Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooloo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
A dévér isteni finom paprikás lisztben megforgatva , jó ropogósra sütve . Pavlov kutyája effektus....
Remélem , hogy az is hazakísért ? -
vendingo
veterán
Rég jártam erre

Teljesen lenulláztam magam kiegészítőkkel, asszem a hétvégén nekem se ártana rendelnem pár dolgot.
Dilemmázok: A helyi egyesület aminek van vize, egy rakás sz.r, de ezt már hangoztattam korábban is, idén nem szeretnék váltani ide 35 ezerért éves jegyet. Fertő szétk.rva, horgászni, csak csónakból lehet, pedig évi 10 ezret röhögve megérne. Van egy másik egyesület jó tóval, de csak kihalásos alapon, meghívással lehet bekerülni súlyos pénzekért.
Maradnak a napijegyes tavak, de ezekre csak hétvégén lenne időm menni, na meg ha ide is évi 50-100 alkalommal megyek, akkor rámegy a gatyám is.
Annyi jó tó van felénk, de mind magánkézben.
Még az is megfordult a fejemben, hogy az idei szezon kimarad, csak néha járnék el pecázni, remélhetőleg jövőre a fertő használható lesz. -
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Guru N Gauget váltja nálam a Novatech . 0.090-0.185 ig Lágyabb minden méretben mint a Guru és erősebb is . Próbálgattam így szárazon ,de a puding próbája a hal alatt való viselkedés lesz . 16 os Trabucco hoz mehet akár 15 ös Ngu is . Mivel az előkéd jóval rövidebb mint a főzsinór ezért ha a szakító ugyan annyi is az előke fog 99% ban engedni .
-
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
A reflora azt mondták a boltban, hogy az egyik legjobb, de Nevist is dicsérték. Majd légyszi írd le a tapasztalatod a Novatech CRYLE zsinórral kapcsolatban. Köszi.
(#54293) sityupityu: 16-os Trabucco t force match sinking főzsinórhoz keresek jelenleg előkét ehhez melyik méretet ajánlod a prestonból, a 13-as sok lesz? Zéé a Guru n-gauge alapvetően feederhez való előkét ajánlotta még, csak itt a beszerzéssel kis gondok vannak.
-
válasz
Interceptor
üzenetére
Mind a kettő jó előke zsinór azt leszámítva, hogy a preston kb másfél-két számmal vastagabb mint ami rá van írva.
-
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Refló nem rossz , Nevist nem ismerem . Amit ajánlok igaz még élesben csak holnap fogom tesztelni az a Novatech CRYLE . nagyon szimpatikus így szárazon .
-
Interceptor
addikt
Hello,
Match botos horgászathoz kérdezném, hogy a PRESTON Reflo Power és a Nevis vision előke zsinórokkal mik a tapasztalatok?
Másik kérdés, jiges/topwateres pergető botot 30k-s ársávban, de mindenképp 50k alatt keresek még, ötletek? Köszi. -
ooloo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Gratulálok !
Szép , egészséges halak ... habár a felső képen a nagyobb potyka mintha kopoltyúférgesség első jeleit mutatná . Tényleg .. zárt vízrendszeren belül tudják kezelni az ilyen általános betegségeket ? Gondolom , hogy nem .
-
Zoli bácsi
őstag
Nálunk a tóra, ahova azért lementem volna már......
Csak március 01.-én lehet majd jegyet venni. A folyóvízi jegyem megvan, de gyakorlatilag használhatatlan, a közeli Kis-Rábán téli (kb 40-50cm) vízszint van. Tegnap Répcelakon jártam, megnéztem a Rábát Nicknél. A gát alatt zavaros, hordalékos a víz, a gát felett meg lefogták a szintet, nagy munkálatok folynak, egyik markoló bent állt a meder közepébe, szóval úgy képzeljétek el a vízszintet....
Ja, és egy Rába-parti hóvirág, tessék, lássátok, közel a tavasz!

-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm.Úgy mentem le ha kapásom lesz örülök
-
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Gratulálok. Te legalább már horgásztál idén.

-
-
busman
veterán
[link] Ebbe csak belemegy két felszerelt bot.
-
busman
veterán
Még mindíg keresek olyan két botos merevfalú botzsákot ajánlani, amibe két felszerelt feeder bot elfér. Az orsó relatív nagy Tica Glat4000.
