Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
Szerintem ennyiért megéri. Nekem az alábbi van, még tavaly vettem akkor olcsóbb volt. Most az ernyő 14 990 Ft plusz az oldal 6 990 Ft szum=21 980 Ft. Tehát a tied szerintem jobb árban van, ha 1x használt.
Nem tudom az anyaga milyen, olvastam ugyan a leírást, de jobb szeretem megfogni.
-
KunEmber
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Idén a 15 kg alatti, vagy a 15 db/nap alatti halmennyiséget érvénytelenítjük neked.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Gyors kérdés csak, ha Győrbe szervezzük a pecát, eljössz?
-
galervin93
addikt
válasz
Pöttön
üzenetére
De miért szerelgeted újra minden pecánál?
Ha szétszedve tudod szállítani, akkor onnan egy hangyányi lépés az, hogy felszerelve vigyed, és máris kiesett a "szerelgetés", mint indok, cserébe millió+egy jobbnál-jobb botból válogathatsz. Ezt figy', itt van a bolom, a legutóbbi őszi peca óta így van elrakva:
Ezzel akár indulhatnék is, csak az orsót ne hagyjam itthon.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem muszáj a vízparton szerelkezni, ez ne legyen indok! -
Pöttön
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az indok az, hogy a környékemen található horgász tavak nem indokolják meg a 3m+ botokat, mivel 50m sincs az a táv amit meg lehet horgászni.
Illetve a másik indok az hogy lusta vagyok peca elején szerelgetni, 3+ részes botokat.
Korom sötétben lámpa fény mellett ki-be fűzögetni a gyűrűkből a damilt, a szemem se már a régi.
Számomra a 2 részes botok sokkal kényelmesebbek e téren, és 2 részes 3m+ os botot még nem igazán láttam forgalomban ami tetszett is volna.
Meg hát ahogy fentebb már írtam nem is lenne számomra lényegi előnye a "hosszúpuskának".
Egyedül fárasztásnál van előnye, egy hosszabb bottal jobban lehet irányítani a halat, (főleg ha náddal telített a part nagy része) ez tény.
De sokáig 2,4-es bottokkal, majd 2,70-esekkel pecáztam és ezekkel se volt e téren gondom.
Rendeltem végül egy SILSTAR Yokozuna RC10-et. Az nem gond hogy érzékenyebb, mert a kisebb termetű halak is (dévér, kárász) ezzel a pálcával lenne megcélozva.
A nagyobb halakhoz egyenlőre maradok a 2,7-es "durung" bojlis botommal.
Aztán idővel ezt is cserélem egy szintén 2 részes erősebb feeder-re.
Köszönöm az infót, és a linkeket!
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Spro Serum [link]
legelső feeder botom 10+ éves már , sok szép halat fogtam vele
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Nemrég jelent meg, nem volt a kezemben, nem is hallottam véleményt..Ezért nem is ajánlgatom. No, de ha tudsz róla valamit, írd, ne kímélj..
Melyik Spro koppintása..?
Ugye az már nyílt titok, hogy a fent emlegetett Silstar RC10-es botok megegyeznek a Leeda botokkal, szinte 100%-ig. Szóval nem lenne meglepetés, ha itt is kiderülne hasonló....
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
360 MH-re ötlet a [Oreel Method Feeder]
Spro botom újra csomagolva
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pöttön
üzenetére
Tökéletes!
De ez egy finom pálca, szóval maximum 30gr-os kosarakat (Töltettel együtt ugye megvan a max dobósúly) tudsz használni, illetve messzire sem tudsz dobni.
Miért ragaszkodsz a 3m-hez..?
Egy feeder botnál semmi gond a 360 centivel. Mivel háromrészes, akkora a szállítási hossza mint a 3m-es kétrészesé. Könnyebb a dobás, könnyebb a fárasztás.
Persze te tudod, de én arra terelnélek, hogy a 3m-es bot mellé vegyél egy univerzális, 360cm-es MH botot. Nagyobb távolság elérhető, nagyobb dobósúly.
Igazából 3m-ben, ha ehhez ragaszkodsz, picker botok közt is nézz körül. Ugyanaz mint a feeder, csak pár éve a light feeder botok megjelenése előtt a finom és rövid feeder botokat pickernek hívták. Ma már a fene tudja mit minek hívnak, de ha jó a picker, arra is egy tipp: [link] Ez egy kicsit gerincesebb annál, amit kinéztél. Mindegyik rendben van, amit linkeltél az lágyabb. Ha kezdő vagy, az Eurostart javasolnám. Meg persze azt, hogy ha párban veszed, a másik egy univerzális, 360-as MH legyen. Azzal már bordás kosarat is hajigálhatsz, bátran.
-
Pöttön
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm az infót!
Elgondolkodtam a feeder-en, viszont abból is max csak 3 métereset vennék, és csak 2 részest.
Erről vélemény? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pöttön
üzenetére
Hali!
Szerintem gondolkozz el egy feeder boton. Nem hiába, alig árulnak hagyományos fenekező botot. Egyszerűbb a feeder, finomabb. 10k alatti áron már nem nagyon, alig többért: [link] Van belőle 3,3-3,6-3,9m-es, csak egyet belinkeltem.
Mint írtam, nem nagyon vannak kétrészes hagyományos fenekező botok. Vagy egy feeder botot néznék a helyedben, vagy egy 3m-es bojlis botot. Ez [link] talán a legjobb ár/értékben, nem is durung.
Szerk:
Ezt tudnám még olcsóbban ajánlani, ez merevebb "nagyhalasabb" mint az előbbi Silstar. Azzal viszont jobb a fárasztás, lágyabb. [link]
Ezek a bojlis botok modernebbek, finomabbak mint a kinézett botod. Ne tévesszen meg hogy bojlis, gyakorlatilag nem parafa nyelűek, de teljesen jók hagyományos fenekező pecára.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretném magamat meglepni egy új bot garnitúrával.
Számomra a fő szempontok:
2 részes legyen, 3m hosszú, hagyományos fenekezéshez pontyokhoz-amurokhoz, és lehetőleg jó ár-érték arány (10k alatti áron).
A jelenlegi kiszemeltem a Kamasaki Big Fish 300 40-80 grammos dobósúllyal.
Erről a botról van esetleg valakinek tapasztalata?
Ha tudtok ennél jobb botot, hasonló áron ajánlani azt megköszönném!
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
A hosszú tavon ültem vagy 10 éve utoljára, olyan kv színű volt a víz, hogy nem lehetett lelátni 10cm-ert sem, de sok pontyot adott, az tuti. Én benne vagyok, nekem az rendben van, ideális rakós és matchbotos pálya is. Íme, a hosszú tó.
-
Zoli bácsi
őstag
Én nem ismerek nagyon tavakat, mert életemben egyszer voltam napijegyes tavon.
Azt is csak azért, mert lementünk a Rábára nyár elején, és durván áradt. Be volt pakolva a cucc, lekevert etetőanyagok.Csalódás.... Hazafele pont elmentünk egy napijegyes tó (Öreg Hárs, Répcelak-Beled közt) mellett, aztán becsábultam.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jó móka szokott lenni, én nagyon szeretem nem csak szervezni, hanem beszélgetni azokkal a srácokkal, akiket nickről meg avatarról ismerek csak. Szerintem tök jó
bár igaz az utolsó kettőre elfelejtettem az emléklapokat elvinni
hiába, öregszem. Ha Győr környékén van valami víz, ahová le tudunk ülni egymás mellé, vegyük fel a kívánságlistára. -
Zoli bácsi
őstag
Egyszer én is elnéznék egy fórumpecára....Egyszer majd.
Minden szombatot megnyertem dolgozóba, így jártam, nem kértem semmit, minden szombaton dolgozom.
Gondolom olyan helyre mentek mindig, ahol lehet faházat bérelni, elmennék a zasszonnyal', szeret olvasgatni míg én pecázok.
Ez most kiesett, de egyszer majd........
Tavaly Vendingo-val azért összehoztunk 1-2 Rábai pecát, meg Hermanyi mesterrel is beszéltük, de aztán ősz lett, vagyis inkább tél...Elmaradt a dolog.
Idén remélem sikerül erre csalni a MESTER-t.
(Bár amennyit oltogattam, lehet nyakon ver, de vállalom a kockázatot)
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
sajnálom. -
galervin93
addikt
Sajna nekem egyik nap sem jó a négy közül, így biztosan nem leszek ott, de intenzíven szurkolok és várom a beszámolókat.

