Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm nektek a válaszokat: Steady74, A Zéé, @mriya@, remélem nem hagytam ki senkit!
Igen, valamikori közelsége miatt az Ordas volt a kedvenc (igen, most valóban zárva), pláne amióta a lányunk is megvan. Igaz a tavat már ismerem a 2000-es évek eleje óta, jó magam sem húszéves vagyok ....

Nagyon köszönöm, elmentettem a tavak neveit.
A Prérit néztem és valóban, látom, most az online foglalás megy.
Steady: Újpestiként most mit favorizálsz?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Interceptor
üzenetére
[link] én igen, mások nem.
-
@mriya@
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
sajnos a parton nagyon keves a jo hely. egy ismerosom ott lakott a parton, na o aztan rengeteg halat fogott. csonakbol lehet leginkabb meghorgaszni a jobb helyeket.
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
én 2x próbáltam ott, gében kívül mást nem sikerült. Bár akkoriban nem volt még ennyire kifinomult a békéshalas pecám, az volt az az időszak, amikor kötöttem valamilyen előkét valamilyen horogra, aztán nem értettem miért nem fogok semmit sem...

Betonfal előtt láttam már csónakból úszózókat, ők húzták szépen a keszegeket. -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Ezersziget Nógrádban milyen mostanság?
Köszönöm -
@mriya@
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Én kizárólag Őrbottyánban horgászom, már valamennyire ismerem a tavat.
Bár én a "bedobok, oszt majd lesz valami" típusú öreg fenekezős vagyok.
A tóban sok az 5 kiló feletti ponty-amúr, keszeg is van rendesen.
De háromszor akkora víz, mint a Haldorádó Ivacson.Nőtincs a nagy kiszáradás előtt volt híres a kárász állományáról, most nem tudom, milyen.
Nógrádban sok csodálatos víz van, de azok már 50+ kilométerre vannak Újpesttől.
Háziréti, Határréti tározók esetleg? -
KunEmber
senior tag
Skacok, kicsit amatőr kérdés... De! Ti hogy rakjátok fel úszós szerelékre a sötétólmokat?
Nekem egy SwissTool fogóm van, azzal csippentem fel, de egyrészt nem egyenletes (tehát a zsinór nagyon az ólom szélén van, vagy épp teljesen a vágatban) így elég hülyén néz ki, hogy nincs egy vonalban, másrészt meg a pici ólmokat kb lehetetlen felhelyeznem. Harmadrészt, és ez is fontos indok, van amit jobban rányomok és nem tudom állítani a zsinóron, van amelyik meg szinte magától leesik. Hermanyi kollégánál láttam valami leszedőt, azon van valami összenyomó rész is? Vagy...?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca
üzenetére
Én a 3.3ast választanám így látatlanban.
Saen: walterben 3 félét látok csak, elképzelhető, hogy csak ennyi lenne?
Gergo: állítható legyen a lába, a többi szerintem egyéni izlés kérdése.
-
saen
veterán
Akik a Nevis Vanity-t nézegetik, szerintem érdemes megnézni a Nevis két újabb botszériáját is. Folyóvízre a Barbel River Feeder sorozat, állóvízre pontyozni meg a Method Carp feeder szériát. Ez egy picit drágább, mint a Vanity, de szerintem jobb is. A folyóvizi változatból én tavasszal megvettem, nekem jobban bejön, mint a Vanity széria hasonló botja. Mivel ezek újabb szériák, még kevésbé vannak bennt a köztudatban.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca
üzenetére
3m es bottal 40, 3m3as bottal 50-55m-ig kevésbé jó dobótechnikával el tudsz dobni. Ez is segitség lehet a választásban, nekem a 3 és a 3.3as botok allnak kézre.
-
vendingo
veterán
Fene se érti a számozásokat. Gyártónként full eltérő. Valakinél a 60g Mh, valamelyiknél 100g az MH, valahol a 100g már H, valahol az 50g M, másiknál meg L.