-
Gabi atya
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az az 5% hogy a kék boltban veheted meg a kék termékeket.
Az élmény megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard. Na de nem viccelődök mert nekem meg a konkurenciához húz a szívem kicsit, szóval engem is lehet szapulni.
Kérdés: van egy sw supernova fine botom amit igencsak kedvelek, de távolságban max 30-35 métert tudok belőle kényelmesen kihozni. Van egy erősebb nevis botom amivel kb 60-65-ig jó vagyok. Elgondolkodtam hogy le kéne cserélni. Sw supernova light federrel kinek van tapasztalata? 60 m-ig megoldható vele? Szívesen fogadok tanácsokat más márkából is. Kockatavi pecákról lenne szó pár kilós potyeszokkal és nyilván az angolos taknyosabb botokat preferalom. -
Zoli bácsi
őstag
Nem csak a Walter boltok akcióznak, a MESTER is hétvégi akciót tart ám!
Kicsit nevetségesnek tartom, hogy a Haldorádónál 10% akció van mindenre, ugyanezek a Dömés holmik a Walter boltokban 15% kedvezménnyel kaphatók.... -
galervin93
addikt
válasz
Zolabol
üzenetére
"A Serie Walter rakós botokra és kiegészítőire a kapható kedvezménye maximum 10%."
Amúgy mindig ezekkel a kondíciókkal dolgoznak (rakós cuccokat értve), plusz Walter cuccokra meg egy-két márkára 20, másokra 10-15%.
Én szerintem kinézek délelőtt Soroksárra, hátha akad valami olyan, ami nincs a webshopban. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Zolabol
üzenetére
Görgő: a 11.5m-es bothon elég egy db, leveszed a 2 részes power toppod, és a toldó részhez bővel elég egy. Azt majd kiméred úgy is, hogy hová kerüljön, Papp Józsinak van egy remek videója, ott bemutatja az elhelyezést. ( [link] )
Gumi: MAP-ot javaslok, árban eléggé olcsó, vagy ha van kedved kintről venni, akkor a Nick Gelbert gumikra keress rá, jó gumik és olcsók, pontyozáshoz csőgumit használj. 12-16-os erősség teljesen jó lesz, azzal akár 20/18-is is fel tudsz menni és a bot is bírni fogja.
Walter botra kérdezz rá, mert az akciós termékeket nem szokták akciózni tovább, de egy kérdést megér. Teflont venned kell a végébe (ezt jvaslom pl [link] , abből a legnagyobbat), illetve a topszet oldalába meg ilyet [link] , ez a legegyszerűbb, a legjobb. Hogy ki fúrja ki és ki csinálja meg a toppot nem tudom fb-n is találsz rá embert, walterben is megoldják, illetfe Pfundt Karcsi is megoldja, ha van ideje. Gumit annyira feszítsd meg, hogy kb 10-15 centire legyen előfeszítve, de előtte koppanásig húzogasd meg, hogy nyúljon kicsit. Mielőtt befűzöd a gumit, mosd ki a toppokat, tiszta karbon por szokott lenni. 2 top+etető elég lehet simán. Ahhoz viszont kupak is kelleni fog. -
válasz
Zolabol
üzenetére
Szerintem kezdhetsz nyugodtan csőgumival, bár régebben mindig azt mondták, hogy először tömör gumival tanuljon meg az ember. Mármint nagyhalazni. Keszegezni mindenképp tömörgumit ajánlok, kb 0,8-1mm közöttieket. Vannak keszeges csőgumik is (én is használok), de te maradj egyenlőre a tömörnél.
Görgőből olyat válassz ami minél könnyebben megy és minél nehezebb.
