákat (0.8-1.3 kg körül), de nem állt meg nekik etetésre, hanem amolyan tényleg igazi "kereső method" módjára bedobtak, leesett, aztán vagy megtalálta valami vagy nem... Na most én ugye pont az ellenkezőjét csináltam - etetés rövidre, sűrű dobások. Első órában nem is fogtam halat.
Második végén volt pár törpém meg 3, azaz három darab kis kárászom. Mások meg már a 4-5. pontynál tartottak... De mivel nem készültem, és ha készültem is volna akkor se próbálkoztam volna a benti kereső pecával (aki ismer tudjátok, én a partközeli finom egerészést szeretem), szóval kitartottam a rövid mellett. Na jó, pár dobás erejéig bementem 30-ra (ahol csináltam egy kis kukoricást etetést az elején - megérte), erről lefogtam egy 1.5 körüli spanyol mintást, de többet se. Így félidőben visszaálltam rövidre, és végig ezt toltam. Lassan-lassan összeállt a peca, de a korábbi napok lapár dévéreinek, compóknak, kisebb pontyoknak nyoma sem volt, szinte csak kárászt (és törpét) fogtam. Előtte 2 nap alatt összesen 3-at, ma sorban jöttek a 25-40 dekásak. Végül 8.5 kiló körül mérlegeltem, amin magam ia meglepődtem, mert gyakorlatilag az utolsó 2-2.5 órában jött össze, a potyka nélkül rövidről vagy 7 kiló hal, ami arányaiban egészen jó volt. Persze összességében semmire nem volt elég, volt aki 10 db felett fogott pontyot, ők 10+ kilókat mérlegeltem, esélyem sem volt, de akik bentről csak pár pontyot és járulék halat csíptek el, azok közül egy-kettőt megvertem, szektor 6 lett a vége. Sajnos pontyos volt a szektorom, jól mutatja, hogy a teljes mezőnyben ezzel a kárász fogással 14. lett a 36-ból, szóval volt ebben spiritusz, csak a pontyok mellett nem rúghattam labdába.
A körülményekkel, azaz hogy röviden nem is nagyon evett a hal, az is szinte csak kárász volt, nem nagyon lehet mit kezdeni. De amin tudok javítani, az az, hogy egyrészt az első egy-két órában, amíg beérik a kinti etetés, muszáj leszek bent pontyozni, legalább 30-40 körül csinálok egy etetést, aztán hátha bejön egy-két potyka... Másrészt meg sokáig túl kis horgot használtam a kukoricához (nagyobb volt a kuki mint a horog öble), így hiába a fűzött csali, nem tudott jól akadni. Pl. dudaszóra is megint "elengedtem" egy jó kárászt, volt vagy 30-40 deka, az megint egy helyezés lett volna...
Na hát ez van, a technikai hibákat megpróbálom javítani, az időjárás, körülmények meg olyan, amilyen, abból kell főzni ami van. De mindenképpen a röviden tervezek horgászni, nekem ez áll kézre, lehfeljebb nullázok egyet, nem a világ.
És ha már körülmények, hát, dagonya...
Slusszpoén, hogy többen is odajöttek gratulálni, egyrészt a röviden való kitartásért, másrészt hogy relatíve sokat fogtam, nem gondolták volna, hogy ennyit ki bírok szenvedni, látva az első bő 2 óra szenvedésem...

Hát én elégedett nem vagyok, de azért csalódott se. Van min javítani, bőven, de hát ezért jöttem.
---
Fórumpecáról várjuk a beszámolókat, vagy legalább linket!
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm az infót!

cetirizint használom én is, illetve allegra fortét is, mikor mi kell szezonban. Avamyssal óvatosan, nekem a doki azt mondta, hogy felbontás után valami fél évig bírja elvileg, illetve jó állítva tárolni! Ha meg nagyon szar az allergia, akkor meg marad a szteroidos szuri, pontos hatóanyagot nem tudok, de valami 36 óra, mire teljesen hat, és 6-8 hétig jó is, de az avamys orrspray segít kihúzni a hatását. Nálam inkább nyáron szokott kijönni az allergia, ideig-óriág jó a cetirizin/allegra, de inkább a szuri, amellé nem kell semmi pluszba. -
smokiii1
aktív tag
Mai élménybeszámolót:
Röviden tömören egy nagyon jó pecán vagyok túl. Vagyis volt már jobb, meg ugye mindig többre vágyik az ember, de minden pont úgy alakult ahogy terveztem.
Bedobtam reggel a bojlit bármiféle etetés nélkül hogy vagy lesz rajta valami vagy nem és leültem mellé spiccbotozni. Csak csontival, minimális etető anyaggal. Nem számoltam, de fél kettőkor tettem el a spiccbotot és szerintem kb 40-50 halat fogtam a spiccel. Persze kicsik voltak, keszegfélék, ezustkaraszok, bébi pontyok. De nagyon élveztem.
Bónuszként pedig jött a bojlira is kapás. Egy 5,5 kg-s és egy kisebb ponty (amit nem mértem, de olyan 2-2,5 kg lehetett). -
törölt tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Sok sört kell rá inni.
Nem tudom én nem vagyok akkora C vitaminos inkább télen szoktam. De volt egy srác aki nagyon készen volt a pollenektől és már végigjárt minden orvost , gyógyszert. Már a végén szteroid injekciókat kapott elég durva cuccot. Ami egy darabig használt utána egyre kevésbé ahogy hozzászokott. Leállt mindennel csak C nagy dózisban és egész jól elvolt vele .Engem még 20-30 között jobban kínzott most így közel 50-hez nem annyira. Mondjuk én mindig bagóztam és az is enyhíti, orr nyálkahártya vérbőségét csökkenti + nyugtat a nikotin . De talán 10-15 éve olyan nagyon nem kapott el . Előtte volt úgy kimentem pecázni és alig láttam ki a fejemből 1-2 alkalommal /év.