-
Sungoo
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem az egyik ez a bot. Karcsú, gerinces, én szeretem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca
üzenetére
a 3m-esből van medium, a 3,6ból csak az MH, ha nem akadós terepen horgászol, teljesen jó. Csak, hogy lásd, egy példa miért a lágy botokat mondjuk itt többen:
[link] ezzel a light, vagy maximum medium bottal, 0,20-as zsinórral, 0,17-es előkével nagyjából 5 perc alatt szákban volt az alábbi ponty. Nem mértem, jó vastag volt, 7-8 kg közé saccoltam.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca
üzenetére
Bottal maradj a Vanity-nál, de inkább M vagy MH legyen, a H túl merer (olyanom van etetőbotnak használom csak), orsóból inkább Döme, jobb minőség kissé magasabb áron. [link]
anytime: Ezersziget horgásztó, Tereskei horgásztó, Nőtincsi víztározó, Érsekvadkerti víztározó, Kána horgásztó, az RSD budapesti szakasza, Kisváci horgásztó, Veresegyházi Haldorádó horgásztó, Cser-tó, Vadkan horgásztó, Nagyrédei horgásztó, Barina horgásztó, Sinkár horgásztó (Mester mesterműve [link] ), Őrbottyáni horgásztó, Pontyfészek horgásztó, Kisbleró horgásztó, Peremvárosi horgásztó, Naplás tó, Ordas tavak, Jakabka horgásztó Majosháza és Dunaharaszti környékén vagy 15 tó van. Hirtelen ennyi.
Préri eléggé szar lett az utóbbi időben, sok kis pontyot telepítettek az egyes tóba, a régi vonzereje elszállt már.Nabzmeg, ide lehet szervezni a fórumpecát! [link]
Grat a pontyodhoz!
-
A Zéé
addikt
válasz
anytime
üzenetére
Törökbálinti Horgászpark. Nem ideális úszós pálya, inkább feederes, de olyan, hogy fogás nélkül gyere el, kb. kizárt. Elég nagy a halsűrűség, rendezett a part, épp ezért elég sokan szoktak lenni. Napijegy most 2500 pénz.
(#55857) BogyóBP
Valami 4000-es elsőfékes.
Okuma CB40, MAP Carptek 4000 ACS, vagy MAP Dual 4500, meg vmelyik Spro jött elő a napokban. -
csababarca
őstag
Jövőhéten beruháznék egy új botra, kaptam itt már ajánlást, két botra, de nem tudom eldönteni melyik legyen. (a vanity felé hajlok)
50g-os method kosaram van, gondolom megtöltve 70g-nál nem lesz több. vagy rosszul gondolom?
orsóra ezt az ajánlást kaptam:
van esetleg valami más is ilyen árban, vagy ez jó lesz?
(ugye holtág horgászat, de tavakra is mennék, erre kéne bot.)
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
cool13
üzenetére
GT van de nagyon szeretem és ajánlom.
de ez is beraknám ide [Delphin Opium Feeder Bot V2 Cork 330Cm/80G]
-
anytime
őstag
Esetleg kérhetek egy ajánlást a részetekről, hová érdemes elmenni innen Budapest IV. kerülettől 30 - 50 km-es körzetben, ha ismertek halban gazdag, telepített tavat?
-
anytime
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Szia!
nagyon szépen köszönöm az összefoglalód. Végül is írásom után, tegnap még sikerült 1 darab 1,20-as pontyot fogni ~ 20 méterről, fűzött kukoricával
.Szeretném megkérdezni, hátha Te vagy valaki ismeri a Préri horgásztavat, akkor kérhetnék egy kis véleményt?
A holnapi napon a lányomat szeretném elvinni horgászni egy olyan helyre, ahol "biztos" élmény várhatja. Olvastam, hogy van egy kárászos tavuk, amit úszós készséggel lehet meghorgászni. Mi a vélemény róla?
Köszi,
A -
hermanyi
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Tween kolléga is azzal a bottal nyomatta fórumpecán. Neki is nagyon tetszett.
Hamár tween: [link] dejó is volt!
-
galervin93
addikt
Bedobok én is egyet, SW World Champion II.