Az, hogy három vagy négylábú egyéni ízlés dolga, én jobban szeretem a négylábút, viszont vannak olyan helyzetek (pl nagyon magas part a hátad mögött) amit csak egy háromlábúval lehet megoldani. Amúgy nekem az a véleményem, hogy egyre nehezebben lehet találni manapság igazán jó görgőt. Nem mindenkinek, de nekem kritérium, hogy valódi csapágyazás legyen benne, és ha találsz is ilyet, akkor az horror áron van. Én négylábúba egy ősöreg Mavert használok, csapágyas, olyan nehéz mint a sár még plusz súly sem kell rá. Mondjuk pont ez a jó egy görgőben. Három lábúban egy szintén csapágyas Top Mixet használok, amit Steady kollégától vettem át. Előtte is azt használtam, de egyszer egy horgászat után a vízparton maradt az enyém, és már nem lett meg. Újonnan venni már nem lehetett. Ő meg intézett nekem egyet jó áron apróbb hibával (már javítottam) talán Csabio-tól ha jól emlékszem. Ezt csak leírtam, egyáltalán nem azt jelenti, hogy neked méregdrága csapágyas görgőt kell hogy vegyél, sokakat nem is érdekel ez, nem érzékenyek erre a csapágytémára.Az, hogy egy vagy két görgő szintén szokás és a körülmények kérdése, bár egy 11,5-ös bothoz szerintem mindenképp elég az egy.
Szerintem kezdésnek elég a kettő plusz etető top.
-
Zolabol
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Helló, köszönöm mindenkinek a segítséget.
Írtad a gumit, abból milyen fajtát érdemes belerakni, olvastam van tömör, cső, hydro... illetve a 12-16os erősségű gumi milyen előkét bír el? Gondolom attól is függ mennyire feszesre állítom a gumit.
Görgőből milyet érdemes? Elég 1db? Abból is gondolom masszívabb hogy ne dőljön el

Ládám van, 1-2 rakós kiegészítő kell rá csak.
Ha jól olvastam a WL-ban most alapból akciós, 79900, gondoljátok még ezt is beakciózzák 10%-al?
Kezdésnek elég lehet 2+ 1 etető top?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zolabol
üzenetére
Ha pontyozol, akkor az egy remek bot, 12-16-os erősségű gumival 4-6 kg-is jó vagy, erősebbet is bír, de ha nincs tapasztalatod, inkább ne fűzz be le 18-20 as gumit. Szerintem jó bot, most hétvégén még akciós is lesz, de számold hozzá, hogy kell 1 görgő, ajánlott 1 láda, meg néhány apróság. Keszegezni tudsz vele, de a bot kicsit lomha a gyors keszegkapáshoz, de nem lehetetlen megfogni a keszeget, de inkább pontyos bot. Abban az árban nincs jobb alternatíva, ha eldöntötted, hogy rakós kell, azt válaszd. 11.5ben elég lesz szerintem és még használható is.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm hogy jelezted. Kuka ON.
-
Zolabol
tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Köszi a válaszokat.
A keretet nehéz megmondani, mivel ismerkednék vele, azért nem áldoznék rá vagyonokat, hisz nincs tapasztalatom a technikával kapcsolatban. Nem tudom bejön e vagy sem.
Nézegettem a Walter power carp-ot, 11,5-ben. 80e ft, az már olyan lélektani határ

Ahogy nézem lehet hozzá tagokat venni... és elég sokan használják.Használtan olyan 50 körül esetleg.
Mivel a bot mellé + dolgokat is venni kell, gumik stb.. (ládám van) -
A Zéé
addikt
Walterboltban szezonkezdő akció lesz a hétvégén: [link]
-
hermanyi
addikt
válasz
Zolabol
üzenetére
Majdnem új árba adják neked . Kifejezetten nagyhalas pálca , kezdő botnak nem rossz bár elég nehéz , egész napos úsztatásra hiába 11m combos lesz . Alkatrész mivel 10 éve gyártották idehaza necces ,de Angliábol megoldható ,és még van is . Nem tudom mennyi a kereted ,de szerintem egy 13 as bottal jobban járnál ,mert azt minivel tudod 11,5 be is használni ,de egy alap 11 es botot feltolni 13 ba na az a kihívás . De nem tudom ,hogy hol akarsz rakozni kell e a 13 m . Üdv a klubban amúgy , vagy megutálod vagy a gatyád is rámegy a rakora . Ez a 2 véglet szokott lenni .
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Rakósbot vásárlásán gondolkozok, és egyik ismerősöm ajánlott is egyet.
Daiwa XR1, 11m-es kivitelben. 2 top gumizva +1 etető, 58e Ft-ért. Állítólag vizet nem látott még.
Kérdésem, hogy valaki ismeri e ezt a típust, alkatrész ellátottsága milyen, illetve maga a bot?