-
dik
őstag
Helló!
Valakinek esetleg tapasztalati hozzászólása lenne egy JRC contakt tele 3,5lb 360 botról? Mennyire megbízható és egyebek érdekelne? -
Daidalosz
kezdő
Ma délután (dacára a cudar időnek) sétáltam négy-öt kilométert a Rába partján, Patona és Mérges között. (Helyet igyekeztem keresni a tavaszi horgászatokhoz, mert az általam látogatott részeken megnőtt a népsűrűség.) Egyetlen kollégával találkoztam, ő viszont egy csodálatos márnát fárasztott épp, amikor odaértem. Meg is fogta,. 6.2 kg volt. Horgászom már pár éve (🙂), de sosem láttam még ekkorât. Nagy élmény volt még nézni is.
-
válasz
galervin93
üzenetére
-
Grillo
őstag
Én lehet ápr 29-30-án vezetői tréningen leszek, de még eléggé képlékeny. Azt mondták ráadásul, hogy a Robinson-szigetekre akarnak menni, ami ha minden igaz horgásztó is. Szóval maxmajd viszek botot is. Valakinek tapasztalata?
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Hehe :), ha Kiskunhalas lesz vagy olyan tó ahol van faházikó, gondolkodom, hogy kiveszem. 3-4 órát vezetni, jónak ígérkező társaság megér egy 24 órás jegyet. Na jó, igazából a banyának is kell egy kis szabadság
. Ha Pestről vagy a környékről jönne valaki, 1-2 fő befér hozzám, persze ha a mindennel is járó következményeket vállalja. -
Steady74
Topikgazda
-
B.i.L
senior tag
Szécsény sajnos elmaradt az időjárásnak köszönhetően.
Viszont megrendeltem a Fox Rage Wintersuit-ot. -
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem lehet, mert csak két gombócot dobott
-
sasa311
veterán
Nem lehet. Bár nagyon görény ahol ezért elveszik az engedélyt...
Faterral pár hete azon szívózott a halőr, hogy miért nincs nála az engedély (Rsd-n saját házban, értsd és mondd 10 méterre volt a teraszon a cucc...), mert, hogy akkor elmegy és csak akkor írja be a halat (aznap egy beleuszas sem volt, szák nem is volt a vízbe...) aztán nagy kegyesen csak figyelmeztetett... Bezzeg amikor telepítés után egyből mennek a kilós pontyok tucatszam a konyhára akkor nem ellenoriznek ilyen lelkesen.
-
-
galervin93
addikt
Nem lesz semmi baja a feszítéstől! 50 centin simán kibír akár egy centit is, mondjuk az már necces, de fél centiig nevetve megy. Aztán idővel 10-ből 9 előke a megfelelő hosszúságú lesz, nem fog jelentkezni ez a probléma.