-
Zoli bácsi
őstag
Olló témához: Nálam pár év után elmegy mindegyiknek az éle. Jó, teszek is érte, ugye a zsinóron kívül etetőanyag zacskót, permetszeres tasakot..Mindent (is) vágok...
A direkt fonott zsinóros ollóknál [link] is észreveszem azért 1-2 év után hogy nem úgy vágnak, elvágják a fonottat, de bolyhosan. Ezeket azért igyekszem arra használni amire való, csak zsinór vágásra.
Ma ezeket vettem: [link] [link] A drágább egész jól viszi a fonottat, van egy a horgászládába is, ezt már ismertem. A kicsi is elviszi a fonottat, de nem az igazi, jó, ilyen mindenes olló lesz, a műanyag zacskókba úgyis kicsorbul...
WarninShotZ : Ma Dovit darabos pontyozó kaját vettem, 3kg 1500ft. tavalyi ár. Szeretem, mert ugyan jellegtelen szaga van az emberi orrnak, de mégis működik. Amúgy is aromázom, tuningolom. A kukorica..Nem is kukorica, erjesztett magmix címkéjén "Geri Csali" címke van, életemben nem használtam, nem hallottam róla. Csak ránéztem, mondom lassan itt az erjesztett szezon, legyen otthon.
Allergia....Ezt a részt offba kéne tenni, de szerintem hagyom így, rengeteg embert érint. Meg kapcsolódik a pecához, mert sokunk virágporra allergiás.
Na, eü.ben dolgozom, higgyétek el utánajártam. Igaz hogy én csak egy csóró "mentős" vagyok, de sok doktor bácsival meg doktor nénivel vagyok baráti viszonyban, meg szoktam őket kérdezni.
Tömören, röviden: Van egy "csodaszer", allergia ellen, az allergiás orvos ismerőseim ezt szokták beadni maguknak. Nem titok, ez az: [link] Nem csodaszer, szteroid, ami lassan szívódik fel az izomból, és hónapokig hat. SZezon előtt egy szuri, aztán hónapokig oké.
De!!!! Nekem egy sem akarja beadni, mert azért van mellékhatása.
Én nem is próbáltam ki.
Ami bevált: Avamys szteroidos orrspray, reggel-este 1-1 fújás, melléje valami antihisztamin. Most a kis csinos doktornéni ezt írta: [link] Más szer is van ezzel a hatóanyaggal, de ez a legolcsóbb felírva, azt hiszem.
Nem erős, viszont annyira nem veri kupán az embert. Az orrspray-vel kombinálva elégséges nekem.
Amit sokáig szedtem az a Cetirizin, recept nélkül is kapható. A fent említett orrspray-vel hatásos az allergia ellen. Viszont szedés elkezdésekor fejbe veri az embert, nagyon. Az ember csak aludna..AZtán hozzá lehet szokni. Az igazi baj, ha az ember elfeletkezik, aztán legurít egy sört a Cetirizin szedésekor. Na, én két sör után nem bírtam megállni a lábamon szinte.....(Berúg az ember.......)
SZóval nekem évek óta van ez az Avamys orrspray. Receptköteles, de ha sima orvos írja fel, drágább. Allergológustól, tüdőgyógyásztól kell javaslat, aztán utána a házi sámán is kiírhatja olcsóbban.
Higgyétek el, én már sok mindent kipróbáltam.Voltam természetgyógyásznál is (Azt mondta, az én természetemre nincs orvosság....), szedtem mindenféle kiegészítőt, méhész ismerős is adott valamit, hogy azt egyem, elmúlik az allergiám....Hát nem. Ahogy öregszik az ember, csökken, de el nem múlik, nincs más megoldás, tüneti kezelés.
Amúgy azt gondolom, nem a virágporral van a baj. Tiszta levegőn, hegyen járva szinte eltűnik az allergiám....
Mikor én allergiás lettem, 80-as években, ritka dolog volt. Annyira nem ritka, ismert dolog volt, de egy ismerősöm volt, aki ebben szenvedett. Mostanra szerintem minden 3. ember allergiás, vagy érzékeny valamire.....
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Allergia ellen nagy dózisban C vitamin. Legjobb patikából por formában . Olcsóbb és tiszta C vitamin nincs keverve színezékkel , vívőanyaggal mint a kapszulák . Ha még nem próbáltad érdemes lehet mikor szezon van. Konzultáld meg orvosoddal /gyógyszerészeddel.
Antihisztamin hatása van, az allergiagyógyszerek is általában antihisztamin hatásúak egy csomó mellékhatással.Ollók közül nekem egész olcsók vannak még a nordfishingről rendeltem sok éve. Anaconda márkájúak pár száz ft lehetett darabja. 130-as monofilt is elvágom vele ahhoz már azért küzdeni kell.
Vannak biztos sokkal jobbak de nekem megfelel. Eddig még egy sem ment tönkre, igaz minden ládámban van 1-2 db ne kelljen átpakolni meg keresgélni. -
sasa311
veterán
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Nekem is Döme olló van, mindent is elvág. Igaz még csak tavaly vettem.
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Milyen etetőanyagok voltak azok? Az 5 kilós kukorica csak nem Dancsó csali?