Kezdő botnak szeretnék vásárolni egyet, picit pontyosabb irányban... de ha apróhalazni kell akkor se dőljek be vele a vízbe
köszi
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
pupehap
üzenetére
Megnéztem délután a Fin FC 0,145-ös zsinórt. Nem tudtam elszakítani, saccra olyan másfél-két kilóval húztam, nyúlt minimálisan, és vágta volna el a kezem ahol rátekertem, szóval jobban nem tudtam...Nem tettem rá mérleget mennyi a szakító, de így meghúzigálva semmi gond vele. Dobd ki a tiédet, ne kínlódj vele, szerintem gyártási hibás.
-
pupehap
tag
Hohóóó,köszi, megerősítettél a Nevis vásárlásában, azzal szemeztem én is.
Főzsinórnak is használom a nevis márkát, nekem eddig bejövős volt,most F-line feeder van az egyik botomon.
Már csak az a fránya végfül tartson
-
jjohn
aktív tag
válasz
KunEmber
üzenetére
Ez jó kaja.A GOOSTER kaják jók az XTREM is.Tavaly használtam belőlük és semmivel nem voltak rosszabbak mint hazai társaik. Jó úton haladnak a Caperlan fejlesztői, most dobtak piacra számos etető anyagot és ha annyira jó lesz minta a bojliaik akkor királyság.
Mondjuk a kilós árát kicsit drágának tartom, habár ha az "eldorádó" mostani árát nézem, akkor talán nem. -
jjohn
aktív tag
válasz
pupehap
üzenetére
Szia!
Én a NEVIS VISION-t javaslom már jó régóta használom és nagyon bevált. A ráírt szakító-t tudja, most vonatkoztassunk el attól hogy valós nem valós. A lényeg a gyakorlatban bizonyított működése.
20 as zsinórhoz 0.16-ost (5,18 kg) használok és jó. Illetve 0.12-t (2,56 kg) spiccbothoz.
Szerintem korrekt zsinór
Dunán a hosszú előkét is ebből készítem és bírja elég sokáig.
Ki merem jelenteni nálam messze a legjobb.
Olvastam valaki írta, hogy tekercs hiba. Abba én is bele szaladtam mégpedig a kedvenc RED DEVIL zsinóromnál 22-es úgy szakadt mint egy 0.10-es kb 5 méteren keresztül aztán mintha elvágták volna. -
törölt tag
válasz
KunEmber
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=vC2D4M_zz1Q ez egy jó kis videó spiccbotos pecához. Elnézve ez egy késő március vagy április első fele lehet nagyjából mint időszak. Lehet mondja a videóban pontosan mikor. Nem is az a lényeg a vízhőfok mennyi . Abból ennyire fogja a kárászokat arra tippelek legalább 10 fok környékén lehet víz.
Van benne néhány olyan dolog amit szerintem máshogy is nyugodtan lehet csinálni mezei pecánál. Nem biztos kell előke külön, szerintem ezen a helyen rövidebb bottal is nyugodtan lehetett volna horgászni nem kellett mindenképp a 7 méteres kijjebb is ráállt volna a hal az etetésére. Az etetőanyag persze kárászos mert úgy ítélte meg kárász várható legjobban de vsz ha itt ezen a napon egy alap bodorkás kaját beszórt volna azzal is jó lett volna egy vödör fehérhalra lehet arra több karika jött volna de egyáltalán nem biztos . Abból ítélve ott a durung fenekezőkön kettesével lógnak a halak eléggé zabálhatott a hal és olyankor azért sokféle etető nyerő lehet ugyanarra a fogásra kb.

-
galervin93
addikt
Pedig sajna a Walteros (legalábbis az előre porciózott, fél literes) nem a legjobb, legalábbis ha nem frissen van rakva. Ha nagyobb mennyiséget veszek náluk, akkor inkább magam kérem egy zacsiba/dobozba az egész mennyiséget.
Eláll amúgy, igen, de jobb szeretem, ha nincs benne sok báb, ne kelljen válogatni, meg ha hosszabb időre teszem el kell rá szórni fűrészport vagy egy kis etetőt hogy száraz legyen, akkor azt leszedni róla ha használni akarom, kényelmetlen (=lustaság), na...