(Minap úgy láttam már csak egy-két darab van boltban, neten egyáltalán nincs is, valszeg kifutott, de gondolom jön majd valami új széria.)Más: voltam késő délután, kicsit az estébe nyúlóan a Dunán. Mozgott a hal, ugrott, forgott, és evett is, 6-tól 8-ig gyakorlatilag folyamatosan jöttek a keszegek (lapos vagy bagoly, nem tudtam belőni, egy méret, 25 deka körül), és két kölyök márna is benézett.
Maradtam még fél tízig, de a teljes sötét már nem adott halat. -
BogyóBP
veterán
-
BogyóBP
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Nekem valamiért a walter Dart II 3,30 as bot nagyon kézre állt. Azzal olyan pontosan tudtam dobni...Pedig csak egy kis okuma carbonite match baitfeeder 40 es orsó volt rajta. Nyilván nem kellett nagyot dobni max 15m. Vajon a nagyobb seria walter bot is van olyan jó? Állítólag azokat a daiwa gyártja a fickónak, mig a dart II-t még nem.
-
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Első rendes feeder botom mai napig imádok vele horgászni . A videóban egy kis kedvcsináló . [Ezzel lehet rendesen pontyozni is ] Azért a blank vastagságnál van egy kis eltérés e között és By döme között
-
vendingo
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Köszi, valahogy sejtettem. Nincs tapasztalatom az 5000-es mérettel, csak kicsi és extra nagy orsóim vannak.
Egyik döme videóban pedig a mester 5000-es orsót ajánlott a 3 méteres UL botjához... (nem volt kisebb a szortimentjében, valahogy pedig el kell adni
)Amúgy szégyen nem szégyen, egésszen megtetszett ez a botszéria, bekerült a kalapba. Orsó specifikációja tetszik, de nagy és ronda és fehér.
-
vendingo
veterán
330 -as MH botra túlzás lenne az 5000-es orsó? Gondolom 360-as méretnél már nem lenne túl sok.
-
csababarca
őstag
Nah rászántam magam és kimentem reggel pecázni kicsit.
Nem volt egy sikersztori, 2 keszeget sikerült fogni (tenyérnyit) de elsőre nem gond.
Viszont a dobások kellene javítani, ahogy minél jobban elkezdtem figyelni a technikára annál hitványabbakat dobtam...talán görcsössé váltam.
Volt egy damilgubancom is orsón, szerencsére 6-7 métert kellett csak levágnom:/De majd belejövök.
3 hete a 3 méteres shimano venegance-al sokkal egyenletesebben tudtam dobni, ezzel a 3,6os noname-el nem sikerült talán csak kétszer úgy bedobnom ahogy terveztem.Orsóról is mintha túl gyorsan tekeredne le a damil, ez okozta a gubancomat is szerintem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
anytime
üzenetére
Ha visszaolvasol sokszor írtam, hogy horgásztam ott, etetőanyag keverék benne van az összefoglalóban. 20m-nél nem kell messzebbre horgászni, ha akarsz egy jót keszegezni, pontyra elég a 30-40m közötti táv, vagy a közepe 90-95m. Nyáron sokan láb alá etetnek kukoricával, és onnan, 4-5 m-ről fogják a pontyot. galervin tavaly csontit csúzlizott egy peca alatt és szép fogásai voltak. Keszegre 20-22-es főzsinór, 14-es előre 10/12-es horog, egy-két szem csonti vagy pinki elég. Ha pontosan etetsz, 2 perces ütemre tudod fogni a keszeget, többször nagyobb kárászok, kisebb pontyok is bejönnek az etetésre. A vasúttal szembeni oldalra igaz mindez, a másik oldalon a Zéé szokott horgászni, ott sokszor elég a spiccbot is. Remélem segítettem, hajrá, nem rossz víz, de nehéz kiismerni.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.
Nemreg koltoztunk a IV. keruletbe, igen kozel van a DK to, ami az M0-as hid alatt van.
Ismeri kozuletek valaki, szokott itt horgaszni?
Eddig ket alkalommal voltam kint, sajnos meg moccintasom sem volt.
Kozelsege miatt idealis lenne, jo lenne megismerni az itt eredmenyesen alkalmazhato modszert, csalit es nem utolso sorban a jo helyeket, allasokat.