Az ollóhoz visszatérve, 3 évig használtam egy aliexpresses lixada ollót, múlt kedden kiesett az ölemből, a stég pallói közt egyenesen a vízbe.. Vrttem rgy carp zoomosat, 850 ft volt, hát gyárilag a zsinórt meg a papírt is elég slendrián módon vágja, aztán vettem egy másikat, 1190 volt, a Mester nevével fémjelzett kis fonott zsinór vágó olló elvileg, ranézésre ugyanaz, mint az alis lixada, csak nem fekete a markolata, hanem kék...
De az az alis igen jól vitt mindent is! Remélem DG is ezt forgalmazza, csak más markolattal, eddig csak monót vágtam vele, vitte szépen. -
Zoli bácsi
őstag
A fene egye meg.....
Megint szemüveg nélkül mentem vásárolni.....
Elmentem az asszonnyal kenyeret venni..és hát nem pont ott egy horgászbót a közelben....
Párbeszéd:
-Asszony, nem akarsz horgászboltba menni..?
-Nem!
- Jó, akkor most kérdezd te éntőlem.....
(Rendes asszon, megkérdezte..és hát nem merek én neki nemet mondani...)
Na, vettem horgokat, sima, lapkásakat akartam, most már kukoricához nagyobb, kerekebb öblű horgokat használok, mint eddig csontihoz.
Itthon nézem szemüvegben, hát nem mind szemes, vagy füles..értitek na.
Elfogy, csak bosszantó, mert ránézésre lapkásnak láttam.(És mennyit veszek így...)
Vettem ollókat is. Múltkor volt téma, az élezés. Én kutakodtam a neten. Kerestem fenőkövet, ahogy leírták, a gyári élnek megfelelő szögbe meghúzkodtam. Az lett a vége, már a damilt, meg a papírt sem vitték. Kidobtam őket. Azt mondta a boltos (70 éves szaki, évtizedek óta horgász, meg szervizelt is) ezeket az (Olcsó, ezer forintos) ollókat nem szabad, nem lehet élezni.
Vettem tavalyi áras 3kg-os etetőanyagot, egy 5 kilós erjesztett kukoricát vödörben.... Puff, egy tízes. Mindegy, jó idő legyen, aztán lehessen menni végre...Bár azt mondja egyik kollégám, elindult a nyárfaszöszölés.... Elképzelhető, mert elindult a szezonális allergiám is. Elkezdtem ezt a k.. gyógyszert, most két hétig kóválygok, be vagyok lassulva..Aztán megszokja az ember.
Ezért vártam én ennyire ezt a tavaszt...
? -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ó köszönöm!
Végül faszagyerek voltam és eljöttem hosszú bot nélkül.
Na jó ez így nem igaz, egy régebbi, amúgy meglepően könnyű, lágy botot szereltem fel távolra, de a két edzésnapon nem is dobtam vele. Rövid, 8-10m-es + a 30m-es peca szerintem elég lesz, bár ma bentről jöttek a pontyok, de én a rövid pecával a pontyozók egy részénél többet fogtam. Etetőanyagot alig lehet használni a törpék miatt, szóval alapvetően magos etetés, míg a pici kosárba TTX megy, de sokszor üres kosárral dobok a törpék miatt. Csali kukorica, illetve pici pelletek. Ami úgy néz ki, hogy a kulcs lesz: etetés üteme (hideg a víz, és bár eszegetnek, könnyű túletetni őket, ilyenkor egy időre az az etetés kuka), továbbá az etetések közötti váltás. Nekem lesz a két fenti táv, plusz a "repül ahova repül", de azt nem szeretném, szóval az első kettő elsősorban.
Eső, sár, dagonya, imádom.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
390 és italica tudok kölcsön adni írj privát ha kell
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Foxpost
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Szóval az egyenes hegy könnyebben akad, de óvatosabban kell fárasztani, mert könnyebben le is akad. A befeléfordulót viszont jobban lehet eröltetni, kevésbé marad le a hal ha már megakad.

Mindösszesen 12.600 gramm, csak a szélső helyről vertek meg sok ponttyal. Pedig a jobbomon még egy 2.5-es süllőt is kiszedtek.