3csƵ
Mi sógorral pár éve nyáron hidegfront után, 60-70-es szélben elmentünk wagglerezni valahol Zamárdi környékén... Fél óráig bírtunk, még fogtunk is pár darabot, d hát az nem peca volt...
-
csƵ
addikt
Ma egy jó úszós peca a Balatonon?
-
válasz
galervin93
üzenetére
Hűtve sokáig eláll, mondjuk függ attól is hogy hol veszed.
Én a Walternál szoktam, az esik útba, ott tuti pörög a készlet. Egy hét múlva simán jók, de 2 hét után is bőven túlélte többször is legalább a harmada. -
galervin93
addikt
Hát én meg csonti nélkül pecázni se indulok el.
Ritkán szoktam kifejezetten methodozni, de még oda is viszek magammal legalább egy pici dobozzal. Ha meg nagyobb mennyiséget viszek és megmarad, irány a fagyó, legközelebbi pecán meg vízben áztatva van kiváló döglött csontim.
-
KunEmber
senior tag
Köszi a választ skacok!
Látom ez is egyszerű lesz, mint a többi hobbim
-
törölt tag
válasz
KunEmber
üzenetére
Mennyire számít milyen kaja simán előfordulhat az már melegebb víznél ugyanazon a helyen használsz kárászos etetőt a kárászok ha dévérest akkor a nagy dévérek lepik el az etetést . De ez olyan vízen ahol változatos a halállomány . Olyan vízen ami csurig van kárásszal vszínű bármelyik keszeges kaját használod az fog ráállni. Melegebb víznél áprilistól a ponty is benne van bármilyen jellegű keszeges kajára rááll. Főleg olyan vízen ami csurig van ponttyal.
Bodorkás kaja leginkább kendermagos jellegű azt én úgy vettem észre szereti a többi keszegféle is, de ha pl célzottan dévéreznél majd később akkor jobb lesz dévérre a spéci dévéres kaja. De ezzel akkor tudsz érdemben kísérletezni ha a vízhőfok olyan kb 10 fok környékére és fölé megy. Addig küzdelmesebb lesz odacsalni őket az etetésre. Nagyon helyfüggő, jég alól is lehet bodorkázni pl csak hol fúrd a léket és milyen vízen az eldönti a pecát. Ilyen probléma ezen a télen sincs léket kell fúrni. 
-
törölt tag
válasz
KunEmber
üzenetére
Számít milyen halfajra szánják. Víz jellege milyen a fehérhalállomány . Bodorkás kajával nem lősz mellé vsz. Bodorka egyébként is előbb megmozdul mint pl a kárász. Most is foghatsz bodorkát csak a helyválasztás az nagyon lényeges lehet. De kicsit melegszik a víz mondjuk március vége április eleje akkor az összes fehérhal jól mozdul már az etetésre. Vízhőfok hogyan alakul mert teljesen meg van bolondulva az időjárás.

Pl ehhez a gazdaságos bodorkás etetőhöz amit vennél caperlanhoz tegyél sensas gardonix poraromát nagyon fogós, nem kell belőle sok 1 kilóhoz raksz 1-2 kanállal és elkeverd benne még szárazon. Ha kicsit melegebb a víz főtt kendermagot. Ha magadnak főzöd a kendert akkor a levével keverd be a kaját nehogy kiöntsd az önmagában egy nagyon jó cucc a főzőlé. Viszont a házban kenderillat lesz elég rendesen ha magadnak főzől.
Lehet, hogy ezt nem kezdésként kellene. De a főtt kendert csak melegebb víznél most még ne. Imádja a keszegféle, bodorka megőrül érte. Ha már melegebb víz mondjuk áprilisban már adhatsz hozzá konzervkukoricát. Lehet venni olyat ami konzervgyárban selejt megnyomták a dobozt nincs rajta címke horgászni bőven jó. Horgászboltokban is találsz ilyet . Csalizni is jó a konzerv bodorka imádja de az arra jó ha melegebb már a víz és az apróhal ellepi az etetésed viszont te tenyeres és nagyobb keszegfélét akarsz fogni kevesebb lesz rá a kapás de méretes bodorkák és egyéb halak (akár ponty) . Most csonti , pinki jó lesz csalinak. Úgy horgássz fenékre etess és az ereszték beállítás a horog a fenék felett 1-2 centivel . Fenékmérő ólommal pontosan be tudod állítani az eresztéket éppen fenék felett sodródjon a horog. -
Zoli bácsi
őstag
Az én tapasztalatom, hogy csontit csak hideg víznél használok, ha melegszik a víz, akkor csemegekukorica. Csontival rengeteg küszt fogtam úszóval, fenéken meg gébet. Szinte más faj oda sem fért ezektől. Csemegekukoricával jött kárász, domolykó, bodri, veresszárnyú, ponty, ritkán még sügér is, küsz ritkán veszi fel. Viszont ha hideg a víz, tavasz eleje, október végétől, akkor nem megy a kukorica, hozzá sem akarnak nyúlni a keszegek/kárászok, ekkor kell a csonti. Küszök nem aktívak ilyenkor.