Ott is lett a havacska! Holnap meg lefagy minden...
Balassagyarmat -
fess
őstag
Sziasztok!
Ha többen horgászunk egyszerre, lehet közös haltartót használni (naplókba külön-külön vezetve vannak a halak)?
Egy ismitől ma elvették az engedélyt (ÉMHE), mert 3 pisztráng volt nála, hiába mellete volt a haver, aki mutatta is a naplóját,hogy az egyik hozzá van beírva... -
sasa311
veterán
Azok a kék kerek szivacsok hosszú előkéknek vannak, beleakasztod a horgot, "feltekered" a gurigára az előkét és a végén lévő végfülbe mehet a következő előke horga, vagy ha nincs több akkor leszúrod egy tűvel.
Szerintem ha egy mondjuk 10 centis előkén pár mm-t feszítesz attól nem szabad baja legyen. De mondjuk ha 1 centit kéne rajta húzni akkor már az nem kóser. -
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
A / azt jelenti, hogy ott"alvós" 2 napos peca lesz? Illetve nem ismerem ezeket a tavakat, bármelyiken lehet bográcsozni? Ha igen és nincs más jelentkező, szívesen vállalom a társaság étkeztetését.
Szerk.: Az Ezüst ttónál van:"- bográcsozóhely összejövetelekhez, rendezvényekhez - padokkal, asztalokkal, 2 főzőhellyel- ivóvizes kutak- 6 személyes fedett kiülők asztallal".
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Ezért írtam, hogy Füzesen péntekre tudnak csak foglalt helyet biztosítani. Vásártér felőli oldal.
-
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
hupsz a térkép meg lemaradt
-
válasz
jansky1
üzenetére
Füzes hétvégén nem jó, már 6-kor nincs hely (egy magamnak is nehezen találtam helyet)
+ Lajosmizse Sipos tó [link]
Pénteken mentem volna, de a sok eső miatt szerdán megyek, képeket rakok fel majd.üi.: itt kezdtem a pecámat még 22 éve, egy 35-40 dkg kárász volt az első halam
akkor még 4 tó külön volt -
Kötöttem ma pár horgot, bele raktam a horog tartóba. Viszont van egy pár ami rövidebbre sikerült pár mm-el. Az baj ha nagyon feszül a tartóban az előke?
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Én többet is javasoltam. Amik így hirtelen eszembe jutnak:
Lajosmizse - Füzes tó
Kiskunfélegyháza - Balog tanya
Tiszakécske - II. holtág
Mindre igaz, hogy oda lehet állni autóval az állásokhoz. Az első kettőnél biztosra megoldható, hogy egymás mellé foglaljunk (a Füzesen, lehet, hogy csak pénteki napokon.) Tkécske II. holtág meg van akkora, hogy találunk 10-15 helyet egymás mellett, péntekenként, de emlékeim szerint valaki ennek már utána kérdezett.Egyébként nekem jó Kiskunhalas is tökéletesen, de kipróbálnám blackmmmdog által ajánlott Szepi tavat is, ha addig megnyílik. Én nem volt ott , de Törökbálinttal nem volt valami gebasz utolsó alkalommal?
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Hát ennyi panasz után, valszeg ez a felszerelés is olyan, amilyen..