Amennyibe tudtok nekem segiteni, nagyon megkoszonnem.
Udv:
A -
-
diablo1984
veterán
Nincs is jobb, mikor leülsz egy helyre egy zsúfolt egyesületi tavon és elkezdesz hosszúelőkés feederezni, közben a 2 szomszég csaliz és mindkettő cucca előttet 20m-re ér földet, felbecsülhetetlen érzés. Így összeraktam a method cuccot, fonott dobóelőkével, kispontyok és nagyobb kárászok jönnek wafterre, meg a szomszéd szélső pecája is megvolt....

-
alien0903
tag
válasz
Tomorrowland
üzenetére
Én ezeket használom pár éve [link] teljesen megvagyok velük elégedve, mondjuk zömmel etetőhajóval tolom, de bírják a dobást is. eddig 31 kg-os tok a csúcs vele.
-
hermanyi
addikt
Dart ll vel kezdtem én is. Majd frenzee és jöttek a map ok.
-
@mriya@
őstag
válasz
Tomorrowland
üzenetére
Én vettem 2 db 420cm-es teleszkópos surf botot, az olcsóbbik kategóriából. Amíg el nem törtem őket, elégedett voltam velük.
De már inkább elharapom a damilt a horgászat végén, és minden alkalommal új szereléket kötök.
Nem azért, mert nem szeretem a teleszkópos botokat, hanem mert olcsón jutottam hozzá a 3 részesekhez.
-
vendingo
veterán
válasz
Tomorrowland
üzenetére
Én csak rapid pecához ajánlanám, vagy ha tényleg nincs hely a szállításra, pl. bringa, motor.
-
Tomorrowland
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a teleszkópos botokról? Helytakarékosság miatt nézegetem a következő bojlis botot.Vagy érdemes inkább a bevált 2 részesnél maradni?
-
BogyóBP
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ugyanazzal a tipusu wobblerrel nyomod? Lehet a süllő szereti azt a színt vagy formát

-
Interceptor
addikt
Lehet hagyni kellene a pergetést májusig...
-
-
BogyóBP
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Pedig az tudomásom szerint sötétzöldes kékes a süllő, a legszebb hal a világon. Lehet hogy valami szennyeződés érte a dunai állományt?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Amit ajánlottál az egy első osztályú, masterclass bot, de a fél minimálbér ára, kezdőnek talán nem a legjobb választás. Helyette [link] ezt javasolnám, orsó, zsinór választásoddal egyet kell értenem.
Az is igaz, ha megszereti a technikát válthat, sőt váltani fog felfelé. -
Interceptor
addikt
Voltam lent pergetni, megint egy múltheti méretű "feka" süllő jött szintén wobblerre, megint ment vissza persze. A népszigetet meg lezárták mikor éppen keresztül jöttem rajta, mókás volt kijutni onnét.
-
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
3-390 ig ha feeder . Függ a víztől ,hogy folyik nem folyik vagy csak csordogál . ha folyik akkor 3-330 ha csordogál akkor 360 ,és mivel vettem egy Distance botot így ha áll akkor már nem gáz a medertörést meghorgászni .
Match bol csak 390 esem van , Rako meg szigorúan 13m -
Gabesz87
veterán
Látom szó esett szekekrol az elmúlt napokban. Lehet hogy kinevettek, de nekem ilyen van. Ok, semmi csicsa, nincsenek rajta ilyen olyan tartók, konzolok, ellenben kicsi, egyszerű felállítani, osszecsukni, és a lényeg, hogy tényleg tök kényelmes!
-
-
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ha mikro pelletet rakok a kajába akkor kicsit túl nedvesítem ,hogy szárítsa a kaját . De ép ,hogy csak egy minimálisat .
Én holnap megyek RSD re Csőhídi most feeder lesz a peca nem viszek rakost . A táv vagy 30 vagy 75m . Attól függ menyire fog folyni a víz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy én nem látom soha, hogy ott fognának is halat, hallani hallom csak, pedig baromi sokan vannak, főleg mostanában...
(Minap úgy láttam már csak egy-két darab van boltban, neten egyáltalán nincs is, valszeg kifutott, de gondolom jön majd valami új széria.)