Én a Rábcán meg a Csatornán (Hansági) így szoktam, de gondolom víztől is függ. Amit fentebb közösségépítő sporttárs ír, csonti/kukorica kombó, nekem is szokott működni, valamiért a dévérek szokták szeretni, illetve tenyeresebb halakat adott. -
-
-
jpeetr
aktív tag
360as 3 librás bojlis bottal mekkora ólmot lehet biztonságosan dobni?
-
KunEmber
senior tag
Skacok, spiccbotozáshoz számít, hogy milyen etetőanyagot veszek? Mármint pl. van ilyen általános pontyfélékre, bodorkás, dévéres, keszeges stb. A cél, hogy az új spiccbottal egy egyszerű, élménypeca legyen, maximum tenyeres keszeggel.
Arra gondoltam, hogy veszek valami ilyet, meg mellé keverek csontit és/vagy kukoricát és a horgon meg csonti és vagy kis kukorica.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Eladtam 2 botot meg 2 orsót, de futárral kérte a vevő...
Van tapasztalatotok vele, melyik futárral lehet, érdemes küldeni ilyen cuccot?
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Mártogatásnál csalinak razbórától a nagy vörösszárnyúig használok halakat. A razbóra nagyon fogós 2 baja van megy rá minden apró ragadozó a sügértől a kis süllőkig, és nagyon kényes hal könnyen elpusztul le kell finomítani a horgot hozzá. Viszont van olyan nap mikor az a nyerő nagyon finnyásan eszik és csak megfogja a nagyobb halat odakoppint és otthagyja stb. Viszont az esetek nagy többségében egy normál méretű küsz teljesen jó csali, elkapja és meg is eszi. Viszont a másik véglet volt olyan is 3 kiló körüli süllőt fogtam olyan bodorkával az 50 grammos boton olyan mozgása volt mintha kapás lenne.
Ejtettem a csalit nem dobtam akkora volt és elkapta meg is ette azt böszme nagy csalit.Pergetésnél ugyanez van vsz. Ha a nagyon parányi kis csalikat használod lehet olyan nap mikor mással nem tudsz fogni, de ritka. Normál küsz méretű csalik az esetek nagy részében nyerők normál méretű legalább kiló körüli süllőre, és vannak esetek mikor az extrém méretű harcsázó csalira is rányúl az egész apró süllő is. Nem a 3 kilós hanem a kiló alatti. De 4-2x-es bottal tudsz horgászni razbóra méretű apró gumikkal kis fejjel . 2-10-es bottal szúnyoglárva méretű csalival is horgászhatsz kb.
Nem találkoztam még a vízen olyan esettel valaki ilyen ultra finom cuccal szétfogta magát és néztünk nagyokat mit csinál ennyi halat fog. Olyannal viszont már sokszor 1 helyen rengeteg kapása volt valakinek a többi gumihalas dobált szűrte a vizet sokkal kisebb eredménnyel. Pl szólt egy haverom megtámadták a süllők egy konkrét helyen , nálam mi van, nem sok jó. Mondja gyere ide , odamentem beálltam mellé és fogtuk a süllőket. Ilyen többször előfordult. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
pupehap
üzenetére
Én régebben ilyen [link] hurokkötőt használtam, de rájöttem hogy valamiért a monofil zsinór a csomótól 1-2cm-re meggyengül, és mindig ott szakad. Fonotthoz tökéletes ez az eszköz.