-
pupehap
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm

-
PpenoO
őstag
Még sosem voltam, ezért halkan kérdezem.
Fórumpeca? -
galervin93
addikt
Jaj gyerekek... Hagy idézzek egy klasszikust!
"...akinek a felszerelése is olyan amilyen az maga is annyira igényes horgász. Egy igényes igazi horgász a felszereléséről ismerszik meg."
Az hogy tud-e egyeneset dobni, fogni két halat egymás után, vagy megkötni egy előkét az mellékes. Esetleg ami még fontos, hogy a tudás helyett felszerelésekkel méregessünk e-péniszt.
-
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Mono, novatech zsinór. A hajszálelőkét (?) Vagy nem is tudom hogy lehetne nevezni, a horog és a speed stop közötti távolságot, azt meg a csali méretéhez igazítja az ember ugye.
-
galervin93
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Aha, na majd megnézem hogy műkszik, köszi! Monoval vagy fonottal használtad? Nekem mindenképpen mono lenne, mert versenyre kell, bár nem túl vastag előkéhez, 14-16-osat tervezek, az még nem túl merev. De lehet "meghekkelem", hogy a hajszálelőke, amin a stopper van vékony, 0.04-es fonottból legyen, de csak ha túl merev lenne a mono, amúgy nem szívatom magam a kötésével.

-
Steady74
Topikgazda
-
waxos
csendes tag
Daiwa tournament sf monofilról van van valakinek tapasztalata? Feederre keresnék valamit.
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok. Versenyládát szeretnék venni, eredetileg a decatlon csb competition ládát néztem ki de elég sok rosszat olvastam a minőségről. Nagy keresgélés közben [link] ezt találtam. 30as láb, kedvező ár. Sok információt nem találtam róla. Azt, hogy lehet kideríteni, hogy milyen modullal kompatibilis? Ezen kevés infó alapján mit gondoltok róla? Első láda lenne.
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Gurut próbáltam, mondjuk nem kukoricával, hanem mini wafterrel, 2 db 9 mm-et, ha jól emlékszem. Jött is vele egy 11.5 kilós ponty úgy, illetve gumikukoricával teszteltem szárazon, szobába, hogy mit mutat. Nem tudom mennyire vannak belőle különböző méretek. Kötés szempontjából meg úgy kötöm, mint a Mester csalitüskés és szilikonkarikás videójában, kis végfülbe kötöm.
-
galervin93
addikt
Urak! Kukorica/egyéb mag felkínálásához melyik speed stopper ajánlott? Nem használtam még (ha már methodozni kell "leragadtam" a csalitüskénél), de kipróbálnám. Vagy két méret jó vón' belőle, hogy a csali méretével lehessen játszani.
-
hermanyi
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Én is rendesnek tartom magam , kedvesnek viszont nem igazán . ennyit a Centrumzoo hoz .
Ha monofilt rángatsz akkor az a csapágy csak 80% os , a rossz hír 65% alatt garanciális .
Add le szervizbe ha annyira zavar és akkor nem kell aggódnod ,hogy bizonytalan a beérkezés meg a áfa meg a vám meg isten tudja jót küldenek e esetleg .
Ezzel a hanggal kb 17 és fél évig ez az orsó ki fog szolgálni . Legalább lesz ami a fék kerepelését kissé háttérbe folytja .

A másik ,hogy tényleg elég lett volna csak a hangot feltölteni

Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Milyen széket vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BMW topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- Autós topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sajnálom.