Most úgy kötöm a monofil zsinór fülét, hogy kézzel simán megkötöm az egyszerű végfület, az első amit a sporttárs a kedvenc oldalunkról (Bocsi, ezt nem tudtam kihagyni) linkelt. aztán mikor átbújtattam kétszer a hurkot, ezzel a kis [link] eszközzel igazítom méretre. Nem a legkisebb, hanem az egyel nagyobb távolságú nekem a tökéletes méretű fül. Nedvesíteni nem mindig szoktam, ez a kötés úgy tűnik "szárazon" is elég stabil, bár tiszta FC zsinórt eddig talán nem is használtam......
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Elfelejtettem megemlíteni a múltkor a finom pergetés témánál egyik haverom viselt dolgait. Csak arra példa mennyire sokféleképpen lehet eredményesen pergetni. A srác a Póra jár nagyon sokat és leginkább perget. Ha itthon van horgászik akkor is leginkább harcsára minden módszerrel, de szeret süllőre is pergetni időnként. A legfinomabb pergető cucca 100+ grammos bot 25-30 közötti de 30-hoz közeli fonott . 30 grammos körüli jigfej állóvízen. Gyakorlatilag egy dunai felszerelés abból se a finom műfaj amivel állóvízen partról ! is perget süllőre. Elég sok süllőt fogott már ezzel a cuccal pergetve . De még mennyi harcsát, itthon , partról , állóvízen. Dunán is nyilván.
Ha nem működik a gumihalazás sok oka lehet . De a legelső vsz nem a süllők között húzod a gumit. Akkor mindegy , hogy mennyire finom a cucc és kicsi a csali stb. Ha nem érzed magad benne eredményesnek én legutoljára gondolnék arra, hogy 2-10 -es bot kell még a 4-2x-es helyett és majd akkor beindul a süllőfogás. Mindezt kezeld azzal a fenntartással én soha nem pergettem süllőre 2-10-es bottal.
Viszont ennél durvább cuccal elég sokkal találkoztam (persze kérdés mennyivel találkoztam volna a 2-10-es bottal ezt nem tudhatom
De vsz a fene megette a süllőzést ha 4-2x-es bottal és ahhoz való csalikkal nem lehet becsapni és 2-10-es bot kell hozzá. -
törölt tag
Pontyozáshoz használom a Delphin fluorot . Kombi righez. 3x és 4x-es átmérőben. Nem volt még vele gondom. De a vékonyabbakat nem próbáltam.
Végfülhöz ezek közül a hurkolt végfület használom: https://www.haldorado.hu/topikok/horgasziskola-kezdoknek-c10/kotesek-egyszeruen-c19/kotesek-egyszeruen-1resz-vegfulek-kotese-a541
Mindenhez ezt a végfület nem csak fluorohoz. Nem volt vele gondom. A fonott és a fluoro összekötéséhez pedig az albright csomót, azzal se volt gondom eddig , hogy gyenge lett volna. Mondjuk ez feedernél nem fog kelleni neked hacsak nem akarsz kombi előkét kötni.
-
pupehap
tag
Próbáltam közben előkét kötni vele ( 10cm-es fluo zsinór + forgókapocs + horog), és a szakítópróbánál most a végfül csomója adta meg magát. 2 x is. Nedvesítés is megvolt.
Létezik biztonságos csomó a végfülhöz ? Mert hiába gugliztam erre nem találtam leírást.
Gondolom krimpelni nem nagyon szokás feedernél, előrekötött előkékhez pedig jó ha van egy végfül a zsinóron, methodozáshoz használnám. -
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Method feed a főzsinór nekem is, az kiállta a szakítópróbámat.
Viszont a fluo zsinórjukat egy termetesebb kárász eltépné szerintem.
Kíváncsi leszek te mennyire erősnek ítéled a 0,145-öst. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
pupehap
üzenetére
Nekem eddig beváltak a Delphin zsinórok, az elmúlt napokban pár orsón cseréltem zsinórt, 80%-ban Fin zsinór (Neon carp, method feeder) került fel. Szerintem valami gyártási hibás tekercset fogtál ki, ha ilyen könnyen szakad, dobd ki, kár kínlódni vele. Ugyanezt a fajtát vettem, valami 0,145-ös méretben a kis horgokhoz előkének, de még nem bontottam meg.

-
pupehap
tag
Üdv, vásároltam ma fluorokarbon előkezsinórt, [link] .
A ráírt érték 6 Lbs, ami kb 2,7 Kg.
Nos, mint a sz@rt úgy tépem szét erőlködés nélkül, normális ez?
Vagy a márka ennyire rossz, vagy régi a cucc, vagy ennyi a 6 Lbs ténylegesen?
A feeder botomon 0,20-as zsineg van, gondoltam előkének jó lesz ez a méret.
Nem merek így előkét kötni belőle. -
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Én nem értek hozzá,
de a cikkben minden benne van ez ügyben. Ha én ezt tudom, amikor abban a városban jártam barátaimnál, biztos be mentem volna a boltba. Maga a város is tetszett. -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kiderülne, hogy a halak "ízvakok". 😈
-
jpeetr
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
KÖszi
ha más nem majd ráreszelem valami süteményre
-
jpeetr
aktív tag
sziasztok
nem tudjátok véletlenül, hogy a pontyvilág előfizetés mellé járó ajándékcsomagot meddig küldik ki? mintha lett volna valami dátum, de nem emlékszem.
a ujságból az első számot már megkaptam. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
oh, telorol volt elbactam akkor

[link] ez volt -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Rossz a linkelés...

-
BÁ Nutrition
addikt
Mi a kulonbseg a kulonbozo pop up golyok, pelletek es a wafters kozott?
Csak kigugliztam :) [link]
Mas. Voltam tegnap a Readingi anglingdirect boltban. Eleg faxa
-
Interceptor
addikt
....
-
KunEmber
senior tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Nem csak, hogy nincs kódja, de be sem kell írni a naplóba. Nekem ez jött ma a NÉBIH-től
" január 15.-én kelt „Fogási naplóval kapcsolatos kérdés” tárgyúelektronikus levelére az alábbi tájékoztatást adjuk: A kérdéses vízterület, a Benta-tavak, nem szerepel nyilvántartásunkban. Megtekintve a tavakat, megállapítható, hogy feltöltő és lecsapoló műtárgyakkal ellátott halastavakról van szó. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről (HHvTv) 2. § 7. pontja szerint: „7. halastó: olyan – elsődlegesen haltermelési célokat szolgáló, az e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott feltételek esetén horgászatnak is helyt adó – haltermelési létesítmény, amely vízfeltöltést és lecsapolást biztosító műtárgyakkal rendelkezik, ideértve a teleltető, raktár- és ivadéknevelő tavakat, valamint a táp- és lecsapoló csatornákat;” A HHvTv. 37. § (4.) bekezdése szerint:„(4) A haltermelési létesítményen a hal fogása és a halfogásra irányuló tevékenység horgászat esetén állami horgászjeggyel vagy turista állami horgászjeggyel e törvény rendelkezéseinek betartásával folytatható.”
Ezek alapján a fogási naplóra a haltermelési létesítményben történő horgászat során nincs szükség, ebből fakadóan az ott fogott halakat sem kell/szabad a fogási naplóba bejegyezni." -
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Szerintem szabvány menet. Azt hiszem, BSF 3/8 X 20-as.
-
saen
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Szerintem mindenki ugyanazt a csatlakozást használja, legalábbis én még nem ütköztem ilyen akadályba.
-
BÁ Nutrition
addikt
a kulonbozo gyartotol szarmazo nyelek es meritofejek mennyire passzolnak egymashoz?
-
purechill
csendes tag
Sziasztok!
Partról történő szemeskukorica beszórásához vennék dobókanál nyelet. Interneten találtam 180 centis dobókanál nyelet üvegszálból. Fontos lenne, hogy a nagyobb suhintást is bírja. Kérdésem lenne, hogy megvegyem-e az üvegszálasat, vagy erre a célra a karbonszálas merítőnyél alkalmasabb lenne?Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Remélem , hogy az is hazakísért ?

Csak március 01.-én lehet majd jegyet venni. A folyóvízi jegyem megvan, de gyakorlatilag használhatatlan, a közeli Kis-Rábán téli (kb 40-50cm) vízszint van. Tegnap Répcelakon jártam, megnéztem a Rábát Nicknél. A gát alatt zavaros, hordalékos a víz, a gát felett meg lefogták a szintet, nagy munkálatok folynak, egyik markoló bent állt a meder közepébe, szóval úgy képzeljétek el a vízszintet....

3